020 – 369 07 86 | Ma., wo., vr.: 09.00 – 16.00 Di. en do.: 09.00 – 14.00
Menu
HomeRondreizen in Oost- & Zuidoost-AziëChinaPanda's & het klassieke China
China | 14 dagen:

Panda's & klassiek China

Hoogtepunten van deze reis:

Chongqing, Grote Boeddha van Leshan, berg Emei Shan, theeplantage Tianfu, bezoek aan dorp Chenjiashan, Huanglongxi, Giant Panda Base, Dujiangyan-irrigatiesysteem, lokale markten in Chengdu, Songpan, Mu Ni Gou, nationaal park Jiuzhaigou, Peking, Plein van de Hemelse Vrede, De Verboden Stad, Kolenheuvel, De Chinese Muur.

In de prijs is inbegrepen:

 • Vlucht heen van Nederland naar Chongqing, en vlucht terug van Peking
 • Vlucht van Jiuzhaigou naar Peking
 • Busreis (openbare bus) van Chongqing naar Leshan en van Chengdu naar Songpan
 • 12 overnachtingen in 3-sterrenhotels en 2-sterren gastenverblijven
 • Lokale Engelssprekende gids
 • 12 x ontbijt (dag 3 – 13)
 • 8 x lunch (dag 2, 4, 5, 7, 9, 10, 11, 12)
 • 1 x diner (dag 7)
 • Vervoer tijdens excursies: in auto of minibus met airconditioning
 • Vervoer in nationaal parken: in parkbussen
 • Dag en nacht bemande noodtelefoon gedurende de hele vakantie
 • Vertrekgarantie – de reis gaat door ongeacht het aantal deelnemers

Inclusief een uitgebreid excursiepakket:

 • Museum van de Drie Kloven
 • Arhat-tempel
 • Grote Boeddha van Leshan
 • Emei Shan
 • Lingyun-tempel
 • Dujiangyan-irrigatiesysteem
 • Huanglongxi Old Town
 • Chengdu Panda Breeding Center
 • Lokale markten in Chengdu
 • Wenshu-tempel
 • Mu Ni Gou
 • Nationaal park Jiuzhaigou (vervoer is alleen mogelijk met shuttlebus van het nationaal park)
 • Park bij Tempel van de Hemel
 • Plein van de Hemelse Vrede
 • De Verboden Stad
 • Kolenheuvel
 • Houhai en Nanluoguxiang
 • Kabelbaan bij de Chinese Muur
 • De Chinese Muur
 • Entreegeld en heffingen voor genoemde bezienswaardigheden
Toeslag voor eenpersoonskamer € 435
Korting bij grote groepen
Kies deze reis omdat...

Sichuan voldoet in elk opzicht aan de wensen van natuurliefhebbers die ook van unieke cultuur houden. Sichuan ligt tegen Tibet en heeft vele etnische minderheden, die in mooie oude steden en dorpen wonen. De natuur is overweldigend met ruige bergen en weelderige valleien, doorkruist door een overvloed aan rivieren. Veel gebieden zijn tot nationaal park uitgeroepen, omdat het landschap uniek is en niet elders in de wereld voorkomt. Vandaag de dag kent Sichuan zes locaties die op de werelderfgoedlijst van de UNESCO staan. Tijdens deze reis bezoekt u er vier van. Sichuan, een provincie met een geschiedenis van duizenden jaren, wordt als de ‘graankamer’ van China beschouwd. Sichuan is ook het leefgebied van de panda, een icoon van de natuurbescherming en een charmeur in natuurparken. De reis wordt in Peking afgesloten. U bezoekt hier alle klassieke hoogtepunten, van de Verboden Stad tot de Chinese Muur, waarvan drie op de werelderfgoedlijst van de UNESCO staan.

Gedetailleerd reisprogramma
Klik op de foto voor een vergroting
Dag 1: Vlucht vanuit Nederland
Dag 1: Vlucht vanuit Nederland

Vertrek vanaf gekozen luchthaven in Nederland. Onderweg worden tussenlandingen gemaakt.

Dag 2: Aankomst in Chongqing
Dag 2: Aankomst in Chongqing

Na aankomst in Chongqing gaat u door de immigratie en haalt daarna uw bagage op. In de aankomsthal wordt u door de gids opgewacht, die een bord met ‘Asiatours’ erop in zijn hand heeft.

Chongqing is de op drie na grootste stad van China. De regio Chongqing telt ongeveer 28 miljoen inwoners.  Het hart van de stad ligt op de plaats waar de rivieren de Jangtsekiang en de Jialing samenkomen. Chongqing is een zeer oude stad omgeven door bergen en rivieren, waar de bevolking altijd van de natuur heeft kunnen leven. Chongqing wordt als de bakermat van de Bayu-cultuur beschouwd. Deze beschaving kon brons produceren en kende 3.000 jaar geleden een bloeiend keizerrijk. Vandaag de dag is Chongqing een zeer moderne stad met hoogbouw en een bruisend bedrijfsleven.  De stad is bij veel toeristen bekend als de vertrekplaats van cruises op de bovenrivieren van de Jangtsekiang door de Drie Kloven tot aan de grote stuwdam bij Yichang.

Na aankomst rijdt u het centrale plein van de stad op. Dit plein ligt tussen de Grote Hal van het Volk en het Museum van de Drie Kloven. De Grote Hal van het Volk is gebouwd naar voorbeeld van de Tempel van de Hemel. Aan het eind van de reis kunt u dit beamen. Op het plein kunt u in de vroege ochtenduren bewoners van de stad in beweging zien. Er wordt tai chi en gymnastiek beoefend, de wals gedanst en andere lichamelijke oefeningen uitgevoerd. U bezoekt het Museum van de Drie Kloven. In het museum kunt u zich verdiepen in de geschiedenis over de cultuur en ontwikkeling van Chongqing en de Drie Kloven tot aan de bouw van de grote stuwdam. Een hoogtepunt is een fantastische film in een 360 graden-bioscoop, die een afdaling op de Jangtsekiang laat zien. Hierna gaat u naar het moderne centrum van de stad, waar winkels met internationale merken aaneengesloten naast elkaar liggen, precies zoals in New York, Londen en Singapore.  De locatie die u vervolgens bezoekt is van een heel andere orde, te weten de 1000 jarige Arhat-tempel, een van de oudste tempels van Chongqing. De tempel heeft enkele jaren geleden de status als museum verworden. Tot die tijd werd de tempel door ca. 25 gezinnen bewoond.

Overnachting Wanyou Conifer Hotel 

Dag 3: Chongqing – Leshan - Emei Shan
Dag 3: Chongqing – Leshan - Emei Shan

De gids begeleidt u naar het busstation, waar u de bus naar Leshan neemt. Hier staat een nieuwe gids voor u klaar.

In Leshan staat het grootste stenen Boeddhabeeld ter wereld. Het is in de rots uitgehakt en kijkt uit op de plaats waar drie rivieren samenkomen, de Min Jiang, de Dadu en de Qingyi. De Grote Boeddha van Leshan is 71 meter hoog en is op vele km afstand te zien.  Het uithakken van het beeld begon in 713 na onze jaartelling en duurde 90 jaar.  De Grote Boeddha van Leshan komt in veel gedichten en gezangen voor en staat tegenwoordig op de werelderfgoedlijst van de UNESCO.

Naast het Boeddhabeeld loopt er vanaf het water tot aan de top van de rots een smalle trap, en bij elke trede die u neemt, neemt uw bewondering voor dit enorme beeld toe. Op de top achter het hoofd van het grote Boeddhabeeld ligt de Lingyun-tempel, vanwaaruit u de details van het hoofd van het Boeddhabeeld kunt zien. Daarnaast herbergt de tempel een aantal grappige exemplaren van een arhat in mooie kleuren. De Grote Boeddha van Leshan werd in 1996 op de werelderfgoed van de UNESCO opgenomen. In plaats van heen en weer voor het beeld te lopen kunt u op de rivier varen. Tijdens de boottocht ziet u duidelijk op welke plek de rivieren samenkomen, namelijk daar waar het modderige water zich vermengt met het heldere water. Vanaf het water heeft u een prachtig uitzicht op het beeld. Het is de enige plek van waaraf u het hele beeld kunt zien.

Van Leshan rijdt u naar Emei Shan, geen lange rit. Na aankomst rijdt u door het dorp naar de Baoguo-tempel en tevens klooster. U heeft hier twee overnachtingen.

Overnachting Baoguo-klooster 

Dag 4: Emei Shan
Dag 4: Emei Shan

Emei Shan is een van de vier heilige boeddhistische bergen in China. De naam Emei betekent mooie wenkbrauw en verwijst naar de top, die op een wenkbrauw lijkt. Emei Shan staat ook op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. De berg is 3.099 meter hoog en wordt als de mooiste berg van China beschouwd. Vele boeddhistische pelgrims komen naar deze berg, en sommigen gaan helemaal naar de top en weer naar beneden. Vanaf het dorp rijdt u met de gewone shuttlebus over een bergweg met haarspeldbochten naar Leidongpin. Vanaf Leidongpin wandelt u. Het is ca. 1,5 km naar de Jieyin-tempel, de laatste tempel voor de top. (Van de Jieyin-tempel is het 6 km naar de top). Tussen deze tempel en bijna tot aan de top loopt een kabelbaan. U wandelt het laatste stuk naar de ongelooflijke mooie Gouden Tempel en de Huazang-tempel. Vanaf de top is soms een ‘wolkenzee’ te zien. Dat wil zeggen dat u over het wolkendek kunt kijken dat lager dan de bergtop ligt.

Na dit bezoek aan de tempels daalt u af naar halverwege de berg. Vanaf hier wandelt u over het Xiaoping-pad naar beneden.  Het Xiaoping-pad is genoemd naar Deng Xiaoping, die zich in de jaren 80 actief voor de natuurbescherming bij Emei Shan ging inzetten. Langs het pad ziet u de unieke schoonheid van de berg, kleine dorpen, de Wannian Tempel met de zeer mooie Samantabhadra, en verder de berg af het unieke Qingyin-paviljoen.

In de avond kunt u een van de zwembaden bezoeken, die rondom de warmwaterbronnen zijn aangelegd.

Overnachting Baoguo-klooster 

Dag 5: Emei Shan – Huanglongxi – Chengdu
Dag 5: Emei Shan – Huanglongxi – Chengdu

U laat Emei Shan achter u en rijdt eerst naar de Tianfu-theeplantage, waar u theeplukkers razendsnel de jonge scheuten van de theestruiken ziet plukken. Er zijn veel bewegingen met de hand voor nodig om een kg verse theebladeren te plukken. Na het drogen is het gewicht afgenomen tot minder dan 300 gram.

Na dit bezoek rijdt u naar Chenjiashan, een lokaal dorp in de lage bergen tussen Emei Shan en Chengdu. Hier wandelt u door de heuvels tussen de citrusplantages. U ziet overal om u heen sinaasappel-, citroen-, pomelo- en grapefruitbomen en op veel plaatsen ziet u vruchten die rijp zijn om te plukken.  U bezoekt een lokaal boerengezin op de boerderij. De moeder/echtgenote van het gezin serveert een heerlijke, traditionele lunch, die u samen met de gezinsleden op traditionele wijze nuttigt, dat wil zeggen dat iedereen rondom de tafel zit en uit dezelfde schalen eet. U voelt zich welkom, ook al spreekt het gezin geen Engels. De gids vertaalt graag.

Na dit bezoek in een zeer landelijk gebied zonder toeristen (noch Chinese noch buitenlandse toeristen) gaat de reis naar Huanglongxi. Dit is een van de zeer oude steden van Sichuan. De stad is helemaal gerestaureerd. De oude houten gebouwen met zwarte dakpannen in de stad dateerden uit de tijd van de Ming- en Qing-dynastieën en zijn als getrouwe kopieën herrezen. De straten zijn bestraat met zwarte tegels. De stad heeft daardoor iets van een openluchtmuseum. Er stroomt een rivier midden door de stad en er hangen kopieën van oude watermolens.  In het straatbeeld kunt u een aantal specialiteiten uit de Sichuankeuken zien: gefrituurde schorpioen of slangenwijn. Ook kunt u hier een aantal bijzondere Chinese fenomenen tegenkomen, bijvoorbeeld orenreinigers die voor een bescheiden bedrag aanbieden je oren te reinigen.

In de namiddag bereikt u Chengdu, de hoofdstad van de provincie Sichuan, gelegen in het zuidwesten van China. Chengdu is een van de belangrijkste knooppunten van de regio, zowel wat betreft economie als transport. De provincie Sichuan ligt aan de voet van het Tibetaans Hoogland, en het westen van de provincie kent veel etnisch Tibetaanse dorpen, tradities en gewoonten. Chengdu heeft dan ook een groot Tibetaans stadsdeel.  Het is een charmante stad met gezellige theehuizen en goede restaurants.

Overnachting Holly’s Hostel 

Dag 6: Giant Panda Base en Dujiangyan-irrigatiesysteem
Dag 6: Giant Panda Base en Dujiangyan-irrigatiesysteem

De ochtend begint met een bezoek aan van de hoogtepunten van deze reis, namelijk de Giant Panda Base. Het centrum is een van de vier centra in China, die zijn opgericht om de panda’s voor uitsterven te behoeden. Het centrum is zowel een natuurpark als een onderzoekscentrum. Het ligt ca. 10 km van Chengdu en bestaat uit een gebied van ca. 300 ha, waar volop bamboe groeit, het enige voedsel van de panda’s.  In het centrum leven ca. 120 reuzenpanda’s en andere fascinerende dieren, zoals de prachtige kleine panda en vogels zoals de zwarthalskraanvogel. U bent al vroeg in de ochtend in het centrum, zodat u het voederen van de panda’s kunt zien. De vier centra zijn samen op de werelderfgoedlijst van de UNESCO opgenomen.

Hierna gaat de reis naar Dujiangyan, waar u een heel ander door de UNESCO aangewezen werelderfgoed gaat bekijken.   Het irrigatiesysteem van Dujiungyan is 2200 jaar oud en het oudste irrigatiesysteem ter wereld, dat water toevoert zonder gebruik van dammen. Via kanalen, verdeelwerken en overlaten wordt de droge vlakte van water voorzien. Dit technische hoogstandje was van grote betekenis voor de ontwikkeling van irrigatiesystemen in heel China.  Het systeem bestaat in hoofdzaak uit drie onderdelen: Yuzui, Feishayan en Baopingkou. Deze werden gebouwd om het gehele jaar de waterstanden in de rivier vanaf de bergen tot aan de vlakten rondom Chengdu te kunnen controleren. Het irrigatiesysteem van Dujiungyan werd samen met de berg Qingcheng in 2000 op de werelderfgoed van de UNESCO opgenomen. Dujiangyan dekt echt een enorm groot oppervlak. Tijdens het wandelen in dit gebied ontdekt u hoe groots het irrigatiesysteem was en feitelijk nog steeds is.

Overnachting Holly’s Hostel 

Dag 7: Lokale markten in Chengdu, theeceremonies en 'Hot Pot' diner uit de Sichuankeuken
Dag 7: Lokale markten in Chengdu, theeceremonies en 'Hot Pot' diner uit de Sichuankeuken

In de ochtend bezoekt u een aantal lokale markten. U begint met een lokale etensmarkt. Hier kunt u zien hoe wezenlijk anders het fruit, groente en vlees hier is. U komt van alles tegen, van kippenvoeten tot kwarteleieren. Interessant is om te zien hoe gehakt zonder gebruik van een gehaktmolen wordt gemaakt. Hierna gaat u naar de straat waar het een en al textiel is. Er wordt van alles verkocht, van beddenspreien tot winterjassen, alles en gros. U ziet dragers in de weer met enorme vrachten, soms op hun rug, andere keren op een grote steekkar.  Van de kledingmarkt gaat u naar de kruidenmarkt, waar gedroogde kruiden en masse worden verkocht. De geur van peper en Spaanse peper is zo sterk dat het al op grote afstand in uw neus begint te kriebelen.

De laatste markt die u vandaag bezoekt, is de wereldberoemde theemarkt van Chengdu. Deze vindt u in een mooie wijk met gezellige, oude winkeltjes, waar u kunt zien hoe verschillende soorten thee met de hand worden gesorteerd. Kooplieden uit heel China kopen hier thee in en lokale bewoners komen hier om mooie theestelletjes te kopen. In een van de klassieke theehuizen kunt u een klassieke theeceremonie bijwonen en u kunt uiteraard thee kopen om thuis van te genieten.

Als een passende afsluiting van uw verblijf in de hoofdstad van Sichuan, Chengdu, krijgt u een traditionele maaltijd uit de Sichuankeuken geserveerd: een ´hot pot´. Het is een favoriet gerecht in deze provincie en bestaat uit vlees en groente die in een milde soep of een zeer pittig gekruide soep worden gekookt. Het vlees en de groente worden rauw op tafel geserveerd en u doet de vlees- en groentespiesen zelf in de kokende soep. Het is eigenlijk een soort fondue. Vroeger werd het gerecht voornamelijk in de winter gegeten om warm te worden, maar tegenwoordig wordt het populaire en smakelijke gerecht het hele jaar door geserveerd.

Overnachting Holly’s Hostel 

Dag 8: Chengdu – Songpan
Dag 8: Chengdu – Songpan

In de ochtend rijdt u met de openbare bus van Chengdu naar Songpan, ca. 300 km ten noorden van Chengdu gelegen. De gids brengt u naar de bus. Na het instappen ziet u dat het een mooie moderne bus is, precies zoals de bussen in Europa. De bus maakt zowel korte als lange stops onderweg, zodat u de benen kunt strekken en eten en drinken kunt kopen. De rit voert u van het vlakke landschap bij Chengdu door heuvels en laaggebergte naar het indrukwekkende gebergte Min Shan met bergen hoger dan 6.000 meter. Het is een prachtige rit van 6 tot 8 uur, afhankelijk van het verkeer. Na aankomst wordt u door de lokale gids opgewacht, die u naar uw hotel begeleidt.

De fascinerende stad Songpan is een van de onbekende steden in China. De Engelse botanicus Ernest Henry Wilson schreef: ”If destiny arranges me to live in Western China, I have no other choice but Songpan.” Het is een fantastische stad.  De stad is heel oud en heeft ongeveer de helft van zijn hoge en brede stadsmuur nog. Vele etnische groepen – boeddhisten en moslims – wonen hier al honderden jaren vredig naast elkaar. Het straatbeeld toont vaker traditionele dan westerse kleding. Tibetaanse vrouwen dragen hun prachtige hoofddeksel zowel in de stad als tijdens het zware werk op het land. Midden in de stad ligt een slagerij waar vlees van Tibetaanse Yaks wordt verkocht. In de straten kijkt u als westerling uw ogen uit. Wat dacht u van gedroogde ossentong (vlees), gedroogde niertjes in laagjes vet of een gerookte eend inclusief snavel en poten?

Songpan ligt op een hoogte van ca. 3000 meter boven zeeniveau, dus het is er vrij fris. Het is heel wat anders dan de 25° tot 30° in Chengdu. De komende dagen heeft u een fleecetrui of winddicht jack nodig.

Overnachting Old House Inn 

Dag 9: Mu Ni Gou
Dag 9: Mu Ni Gou

Vandaag maakt u een spannende wandeltocht. U gaat Mu Ni Gou, een prachtig natuurgebied, bezoeken. Het lijkt veel op Huanglong, maar dan met veel minder mensen. U rijdt van Songpan naar Mu Ni Gou, een rit van ca. 30 minuten. In Mu Ni Gou wandelt u over natuurpaden. Mu Ni Gou bestaat uit twee valleien met maar liefst 100 meren, natuurlijke warmwaterbronnen en watervallen. De mooiste plekken zijn de Zhaga-waterval en het Erdao-meer. De valleien liggen op een hoogte van 2.800 tot 4.070 meter boven zeeniveau en sommige bergen hebben een hoogte van wel 6.000 meter boven zeeniveau. De bergwanden kleuren groen door de aanwezigheid van loof- en naaldbomen en een overvloed aan rododendrons. Er groeit hier ook een zeer zeldzame lijsterbes met roze bessen. Het water in de meren is kristalhelder en lichtblauw. Het gebied is gehuld in een magische sfeer. De terrasvormige meren worden vanwege het kleurenspel in het water ‘de meren met de vijf kleuren’ genoemd.  De valleien hebben een zeldzaam karstlandschap. Karst doet zich voor onder bijzondere geologische omstandigheden (kalkafzettingen) in koude bergstreken. In Mu Ni Gou vindt u ook grotten met stalagmieten, ongerepte bossen, oerwoud, zwavelhoudende bronnen, zeldzame planten en dieren, en niet te vergeten tempels en andere Tibetaanse culturele schatten.

In historisch opzicht was Mu Ni Gou een belangrijke plaats op de oude handelsroutes van China. Hier werd thee door dragers en paarden over ongeëffende paden door dalen en over bergen vervoerd.  Dit was ook het gebied waar Ernest Wilson 100 jaar geleden veel van zijn prachtige foto’s nam.

Overnachting Old House Inn 

Dag 10: Op ontdekkingstocht in nationaal park Jiuzhaigou
Dag 10: Op ontdekkingstocht in nationaal park Jiuzhaigou

Jiuzhaigou heeft een avontuurlijk landschap met bergen, rotsen, rivieren, meren, watervallen en etnisch Tibetaanse dorpen. Het bekendst zijn de turquoise en groene meren, de spectaculaire watervallen en de smalle, conische kalksteenformaties. Jiuzhaigou betekent ‘vallei met de negen dorpen’ en verwijst naar de etnisch Tibetaanse en Qiang dorpen die in de vallei liggen. De vallei werd pas in het midden van de jaren 70 ‘ontdekt’ door boswerkers. Ze begrepen al snel dat het gebied een bijzondere schoonheid had. Ze kregen het bij de autoriteiten voor elkaar dat de vallei werd beschermd door het als nationaal park uit te roepen. De vallei is bewoond, dus aan uw wandeling door het park houdt u in de vorm van het passeren van de dorpen ook een culturele belevenis over.

De dorpen hebben in totaal ongeveer 1.100 bewoners, alle van Tibetaanse of Qiang origine. Bij beide minderheden zijn het boeddhistische geloof en tradities diep geworteld. De tempels zijn rijkelijk van ornamenten voorzien en er zijn gebedsmolens zoals in Tibet. Veel van de bewoners van de vallei kleden zich hetzij volledig hetzij gedeeltelijk in traditionele klederdrachten. Het nationaal park kent een uniek dierenleven. Onder andere zijn de panda’s weer teruggekeerd, doordat er na de bloei in de jaren 80 weer volop bamboe aanwezig is. Het gebied werd in 1992 op de werelderfgoed van de UNESCO opgenomen.

U brengt een hele dag in nationaal park Jiuzhaigou door. Het is van Songpan naar het nationaal park ca. 2 uur rijden.  De hoofdbezienswaardigheden, en het toegankelijke deel van het park, zijn het Shuzhengdal vanaf de ingang tot Norinam en de twee zijdalen Zechawa en Rize. Het y-vormige gedeelte dekt 720 km² en omvat 118 alpinemeren, 17 watervallen – waarvan sommige het water trapsgewijs omlaag laten vallen – vele riviertjes en ontelbare zeldzame soorten dieren en planten. Door de mineralen in het gebied heeft het heldere water veel verschillende nuances blauw en groen. Dit verschijnsel vormt de ziel van het nationaal park, omdat het zowel voor een speciaal landschap als een zeer bijzondere sfeer zorgt.

In China wordt over het water in Jiuzhaigou gezegd: ”geen water is je aandacht waard nadat je het water hier hebt gezien”. De beroemde bezienswaardigheden in het park hebben poëtische namen, bijvoorbeeld ‘de bron van het hangende zwaard’, ‘het meer van het geurende gras’, ‘het zwanenmeer’ en ‘de waterval van de parels’.
U wandelt door delen van het park en kiest zelf waar u wat langer wilt blijven. De speciale shuttlebussen van het park rijden de hele tijd en u kunt – wanneer u wilt – in- en uitstappen.

NB: Vanaf de ingang van het nationaal park is vervoer alleen mogelijk met de shuttlebussen van het nationaal park. Het is niet mogelijk een eigen minibus te krijgen. Het systeem van shuttlebussen functioneert prima in het nationaal park. U hoeft niet lang op een shuttlebus te wachten.

Overnachting Old House Inn 

Dag 11: Songpan – Peking
Dag 11: Songpan – Peking

De dag is ter vrije besteding tot het moment dat u naar de luchthaven wordt gebracht.
In de namiddag vliegt u van Jiuzhaigou naar Peking. Bij aankomst in Peking wordt u door de gids opgewacht, die u naar het hotel begeleidt.

Overnachting Dongfang Hotel 

Dag 12: Sightseeing in het historische Peking
Dag 12: Sightseeing in het historische Peking

Na het inchecken gaat u op sightseeing in Peking. Deze stad is al ca. 700 jaar de hoofdstad, eerst van het oude China en nu van het moderne China. Zowel toen als nu was Peking het administratieve machtscentrum van het rijk, met paleizen en tempels. Hoewel veel oude gebouwen plaats hebben moeten maken voor moderne hoogbouw, heeft de stad nog steeds veel historische gebouwen. De dag begint met een bezoek aan het park bij de Tempel van de Hemel, in het zuidoosten van Peking gelegen. De keizer ging hier elk jaar vanuit de Verboden Stad naartoe om de goden in gebed te vragen voor een goede oogst te zorgen. Vandaag de dag wordt het park door duizenden inwoners van Peking gebruikt voor het beoefenen van tai chi of het zingen en dansen op muziek uit een oude gettoblaster of een moderne smartphone.

Hierna voert de sightseeing u naar het Plein van de Hemelse Vrede in het hart van de stad. Het plein is zo groot dat er met gemak een miljoen mensen kunnen staan. In het midden van het plein staat het mausoleum van Mao Zedong.  Aan het plein ligt ook de ingang van de Verboden Stad, de plaats van waaruit 24 keizers over het ‘Rijk van het midden’ regeerden. Tegenwoordig is de Verboden Stad een groot museum met een muur en ingangspoort waar het portret van de grote leider Moa op pronkt. De Verboden Stad is het best bewaarde en mooiste paleis van China, het meet 760 m x 1000 m en bestaat uit een overvloed aan mooie gebouwen. Het heet de Verboden Stad, omdat het voor de gewone man verboden was er te komen. Als dit verbod werd overtreden, volgde snel de doodstraf. Alleen de keizer, zijn familie en ambtsdragers mochten binnen de muren komen.

Van de Verboden Stad gaat de sightseeing verder naar de Kolenheuvel, een door mensen gemaakte heuvel ten noorden van de Verboden Stad. Vanaf deze heuvel kon het leger van de keizer in de gaten houden of er ‘kwade geesten’ uit het noorden kwamen, die alleen maar voor dood en verderf zorgen. De heuvel is het hoogste punt van Peking en bij helder weer biedt deze plek een uitstekend uitzicht.

De dag wordt afgesloten met een bezoek aan Houhai en Nanluoguxiang. Het Houhaimeer is een van de drie meren die samen ShiChaHai worden genoemd. U vindt hier veel kleine huizen met een tuintje. Het is een prachtig gebied met een goddelijke rust, dit in groot contrast tot de overigens drukke stad. Het is tevens een van de echt ‘hotte’ gebieden, waar veel cafeetjes, bars en kleine winkels met kleding en kunst zijn gekomen.

‘s Avonds heeft u de mogelijkheid tegen een meerprijs een Kongfu Show bij te wonen, een zeer unieke artistieke belevenis.

Overnachting Dongfang Hotel 

Dag 13: De Chinese Muur
Dag 13: De Chinese Muur

Vandaag gaat de reis naar de Chinese Muur.
De Grote Muur, zoals de Chinezen de muur zelf noemen, is een 6.000 km lange en enorm indrukwekkende verdedigingslinie, waarvan de strategische ligging essentieel was. Om het de vijand moeilijk te maken werd de muur op een bergkam gebouwd. De muur is op sommige plaatsen zeer steil en de traptreden hebben zeer verschillende hoogten.

U bezoekt de muur bij Mutianyu. Hier kunt u de muur vele kilometers over de bergkam zien kronkelen. Een fantastisch gezicht. In de verte kunt u de wachtposten zien die op een bergrug verder richting het noorden liggen. De muur varieert veel wat betreft breedte en steilheid. De diepte en hoogte van de treden zijn zeer verschillend. De gerestaureerde delen van de muur zijn tussen de 6 en 8 meter hoog en 3 tot 5 meter breed. Over de gehele lengte van de muur zijn schietgaten aangebracht en om de paar honderd meter staat een wachttoren.

Overnachting Dongfang Hotel 

Dag 14: Terugreis Peking - Nederland
Dag 14: Terugreis Peking - Nederland

De dag is ter vrije besteding tot het moment dat u naar de luchthaven wordt gebracht, vanwaaruit u naar Nederland vliegt. Onderweg worden tussenlanding(en) gemaakt.
(Thuiskomst vindt mogelijk op dag 15 plaats)

Offerte Aanvragen
HEEFT U VRAGEN?

Neem nu contact op met onze experts:
020 – 369 07 86
info@asiatours.nl

Openingstijden:
Ma., wo., vr.: 09.00 – 16.00 Di. en do.: 09.00 – 14.00

Aanvullende informatie
Offerte Aanvragen

Nieuwsbrief

Wanneer u zich aanmeldt voor onze nieuwsbrief, krijgt u ca. drie keer per maand een nieuwsbrief van Asiatours.nl met relevant nieuws, goede aanbiedingen enz.

We gebruiken cookies voor statistieken en doelgerichte marketing bij derden.
U accepteert dit als u doorklikt.
Lees hier meer.