• Tevreden reizigers sinds 2006
  • Toegewijde reisexperts
  • Bewezen reiskwaliteit
  • Zorgvuldig geselecteerde lokale gidsen
  • Prijsgarantie
  • 24/7 assistentie
  • Lid van het reisgarantiefonds
HomeInfo & ContactContact met ons opnemen

Contact met ons opnemen

Aclass A/S – Asiatours.nl

Hasselager Centervej 29
DK-8260 Viby J
Denemarken

Telefoon: 020 – 369 07 86
E-mail: info@asiatours.nl

BTW nummer: 28690924 Aarhus/Denemarken
KvK: DK28690924

Openingstijden
Maandag, donderdag en vrijdag | 9.00 – 16.00 uur
Dinsdag en woensdag | 9.00 – 14.00 uur

U kunt altijd contact met ons opnemen via telefoon of e-mail. U kunt ook het contactformulier hiernaast invullen.

We beantwoorden alle vragen binnen één werkdag.

Het team achter Asiatours.nl

Richard Thijssen

Richard Thijssen

Reisadviseur

Richard is onze reisadviseur voor Asiatours.nl.
Na eerder in verschillende customer service posities te hebben gewerkt alsmede in de toeristische sector, kent Richard het belang van het leveren van een kwaliteitsservice voor onze klanten.
Het wonen en werken in en met verschillende landen, alsmede het reizen naar vele verschillende landen,waaronder verschillende landen in Afrika (waarvan bijna een jaar in Kenia), verschillende landen in Europa, Midden-Oosten en delen van Amerika, heeft Richard de kans gekregen om verschillende culturen te ervaren en te begrijpen dat het belangrijk is om een reis goed te plannen.
Bij Asiatours.nl staat Richard klaar om uw vragen te beantwoorden en begeleiding te geven over onze fantastische reizen.

Lene Gaardbo

Lene Gaardbo

Reisadviseur

Lene werkt al jaren in de reisbranche. Ze heeft van jongs af aan al een grote passie voor reizen en om nieuwe landen, streken en culturen te leren kennen. Ze wil het liefst elke keer naar een andere plek. Haar passie leeft ze uit in haar werk en tijdens meerdere reizen per jaar samen met haar man en kind.

Een van haar beste reiservaringen was een 3-weekse rondreis in Vietnam van noord naar zuid. Ze bezocht Hanoi, de prachtige Ha Longbaai, het gezellige en charmante Hoi An, maakte een fietstocht vanuit Hue en volgde een cursus in Vietnamees koken. Na een rondreis in Japan samen met haar gezin is ze nu ook helemaal weg van dit land. De ontmoeting met de vriendelijke en nette bevolking en de adembenemende contrasten tussen het ultramoderne en de mooie, oude tradities, die naast elkaar bestaan, was een unieke belevenis voor het hele gezin.

Andere prachtige reiservaringen van Lene zijn: Safari in Tanzania, reis met kleine kinderen naar Bali en rondreis in Argentinië van noord naar zuid.

Trine Kjær

Trine Kjær

Reisadviseur

Trine werkt al sinds 2000 met reizen. Ze is dol op reizen en is op veel van onze bestemmingen in Azië en de VS geweest. Trine heeft met een rugzak gereisd, groepsreizen gemaakt, fly-drivevakanties gedaan en is met haar gezin op pad geweest.
Een van haar grootste belevenissen was de schitterende natuur in het westen van de VS, waar zij een bijzondere wandeltocht door de Grand Canyon maakte. Ook Angkor Wat in Cambodja vond zij uniek en indrukwekkend.
Met haar gezin was ze op de mooie River Kwai in Thailand, wat ze als iets heel fantastisch ervoer. De kinderen vonden het heerlijk om in tenten in het Hin Tok River Camp te overnachten en in de rivier bij Jungle Raft te zwemmen.

Mira Lindholm

Mira Lindholm

Reisadviseur

Mira is opgeleid tot professionele gids en heeft meer dan 13 jaar ervaring in de reis- en toerismebranche. Ze heeft o.a. op een cruiseschip gewerkt en tussen de grootste havens aan de Noordzee en Skagerak gevaren, van  Newcastle in het noorden tot Kopenhagen in het zuiden. Ze heeft ook vele jaren als gids en skileraar in zowel Zweden, Italië als Frankrijk gewerkt.

Wanneer ze zich niet met haar werk bezighoudt, gaat ze zelf graag op reis. Ze is o.a. op reis naar de VS, Canada, Afrika, Azië en de meeste landen van Europa geweest.

”Ik maak graag reizen en wil veel van de wereld zien, omdat ik na elke reis met veel nieuwe ervaringen thuiskom. Het is een waar genot om deze ervaringen tijdens mijn werk met andere reizigers te kunnen delen.

Lea Charlotte Alber

Lea Charlotte Alber

Reisadviseur

Lea spreekt zowel Noors, Deens als Zweeds en daarom is zij contactpersoon voor verschillende regio’s bij ons, namelijk in Afrika en Azië.
Toen Lea haar huis liet bouwen, beoordeelde ze de kosten aan de hand van het aantal reizen dat ze voor hetzelfde geld kon maken. Oorspronkelijk wilde ze een U-vormig huis laten bouwen. Maar ze ontdekte dat het hele gezin voor elk extra stuk huis een reis van 3 weken naar Azië kon maken. Dus het werd geen U-vormig huis, maar in plaats daarvan ging ze 8 weken met haar gezin naar Vietnam, Maleisië en de Filipijnen.
Een van de beste reiservaringen die Lea heeft gehad was een duiktocht waarbij ze een enorme inktvis van dichtbij kon bekijken. De vis probeerde haar te hypnotiseren en stond met gebogen tentakels klaar voor de aanval. Hij liet ook een fantastische lichtshow zien, waarbij hij razendsnel van kleur wisselde en met zijn hele lichaam glijdende bewegingen maakte.

Neil Smith

Neil Smith

Reisadviseur

Neil heeft een gevarieerde carrière achter de rug als politieagent, autostoffeerder en reisadviseur. Hij wil graag nieuwe reis- en culinaire ervaringen opdoen en met het hele gezin op spannende vakanties gaan.

Hij heeft in allerlei landen gewoond en gereisd, onder meer in Duitsland, Denemarken, Nederland, Hongarije en de VS.

Zijn beste reiservaringen waren een overnachting in Serengeti Wild Camp, een bezoek aan het David Sheldrick Elephant Sanctuary in Nairobi, een ontmoeting met een aantal enorme krokodillen in Costa Rica en de zonsondergang boven Cienfugos Bay in Cuba met een mojito in zijn hand!

Neil heeft drie kinderen en vindt het leuk om verschillende sporten te beoefenen. Hij is ook trainer voor het plaatselijke voetbalelftal.

Lene Terp Clausen

Lene Terp Clausen

Administration Manager - Met zwangerschapsverlof

Lene is onze administratiemanager en werkt sinds 2015 bij ons. Lene is opgeleid in de communicatie en was vroeger in de marketing en communicatie werkzaam, zowel in- als extern. Als administratiemanager heeft Lene vele verschillende taken. Ze ziet er streng op toe dat alles in ons kantoor goed verloopt, voert interne projecten uit en houdt zich met de klantenfeedback bezig. Ze ervaart de verhalen van de klanten over de mooie en unieke belevenissen als leuk en spannend. Ze inspireren haar om zelf weer de koffer te pakken en naar droombestemmingen te reizen.

Lene heeft al vele reizen gemaakt, onder andere naar de VS, Australië, Nieuw-Zeeland, Singapore, China en Afrika. Een wandeling op de Chinese Muur en bush camping bij Ayers Rock in Australië behoren tot haar grootste reisbelevenissen. Cuba en Latijns-Amerika staan ook op haar verlanglijstje. Ook haar toekomstige reizen zullen vast voor grote belevenissen zorgen.

Elisabeth Simonnæs

Elisabeth Simonnæs

Hoofd Verkoop

Door haar opleiding rechten, Frans en media/communicatie heeft Elisabeth een breed scala vaardigheden. Elisabeth heeft jarenlange ervaring uit de reiswereld. Eerst in de hotelbranche en daarna bij een reisbureau. Sinds 2009 maakt ze deel uit van Afrika-safari.dk, het Deense zusterbureau van Afrikareizen. Elisabeth is verantwoordelijk voor de verkoopafdeling en haar grootste drijfkracht is om de droomreizen van mensen mogelijk te maken. En om op interessante bestemmingen unieke ervaringen te creëren.
Ze is zelf op veel van onze reisbestemmingen geweest, onder meer op safari in Zuid-Afrika, Kenia, Tanzania en Namibië. In de loop van de tijd is ze ook naar Kaapstad, Mauritius, China, Indonesië, Peru, Bolivia en Brazilië en op diverse plekken in het Midden-Oosten geweest.
Op het persoonlijke vlak vindt Elisabeth het leuk om haar vrije tijd door te brengen samen met goede vrienden en om te wandelen in de natuur. Maar ze vindt het ook fijn om een goed boek te lezen.

Anja Aagaard Harrig

Anja Aagaard Harrig

Medewerker Reserveringen

Anja is al haar hele leven dol op reizen. Ze heeft gelukkig een man met wie ze deze passie kan delen. En nu ook 3 dochtertjes met wie ze graag de wereld intrekt.

Ze heeft veel mooie reisherinneringen. Ze herinnert zich onder meer dat zij met haar man in de jungle van Soematra naar orang-oetans ging kijken. Ze moesten overnachten in een primitieve shelter en ’s nachts goot het. De moessonregen ging hierbij vergezeld van donder en bliksem. Ze sliep die nacht slecht, maar ze denkt er nog vaak aan terug en vond het een fantastische ervaring. Toen zij met haar man in Zuid-Afrika ’s avonds op het terras van hun kamer zat, hoorde ze de leeuwen brullen, wat ook een van haar favoriete herinneringen is.

Lene Løcke

Lene Løcke

Medewerker Reserveringen

Lene heeft altijd van reizen gehouden en om de wereld in te trekken. In haar jonge jaren reisde ze maandenlang door Afrika en Zuid-Amerika. Tijdens deze backpackerreizen waren ervaringen en  vrijheid belangrijker dan comfort. Sindsdien heeft ze kinderen gekregen en een goede planning is daarom nu wel van belang. Al heeft het af en toe tot een cultuurschok geleid, toch vindt Lene het het interessantst om naar plekken te gaan die erg verschillen van Europa. Zoals het avontuurlijke, kleurige en vieze India met heilige koeien, tulbanden, mooie sari’s en sprookjesachtige paleizen. Dit alles te midden van chaos, lawaai, vreemde hoornmuziek, dansende cobra’s en oeroude heilige rituelen. In 2004 leidde haar reiservaring tot een baan in de reisbranche, waar Lene nu het genoegen heeft om onze klanten de wereld te laten zien en herinneringen voor het leven op te doen.

Anja Østermark

Anja Østermark

Medewerker Reserveringen

Anja heeft jarenlang in Qatar gewoond en is nu teruggekeerd in de reisbranche, waarin zij jaren ervaring heeft.

Van jongs af aan heeft ze veel gereisd en ook nadat ze kinderen kreeg, is ze daarmee doorgegaan.

Als Anja op reis is, houdt zij het meest van een combinatie van natuur, stad, strand en een actieve vakantie. Ze vindt het ook leuk om lange roadtrips te maken en heeft onder meer kriskras door Australië gereisd en van Qatar, via Saoedi-Arabië, naar de Verenigde Arabische Emiraten.

Haar meest recente reizen waren naar Afrika. Hier maakte zij een reis naar Mozambique en Zuid-Afrika en een safari in Tanzania, waaraan ze een strandvakantie in Zanzibar had vastgeplakt.

Marie Kønig

Marie Kønig

Medewerker Reserveringen

Marie werkt al sinds 2007 in de reisbranche. Het reizen zit haar in het bloed, ook als kind reisde ze al. Als dochter van een zeeman heeft ze bijna de hele wereld gezien vanaf grote containerschepen.
Deze reislust heeft ze ook doorgegeven aan haar 2 kinderen, die beiden voordat ze konden lopen al aan de andere kant van de Atlantische Oceaan waren geweest.

Haar beste reiservaring had ze toevallig toen ze in de VS was, tijdens de verkiezingscampagne van een jonge, veelbelovende politicus: Barack Obama. Het was een geweldige belevenis om de politieke partij die de toekomst hoopvol tegemoet zag mee te maken. Dromen werden er werkelijkheid. Je voelde dat je deel uitmaakte van de geschiedenis.

Sofia Andersson

Sofia Andersson

Medewerker Reserveringen

Sofia begon in de reisbranche als gids op een bus en werd later reisleider in landen als Spanje en Bulgarije. Na zes jaar op verschillende reisbestemmingen stapte Sofia over naar de functie van reisadviseur bij een Deens/Zweeds bedrijf. Na een pauze, waarin ze twee kinderen kreeg en bij een drukkerij werkte, is ze nu weer terug bij haar grote passie: reizen. Sofia heeft veel van Europa en Azië gezien en ook in Afrika gereisd.

In haar vrije tijd doet Sofia veel aan hardlopen en daagt zichzelf uit om nog harder te lopen door deel te nemen aan wedstrijden en steeds nieuwe afstanden af te leggen.

Tanja Jensen

Tanja Jensen

Medewerker Reserveringen

Tanja werkt al meer dan 15 jaar in de reisbranche. Ze was even weg om een opleiding tot voedingsdeskundige te doen, maar kon de reisbranche toch niet missen en is nu weer terug. Ze houdt van de contacten met leveranciers en luchtvaartmaatschappijen en de uitdagingen die deze met zich meebrengen.

Tanja houdt ervan om zelf te reizen en heeft haar beste reiservaringen opgedaan in Brazilië, Thailand en Tanzania. Tijdens de laatstgenoemde reis moest Tanja even slikken toen ze een gegrilde eekhoorn voorgeschoteld kreeg die de gids met zijn pijl en boog had gedood. Wie kan daar nou nee tegen zeggen?

De volgende keer dat Tanja op reis gaat, neemt ze haar gezin mee, dat nu ook uit 2 leuke kinderen bestaat.

Jude Bommer Karlslund

Jude Bommer Karlslund

Medewerker Reserveringen

Jude is verantwoordelijk voor de boekingen van reizen, hotels en vluchten.
Zij heeft zelf een jaar rondgereisd als backpacker in Australie en Nieuw Zeeland en prefereert een avontuurlijke, spontane en basic manier van reizen: met rugzak en tent. Samen met haar Deense echtgenoot heeft Jude 4 maanden rondgereisd in Azie en de schoonheid en prachtige cultuur van Laos, Cambodia, Thailand, Myanmar en Nepal gezien. Tijdens haar studie Sociologie heeft Jude 3 maanden in Aruba gewoond.

Haar mooiste reiservaring is de trekking naar het Annapurna Base Camp in Nepal geweest: adembenemend om dagenlang in de bergen rond te wandelen en fysiek uitgedaagd te worden.

Jude ziet het als een voorrecht om in de reisbranche te werken en kijkt er naaruit om haar reiservaring in Zuid Amerika en Afrika uit te breiden met haar man en kinderen.

Rikke Holm

Rikke Holm

Hoofd Reserveringen

Rikke heeft jaren ervaring uit de reisbranche en maakt al sinds 2010 deel uit van Aclass. Ze is verantwoordelijk voor de afdeling reserveringen, waar de klant altijd centraal staat.

Reizen betekent veel voor haar en ze heeft in de loop van de jaren veel gereisd in Azië, Australië, de VS en het grootste gedeelte van Europa. Ze reist haar hele leven al, want ze houdt ervan om nieuwe culturen te zien en dat vrije gevoel te krijgen als je reist.

Haar beste reiservaring is als Rikke haar gezin mee kan nemen op avontuur en ervaren hoe je als gezin dichter bij elkaar komt. Goede herinneringen heb je de rest van je leven!

In haar vrije tijd brengt Rikke tijd door met familie en vrienden. Ze ontspant thuis met een potje tafeltennis op de pingpongtafel van het gezin.

Michelle Antonie

Michelle Antonie

Productmanager

Michelle kwam in 2012 bij ons als stagiare en ging toen verder als studentmedewerker. Ze kwam in 2015 in vaste dienst op onze productafdeling. Daar werkt ze met wat ze leuk vindt, namelijk het samenstellen van nieuwe en interessante reizen aan de hand van haar eigen ervaringen.

Michelle heeft de meeste werelddelen bezocht en heeft altijd veel plezier beleefd aan reizen. Ook al bezoekt ze een bestemming voor de tweede, derde of vierde keer, toch ziet ze er elke keer weer iets nieuws.

De wereld rondreizen en andere culturen ontmoeten is een eyeopener voor hoe verschillend je kunt leven. Door reizen leef je en leer je en Michelle heeft erdoor ingezien dat de kleine dingen in het leven echt belangrijk zijn.

Christina Læssøe Christiansen

Christina Læssøe Christiansen

Productmanager

Christina werkt al meer dan 15 jaar in de reisbranche en de afgelopen 10 jaar heeft ze gewerkt aan het produceren van reizen. Het is interessant en uitdagend om samen te werken met mensen uit de hele wereld. En ze vindt het leuk om reizen samen te stellen, waarvan ze weet dat onze klanten er een fantastische ervaring door krijgen.

Toen ze jong was ging ze backpacken en was toen lang op reis. Daarna wilde ze nog meer van de wereld zien en meemaken. Ze heeft tegenwoordig twee lieve kinderen die gelukkig ook van reizen houden.

Ze is dol op de natuur en op dieren, maar wat haar op reis het meeste boeit is als je een stukje geschiedenis kunt zien. Dus als je bijvoorbeeld in Mexico boven op een oude Mayaruïne staat.

Winnie Sørensen

Winnie Sørensen

Productmanager

Winnie is eigenlijk doctorandus geschiedenis, maar reist haar hele leven al. Als klein kind zag ze Europa vanaf de achterbank van de auto van haar ouders. En zo gauw ze het gymnasium af had, pakte ze haar rugzak en ging op avontuur.

Haar grote liefde is Australië. Ze houdt erg veel van dit land en is al meer dan 15 keer Down Under geweest. Haar leukste reiservaring was toen ze in Afrika over een babygiraf struikelde. Of misschien was het toch de zon die op de sneeuw scheen boven op de Aconcagua. Een bruiloft in Thailand, of een ongeplande roadtrip door Texas. Ze is dol op contrasten en om een kijkje achter de schermen te nemen in de landen die ze bezoekt.

Peter Frier Bak

Peter Frier Bak

Hoofd Financiële Administratie

Peter heeft een opleiding managementaccounting gedaan en heeft 7 jaar als consultant bij Deloitte gewerkt. Bij Deloitte was hij onder meer anderhalf jaar uitgezonden naar Londen en deed hij opdrachten in Australië. Peter heeft via zijn werk als consultant veel ervaring opgedaan ”in the world of finance”.

Peter heeft voornamelijk in Europa, Amerika en Azië gereisd, waarbij het hoogtepunt een fly-drivevakantie van Vancouver naar Banff en vice versa was, in de fantastische natuur. De grappigste reiservaring komt uit Borneo, waar de plaatselijke bevolking dacht dat hij een professionele badmintonspeler was en hem om een handtekening vroeg. ”Ik zei netjes nee, maar ze stonden erop, dus ik moest toch iets neerkrabbelen.”

Alex Kasper Granild

Alex Kasper Granild

Businesscontroller

Alex heeft een opleiding accountancy gedaan en heeft gewerkt als accountant. Hij werkt al jaren in de reisbranche en heeft normaal te maken met vrijwel alle aspecten van de financiële afdeling.

Alex is onder meer met zijn gezin in Florida geweest. Een van de hoogtepunten tijdens deze reis was dat zijn toen 5-jarige zoontje een alligator vast mocht houden. Maar ook de bezoekjes aan het Kennedy Space Center en het Magic Kingdom waren voor hen geweldige ervaringen.

Daniel Lipp Carstensen

Daniel Lipp Carstensen

Controller

Daniel heeft een beroepsopleiding financial-controller gedaan, waarna hij in de zomer van 2016 bij Aclass als leerling op de financiële administratie begon. Hij is blij dat hij deel uitmaakt van zo’n professioneel team, want daardoor kan hij zich helemaal concentreren op de klant.

Hij is als kind vaak op charterreis geweest in Europa en heeft genoten van deze zonvakanties. Maar zijn beste reiservaring stamt uit Thailand, waar hij een enorm cultuurverschil zag vergeleken met Denemarken. Hij was vooral geboeid door hoe mooi het daar was. Hij ging er snorkelen en zag met eigen ogen hoe rijk het leven er onderwater is.

Dino Karalic

Dino Karalic

Hoofd Marketing

Dino heeft meer dan 10 jaar ervaring met marketing en commerciële bedrijfsontwikkeling, voornamelijk uit de reisbranche. Hij hecht veel waarde aan marketing die relevant, effectief en uniek is. En aan het feit dat onze klanten elke keer een onvergetelijke ervaring hebben, want een betere marketing bestaat er niet.

Dino heeft veel van onze reisbestemmingen bezocht en daar fantastische en unieke dingen meegemaakt. Hij houdt ervan om goed te slapen en volgens Dino slaap je het allerbeste in een tentenkamp in Nationaal Park Masai Mara in Kenia.

Hij brengt zijn vrije tijd door samen met zijn gezin met twee kleine kinderen. Af en toe maakt hij tijd voor zijn vrienden. En als je het Dino vraagt, dan is een bezoekje aan het fitnesscentrum of hardlopen aan zee een prima manier om te onthaasten.

Dennis Damsager

Dennis Damsager

PPC-Specialist

Dennis is PPC-specialist op onze marketingafdeling en hij werkt met data & analyse, waarbij de nadruk op zoekgedrag ligt. Hij is autodidact op het gebied van digitale marketing. Na de HEAO werkte hij meer dan 10 jaar in de E-commerce, in diverse functies en bij allerlei bedrijven.

Dennis weet verbazingwekkend veel over toiletten, kranen en dakgoten. Dit komt doordat hij zich jarenlang bezighield met de verkoop van loodgietersartikelen. Zijn collega’s kunnen hem altijd om advies vragen als ze hulp nodig hebben bij hun doe-het-zelfproject.

Als hij niet aan het werk is, dan houdt hij van voetballen en reizen. Voor Dennis is de bestemming niet het allerbelangrijkste, zolang hij maar aardige mensen om zich heen heeft en het er ongeveer 25 tot 30 graden is.

Trine Boesen

Trine Boesen

SEO-Specialist

Trine is SEO-specialist en ontwikkelt inhoud voor onze websites en zorgt ervoor dat de zoekmachines ons kunnen vinden.

De eerste ”echte” reis die Trine maakte was toen ze 2 weken op Interrail door Europa ging. Ze zat op dat moment nog op het gymnasium. Sindsdien heeft ze een klassieke wereldreis gemaakt en talloze stedentrips en charterreizen en ze heeft een half jaar in China gewoond, toen ze Chinees studeerde aan de universiteit van Aarhus.

China heeft een speciaal plekje in haar hart. Het verblijf in het land heeft haar de mooiste momenten bezorgd, maar ook uitdagingen op het culturele en persoonlijke vlak en qua taal. Haar liefde voor de taal bestaat echter nog steeds.

Claus Palmgren Jessen

Claus Palmgren Jessen

Algemeen Directeur

Claus is opgeleid in de transport- en logistiekbranche en heeft 8 jaar in het buitenland gewoond en gewerkt. Onder meer in Duitsland, China, Japan en Korea. In de loop van de tijd heeft Claus gereisd in Azië, Europa, de VS en Canada, maar ook in Kenia, Tanzania en Zuid-Afrika.

Claus ging in 2012 deel uitmaken van Afrika-Safari.dk, het Deense zusterbureau van Afrikareizen. en heeft vanaf dag 1 de ambitie gehad om onze klanten een fantastische ervaring te geven. Hij wil de slogan ”we geven de klanten de reis van hun leven” echt waarmaken. Dit is de spil waar alles om draait bij Afrikareizen. Daarbij hoort respect voor de natuur, de dieren en onze partners op de diverse bestemmingen.

In zijn vrije tijd brengt hij veel tijd door met zijn gezin. Hij reist graag naar een van de interessante bestemmingen van Afrikareizen of golft met zijn vrienden.

Onze populairste reizen
Hier reizen anderen naartoe
Neem contact op met reisadviseur Richard Thijssen

Schrijf naar:
info@asiatours.nl

Bel naar:
020 - 369 07 86

Openingstijden:
Ma., wo. en vr.: 09.00 – 16.00
Di. en do.: 09.00 – 14.00

We gebruiken cookies voor statistieken en doelgerichte marketing bij derden.
U accepteert dit als u doorklikt.
Lees hier meer.

Welkom bij het nieuwe design van Asiatours.nl

Sinds u ons de vorige keer hebt bezocht, hebben wij een nieuw design gekregen, maar onze reizen zijn nog steeds hetzelfde.