Rondreizen in Bali

Bali wordt met zijn hindoetempels en goddelijk mooie stranden eiland van de goden genoemd.

Een rondreis op Bali biedt u de perfecte combinatie van adembenemende natuur, unieke cultuur en paradijselijke stranden.

Voor vragen over onze reizen naar Bali kunt u bellen met onze reisspecialisten op tel. 020 – 369 07 86.

Bali Bali

Rondreizen in Bali

Bali wordt met zijn hindoetempels en goddelijk mooie stranden eiland van de goden genoemd.

Een rondreis op Bali biedt u de perfecte combinatie van adembenemende natuur, unieke cultuur en paradijselijke stranden.

Voor vragen over onze reizen naar Bali kunt u bellen met onze reisspecialisten op tel. 020 – 369 07 86.

Waarom op vakantie naar Bali?

Indonesië bestaat uit duizenden eilanden. Hiervan is Bali ondanks zijn kleine omvang het absolute hoogtepunt.

Bali wordt ook wel ‘eiland van de goden’ genoemd, en terecht. Hier beleeft u majestueuze en adembenemende natuur, prachtige hindoetempels en eindeloze, paradijselijke stranden die het eiland tot de perfecte plaats voor een strandvakantie maken.

Onze rondreizen op Bali

Hieronder kunt u meer lezen over een aantal van de fantastische hoogtepunten van Bali.

Ubud, het mythische kunstenaarsdorp

Op een mooie plek in het vulkanische hoogland, tussen weelderig groene bergen, diepe kloven en smaragdgroene rijstterrassen vindt u Ubud, een must see tijdens uw reis op Bali.

De plaats wordt gezien als het culturele hart en de spirituele hoofdstad van Bali, waar kunst en ambacht hoog in het vaandel staan. U vindt hier o.a. veel boetieken die mooie waren, gemaakt volgens oude tradities, verkopen. Door zijn kleine omvang leent Ubud zich uitstekend voor een verkenning per fiets. U fietst door dorpjes en rijstvelden en kunt van een fantastisch uitzicht over de vulkaan de Batur en het kratermeer genieten.

Belevenissen in en rondom Ubud

  • Bezoek het apenwoud, een van de grootste bezienswaardigheden van Ubud en de plek waar u de Balinese makaken in hun natuurlijke omgeving kunt bewonderen.
  • Aan de rand van Ubud liggen kleine kunstenaarsdorpen. De dorpen hebben elk hun specialiteit: in Mas vindt u houtsnijwerk, in Batubulan kunstvoorwerpen van steen en in Celuk ziet u zilversmeden aan het werk.
  • Als u niet genoeg van avontuur kunt krijgen, kunt u een raftingtocht op de rivier de Ayung door de jungle bij Ubud maken. U zoeft met de snelheid van de rivier over en door het water langs dorpen en door natuur met fascinerende watervallen. Let op: de raftingtocht in Ubud dient tegen een meerprijs ter plaatse te worden geboekt.

De tempels van Bali

Bali telt duizenden tempels. Deze iconische bakens zijn bijna synoniem met Bali en een van de bijnamen van Bali is dan ook ‘Island of thousand temples’. Het hindoeïsme neemt een belangrijke plaats in op het eiland en is een uniek onderdeel van de Balinese cultuur.

Onze rondreizen voeren u langs een aantal van de grootste en mooiste hindoetempels van Bali.

In het oosten van Bali kunt u de tempel Pura Besakihbezoeken. Deze is prachtig gelegen op de berg Agung, op een hoogte van bijna 1.000 meter. Het is de belangrijkste en heiligste tempel op Bali en wordt ook wel de Moedertempel genoemd.

In het zuidwesten van Bali vindt u tempel Tanah Lot. Tanah Lot is mooi gelegen op een rots aan zee en is een van de belangrijkste culturele symbolen van Bali.

Ten noordoosten van Ubud, in het dorp Tampaksiring, vindt u de hindoetempel Tirta Empul. Bij de tempel bevinden zich twaalf heilige bronnen. De Balinezen brengen dagelijks offers in de tempel en velen baden in het heilige water.

Aan de westelijke oever van het Bratan-meer kunt u de uit de 17e eeuw daterende watertempel Ulun Danu bezoeken. Deze fotogenieke tempel ligt in een beeldschone omgeving en wordt vaak als symbool voor Bali afgebeeld.

Pemuteran – prachtige natuurbelevenissen in het noorden

Pemuteran is een rustig dorp en uitgangspunt voor fantastische natuurbelevenissen in het noorden en noordwesten van Bali.

Nationaal park West-Bali

Nationaal park West-Bali ligt in het noordwestelijke deel van Bali en bestaat uit regenwoud, mangrove, savanne en stranden.

Er leven 160 verschillende vogelsoorten in het park. Dit nationaal park werd in 1941opgericht met als specifiek doel de zeer mooie, maar met uitsterven bedreigde balispreeuw te redden. Deze vogel is endemisch op Bali.

Het is niet alleen een paradijs voor vogelliefhebbers. Op een trekking door het park kunt u herten, reptielen en apen spotten.

Snorkelen bij Menjangan

Ongeveer 10 km van de noordwestkust van Bali ligt het eiland Menjangan, het maakt onderdeel uit van nationaal park West-Bali. Het eiland wordt omringd door een spectaculair rif. Dit rif en de onderwaterwereld maken de locatie tot de favoriete bestemming van snorkelaars en duikers uit de hele wereld.

We nemen u mee op een snorkeltocht. U wordt per boot naar het spectaculaire rif gebracht. Een gids wijst u de weg in het water en wijst vissen, schaaldieren en koralen aan en geeft uitleg.

Dolfijnsafari bij Lovina Beach

Bij Lovina Beach, in het noorden van Bali, kunt u dolfijnen zien. Hier komen drie soorten dolfijnen voor. Ze leven in scholen van tussen de tien en honderden dolfijnen per school.

Een outrigger vissersboot neemt u bij het ochtendgloren, vóór zonsopgang, mee om naar de scholen dolfijnen te zoeken. De dolfijnen zijn het actiefst in de ochtenduren. Ze gaan op zoek naar voedsel en tuimelen speels door het water.

Het strand van Lovina is ook bekend om zijn zwarte lavazand. Naast het feit dat hier dolfijnen zijn te zien is ook het heldere kalme water voor velen een reden om naar deze baai te reizen.

Strandvakantie in Sanur

Sanur ligt aan de kust van het zuidoostelijke deel van Bali en is absoluut een van de populairste badplaatsen van Bali. U vindt hier kilometers lange, mooie stranden. Het is een uitgelezen bestemming voor een fantastische strandvakantie. Het strand wordt beschermd door koraalrif, wat ervoor zorgt dat het water bij het strand kalm is en het strand zeer kindvriendelijk is.

Naast het heerlijk luieren aan het strand kunt u ook door de gezellige plaats slenteren. U kunt er tempelceremonies bijwonen, Javaanse koffie drinken of een van de interessante restaurants bezoeken waar u Balinese specialiteiten kunt proeven.

Een aantal reizen kan met een strandvakantie in Sanur worden afgesloten.

Andere hoogtepunten op Bali

Op Bali kunt u de volgende bezienswaardigheden bezoeken

  • Bezoek de wereldberoemde rijstterrassen van Bali, bijvoorbeeld bij Pupuan of bij Jatiluwih, opgenomen op de werelderfgoedlijst van de UNESCO.
  • Kerta Gosa, ook wel ‘drijvend paviljoen’ genoemd, is een oud gerechtsgebouw in Klungkung. Op het plafond van het open gebouw zijn schilderingen aangebracht die laten zien wat er na de dood met mensen gebeurt die zich op aarde niet goed hebben gedragen.
  • Bezoek aan het dorp Tenganan, dat wordt bewoond door de Bali Aga. De Bali Aga worden als de oorspronkelijke bewoners van Bali beschouwd, die al voordat de Hindoe-Javanen immigreerden, op Bali leefden. Het dorp is bovendien bekend om zijn zeer bijzondere weeftechniek. U kunt de mooie, handgeweven stoffen kopen.

Combineer uw vakantie met belevenissen op Java

Combineer uw strandvakantie op Bali met een reis naar Java, waar u fascinerende landschappen met rijstvelden en prachtige, conische vulkanen kunt zien. Java heeft vele hoogtepunten te bieden, bijvoorbeeld:

  • Yogyakarta, de ziel van Java, waar u het een en ander over de geschiedenis en tradities van Java te weten kunt komen. Bekijk o.a. Kraton Yogyakarta, het paleis van de sultan; de traditionele ambacht batik; het grote hindoetempelcomplex Prambanan, waarvan de aan Shiva gewijde tempel, de Candi Lara Jonggrang, als de meest elegante tempel van Java wordt beschouwd.
  • Ten noordwesten van Yogyakarta kunt u de indrukwekkende tempel Borobudur bezoeken, een van de grootste boeddhistische monumenten ter wereld. De tempel dateert uit de 8e of 9e eeuw en staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO.
  • Bewonder de vulkanen op Java. Geniet van de zonsopgang op de vulkaan de Bromo en trek naar de top van de krater van de Ijen, waar u op een hoogte van ca. 2300 meter het prachtige, turquoise kratermeer kunt zien.

Combineer uw reis met een strandvakantie op de Gili-eilanden

De Gili-eilanden liggen tussen Bali en het eiland Lombok.

De eilandengroep bestaat uit drie eilanden. U bezoekt Gili Trawangan, de grootste van de drie.

De eilanden worden omgeven door mooi koraalrif, wat betekent dat de Gili-eilanden niet alleen een strandparadijs met sublieme stranden zijn, maar ook een paradijs voor duikers en snorkelaars.

Zeer bijzonder aan de eilanden is dat gemotoriseerd verkeer op de eilanden verboden is. Transport vindt te voet, fiets of met paard en wagen plaats, wat een belevenis op zich is.

Een aantal rondreizen op Bali kan met een strandvakantie op Gili Trawangan worden afgesloten.

Combineer uw reis met belevenissen op de Komodo-eilanden en het westen van Flores

Het eiland Komodo is onderdeel van nationaal park Komodo en ligt ten oosten van Bali. Het park staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Deze reis gecombineerd met Komodo voert u o.a. naar de eilanden Rinca, Flores en uiteraard Komodo.

Komodo is de thuisbasis van de grote komodovaraan, de grootste hagedis ter wereld. De naam van het eiland is aan dit indrukwekkende dier ontleend. Hier kunt u deze grote hagedissen in hun natuurlijke omgeving bekijken.

Op het eiland kunt u ook andere dieren zien, o.a. buffels, herten en papegaaien. De natuur is mooi maar zeer ruig, het is van een heel ander type dan wat u op Bali heeft gezien.

Heeft u vragen?

Als u meer wilt weten over de praktische zaken rond het reizen naar Indonesië, bijv. over vaccinaties en dergelijke, kunt u een kijkje nemen op de pagina praktische informatie.

Als u nog meer vragen over Bali, het aanvragen van een offerte, het boeken van de reis of onze andere reizen naar Zuidoost-Azië heeft, dan kunt u contact opnemen met onze reisspecialisten.

We helpen u graag bij het boeken van de vakantie van uw leven!

Asiatours.nl – Avontuurlijke rondreizen!

Bekijk een selectie van de foto's
Foto's
Neem contact op met reisadviseur Richard Thijssen

Schrijf naar:
info@asiatours.nl

Bel naar:
020 - 369 07 86

Openingstijden:
Ma., wo. en vr.: 09.00 – 16.00
Di. en do.: 09.00 – 14.00

Wij gebruiken cookies om onze website gebruikersvriendelijker en relevanter voor u te maken, en om gerichte advertenties te tonen. U gaat akkoord als u verder klikt.

Klik hier als u niet akkoord gaat met cookies. Wij gebruiken een cookie om te onthouden dat u niet akkoord gaat.

Lees hier meer.