Ma. en wo.: 09.00 – 16.00
Di. en do.: 09.00 – 15.00
Vr.: 09.00 – 14.30
Menu
HomePraktische informatieChina

China - Reisinformatie

1. Het klimaat in China

China is een enorm groot land en strekt zich over meerdere klimaatzones uit.  Daarom is onderstaande onderverdeling in gebieden globaal en dient met enig voorbehoud te worden beschouwd.

Peking
Van april tot en met oktober liggen de temperaturen tussen de 10 en 35° en de neerslag valt hoofdzakelijk in juli en augustus. Daarom zijn de maanden van april tot en met juni en september en oktober zeer aangename maanden om in te reizen. De wintermaanden van november tot en met maart zijn koud, de temperaturen liggen tussen de -5 en 10°. Daarentegen is er niet veel neerslag, slechts enkele mm.

Xi’an
Van maart tot en met oktober liggen de temperaturen tussen de 10 en 25°. Xi’an heeft een relatief droog klimaat. In de zes maanden van het zomerseizoen valt er regelmatig neerslag, maar in juli, augustus en september is er een klein ‘hoogseizoen’. De wintermaanden van november tot en met februari zijn koud, de temperaturen liggen tussen de 0 en 10°. In de wintermaanden valt er bijzonder weinig neerslag.

Sjanghai
Sjanghai heeft een warm en vochtig klimaat. Van april tot en met november varieert de temperatuur van 15 tot 30° en er vallen grote hoeveelheden neerslag, de meeste in mei en augustus. Van december tot en met maart varieert de temperatuur van 6 tot 8° en er valt tussen 40 en 70 mm regen per maand.

2. Vorm van reizen

Het is een individuele reis, maar excursies en transfers vinden in kleine, internationale groepen met Engelssprekende gidsen plaats.

3. Wat is de beste periode om naar China te reizen?

U kunt het hele jaar door naar China reizen, maar u dient zich wel overeenkomstig het betreffende jaargetijde te kleden, net als in Nederland. Het hoogseizoen voor buitenlandse toeristen is april, mei, juli en augustus. Chinese toeristen reizen het meest in september en oktober in hun eigen land. Dus in het algemeen moet u ervan uitgaan dat er overal veel mensen zullen zijn. Het grootste deel van de toeristen die u ontmoet bestaat uit Chinese toeristen.

U kunt beter niet naar China reizen tijdens de viering van het Chinese Nieuwjaar en de Gouden week in oktober. Het Chinese Nieuwjaar volgt de maankalender en valt elk jaar weer anders, net als Pasen bij ons. Tijdens het Chinese Nieuwjaar is ALLES dicht. In de Gouden week in oktober reizen Chinezen uit de grote stad naar de regio van herkomst om vakantie te vieren en familie te bezoeken. Veel ligt daarom stil in die periode.

4. Reisvoorwaarden

Lees alstublieft zorgvuldig onze algemene reisvoorwaarden, daar deze algemene voorwaarden onderdeel zijn van de contractuele bepalingen in verband met de reizen gekocht bij Asiatours.nl.

Klik hier om onze reisvoorwaarden te lezen.

5. Reisverzekeringen

Wij raden u dringend aan een goede reisverzekering en annuleringsverzekering af te sluiten. Een goede verzekering met een uitgebreide werelddekking kan u in geval van schade, letsel of ziekte veel onnodige kosten en regelingen schelen. De standaard ziektekostenverzekering is veelal niet voldoende.

6. Taal

In China worden veel verschillende talen gesproken. Het Mandarijn wordt het meest gesproken. 70% van de Chinezen spreekt deze taal. Het Chinese schrift bestaat uit tekens en is hetzelfde voor alle talen die China kent. Chinezen kunnen daarom dezelfde krant of brief lezen, of ze nu in Peking, Lijiang of Suzhou wonen.

7. Vaccinaties

 

Wij raden altijd aan om contact op te nemen met een specialist, uw eigen huisarts of een regionaal vaccinatiebureau om de meest recente en up-to-date informatie over vaccinaties en eventueel preventieve medicijnen te krijgen.

Let in het bijzonder op de regels in verband met de gele koorts, vooral als u het land binnenkomt vanuit een ander Aziatisch land waar gele koorts heerst.

In sommige landen is het verplicht om bij aankomst uw vaccinatiebewijs voor gele koorts te tonen. Dus vergeet niet uw vaccinatiebewijs mee te nemen.

U dient zich hiertoe – ruim voor vertrek – te wenden tot uw huisarts, GGD, het Ministerie van Volksgezondheid of het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. Op Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering kunt u meer informatie vinden over ziekten op reis en hoe u deze kunt voorkomen.

We attenderen u erop dat u bij het reizen naar China uw vaccinatiebewijs dient mee te nemen.

8. Visum

Als Nederlands staatsburger heeft u een visum voor China nodig. Er kan geen visum bij het inreizen verkregen worden. Het toeristenvisum wordt afgegeven door het visumkantoor van China in Den Haag. Het visumkantoor heeft een volledige speciale instructie die exact gevolgd moet worden. U moet er rekening mee houden dat een standaard behandeling tot 14 dagen kan duren en dat de totale kosten voor visum + aanvraag ongeveer € 126,55 – € 197,85 kosten plus eventuele verzendkosten.

De regels voor visum en paspoort kunnen kort van tevoren worden gewijzigd. Daarom raden wij u aan deze altijd te controleren op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Meer informatie over reisdocumenten en visa kunt u krijgen bij de Ambassade van China.

Link naar het visumkantoor van China in Den Haag
Link naar adres en openingstijden van het visumkantoor

Link naar het toeristenvisumformulier

Link naar de visumprijzen

Wanneer u de reis bij ons boekt, sturen wij u naast de bevestiging van uw reis ook een hotelvoucher en een uitnodigingsbrief. U heeft deze nodig bij het aanvragen van uw visum.

9. Munteenheid

De valuta in China is de renminbi. De munteenheid van de renminbi is de yuan (CNY). 1 yuan staat gelijk aan 10 jiao en dit staat gelijk aan 100 fen Op www.wisselkoersen.nl kunt u altijd de huidige koers ten opzichte van de euro zien. We raden aan euro’s of Amerikaanse dollars in contanten mee te nemen, die u bij aankomst op een officieel wisselkantoor kunt omwisselen.  Amerikaanse dollars zijn bovendien op wijde schaal geaccepteerd in winkels en op markten. Gangbare creditcards zoals Visa en Mastercard zijn heel gewoon. Er zijn ook geldautomaten (ATM) in alle steden te vinden. U kunt uw creditcard in hotels, veel restaurants en winkels gebruiken, maar niet op de kleine lokale markten.

10. Fooien

Het is heel normaal fooi te geven en wordt in zeker mate ook verwacht.  In het algemeen is de hoogte van de fooi natuurlijk afhankelijk van de service die u heeft ontvangen.
Onderstaande bedragen zijn indicatief:

  • Piccolo: 1 – 2 USD per kamer
  • Kamermeisje: 2 USD per dag
  • Gidsen: 5 – 10 USD per dag per persoon, afhankelijk van de geleverde service.
  • Chauffeurs: 2 – 5 USD per dag per persoon, afhankelijk van de geleverde service.
  • In kleine lokale restaurants en straatkeukens wordt geen fooi verwacht. In restaurants met een internationaal karakter kun u tussen de 1 en 5 USD op de tafel achterlaten.
11. Tijdsverschil

China kent ondanks zijn enorme grootte slechts 1 tijdzone. Het tijdsverschil tussen Nederland en China hangt ervan of het zomer- of wintertijd in Nederland is.
In zomertijd:  + 6 uren Dat wil zeggen dat als het 12.00 uur in Nederland is, is het 18.00 uur in China.
In wintertijd: + 7 uren Dat wil zeggen dat als het 12.00 uur in Nederland is, is het 19.00 uur in China.

12. Elektriciteit

De netspanning in China is overal 220 volt.  Stekkers kunnen in allerlei varianten voorkomen, maar in de regel worden stekkers met twee ronde pinnen gebruikt. Maar hoe verder u van Peking en Sjanghai komt, hoe meer verrassende soorten stekkers u zult zien. In China worden de stopcontacten van type A, C en I gebruikt. Daarom moet u een adapter/reisstekker op reis meenemen als u bijvoorbeeld een laptop wilt opladen.

13. Telefoon en internet

De internationale toegangscode van China is +86. Het kan duur zijn vanuit China naar huis te bellen of daar vanuit uw thuisland te worden opgebeld. Informeer eventueel bij uw provider wat de prijzen zijn en hoe de dekking is. Als u vaak wilt bellen of sms’en, is het misschien een idee om een lokale simkaart te kopen.  In de grote steden zijn internetcafés te vinden en de meeste hotels hebben wifi.

14. Veiligheid

In het algemeen is China een veilig land om in te reizen. Als u alleen reist, is het grootste probleem vaak de plaats te bepalen waar u bent, omdat er slechts op weinig plaatsen bewegwijzering met letters is. Kleine criminaliteit waarbij toeristen doelwit zijn, beperkt zich in het algemeen tot zakkenrollerij en in uitzonderlijke gevallen wordt er fraude met creditcards gepleegd. Vaak kan met gezond verstand worden voorkomen slachtoffer van deze criminaliteit te worden. Laat geen dure sieraden en grote hoeveelheden contant geld zien en geef uw creditcard nooit uit handen.  Als u altijd het advies van de gids volgt, zal er geen gevaar zijn.

15. Eten en drinken

China kent 8 verschillende keukens: Anhui, Kantonees, Fujian, Hunan, Jiansu, Shandong, Sichuan en Zhejiang.  De gerechten uit deze keukens zijn zeer verschillend. De meest markante keuken zijn waarschijnlijk de Anhuikeuken, die voor wokgerechten staat, de Sichuankeuken, die gekenmerkt wordt door het gebruik van pittige kruiden en de Kantonese keuken, die een milde, zeer gebalanceerde smaak kent.

In China eet men met stokjes en van toeristen wordt verwacht dat ze dit ook doen. U kunt om bestek vragen.
Drink water altijd uitsluitend uit een fles. Flessenwater is goedkoop en overal verkrijgbaar. Drink nooit water uit een waterkraan.

16. Feestdagen

Het is altijd een bijzondere belevenis om tradities en feesten van andere landen mee te maken. Hieronder ziet u een overzicht van feestdagen, belangrijke festivals en bijzondere herdenkingen.

We maken u erop attent dat sommige musea en bezienswaardigheden op deze dagen gesloten kunnen zijn.

17. Vluchtinformatie en vliegtickets

We sturen u de vliegtickets zodra u uw reis heeft geboekt. Op het vluchtschema kunt u de tijdstippen en vliegroute zien. Het is belangrijk, dat u controleert dat er geen spelfouten in uw naam staan. Uw naam op de We sturen u de vliegtickets zodra u uw reis heeft geboekt. Op het vluchtschema kunt u de tijdstippen en vliegroute zien. Het is belangrijk, dat u controleert dat er geen spelfouten in uw naam staan. Uw naam op de vliegticket dient exact overeen te komen met de naam in uw paspoort. Als u fouten in de namen ontdekt, dient u onmiddellijk contact met ons op te nemen.

Tegenwoordig bestaan er alleen nog maar elektronische vliegtickets (e-tickets). U krijgt dus geen papieren vliegticket voor het inchecken op de luchthaven. Voor het inchecken op de luchthaven heeft u uw paspoort en de boekingsreferentie nodig. De boekingsreferentie staat op uw vluchtschema.

Als uw vluchtschema een binnenlandse vlucht in China bevat, krijgt u het betreffende vliegticket pas als u in China bent.

18. Servicebrief

Wanneer u een reis bij ons heeft geboekt, ontvangt u voordat u vertrekt onze servicebrief. In de servicebrief vindt u belangrijke informatie over bijvoorbeeld online inchecken, wat te doen bij vertraging en onze overeengekomen richtlijnen voor het geven van fooi. Bovendien bevat de servicebrief belangrijke telefoonnummers van onze lokale agenten en ons telefoonnummer voor noodgevallen.

Daarom is het belangrijk dat u de servicebrief print en op reis meeneemt.

19. Reserveren stoel, upgrade en extra beenruimte

Wij adviseren u stoel(en) voor de vlucht te reserveren. Veel luchtvaartmaatschappijen bieden tegenwoordig de mogelijkheid om bij geboekte tickets naar stoelen met extra ruimte en comfort te upgraden, o.a. Economy Comfort bij KLM en Premium Voyageur bij Air France. Dit kunt u via de website van de vliegtuigmaatschappij doen. De meeste vliegtuigmaatschappijen hebben op hun website een menupunt ‘manage my booking’.  Wij maken u erop attent dat de meeste vliegtuigmaatschappijen kosten in rekening brengen voor het reserveren van stoel(en). Zorg er daarom voor dat u uw creditcard bij de hand hebt.

Helaas zijn er geen uniforme regels voor hoe lang van tevoren gereserveerd kan worden. We adviseren dat u zo vroeg mogelijk probeert uw stoel(en) te reserveren. Mocht het niet meteen lukken, dan wordt aangegeven vanaf welk tijdstip het wél mogelijk is. In de regel is het reserveren van stoel(en) tussen 72 en 24 uren vóór vertrek mogelijk.

20. Uw bagage

We gebruiken veel verschillende luchtvaartmaatschappijen voor de vluchten naar China, daarom zijn er geen eenduidige regels voor de hoeveelheid in te checken bagage en handbagage te geven. Zie de informatie hierover op uw vliegticket of neem contact met ons op als u hier vragen over heeft. Op een binnenlandse vlucht in China mag u maximaal 20 kg bagage meenemen.

Zorg ervoor alle belangrijke, onmisbare zaken in uw handbagage te hebben. Dit betreft bijv. paspoort, visum, vliegtickets, verzekeringspolissen, creditcard, geld, camera, maar ook eventuele informatie over uw specifieke gezondheidssituatie en essentiële medicijnen.

Door de airconditioning in het vliegtuig kunt u op de tocht komen te zitten, dus een trui of windjack in de handbagage is een goed idee.

21. Transfers naar en van luchthavens

Bij aankomst in een luchthaven in China wordt u door onze lokale agent opgehaald. Hij staat in de aankomsthal en heeft een bord met uw naam erop in zijn hand. Voor vertrek wordt u weer naar de luchthaven gereden. U wordt over het tijdstip van ophalen geïnformeerd bij uw aankomst in China.

22. Etiquette en culturele verschillen

Het beleven van verschillen in cultuur en etiquette is een van de interessante aspecten van het reizen en het is belangrijk deze verschillen te respecteren. Een spreekwoord luidt: “‘s Lands wijs, ‘s lands eer”. Daarom geven we u hieronder enkele tips en advies die ertoe bijdragen dat uw belevenissen in China nog beter worden.

  • Vermijd woede te tonen. Het tonen van frustraties of woede door te schreeuwen of onfatsoenlijk te zijn is zeer onbeleefd en neerbuigend en levert niets goeds op.
  • Het is niet gebruikelijk een hand te geven. Men groet door het hoofd iets te buigen.
  • Gebruik altijd beide handen of de rechterhand wanneer u iemand iets aanreikt of iets van een ander in ontvangst neemt. Gebruik nooit uitsluitend de linkerhand.
23. Reizigers met beperkte mobiliteit

Wij maken u er op attent dat deze reis over het algemeen niet is geschikt voor personen met beperkte mobiliteit. Neem contact met ons op voor informatie over de mogelijkheden op basis van uw specifieke behoeften.

HEEFT U VRAGEN?

Neem nu contact op met onze experts:
020 – 369 07 86
info@asiatours.nl

Openingstijden:
Ma., wo., vr.: 09.00 – 16.00 Di. en do.: 09.00 – 14.00

Populaire reizen
Hoogtepunten Vietnam
Hoogtepunten Vietnam
Magische natuur en culturele belevenissen.
 

Nieuwsbrief

Wanneer u zich aanmeldt voor onze nieuwsbrief, krijgt u ca. drie keer per maand een nieuwsbrief van Asiatours.nl met relevant nieuws, goede aanbiedingen enz.

We gebruiken cookies voor statistieken en doelgerichte marketing bij derden.
U accepteert dit als u doorklikt.
Lees hier meer.