Ma. en wo.: 09.00 – 16.00
Di. en do.: 09.00 – 15.00
Vr.: 09.00 – 14.30
Menu
HomeRondreizen in Oost- & Zuidoost-AziëChinaChina's oude hoofdsteden
China | 13 dagen:

China's oude hoofdsteden

Hoogtepunten van deze reis:

Peking, Plein van de Hemelse Vrede, de Verboden Stad, Zomerpaleis, de Chinese Muur, Xi’an, Terracottaleger, Grotten van Longmen bij Luoyang, Shaolinklooster, Zhengzhou, Kaifeng, Nanjing, kanaalstad Zhujiajiao, Sjanghai.

In de prijs is inbegrepen:

 • Vlucht heen van Nederland naar Peking, en vlucht terug van Sjanghai
 • 11 overnachtingen in 3- en 4-sterrenhotels
 • Reizen per trein, incl. zitplaatsreservering, tussen de steden:
  Peking – Xi’an – Luoyang, Zhengzhou – Nanjing – Sjanghai
 • Lokale Engelssprekende gids tijdens de rondreis
 • 11 x ontbijt (dag 3-13)
 • 9 x lunch (dag 3-4 & 6-12)
 • Vervoer tijdens excursies: in auto of minibus met airconditioning
 • Dag en nacht bemande noodtelefoon gedurende de hele vakantie
 • Vertrekgarantie – de reis gaat door ongeacht het aantal deelnemers

Inclusief een uitgebreid excursiepakket:

 • Park bij Tempel van de Hemel, Plein van de Hemelse Vrede
 • De Verboden Stad, rit per riksja in een hutong (traditionele woonwijk in China)
 • Zomerpaleis, de Chinese Muur, de Heilige Weg, Changling
 • Terracottaleger
 • Stadsmuur van Xi’an, Wilde Gans-pagode, Moskee, bazaar
 • Grotten van Longmen bij Luoyang, Shaolinklooster
 • Henan Museum
 • Xiangguo-tempel in Kaifeng, Draakpaviljoen, IJzeren Pagode
 • Xuanwu-meer, Confuciustempel, presidentieel paleis, Ming Ling
 • G-hogesnelheidstrein, kanaalstad Zhujiajiao
 • Jaden Boeddhatempel, de Bund, Chenghuangmiao, Yu Yuan-tuin
 • Entreegeld en heffingen voor genoemde bezienswaardigheden
Toeslag voor eenpersoonskamer € 425
Korting bij grote groepen
Kies deze reis omdat...

De fascinerende geschiedenis van China strekt zich uit tot duizenden jaren terug en het land heeft vanwege zijn uitvindingen grote invloed op de wereldgeschiedenis gehad. Buskruit, zijde, papier, porselein en de broek zijn hier voorbeelden van.  Deze 13-daagse reis met een lokale gids voert u naar de historische machtscentra, de oude hoofdsteden van de keizersdynastieën in China: Peking, Xi’an, Luoyang, Zhengzhou, Kaifeng en Nanjing. Hun glorie, grootste triomfen en verval passeren de revue. De hele reis in China vindt per trein tussen de grote steden plaats en wordt afgesloten met een rit in de moderne G-hogesnelheidstrein en een verblijf van enkele dagen in de stad waar de Chinese economische ontwikkeling ‘als een trein gaat’, Sjanghai.

Gedetailleerd reisprogramma
Klik op de foto voor een vergroting
Dag 1: Vlucht vanuit Nederland
Dag 1: Vlucht vanuit Nederland

Vertrek vanaf gekozen luchthaven in Nederland. Onderweg worden tussenlandingen gemaakt.

Dag 2: Aankomst in Peking
Dag 2: Aankomst in Peking

Na aankomst in Peking gaat u door de immigratie en douane. Uw gids staat in de aankomsthal voor u klaar en heeft een bord met Asiatours erop in zijn hand. U wordt naar het hotel gebracht. Na het inchecken is de rest van de dag ter vrije besteding.

Peking is de hoofdstad van het moderne China, maar is al ca. 700 jaar hoofdstad. Zowel toen als nu was Peking een machtscentrum dat erin slaagde de eenheid te bewaren van een uitgestrekt, groot rijk met vele etnische minderheden. De stad heeft veel historische gebouwen, hoewel een deel plaats heeft moeten maken voor nieuwbouw, net zoals meerdere keren in Europa het geval is geweest. Een aantal zeer grote veranderingen vond na de ondergang van het keizerrijk en het ontstaan van de republiek en ook na de Culturele Revolutie plaats.

Vandaag de dag krijgt men de indruk dat er in China iets beter op de culturele erfgoederen wordt gepast.

Overnachting Dongfang Hotel 

Dag 3: Sightseeing in het historische Peking
Dag 3: Sightseeing in het historische Peking

De dag begint al vroeg in het park van de mooie Tempel van de Hemel.  Het park ligt in het zuidoosten van Peking. De keizer ging hier elk jaar vanuit de Verboden Stad naartoe om de goden in gebed te vragen voor een goede oogst te zorgen. Vandaag de dag wordt het park door duizenden inwoners van Peking gebruikt voor het beoefenen van tai chi of het zingen en dansen op muziek uit een oude gettoblaster of een moderne smartphone.

Vanaf hier gaat de tocht naar het hart van de stad en het grootste plein ter wereld, het Tiananmenplein, in het Nederlands het Plein van de Hemelse Vrede genoemd. In het midden van het plein staat het mausoleum van Mao Zedong.   Aan het plein ligt ook de ingang van de Verboden Stad, de plaats waar 24 keizers uit de Ming- en Qing-dynastieën gedurende honderden jaren woonden en over het ‘Rijk van het midden’ regeerden. Tegenwoordig is de Verboden Stad een groot museum met een muur en ingangspoort waar het portret van de grote leider Moa op pronkt. De Verboden Stad is het best bewaarde en mooiste paleis van China, het meet 760 m x 1000 m en bestaat uit een overvloed aan mooie gebouwen. Het heet de Verboden Stad, omdat het voor de gewone man verboden was er te komen. Als dit verbod werd overtreden, volgde snel de doodstraf. Alleen de keizer, zijn familie en ambtsdragers mochten binnen de muren komen.

Daarna maakt u een rit in een riksja (een soort fietstaxi) door een aantal hutongs. Een hutong is een oude stadswijk met nauwe straatjes, die zijn oorsprong vindt in de tijd dat de Mongolen de macht in China overnamen, de Mongoolse soldaten werden namelijk in hutongs ondergebracht. In deze traditionele woonwijken vindt het leven vooral op straat of in de tuin plaats, omdat de huizen zeer klein zijn. Op sommige plaatsen wordt het eten buiten op een petroleumstel bereid en op andere plaatsen ziet u oude mannen zittend op een krukje het spel mahjong spelen. Veel hutongs zijn de laatste jaren verdwenen, maar sommige zijn gerenoveerd en zijn nu trendy plaatsen.

In de avond kunt u tegen een meerprijs een Peking-opera of een fantastische Kung Fu Show, acrobatiek van hoog niveau, bijwonen.

Overnachting Dongfang Hotel 

Dag 4: Het Zomerpaleis en de Chinese Muur
Dag 4: Het Zomerpaleis en de Chinese Muur

Het Zomerpaleis is in werkelijkheid niet een paleis, maar een keizerlijk park bij het Kunmingmeer. Vooral het hof van de Qing-dynastie woonde hier een groot deel van het jaar, met name de laatste jaren voor de ondergang van het keizerrijk.

Vanaf hier rijdt u naar de Chinese Muur. De 6000 km lange muur werd door de eerste feitelijke keizer van China gebouwd, keizer Qin, die als eerste China tot één rijk verenigde. Keizer Qin bouwde de muur als verdedigingswerk tegen de barbaren uit het noorden, de Mongoolse nomaden. De Grote Muur, zoals de Chinezen de muur zelf noemen, is een enorm indrukwekkend bouwwerk, waarvan de strategische ligging essentieel was. Om het de vijand moeilijk te maken werd de muur op een bergkam gebouwd. De muur is op sommige plaatsen zeer steil en de traptreden hebben zeer verschillende hoogten. U bezoekt de muur bij Juyongguan. Hier werd een belangrijke bergpas door de keizerlijke garde bewaakt.

Na dit hoogtepunt rijdt u naar Chang Ling, het graf van Ming-keizer Zhu Di. Hij noemde zijn regeringsperiode ‘eeuwige blijdschap’, en kreeg daarom de bijnaam keizer ‘Eeuwig blij’. Grafmonumenten zijn voor alle keizers in de Chinese geschiedenis belangrijk geweest en vele keizers begonnen kort na hun aantreden al met het plannen en bouwen van een enorm mausoleum voor zichzelf. Keizer ‘Eeuwig blij’ was geen uitzondering. Hij begon in zijn zevende regeringsjaar al met het bouwen van het graf en na vijf jaar was het grafmonument klaar.

Overnachting Dongfang Hotel 

Dag 5: Treinreis van Peking naar Xi’an
Dag 5: Treinreis van Peking naar Xi’an

‘s Ochtends wordt u bij uw hotel opgehaald en naar het station van Peking gebracht. Hier gaat u aan boord van een hogesnelheidstrein naar Xi’an. De treinreis duurt ca. 6 uur. Het spoornet in China is enorm groot. Het dekt meer dan 20.000 km en wordt de hele tijd uitgebreid. Het is zowel een populaire als comfortabele manier van reizen en tegelijkertijd krijgt u een goede indruk van de grootte van China. Hogesnelheidstreinen kunnen een snelheid van 350 km per uur bereiken.

Xi’an was de hoofdstad van 13 dynastieën, van ca. 1.000 jaar voor Chr. tot ca. 900. De stad bleef ook de hoofdstad van het rijk toen keizer Qin Shi Huang China voor de eerste keer verenigde. Xi’an stad was gedurende honderden jaren het oostelijke eindstation van de belangrijke handelsroute, de Zijderoute. Dit heeft in sterke mate de ontwikkeling van de stad bepaald. Het werd een rijke stad met veel verschillende geloofsovertuigingen.

Toen een andere stad in ca. het jaar 900 hoofdstad werd raakte Xi’an in de vergetelheid en raakte in een soort comateuze rust. In 1974 ontwaakte de stad uit deze diepe slaap toen een van de belangrijkste cultuurschatten van China werd ontdekt, het Terracottaleger. Door deze archeologische vondst hernam Xi’an onmiddellijk zijn plaats op de wereldkaart, niet als hoofdstad, maar als een locatie van een door de UNESCO aangewezen werelderfgoed.

Bij aankomst in Xi’an wordt u door uw gids opgehaald en naar het hotel gebracht. De rest van de middag is ter vrije besteding.

Overnachting Grand Dynasty Culture Hotel 

Dag 6: Sightseeing in Xi’an; Terracotta-leger, stadsmuur van Xi’an, Wilde Gans-pagode, Moskee, Bazaar
Dag 6: Sightseeing in Xi’an; Terracotta-leger, stadsmuur van Xi’an, Wilde Gans-pagode, Moskee, Bazaar

Een van de absolute hoogtepunten van de reis is het bezoek aan de grafgift in het mausoleum van keizer Qin Shi Huang, te weten het Terracottaleger. Keizer Qin Shi Huang was de eerste keizer die China in één rijk verenigde. Hij beval de bouw van de Chinese Muur en het Grote Kanaal, ’Linggu’, dat de Jangtsekiang en de Parelrivier met elkaar verbindt en ’s werelds vermoedelijk oudste kanaal is. Hij liet ook de unieke grafgift bouwen, het Terracottaleger, bestaande uit meer dan 6000 manshoge soldaten, elk met een andere gezichtsuitdrukking. De soldaten staan als paraat voor een veldslag opgesteld en waken over de laatste rustplaats van de keizer.

Na het bezoek aan het Terracottaleger gaat u naar de fascinerende en helemaal intacte stadsmuur van Xi’an. De muur dateert uit de tijd van de Ming-dynastie, maar is eigenlijk de oorspronkelijke muur uit de Tang-dynastie, maar dan in een grotere vorm. De muur is 14 km lang en is samen met de centrale Trommeltoren iconisch voor Xi’an. De bovenzijde van de muur is vlak en daardoor geschikt om over te fietsen.

Hierna bezoekt u de Wilde Gans-pagode. Deze is heilig voor boeddhisten en een van Xi’ans mooie herkenningspunten. De sightseeing eindigt bij de grote moskee van Xi’an en de bazaar. De moskee wordt nog gebruikt en het gebouw heeft een duidelijk Chinese uitstraling. Om het gebouw ligt een mooie tuin. De bazaar ligt naast de moskee en hier kunt u van alles kopen, van beddenspreien tot onmisbare souvenirs.

Overnachting Grand Dynasty Culture Hotel 

Dag 7: Treinreis van Xi’an naar Luoyang en bezoek aan grotten van Longmen
Dag 7: Treinreis van Xi’an naar Luoyang en bezoek aan grotten van Longmen

Na het ontbijt wordt u naar het station gebracht. U neemt hier de hogesnelheidstrein naar Luoyang, een treinreis van ca. 2 uur.

Luoyang is gedurende honderden jaren hoofdstad geweest, echter niet gedurende een onafgebroken periode, maar meerdere keren. De eerste keer was vanaf het jaar 770 voor Chr. en de laatste keer vanaf het jaar 937. Vandaag de dag is er nog maar weinig in de stad, waaraan is te zien dat Luoyang ooit hoofdstad was. Het veranderde in een kleine stad met slechts 20.000 inwoners. Vanaf de jaren 50 is de stad weer gegroeid en tegenwoordig wonen er 1,2 miljoen mensen. Er is een heel klein historisch stadsdeel.

Na aankomst in Luoyang gaat u het indrukwekkende Boeddhabeeld in de grotten van Longmen bekijken. In de hoogtijdagen van Luoyang werden er tegen de 100.000 Boeddhabeelden in de grotten van Longmen, langs de rivier de Yi, uitgehakt. Deze grotten staan tegenwoordig op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Tijdens de Noordelijke Wei-dynastie en vooral tijdens de Tang-dynastie werden deze kunstzinnige Boeddhabeelden, bodhisattva’s, lotusbloemen en andere beelden in de ca. 2.100 grotten uitgehakt. U bezoekt de belangrijkste grotten, onder andere de ‘grot van de voorouders’, waar Boeddha 17 m hoog is en oorlellen van bijna 2 m lang heeft.

Overnachting Luoyang Peony Hotel 

Dag 8: Bezoek aan Shaolinklooster en Henan Museum
Dag 8: Bezoek aan Shaolinklooster en Henan Museum

Vandaag bezoekt u het Shaolinklooster, dat ook op de werelderfgoedlijst van de UNESCO staat. Het klooster ligt ca. 60 km van Luoyang, bij de plaats Zhengzhou, en is wereldberoemd geworden vanwege Chinese vechtsport. Maar het was oorspronkelijk de plaats waar de wieg van het Chinese zenboeddhisme stond. Als tegenwicht van al het zitten tijdens het mediteren begonnen de monniken aan lichamelijke oefening te doen. In de loop der tijd ontwikkelde deze lichamelijke oefening zich tot vechtsport. In de hoogtijdagen van het klooster woonden hier duizenden monniken. Voor ongeveer duizend van hen werd de vechtsport belangrijk omdat zij tijdens de Ming-dynastie de gevreesde krijgsmonniken werden.  Tegenwoordig wordt het klooster omgeven door scholen waar in vechtsport wordt onderwezen. Zowel Chinezen als buitenlanders stromen naar deze vele scholen om les te krijgen in Chi Kung Qigong, Xiao Hong Quan, Kungfu, Taijiquan en andere richtingen. Het klooster ligt in een zeer mooi natuurgebied omgeven door groene bergen, waar o.a. het Pagodewoud, het paviljoen van de Hemelse koningen en het Mahavira-paviljoen liggen.

Van het klooster rijdt u naar de stad Zhengzhou, de eerste hoofdstad van de Shang-dynastie, te weten van 1600 tot 1027 jaar voor Chr. Er is niet veel meer over van die tijd, maar er zijn nog wel sporen van de lemen stadsmuren uit de oudheid. De hedendaagse grote bezienswaardigheid van de stad is het Henan Museum, waar een collectie van meer dan 130.000 culturele artefacten, waarvan 5.000 van zeer hoge kwaliteit, wordt getoond. Vele dateren uit de tijd van de vroegste dynastieën, de Shang- en Zhou-dynastieën.

Overnachting Xinhua Jianguo Hotel 

Dag 9: Zhengzhou – Sightseeing in Kaifeng – trein naar Nanjing
Dag 9: Zhengzhou – Sightseeing in Kaifeng – trein naar Nanjing

De keizerstad Kaifeng was net als Zhengzhou meerdere keren hoofdstad en is waarschijnlijk de bekendste van de historische hoofdsteden. De locatie van de stad bij de Gele Rivier heeft in de loop der tijd voor meerdere overstromingen gezorgd. Maar liefst drie stadsmuren waren nodig om de watermassa tegen te houden.  Vandaag de dag gaat men er van uit dat het archeologische Kaifeng meer dan 7 meter onder het huidige aardoppervlak heeft gelegen.  De stad heeft veel van de charme die een echt historische stad kenmerkt, weten te behouden. De meeste gebouwen dateren uit de laatste helft van de 19e eeuw. U bezoekt de Da Xiangguo-tempel, die als een van de belangrijkste plaatsen voor de ontwikkeling van het boeddhisme in China wordt beschouwd. De tempel bestaat uit veel mooie gebouwen, o.a. ‘de Bergpoort’, ‘het paviljoen van de Hemelse koningen’, ‘het Arhat-paviljoen’ en ‘het Achthoekige paviljoen’.

Als lunch krijgt u een lokale specialiteit in een mandje geserveerd, namelijk kleine gestoomde dumplings met vlees.

Hierna volgt een bezoek aan het Draakpaviljoen, dat het keizerlijk paleis was. Het fundament van het Draakpaviljoen is een 13 meter hoog plateau, overeenkomend met 72 traptreden. De naam van het paviljoen komt van een mooi houten beeld dat een draak spelend met een parel voorstelt.  Een van de iconische gebouwen van Kaifeng is de IJzeren Pagode. In tegenstelling tot wat de naam suggereert is de pagode van stenen gebouwd. Vandaag de dag wordt deze pagode vanwege zijn grootte, geschiedenis en goede staat als een van de belangrijkste pagodes van China beschouwd.

‘s Middags wordt u naar het station gebracht. U neemt hier de hogesnelheidstrein naar Nanjing, een treinreis van ca. 3,5 uur.

Na aankomst in Nanjing wordt u bij het station opgehaald en naar uw hotel gereden.

Overnachting Nanjing Grand Metro Hotel 

Dag 10: Sightseeing in Nanjing
Dag 10: Sightseeing in Nanjing

Nanjing is net als de andere oude hoofdsteden in China meerdere keren hoofdstad van het machtige Chinese rijk geweest. De belangrijkste periode was in de laatste helft van de 14e eeuw, toen de leider van de opstand, Zhu Yuanzhang, zichzelf, na de overwinning op de Mongolen, in Nanjing uitriep tot de eerste Ming-keizer. Hij veranderde zijn naam in Hongwu en gaf al snel het bevel een enorme stadsmuur ter bescherming van de hoofdstad te bouwen. Het werd om verschillende redenen een innovatieve stadsmuur. De muur werd 34 km lang en tussen de 12 en 18 meter hoog en voorzien van 13 poorten. Daarmee was het de grootste stadsmuur van de wereld. De vorm van de muur was ook anders dan de traditionele muren destijds. Er werd gebruik gemaakt van de natuurlijke barrières in het landschap in plaats van de stadsmuur als een vierkanten of andere geometrische vorm om de stad te plaatsen. Vandaag de dag is er ca. 21 km van de muur over.

Hoewel de stad door de stadsmuur goed beschermd was, kon niet worden voorkomen dat de stad meerdere malen in de geschiedenis slachtoffer van vreselijk geweld is geweest. Tijdens de Eerste Opiumoorlog, 1840-1842, bombardeerden Groot-Brittannië de stad. In 1864 vond een opstand plaats waarbij 100.000 mensen het leven lieten en in 1937-1938 werden 300.000 inwoners van Nanjing door de Japanners afgeslacht. Vandaag de dag is Nanjing een krachtig centrum voor cultuur en industrie en een stad met een opvallend goed gekozen verhouding tussen bebouwing en groene gebieden.

U bezoekt het Xuanwu-meer, gelegen aan de voet van de berg Zhongshan. Xuanwu is een heerlijke oase in de drukke en moderne stad. In het park bij het meer ligt de berg Jiuhua en de Jiming-tempel. Vanaf hier gaat u naar de rivier de Qinghuai, die langs de stad loopt. Het is een zijrivier van de Jangtsekiang en neemt een belangrijke plaats in de stad in.

Later op de dag bezoekt u het presidentieel paleis. Dit was het kantoor van waaruit de eerste president van de Republiek China het land regeerde. Achter het paleis ligt een mooie tuin. Ten slotte gaat u het mausoleum van Ming Xiaoling bekijken. Dit gebouw staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Het is het enige grafmonument van een lid van de Ming-dynastie, dat buiten Peking ligt. Het gebouw wordt als een van de mooiste keizerlijke mausolea beschouwd en was een keerpunt in de vormgeving van mausolea.

Overnachting Nanjing Grand Metro Hotel 

Dag 11: Treinreis van Nanjing naar Sjanghai, excursie van een halve dag naar Zhujiajiao
Dag 11: Treinreis van Nanjing naar Sjanghai, excursie van een halve dag naar Zhujiajiao

Vandaag rijdt u met de moderne hogesnelheidstrein van Nanjing naar Sjanghai. U overbrugt een afstand van 300 km in ca. 5 kwartier. Op het station wordt u door de lokale gids opgewacht en naar uw hotel gereden.  Hierna gaat u op excursie naar de oude kanaalstad Zhujiajiao, aan de rand van Sjanghai gelegen. De geschiedenis van deze kanaalstad gaat ca. 1700 jaar terug, ver voordat Sjanghai het daglicht zag.

Zhujiajiao ligt in laagland met veel meren en riviertjes tussen Suzhou en Shanghai. De stad wordt doorkruist met kanalen, die door de mogelijkheid van textielproductie en verbouw van rijst de stad geen windeieren hebben gelegd. Op veel plaatsen ziet u huizen met het onderste deel onder water.  De kanalen worden nog steeds als waterwegen gebruikt en de delen van de stad zijn door 36 bruggen met elkaar verbonden. Sommige bruggen hebben bijna een icoon-status, bijvoorbeeld de Fangsheng-brug. Zoals in andere oude steden heeft Zhujiajiao mooie tempels en tuinen achter beschermende muren. De Kenzhi-tuin is de bekendste, maar ook de meest atypische tuin.

Overnachting Shanghai Hotel 

Dag 12: Het historische Sjanghai
Dag 12: Het historische Sjanghai

Sjanghai ligt daar waar de indrukwekkende rivier de Jangtsekiang uitmondt in de Oost-Chinese Zee. De locatie van de stad heeft altijd al voor een strategisch voordeel gezorgd. De geschiedenis van Sjanghai gaat tot ca. 1000 jaar geleden terug, de stad had toen al de status van handelsstad. Vandaag de dag is het met bijna 25 miljoen inwoners de grootste stad van China. Sjanghai wordt niet meer uitsluitend door handel gekenmerkt. Tegenwoordig vindt er vooral veel productie in Sjanghai plaats. Bij de tocht van vandaag draait het echter om historische bezienswaardigheden en stadsdelen.

U begint bij de Jaden Boeddhatempel. De tempel werd verwoest tijdens de revolutie die het keizerrijk aan het begin van de 20e eeuw ten val bracht. Gelukkig werd de Jaden Boeddha gered. Het mooie Boeddhabeeld kreeg een nieuwe tempel in 1928. Na het bezoek aan de tempel maakt u een wandeling langs de parkachtige havenpromenade ‘de Bund’. Deze loopt langs de rivier de Huangpu tussen de smalle rivier de Wusong en het oude stadsdeel. De Bund was vroeger de ‘Wall Street’ van Sjanghai voor buitenlandse investeerders en zakenlui. Elke dag ontmoeten vele bewoners van Sjanghai elkaar langs de Bund om samen de wals te dansen of tai chi te beoefenen.

Vanaf hier gaat u naar Chenghuangmiao, Dit is niet alleen de naam van een fantastisch tempelcomplex, maar ook van een stadsdeel met winkeltjes waar lokale waren worden verkocht. Het tempelcomplex staat in verbinding met de Yu Yuan-tuin. Deze uit 1577 daterende tuin is een van de mooiste voorbeelden van Chinese tuinkunst. Hierna gaat u naar het Franse stadsdeel uit de koloniale tijd, Xintiandi. Dit stadsdeel is bekend om zijn traditionele, gerestaureerde huizen in Shikumen-stijl langs smalle straatjes en steegjes. Veel van deze huizen doen tegenwoordig dienst als winkels, cafés en restaurants.

Overnachting Shanghai Hotel 

Dag 13: Terugreis en thuiskomst
Dag 13: Terugreis en thuiskomst

Tot het moment van vertrek kunt u de dag zelf invullen. U wordt naar de luchthaven gebracht en vliegt vanuit Sjanghai naar Nederland met tussenlanding(en) onderweg.

Afhankelijk van het vluchtschema landt u rond middernacht in Nederland.

Offerte Aanvragen
HEEFT U VRAGEN?

Neem nu contact op met onze experts:
020 – 369 07 86
info@asiatours.nl

Openingstijden:
Ma., wo., vr.: 09.00 – 16.00 Di. en do.: 09.00 – 14.00

Aanvullende informatie
Offerte Aanvragen

Nieuwsbrief

Wanneer u zich aanmeldt voor onze nieuwsbrief, krijgt u ca. drie keer per maand een nieuwsbrief van Asiatours.nl met relevant nieuws, goede aanbiedingen enz.

We gebruiken cookies voor statistieken en doelgerichte marketing bij derden.
U accepteert dit als u doorklikt.
Lees hier meer.