ZEKERHEIDSGARANTIE
HomeNieuws en reisartikelenAvontuurlijke reizen met voor elk wat wils

Avontuurlijke reizen met voor elk wat wils

7-9-2018
Alle posts bekijken

Ngorongoro

Een reis naar het Afrikaanse continent biedt niet alleen safari’s maar ook andere belevenissen.

Hou je bijvoorbeeld van unieke natuurfenomenen, reis je met kinderen of droom je ervan de beste nationaal parken van Afrika te bezoeken? Misschien reis je met kinderen en wil je zowel natuurfenomenen zien als nationaal parken bezoeken? Wat je keuze ook is, je reis naar Afrika biedt vele belevenissen.

Vind hieronder je volgende avontuurlijke reis.

Als je de bekendste nationaal parken van Afrika wilt bezoeken

Serengeti nationaal park

Afrika kent zeer veel fantastische nationaal parken en wildreservaten, die zich bij uitstek voor een safari lenen en waar je de fantastische natuur en dieren van het continent, misschien wel de populaire big five, kunt zien.

Fascinerend ecosysteem in Tanzania

Nationaal park Serengeti in Tanzania heeft één van de oudste ecosystemen ter wereld. In dit betoverende nationaal park vind je de big five: de leeuw, olifant, buffel, neushoorn en luipaard.

De prachtige natuur in dit oude park maakt je reis tot een adembenemend avontuur, en of je alle dieren van de big five nu spot of niet, het is een belevenis voor het leven.

De grote migratie in Kenia

In natuurreservaat Masai Mara rijd je in een landcruiser naar de schitterende en enorme vlakte. De Masai Mara is uniek.

Het park heeft één van de grootste concentraties aan wilde dieren, o.a. de big five, giraffes, zebra’s, cheeta’s en nog veel meer. Als je een ongeëvenaard fenomeen wilt meemaken, moet je het reservaat in de periode van juli tot en met oktober bezoeken. Dan vindt de grote migratie van o.a. gnoes in de Masai Mara plaats. De rest van het jaar trekken de gnoes door nationaal park Serengeti.

Het grootste nationaal park in Zuid-Afrika

In Zuid-Afrika vind je het Krugerpark, dat maar liefst ca. 65 km breed en 350 km lang is.

In dit nationaal park leeft een groot aantal schitterende dieren, onder andere de big five. Je kunt hier niet alleen alle dieren van de big five spotten, maar ook van magnifieke natuur genieten. Het park herbergt maar liefst 2.000 verschillende plantensoorten.

Het Krugerpark is het grootste nationaal park van Zuid-Afrika en werd in 1926 als nationaal park uitgeroepen.

Spot olifanten in nationaal park Chobe

Je zult absoluut geen spijt krijgen van je besluit om een safari in Botswana, in het zuiden van Afrika gelegen, te maken. Dit land is één van de exclusiefste safaribestemmingen. Je kunt hier nationaal park Chobe bezoeken. Dit is één van de beste plekken in Afrika waar je olifanten kunt zien. Naar schatting leven er bijna 120.000 olifanten.

Het park beslaat een gebied van 10.000 km2 en biedt sublieme natuur en fantastisch dierenleven. Je bekijkt vanuit een landcruiser, dus op de traditionele wijze, de plantenwereld en het dierenleven. Maar je krijgt de dieren ook vanuit een heel andere spannende invalshoek te zien. Je maakt namelijk een boottocht op rivier de Chobe.

Als je de bekendste nationaal parken van Afrika wilt bezoeken, kies je:

Als je fascinerende natuurfenomenen wilt meemaken

Victoria Falls

Afrika biedt enorm veel belevenissen in de natuur. Deze natuur beperkt zich echt niet tot de savanne.

Vulkaankrater in Tanzania

In Tanzania vind je de Ngorongoro-krater. Deze is ontstaan uit een uitgedoofde vulkaan.

Tijdens het afdalen in de krater, wat over een 600 meter lange kronkelige weg plaatsvindt, kun je de enorme, 260 km² grote kraterbodem zien. Het is bepaald geen eentonig gebied. Je vindt hier zowel meren, moerassen, bossen als savanne. De krater biedt naast een prachtige natuur een uniek dierenleven, dat ongeveer 30.000 dieren omvat. De krater is bijvoorbeeld één van de gebieden ter wereld met de dichtste populatie leeuwen.

Bruisende waterval in Zambia

Zambia herbergt een zeer avontuurlijk natuurfenomeen: de Victoriawatervallen. Deze spectaculaire waterval is uniek in zijn soort.

Hij is 1,6 km breed, ca. 100 m hoog en produceert een waternevel die wel een hoogte van 400 meter kan bereiken. Per seconde stort hier maar liefst 1000 kubieke meter water naar beneden. Meerdere zintuigen worden geprikkeld: niet alleen je ogen, maar ook je oren. Je kunt de waterval namelijk al op grote afstand horen. Het is niet zonder reden dat de Victoriawatervallen door de lokale bewoners ‘Mosi-oa-Tunya’ wordt genoemd, dat ‘donderende mist’ betekent.

Rode zandduinen in Namibië

De rode zandduinen in de Sossusvlei van Namibië zijn een natuurfenomeen van absoluut topniveau, letterlijk en figuurlijk.

Het landschap van de Sossusvlei is rood zover het oog reikt. De indrukwekkende rode vlaktes zul je als adembenemend ervaren.

Je kunt de Sossusvlei bij het krieken van de dag ook vanuit een luchtballon beleven. Door de vroege zonnestralen krijgt het landschap prachtige kleurnuancen. Met het zweven over deze sprookjesachtige ‘zandzee’ beleef je de Sossusvlei en Namibië op een zeer unieke wijze.

Als je fascinerende natuurfenomenen wilt meemaken, kies je:

Als je nog dichter bij de natuur wilt komen

Kilimandscharos

Als je op het Afrikaanse continent reist, zijn er vele mogelijkheden om één met de natuur te zijn.

Midden in de savanne wakker worden

Als je op een onovertroffen wijze één met de natuur wilt zijn, is een overnachting in een tent midden in de natuur een must, bijvoorbeeld in wild camps.

Het zeer unieke aspect van het overnachten in bijvoorbeeld een wild camp of andere tentenkampen is dat je zeer dicht bij de natuur en het dierenleven komt. Je kunt zowel in als buiten nationaal parken overnachten. Met een beetje geluk krijg je in de holst van de nacht bezoek van antilopen of zebra’s.

Midden in de natuur in slaap vallen en ontwaken heeft gewoon iets magisch.

Trekking naar de top van de Kilimanjaro, Tanzania

Ben je dol op wandelen en wil je één met de natuur zijn?

Een trekking naar de top van de Kilimanjaro in Tanzania is een zeer bijzondere belevenis. Op weg naar de top van de hoogste vrijstaande berg ter wereld, met een hoogte van maar liefst 5.895 m, overnacht je in camps. Hoe hoger je komt, hoe kouder de overnachting in je camp wordt. Kies daarom de juiste kleding. Na het overbruggen van de hoogtemeters word je beloond met een schitterend uitzicht over fabelachtige landschappen.

Te voet tussen de Afrikaanse dieren

Een zogenaamde bush walk, dit is een safari te voet, brengt je heel dicht bij de natuur. Je wandelt in de savanne tussen de fascinerendste dieren van Afrika. Maar vrees niet. Je wordt door een ranger, die het gebied door en door kent, begeleid.

De gids geeft je een uniek kijkje in de natuur en het dierenleven en leert je hoe je door te luisteren, waarnemen en ruiken de signalen in de savanne kunt ontcijferen. Een safari heel dicht op de natuur en het dierenleven is absoluut een fascinerende belevenis.

Als je nog dichter bij de natuur wilt komen, kies je:

Als je de verschillende culturen in Afrika van dichtbij wil beleven

Masai

Wat cultuur in de Afrikaanse landen betreft, kun je terecht van enorme diversiteit spreken.

Het Afrikaanse continent telt ca. 3.000 volksstammen en 2.000 talen. Het is buitengewoon fascinerend om een aantal van deze stammen in het echt te ontmoeten.

De in het rood geklede Masai in Kenia en Tanzania

Ronde hutten, rode kleding en vee. Dit zijn enige kenmerken van de Masai.

Je kunt de Masai al van verre herkennen. Dit vanwege het feit dat ze een ‘shuka’ dragen. Dit is een rood gewaad. Daarnaast dragen ze piercings in hun oren en versieren ze zich met kleurrijke kettingen.

Het zijn herders en strijders, en leven van het vee dat ze houden.

Een ander kenmerk is het spugen op elkaar. Deze traditie symboliseert het geven van zegeningen.

Bezoek een klein koninkrijk in het zuiden van Afrika

Er zijn waarschijnlijk niet veel mensen die Swaziland kennen. Het landje grenst aan Zuid-Afrika en Mozambique en werd in het begin van de negentiende eeuw een koninkrijk. Swaziland werd echter pas onafhankelijk in 1968.

Nadat je bij de grens de nodige stempels in je paspoort hebt gekregen, kun je dit koninkrijk verkennen. Je kunt een bezoekje brengen aan de unieke Swazi Candles, waar kaarsen worden verkocht, de markt verkennen of een traditionele dans in een dorp bekijken. Laatstgenoemde is een kleurrijke en koninklijke belevenis.

Maak kennis met één van de oudste volkeren ter wereld

De oorsprong van het volk de San, dat o.a. in Namibië woont, ligt 25.000 tot 30.000 jaar terug in de tijd. Het volk de San heeft altijd een traditioneel leven in de vorm van jagen en het één zijn met de natuur geleid.

De Bosjesmannen, zoals ze ook wel worden genoemd, hebben in de koloniale tijd echter niet onder de beste omstandigheden geleefd. Ze werden bijvoorbeeld als herders ingezet en met alcohol en beperkte hoeveelheden voedsel betaald, wat alcoholisme in de hand werkte. Tegenwoordig wordt de San door de Ombili Foundation geholpen, die voor huisvesting van ongeveer 480 personen heeft gezorgd. In het dorp van de Ombili Foundation kun je meer over dit oeroude volk te weten komen.

Maak kennis met Afrikaanse culturen tijdens:

Als je met kinderen reist

addo olifant nationaal park

Afrika is zowel voor kinderen als volwassenen.

Als je op safari met kleine kinderen wilt, zijn onze kindvriendelijke reizen het overwegen waard.

Malariavrije safari in Zuid-Afrika

Het malariavrije Kariega Game Reserve in Zuid-Afrika is perfect voor een safari met het hele gezin.

De natuur in dit reservaat is veelzijdig en omvat gebieden met struikgewas, open grasvlakten, heuvels en valleien, kortom perfecte natuur voor het dierenleven. Jij en je gezin verblijven in een gezinsvriendelijke lodge, die is omheind en een overvloed aan belevenissen en activiteiten voor zowel groot als klein biedt.

Een ander voordeel van deze reis is dat je je geen zorgen over het oplopen van malaria hoeft te maken en dus rustig van je vakantie kunt genieten. Dit gebied is in elk opzicht ideaal voor gezinnen met kleine kinderen.

Gezinsvriendelijke safari in Kenia

Een gezinssafari in Kenia staat garant voor een overvloed aan belevenissen voor het hele gezin.

Het olifantenweeshuis in Nairobi, Lake Naivsha – een zoetwatermeer gelegen op een hoogte van 1890 meter boven zeeniveau, dat je op weg naar de Masai Mara passeert. Laatstgenoemde biedt tijdens een safari fantastische belevenissen voor alle leeftijden. Ten slotte kun je in Mombasa heerlijk ontspannen. Jullie krijgen een eigen auto ter beschikking gesteld, wat de vrijheid biedt om onderweg meerdere pauzes in te lassen. Als je met kleine kinderen reist, is dit een groot voordeel.

Deze safarireis met het hele gezin biedt avontuur voor zowel jong als oud.

Als je met kinderen reist, kies je:

Als je van strandvakantie houdt

Mauritius

Sluit je safari, fly-drive of trekking op de Kilimanjaro af met ontspanning en het genieten van helderblauw water op één van onze strandvakantie-bestemmingen.

Ontspanning en geschiedenis op Zanzibar

Op een eiland midden in de Indische Oceaan kun je zoveel ontspannen als je wilt.

Zanzibar heeft alles wat je hart begeert. Het is een heerlijke afsluiting van je reis na alle belevenissen in bijvoorbeeld de savanne. De dagen op dit eiland staan in het teken van relaxen aan witte stranden, zwemmen in schitterend water en het bewonderen van prachtige koralen. Als je wat afwisseling wilt, kun je in de oude stad Stone Town meer te weten komen over de fascinerende Arabische geschiedenis.

Luxe op Mauritius

De Indische Oceaan herbergt nog een andere parel: Mauritius.

Dit eiland is echt iets bijzonders. Het kristalheldere water, het heerlijke strand, de wuivende palmbomen en de goddelijke mooie koraalriffen maken deze unieke parel tot de perfecte plek om je reis af te sluiten.

Mauritius is één van meest exclusieve eilanden in de Indische Oceaan, dus alle reden om je op je verblijf hier te verheugen. Je kunt op dit eiland niet alleen van eersteklas stranden, maar ook van schitterende natuur genieten. Je vindt hier o.a. suikerrietvelden, bergen, watervallen en lagunes.

Havenstadsfeer in Mombasa

Mombasa ligt aan de kust in het zuiden van Kenia.

De stad biedt heerlijke stranden, geschiedenis en een echte havenstadsfeer. Als je ervoor kiest hier je reis af te sluiten, kun je op het strand aan de Indische Oceaan luieren, een goed boek lezen en in het heerlijke water zwemmen. Maar je kunt ook kleurrijke cultuur in de straten van de stad opsnuiven, een safari in de vorm van een dagtocht maken of ‘s avonds een boottocht maken en van heerlijk eten genieten. Mombasa heeft veel te bieden.

Als je op mooie zandstranden wilt relaxen, kies je:

Kun je niet wachten om te vertrekken?

Er is eigenlijk geen belevenis te bedenken die een avontuurlijke vakantie op het prachtige Afrikaanse continent je niet kan bieden.

Waar je ook naartoe reist, je zult onvergetelijke herinneringen mee naar huis nemen. Al onze reizen bieden een combinatie van verschillende soorten belevenissen, dus er is ongetwijfeld ook een combinatie bij die bij jou past.

Als je vragen hebt, neem dan contact op met onze reisspecialisten, die voor je klaar zitten om je te helpen bij het vinden van de avontuurlijke reis van je leven.

TourCompass – Beleef het van heel dichtbij!