Ma. en wo.: 09.00 – 16.00
Di. en do.: 09.00 – 15.00
Vr.: 09.00 – 14.30
Menu
HomeRondreizen in Oost- & Zuidoost-AziëChinaHoogtepunten China
China | 10 dagen:

Hoogtepunten van China

Hoogtepunten van deze reis:

Peking, Zomerpaleis, Plein van de Hemelse Vrede, de Verboden Stad, Kolenheuvel, de Chinese Muur, Terracottaleger, bezoek aan lokaal dorp, Xi’an, Sjanghai, kanaalstad Zhujiajiao.

In de prijs is inbegrepen:

 • Vlucht heen van Nederland naar Peking, en vlucht terug van Sjanghai
 • Treinreis met hogesnelheidstrein van Peking naar Xi’an
 • Vlucht van Xi’an naar Sjanghai
 • 8 overnachtingen in 3- en 4-sterrenhotels
 • Lokale Engelssprekende gids tijdens de rondreis
 • 8 x ontbijt (dag 3-10)
 • 6 x lunch (dag 3-4, 6-9)
 • Vervoer tijdens excursies: in auto of minibus met airconditioning
 • Dag en nacht bemande noodtelefoon gedurende de hele vakantie
 • Vertrekgarantie – de reis gaat door ongeacht het aantal deelnemers

Inclusief een uitgebreid excursiepakket:

 • Zomerpaleis, Houhai en Nanluoguxiang
 • Park bij Tempel van de Hemel, Plein van de Hemelse Vrede
 • De Verboden Stad, Kolenheuvel
 • De Chinese Muur
 • Wilde Gans-pagode
 • De Grote Moskee, bazaar in Xi’an
 • Terracottaleger, bezoek aan lokaal dorp bij Xi’an
 • Stadsmuur van Xi’an
 • De Bund, Shanghai World Financial Center, Yu Yuan-tuin
 • Kanaalstad Zhujiajiao
 • Entreegeld en heffingen voor genoemde bezienswaardigheden
Toeslag voor eenpersoonskamer € 330
Korting bij kinderen onder de 12 jaar en grote groepen
Kies deze reis omdat...

Deze 10-daagse reis langs de hoogtepunten van China voert u eerst naar het historische machtscentrum Peking, waar u de Verboden Stad, het Zomerpaleis en de Tempel van de Hemel gaat bekijken en een korte wandeltocht op de Chinese Muur gaat maken. Daarna reist u 1000 km richting het zuidwesten om Xi’an te bezoeken. Deze 2200 jaar oude stad wordt beschouwd als de wieg van de Chinese beschaving. Dit is tevens de plaats waar keizer Qin de bevelen gaf om de Chinese Muur te bouwen en de plek waar hij zijn enorme gedenkteken liet bouwen, het Terracottaleger. De reis eindigt in het financiële centrum van het moderne China, Sjanghai. Hier vordert de Chinese economische ontwikkeling in hoog tempo en het zal u niet ontgaan dat de afstand tussen arm en rijk in deze stad, groter is dan ooit. China is in alle opzichten een fascinerend land met een fascinerende geschiedenis, een fascinerende cultuur en een fascinerende mentaliteit. Voor ons westerlingen is het een compleet andere wereld.

Gedetailleerd reisprogramma
Klik op de foto voor een vergroting
Dag 1: Vlucht vanuit Nederland
Dag 1: Vlucht vanuit Nederland

Vertrek vanaf gekozen luchthaven in Nederland. Onderweg worden tussenlandingen gemaakt.

Dag 2: Aankomst in Peking
Dag 2: Aankomst in Peking

Na aankomst in Peking gaat u door de immigratie en douane. Uw gids staat in de aankomsthal voor u klaar en heeft een bord met Asiatours erop in zijn hand. U wordt naar uw hotel gereden. Hierna beginnen de belevenissen.

Peking is de hoofdstad van het moderne China, maar is al ca. 700 jaar hoofdstad. Ook toen was Peking het administratieve machtscentrum van het rijk, met paleizen en tempels. Hoewel veel oude gebouwen plaats hebben moeten maken voor moderne hoogbouw, heeft de stad nog steeds veel historische gebouwen.

Vandaag bezoekt u het Zomerpaleis, dat in werkelijkheid niet een paleis is, maar een keizerlijk park bij het Kunmingmeer. Vooral het hof van de Qing-dynastie woonde hier een groot deel van het jaar, met name de laatste jaren voor de ondergang van het keizerrijk. In het Zomerpaleis kunt u meerdere voorbeelden van de decadente uitspattingen van het rijke keizerlijke hof bekijken, bijvoorbeeld een marmeren boot die uiteraard nooit te water werd gelaten!

De dag wordt afgesloten met een bezoek aan Houhai en Nanluoguxiang. Het Houhaimeer is een van de drie meren die samen ShiChaHai worden genoemd. U vindt hier veel kleine huizen met een tuintje. Het is een prachtig gebied met een goddelijke rust, dit in groot contrast tot de overigens drukke stad. Het is tevens een van de echt ‘hotte’ gebieden, waar veel cafeetjes, bars en kleine winkels met kleding en kunst zijn gekomen.

Overnachting Dongfang Hotel 

Dag 3: Sightseeing in het historische Peking
Dag 3: Sightseeing in het historische Peking

De dag begint met een bezoek aan het park bij de Tempel van de Hemel, in het zuidoosten van Peking gelegen. De keizer ging hier elk jaar vanuit de Verboden Stad naartoe om de goden in gebed te vragen voor een goede oogst te zorgen. Vandaag de dag wordt het park door duizenden inwoners van Peking gebruikt voor het beoefenen van tai chi of het zingen en dansen op muziek uit een oude gettoblaster of een moderne smartphone.

Hierna voert de sightseeing u naar het Plein van de Hemelse Vrede in het hart van de stad. Het plein is zo groot dat er met gemak een miljoen mensen kunnen staan. In het midden van het plein staat het mausoleum van Mao Zedong. Er staat altijd een zeer lange rij mensen die graag het gebalsemde lichaam van Mao willen zien. Aan het plein ligt ook de ingang van de Verboden Stad, de plaats van waaruit 24 keizers over het ‘Rijk van het midden’ regeerden.  Tegenwoordig is de Verboden Stad een groot museum met een muur en ingangspoort waar het portret van de grote leider Moa op pronkt. De Verboden Stad is het best bewaarde en mooiste paleis van China, het meet 760 m x 1000 m en bestaat uit een overvloed aan mooie gebouwen. Het heet de Verboden Stad, omdat het voor de gewone man verboden was er te komen. Als dit verbod werd overtreden, volgde snel de doodstraf. Alleen de keizer, zijn familie en ambtsdragers mochten binnen de muren komen.

Van de Verboden Stad gaat de sightseeing verder naar de Kolenheuvel, een door mensen gemaakte heuvel ten noorden van de Verboden Stad. Vanaf deze heuvel kon het leger van de keizer in de gaten houden of er ‘kwade geesten’ uit het noorden kwamen, die alleen maar voor dood en verderf zorgen. De heuvel is het hoogste punt van Peking en bij helder weer biedt deze plek een uitstekend uitzicht.

De dag wordt afgesloten met een bezoek aan het Beihai-park. Vroeger was dit een van de vele tuinen van de keizer. Tegenwoordig is het een centraal park dat zeer geliefd onder de inwoners van Peking is. De mensen van de omliggende hutongs komen vaak in het park. Er wordt tai chi of gymnastiek beoefend, de wals gedanst en met water gedichten op de tegels geschreven.

‘s Avonds heeft u de mogelijkheid tegen een meerprijs een Kongfu Show bij te wonen, een zeer unieke artistieke belevenis.

Overnachting Dongfang Hotel 

Dag 4: De Chinese Muur
Dag 4: De Chinese Muur

Vandaag gaat de reis naar de Chinese Muur.
De Grote Muur, zoals de Chinezen de muur zelf noemen, is een 6.000 km lange en enorm indrukwekkende verdedigingslinie, waarvan de strategische ligging essentieel was. Om het de vijand moeilijk te maken werd de muur op een bergkam gebouwd. De muur is op sommige plaatsen zeer steil en de traptreden hebben zeer verschillende hoogten.

U bezoekt de muur bij Mutianyu. Hier kunt u de muur vele kilometers over de bergkam zien kronkelen. Een fantastisch gezicht. In de verte kunt u de wachtposten zien die op een bergrug verder richting het noorden liggen. De muur varieert veel wat betreft breedte en steilheid. De diepte en hoogte van de treden zijn zeer verschillend. De gerestaureerde delen van de muur zijn tussen de 6 en 8 meter hoog en 3 tot 5 meter breed. Over de gehele lengte van de muur zijn schietgaten aangebracht en om de paar honderd meter staat een wachttoren.

U kunt het stuk naar de top en weer naar beneden te voet of tegen betaling (ca. 100 CNY) met de kabelbaan overbruggen. Vanaf de top van de muur is er een fantastisch uitzicht en kunt u zien hoe de muur door het landschap kronkelt.

Overnachting Dongfang Hotel 

Dag 5: Treinreis met G-hogesnelheidstrein van Peking naar Xi’an
Dag 5: Treinreis met G-hogesnelheidstrein van Peking naar Xi’an

Na het ontbijt wordt u naar het station van Peking gebracht. Vanaf hier gaat u met de G-hogesnelheidstrein van Peking naar Xi’an. De treinreis duurt bijna zes uur en u kunt vanuit de trein zien hoe de landschappen elkaar afwisselen. Vanuit de miljoenenstad Peking rijdt de trein door bergen, over vlakten, langs akkers en industriegebieden. Dit alles met een snelheid van 350 km per uur. De stoelen in de trein doen denken aan vliegtuigstoelen en aan boord van de trein zijn goede faciliteiten.

Bij aankomst in Xi’an wordt u door een chauffeur welkom geheten en naar het hotel gereden. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Xi’an is een van de (vele) fascinerende steden van China. De stad was gedurende honderden jaren het oostelijke eindstation van de belangrijke handelsroute, de Zijderoute. Dit heeft in sterke mate de ontwikkeling van de stad bepaald. Het werd een rijke stad met veel verschillende geloofsovertuigingen. Toen de Zijderoute als handelsroute aan belang inboette, raakte Xi’an in de vergetelheid en raakte in een soort comateuze rust. In 1974 ontwaakte de stad uit deze diepe slaap toen een van de belangrijkste cultuurschatten van China werd ontdekt, het Terracottaleger. Door deze archeologische vondst hernam Xi’an onmiddellijk zijn plaats op de wereldkaart, niet als hoofdstad, maar als een locatie van een door de UNESCO aangewezen werelderfgoed. De stad heeft verder een zeer unieke en grotendeels intacte stadsmuur. De meeste huizen en overige gebouwen van de stad zijn gemoderniseerd en van veel jongere datum dan de muur, maar de Trommeltoren is goed bewaard gebleven en ligt slechts op 2 minuten wandelen van uw hotel.

Overnachting Grand Dynasty Culture Hotel 

Dag 6: Het Terracottaleger, Xi'an
Dag 6: Het Terracottaleger, Xi'an

Het Terracottaleger werd als zeer uniek grafgift door en voor de eerste keizer van China, Qin Shi Huang, gebouwd. Het Terracottaleger bestaat uit meer dan 6000 manshoge soldaten, elk met een andere gezichtsuitdrukking. De soldaten staan als paraat voor een veldslag opgesteld en waken over de laatste rustplaats van de keizer. Er zijn twee enorme hallen over deze grote vondsten gebouwd, die zijn gerestaureerd en opgesteld op de plaats waar ze zijn gevonden. Daarnaast is er een museum gebouwd waarin een serie mooie en unieke artefacten worden getoond, bijvoorbeeld bronzen, gouden en zilveren schatten die in het keizerlijk graf zijn gevonden.  Het hele gebied is zeer indrukwekkend en het bezoek aan deze plek is een van de absolute hoogtepunten van de reis.

Hierna bezoekt u een lokaal dorp, waar u het lokale, dagelijks leven op het platteland in het hedendaagse China kunt zien, dit in contrast met de grootsheid van het keizerrijk.

Overnachting Grand Dynasty Culture Hotel 

Dag 7: Wilde Gans-pagode, stadsmuur van Xi'an, de bazaar, de Grote Moskee, Xi'an - Sjanghai
Dag 7: Wilde Gans-pagode, stadsmuur van Xi'an, de bazaar, de Grote Moskee, Xi'an - Sjanghai

Uw sightseeing in Xi’an begint bij de Wilde Gans-pagode. Deze is heilig voor boeddhisten en een van Xi’ans mooie herkenningspunten. Daarna gaat u naar de Grote Moskee en de bazaar. De moskee wordt nog gebruikt en het gebouw heeft een duidelijk Chinese uitstraling. Om het gebouw ligt een mooie tuin. De bazaar ligt naast de moskee en hier kunt u van alles kopen, van beddenspreien tot souvenirs.

De sightseeing wordt afgesloten met een wandeling op de fascinerende en helemaal intacte stadsmuur van Xi’an. De muur dateert uit de tijd van de Ming-dynastie, maar is eigenlijk de oorspronkelijke muur uit de Tang-dynastie, maar dan in een grotere vorm. De muur is 14 km lang en is samen met de centrale Trommeltoren iconisch voor Xi’an. De bovenzijde van de muur is vlak en daardoor geschikt om over te fietsen.

Vanaf hier gaat u naar de luchthaven en vliegt naar de miljoenenstad Sjanghai, waar de economische ontwikkeling als een trein gaat. In de aankomsthal wordt u door de gids opgewacht, die u naar uw hotel rijdt, waar u de komende 2 nachten verblijft.

Overnachting Shanghai Hotel 

Dag 8: Sightseeing in Sjanghaj: De Bund, Yu Yuan-tuin, Nanjing Lu, Xintiandi en Shanghai World Financial Center
Dag 8: Sightseeing in Sjanghaj: De Bund, Yu Yuan-tuin, Nanjing Lu, Xintiandi en Shanghai World Financial Center

Sjanghai ligt daar waar de indrukwekkende rivier de Jangtsekiang uitmondt in de Oost-Chinese Zee. De locatie van de stad heeft altijd al voor een strategisch voordeel gezorgd. De geschiedenis van Sjanghai gaat tot ca. 1000 jaar geleden terug, de stad had toen al de status van handelsstad. Vandaag de dag is het met bijna 25 miljoen inwoners de grootste stad van China.

In de ochtend maakt u een wandeling langs de parkachtige havenpromenade ‘de Bund’. Deze loopt langs de rivier de Huangpu tussen de smalle rivier de Wusong en het oude stadsdeel. De Bund was vroeger de ‘Wall Street’ van Sjanghai voor buitenlandse investeerders en zakenlui. Elke dag ontmoeten vele bewoners van Sjanghai elkaar langs de Bund om samen de wals te dansen of tai chi te beoefenen.

Vanaf hier gaat u naar Chenghuangmiao, Dit is niet alleen de naam van een fantastisch tempelcomplex, maar ook van een stadsdeel met winkeltjes waar lokale waren worden verkocht. Chenghuangmiao staat in verbinding met de Yu Yuan-tuin. De Yu Yuan-tuin dateert uit 1577 en werd aangelegd door een ambtsdrager van de Ming-dynastie, Pan Yunduan. De tuin is een van de mooiste voorbeelden van Chinese tuinkunst. ‘Yu’ betekent aangenaam en bevredigend in het Chinees. De tuin werd aangelegd ten behoeve van de ouders van Pan, zodat ze een heerlijke plek hadden om hun oude dag in door te brengen.

Hierna gaat u naar het Franse stadsdeel uit de koloniale tijd, Xintiandi. Dit stadsdeel is bekend om zijn traditionele, gerestaureerde huizen in Shikumen-stijl langs smalle straatjes en steegjes. Veel van deze huizen doen tegenwoordig dienst als winkels, cafés en restaurants. Xintiandi betekent ‘nieuwe hemel en aarde’ en het stadsdeel wordt beschouwd als het eerste centrum voor leefstijl in China.

Op weg naar Xintiandi passeert u de kunstenaarswijk Tianzifang. Deze wijk heeft zich ontwikkeld tot een van de meest productieve centra van China waar kunst wordt gecreëerd en waar galeries, cafés en ateliers als paddenstoelen uit de grond schieten. Daarna gaat u naar het herkenningsteken van Shanghai, te weten Shanghai World Financial Center. Dit gebouw is 492 meter hoog en heeft 101 etages. De bouw van deze wolkenkrabber werd in 2008 voltooid. Het gebouw staat symbool voor handel en cultuur en herbergt zowel kantoren, conferentiefaciliteiten, kunsttentoonstellingen als het luxueuze vijfsterrenhotel Park Hyatt. Laatstgenoemde is gehuisvest op de etages 79 tot en met 93. Op de etages 94 tot en met 100 is een observatorium gevestigd, dat een fenomenaal uitzicht over de stad biedt.

De dag wordt afgesloten in Nanjing Lu, de bekendste winkelstraat van China. De straat is 5,5 km lang en loopt van de Bund in het oosten naar de Jing’an-tempel in het westen. U kunt vanaf hier zelf naar het hotel teruggaan als u nog even wat wilt winkelen of in een cafeetje het leven in de drukke straten wilt gadeslaan.

Overnachting Shanghai Hotel 

Dag 9: Kanaalstad Zhujiajiao
Dag 9: Kanaalstad Zhujiajiao

De sightseeing vandaag gaat van de rand van Sjanghai naar de oude kanaalstad Zhujiajiao. De geschiedenis van deze kanaalstad gaat ca. 1700 jaar terug, ver voordat Sjanghai het daglicht zag. Zhujiajiao ligt in laagland met veel meren en riviertjes tussen Suzhou en Shanghai. De stad wordt doorkruist met kanalen, die door de mogelijkheid van textielproductie en verbouw van rijst de stad geen windeieren hebben gelegd.

Op veel plaatsen ziet u huizen met het onderste deel onder water.  De kanalen worden nog steeds als waterwegen gebruikt en de delen van de stad zijn door 36 bruggen met elkaar verbonden. Sommige bruggen hebben bijna een icoon-status, bijvoorbeeld de Fangsheng-brug. Zoals in andere oude steden heeft Zhujiajiao mooie tempels en tuinen achter beschermende muren. De Kenzhi-tuin is de bekendste, maar ook de meest atypische tuin.

Na de sightseeing keert u terug naar Sjanghai. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Overnachting Shanghai Hotel 

Dag 10: Terugreis
Dag 10: Terugreis

Tot het moment van vertrek kunt u de dag zelf invullen. U wordt naar de luchthaven gebracht en vliegt vanuit Sjanghai naar Nederland met tussenlanding(en) onderweg.  (Afhankelijk van het vluchtschema landt u misschien pas op dag 11.)

U landt in Nederland na een heerlijke en avontuurlijke vakantie in China.

Offerte Aanvragen
HEEFT U VRAGEN?

Neem nu contact op met onze experts:
020 – 369 07 86
info@asiatours.nl

Openingstijden:
Ma., wo., vr.: 09.00 – 16.00 Di. en do.: 09.00 – 14.00

Aanvullende informatie
Offerte Aanvragen

Nieuwsbrief

Wanneer u zich aanmeldt voor onze nieuwsbrief, krijgt u ca. drie keer per maand een nieuwsbrief van Asiatours.nl met relevant nieuws, goede aanbiedingen enz.

We gebruiken cookies voor statistieken en doelgerichte marketing bij derden.
U accepteert dit als u doorklikt.
Lees hier meer.