Ma. en wo.: 09.00 – 16.00
Di. en do.: 09.00 – 15.00
Vr.: 09.00 – 14.30
Menu
HomeRondreizen in Oost- & Zuidoost-AziëChinaPanda's & praal in China
China | 9 dagen:

Panda's & praal in China

Hoogtepunten van deze reis:

Chongqing, Grote Boeddha van Leshan, Baoguo-klooster, berg Emei Shan, theeplantage Tianfu, bezoek aan dorp Chenjiashan, Huanglongxi, Giant Panda Base, Dujiangyan-irrigatiesysteem, lokale markten in Chengdu, Ciqikou.

In de prijs is inbegrepen:

 • Vlucht van Nederland naar Chongqing v.v.
 • Busreis (openbare bus) van Chongqing naar Leshan
 • Treinreis met hogesnelheidstrein van Chengdu naar Chongqing
 • 7 overnachtingen in 3-sterrenhotels en 2-sterren accommodaties
 • Lokale Engelssprekende gids
 • 7 x ontbijt (dag 3 – 9)
 • 4 x lunch (dag 2, 4, 5, 7)
 • 1 x diner (dag 7)
 • Vervoer tijdens excursies: in auto of minibus met airconditioning
 • Vervoer in nationaal parken: in parkbussen
 • Dag en nacht bemande noodtelefoon gedurende de hele vakantie
 • Vertrekgarantie – de reis gaat door ongeacht het aantal deelnemers

Inclusief een uitgebreid excursiepakket:

 • Museum van de Drie Kloven
 • Arhat-tempel
 • Grote Boeddha van Leshan
 • Emei Shan
 • Lingyun-tempel
 • Theeplantage Tianfu
 • Het oude dorp Chenjiashan
 • Huanglongxi Old Town
 • Chengdu Panda Breeding Center
 • Dujiangyan-irrigatiesysteem
 • Lokale markten in Chengdu
 • Wenshu-tempel
 • Oude stad Ciqikou
 • Entreegeld en heffingen voor genoemde bezienswaardigheden
Toeslag voor eenpersoonskamer € 270
Korting bij grote groepen
Kies deze reis omdat...

Sichuan voldoet in elk opzicht aan de wensen van natuurliefhebbers die ook van unieke cultuur houden. Sichuan ligt tegen Tibet aan en was tot een paar jaar geleden slechts voor enkelen toegankelijk. Het is een heel ander soort China. Deze provincie heeft veel etnische minderheden, mooie oude steden en dorpen en weelderige natuur in valleien tussen ruige, woeste bergen. Deze reis voert u naar meerdere door de UNESCO aangewezen werelderfgoederen, onder andere de Grote Boeddha van Leshan en het Dujiangyan-irrigatiesysteem. Laatstgenoemde toont aan dat Chinezen heel vroeger al zeer bekwaam waren in het kunstmatig besproeien van akkers. De Sichuankeuken is een hoofdstuk apart. De vele theehuizen in Chengdu zijn bij uitstek geschikt om het lokale leven te ervaren. Een hoogtepunt in Sichuan is het bezoek aan een van de centra waar Chinezen zich enorm inspannen om panda’s voor uitsterven te behoeden.

Gedetailleerd reisprogramma
Klik op de foto voor een vergroting
Dag 1: Vlucht vanuit Nederland
Dag 1: Vlucht vanuit Nederland

Vertrek vanaf gekozen luchthaven in Nederland. Onderweg worden tussenlandingen gemaakt.

Dag 2: Aankomst in Chongqing
Dag 2: Aankomst in Chongqing

Na aankomst in Chongqing gaat u door de immigratie en haalt daarna uw bagage op. In de aankomsthal wordt u door de gids opgewacht, die een bord met ‘Asiatours’ erop in zijn hand heeft.

Chongqing is de op drie na grootste stad van China. De regio Chongqing telt ongeveer 28 miljoen inwoners. Het hart van de stad ligt op de plaats waar de rivieren de Jangtsekiang en de Jialing samenkomen. Chongqing is een zeer oude stad omgeven door bergen en rivieren, waar de bevolking altijd van de natuur heeft kunnen leven. Chongqing wordt als de bakermat van de Bayu-cultuur beschouwd. Deze beschaving kon brons produceren en kende 3.000 jaar geleden een bloeiend keizerrijk.

Vandaag de dag is Chongqing een zeer moderne stad met hoogbouw en een bruisend bedrijfsleven. De stad is bij veel toeristen bekend als de vertrekplaats van cruises op de bovenrivieren van de Jangtsekiang door de Drie Kloven tot aan de grote stuwdam bij Yichang.
Na aankomst rijdt u het centrale plein van de stad op. Dit plein ligt tussen de Grote Hal van het Volk en het Museum van de Drie Kloven. De Grote Hal van het Volk is gebouwd naar voorbeeld van de Tempel van de Hemel. Op het plein kunt u in de vroege ochtenduren bewoners van de stad in beweging zien. Er wordt tai chi en gymnastiek beoefend, de wals gedanst en andere lichamelijke oefeningen uitgevoerd. U bezoekt het Museum van de Drie Kloven. In het museum kunt u zich verdiepen in de geschiedenis over de cultuur en ontwikkeling van Chongqing en de Drie Kloven tot aan de bouw van de grote stuwdam. Een hoogtepunt is een fantastische film in een 360 graden-bioscoop, die een afdaling op de Jangtsekiang laat zien. Hierna gaat u naar het moderne centrum van de stad, waar winkels met internationale merken aaneengesloten naast elkaar liggen, precies zoals in New York, Londen en Singapore.  De locatie die u vervolgens bezoekt is van een heel andere orde, te weten de 1000 jarige Arhat-tempel, een van de oudste tempels van Chongqing. De tempel heeft enkele jaren geleden de status als museum verworden. Tot die tijd werd de tempel door ca. 25 gezinnen bewoond.

Overnachting Wanyou Conifer Hotel 

Dag 3: Chongqing – Leshan - Emei Shan
Dag 3: Chongqing – Leshan - Emei Shan

De gids begeleidt u naar het busstation, waar u de bus naar Leshan neemt. Hier staat een nieuwe gids voor u klaar.

In Leshan staat het grootste stenen Boeddhabeeld ter wereld. Het is in de rots uitgehakt en kijkt uit op de plaats waar drie rivieren samenkomen, de Min Jiang, de Dadu en de Qingyi. De Grote Boeddha van Leshan is 71 meter hoog en is op vele km afstand te zien. Het uithakken van het beeld begon in 713 na onze jaartelling en duurde 90 jaar. De Grote Boeddha van Leshan komt in veel gedichten en gezangen voor en staat tegenwoordig op de werelderfgoedlijst van de UNESCO.

Naast het Boeddhabeeld loopt er vanaf het water tot aan de top van de rots een smalle trap, en bij elke trede die u neemt, neemt uw bewondering voor dit enorme beeld toe. Op de top achter het hoofd van het grote Boeddhabeeld ligt de Lingyun-tempel, vanwaaruit u de details van het hoofd van het Boeddhabeeld kunt zien. Daarnaast herbergt de tempel een aantal grappige exemplaren van een arhat in mooie kleuren. De Grote Boeddha van Leshan werd in 1996 op de werelderfgoed van de UNESCO opgenomen. In plaats van heen en weer voor het beeld te lopen kunt u op de rivier varen. Tijdens de boottocht ziet u duidelijk op welke plek de rivieren samenkomen, namelijk daar waar het modderige water zich vermengt met het heldere water. Vanaf het water heeft u een prachtig uitzicht op het beeld. Het is de enige plek van waaraf u het hele beeld kunt zien.

Van Leshan rijdt u naar Emei Shan, geen lange rit. Na aankomst rijdt u door het dorp naar de Baoguo-tempel en tevens klooster. U heeft hier twee overnachtingen.

Overnachting Baoguo-klooster 

Dag 4: Emei Shan
Dag 4: Emei Shan

Emei Shan is een van de vier heilige boeddhistische bergen in China. De naam Emei betekent mooie wenkbrauw en verwijst naar de top, die op een wenkbrauw lijkt. Emei Shan staat ook op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. De berg is 3.099 meter hoog en wordt als de mooiste berg van China beschouwd. Vele boeddhistische pelgrims komen naar deze berg, en sommigen gaan helemaal naar de top en weer naar beneden. Vanaf het dorp rijdt u met de gewone shuttlebus over een bergweg met haarspeldbochten naar Leidongpin. Vanaf Leidongpin wandelt u. Het is ca. 1,5 km naar de Jieyin-tempel, de laatste tempel voor de top. (Van de Jieyin-tempel is het 6 km naar de top). Tussen deze tempel en bijna tot aan de top loopt een kabelbaan. U wandelt het laatste stuk naar de ongelooflijke mooie Gouden Tempel en de Huazang-tempel. Vanaf de top is soms een ‘wolkenzee’ te zien. Dat wil zeggen dat u over het wolkendek kunt kijken dat lager dan de bergtop ligt.  Na dit bezoek aan de tempels daalt u af naar halverwege de berg. Vanaf hier wandelt u over het Xiaoping-pad naar beneden.  Het Xiaoping-pad is genoemd naar Deng Xiaoping, die zich in de jaren 80 actief voor de natuurbescherming bij Emei Shan ging inzetten. Langs het pad ziet u de unieke schoonheid van de berg, kleine dorpen, de Wannian Tempel met de zeer mooie Samantabhadra, en verder de berg af het unieke Qingyin-paviljoen.

In de avond kunt u een van de zwembaden bezoeken, die rondom de warmwaterbronnen zijn aangelegd.

Overnachting Baoguo-klooster 

Dag 5: Emei Shan – Huanglongxi – Chengdu
Dag 5: Emei Shan – Huanglongxi – Chengdu

U laat Emei Shan achter u en rijdt eerst naar de Tianfu-theeplantage, waar u theeplukkers razendsnel de jonge scheuten van de theestruiken ziet plukken. Er zijn veel bewegingen met de hand voor nodig om een kg verse theebladeren te plukken. Na het drogen is het gewicht afgenomen tot minder dan 300 gram.

Na dit bezoek rijdt u naar Chenjiashan, een lokaal dorp in de lage bergen tussen Emei Shan en Chengdu. Hier wandelt u door de heuvels tussen de citrusplantages. U ziet overal om u heen sinaasappel-, citroen-, pomelo- en grapefruitbomen en op veel plaatsen ziet u vruchten die rijp zijn om te plukken. U bezoekt een lokaal boerengezin op de boerderij. De moeder/echtgenote van het gezin serveert een heerlijke, traditionele lunch, die u samen met de gezinsleden op traditionele wijze nuttigt, dat wil zeggen dat iedereen rondom de tafel zit en uit dezelfde schalen eet. U voelt zich welkom, ook al spreekt het gezin geen Engels. De gids vertaalt graag.

Na dit bezoek in een zeer landelijk gebied zonder toeristen (noch Chinese noch buitenlandse toeristen) gaat de reis naar Huanglongxi. Dit is een van de zeer oude steden van Sichuan. De stad is helemaal gerestaureerd. De oude houten gebouwen met zwarte dakpannen in de stad dateerden uit de tijd van de Ming- en Qing-dynastieën en zijn als getrouwe kopieën herrezen. De straten zijn bestraat met zwarte tegels. De stad heeft daardoor iets van een openluchtmuseum. Er stroomt een rivier midden door de stad en er hangen kopieën van oude watermolens.  In het straatbeeld kunt u een aantal specialiteiten uit de Sichuankeuken zien: gefrituurde schorpioen of slangenwijn. Ook kunt u hier een aantal bijzondere Chinese fenomenen tegenkomen, bijvoorbeeld orenreinigers die voor een bescheiden bedrag aanbieden je oren te reinigen.

In de namiddag bereikt u Chengdu, de hoofdstad van de provincie Sichuan, gelegen in het zuidwesten van China. Chengdu is een van de belangrijkste knooppunten van de regio, zowel wat betreft economie als transport. De provincie Sichuan ligt aan de voet van het Tibetaans Hoogland, en het westen van de provincie kent veel etnisch Tibetaanse dorpen, tradities en gewoonten. Chengdu heeft dan ook een groot Tibetaans stadsdeel.  Het is een charmante stad met gezellige theehuizen en goede restaurants.

Overnachting Holly’s Hostel 

Dag 6: Giant Panda Base – Dujiangyan-irrigatiesysteem
Dag 6: Giant Panda Base – Dujiangyan-irrigatiesysteem

De ochtend begint met een bezoek aan van de hoogtepunten van deze reis, namelijk de Giant Panda Base. Het centrum is een van de vier centra in China, die zijn opgericht om de panda’s voor uitsterven te behoeden. Het centrum is zowel een natuurpark als een onderzoekscentrum. Het ligt ca. 10 km van Chengdu en bestaat uit een gebied van ca. 300 ha, waar volop bamboe groeit, het enige voedsel van de panda’s. In het centrum leven ca. 120 reuzenpanda’s en andere fascinerende dieren, zoals de prachtige kleine panda en vogels zoals de zwarthalskraanvogel. U bent al vroeg in de ochtend in het centrum, zodat u het voederen van de panda’s kunt zien. De vier centra zijn samen op de werelderfgoedlijst van de UNESCO opgenomen.

Hierna gaat de reis naar Dujiangyan, waar u een heel ander door de UNESCO aangewezen werelderfgoed gaat bekijken. Het irrigatiesysteem van Dujiungyan is 2200 jaar oud en het oudste irrigatiesysteem ter wereld, dat water toevoert zonder gebruik van dammen. Via kanalen, verdeelwerken en overlaten wordt de droge vlakte van water voorzien. Dit technische hoogstandje was van grote betekenis voor de ontwikkeling van irrigatiesystemen in heel China. Het systeem bestaat in hoofdzaak uit drie onderdelen: Yuzui, Feishayan en Baopingkou. Deze werden gebouwd om het gehele jaar de waterstanden in de rivier vanaf de bergen tot aan de vlakten rondom Chengdu te kunnen controleren. Het irrigatiesysteem van Dujiungyan werd samen met de berg Qingcheng in 2000 op de werelderfgoed van de UNESCO opgenomen. Dujiangyan dekt echt een enorm groot oppervlak. Tijdens het wandelen in dit gebied ontdekt u hoe groots het irrigatiesysteem was en feitelijk nog steeds is.

Overnachting Holly’s Hostel 

Dag 7: Lokale markten in Chengdu, theeceremonies en 'Hot Pot' diner uit de Sichuankeuken
Dag 7: Lokale markten in Chengdu, theeceremonies en 'Hot Pot' diner uit de Sichuankeuken

In de ochtend bezoekt u een aantal lokale markten. U begint met een lokale etensmarkt. Hier kunt u zien hoe wezenlijk anders het fruit, groente en vlees hier is. U komt van alles tegen, van kippenvoeten tot kwarteleieren. Interessant is om te zien hoe gehakt zonder gebruik van een gehaktmolen wordt gemaakt. Hierna gaat u naar de straat waar het een en al textiel is. Er wordt van alles verkocht, van beddenspreien tot winterjassen, alles en gros. U ziet dragers in de weer met enorme vrachten, soms op hun rug, andere keren op een grote steekkar. Van de kledingmarkt gaat u naar de kruidenmarkt, waar gedroogde kruiden en masse worden verkocht. De geur van peper en Spaanse peper is zo sterk dat het al op grote afstand in uw neus begint te kriebelen.

De laatste markt die u vandaag bezoekt, is de wereldberoemde theemarkt van Chengdu. Deze vindt u in een mooie wijk met gezellige, oude winkeltjes, waar u kunt zien hoe verschillende soorten thee met de hand worden gesorteerd. Kooplieden uit heel China kopen hier thee in en lokale bewoners komen hier om mooie theestelletjes te kopen. In een van de klassieke theehuizen kunt u een klassieke theeceremonie bijwonen en u kunt uiteraard thee kopen om thuis van te genieten.

Als een passende afsluiting van uw verblijf in de hoofdstad van Sichuan, Chengdu, krijgt u een traditionele maaltijd uit de Sichuankeuken geserveerd: een ´hot pot´. Het is een favoriet gerecht in deze provincie en bestaat uit vlees en groente die in een milde soep of een zeer pittig gekruide soep worden gekookt. Het vlees en de groente worden rauw op tafel geserveerd en u doet de vlees- en groentespiesen zelf in de kokende soep. Het is eigenlijk een soort fondue. Vroeger werd het gerecht voornamelijk in de winter gegeten om warm te worden, maar tegenwoordig wordt het populaire en smakelijke gerecht het hele jaar door geserveerd.

Overnachting Holly’s Hostel 

Dag 8: Chengdu - Chongqing - Ciqikou
Dag 8: Chengdu - Chongqing - Ciqikou

Na het ontbijt wordt u naar het station gereden, waar u met de ‘G’ hogesnelheidstrein weer naar Chongqing gaat. De hogesnelheidstrein is een belangrijk onderdeel van de moderne infrastructuur in China. Niet alleen de treinreis zelf, maar ook het inchecken is een belevenis, het gaat op dezelfde wijze als bij een vlucht. (In uitzonderlijke gevallen kunnen de autoriteiten alle plaatsreserveringen in de ‘G’-treinen annuleren. Dit gebeurt wanneer de trein voor regeringsdoeleinden moet worden gebruikt. In voorkomend geval krijgt u een stoel in een andere hogesnelheidstrein).

Na aankomst in Chongqing rond de middag gaat u naar Ciqikou, een oude stad aan de oever van de rivier de Jialing. De geschiedenis van de stad is onlosmakelijk verbonden met porseleinproductie. Tegenwoordig is de stad een populaire toeristische bestemming vanwege de charmante, oude straatjes, waar winkeltjes en straatrestaurants zijn te vinden. In de loop van de middag gaat u naar het hotel. U heeft hier één overnachting. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Overnachting Wanyou Conifer Hotel 

Dag 9: Terugreis Chongqing - Nederland
Dag 9: Terugreis Chongqing - Nederland

De dag is ter vrije besteding tot het moment dat u naar de luchthaven wordt gebracht, vanwaaruit u naar Nederland vliegt. Onderweg worden tussenlanding(en) gemaakt.
(Thuiskomst vindt mogelijk op dag 10 plaats.)

Offerte Aanvragen
HEEFT U VRAGEN?

Neem nu contact op met onze experts:
020 – 369 07 86
info@asiatours.nl

Openingstijden:
Ma., wo., vr.: 09.00 – 16.00 Di. en do.: 09.00 – 14.00

Aanvullende informatie
Offerte Aanvragen

Nieuwsbrief

Wanneer u zich aanmeldt voor onze nieuwsbrief, krijgt u ca. drie keer per maand een nieuwsbrief van Asiatours.nl met relevant nieuws, goede aanbiedingen enz.

We gebruiken cookies voor statistieken en doelgerichte marketing bij derden.
U accepteert dit als u doorklikt.
Lees hier meer.