15 dagen

Bali Godeneiland

Ga mee naar het prachtige eiland Bali, een eiland met een ongelooflijk mooie natuur, turquoise zee en een vriendelijke bevolking.

Bali Godeneiland Bali Godeneiland
15 dagen

Bali Godeneiland

Ga mee naar het prachtige eiland Bali, een eiland met een ongelooflijk mooie natuur, turquoise zee en een vriendelijke bevolking.

Wat is bij de prijs inbegrepen?
In de prijs is inbegrepen
 • Vlucht van Nederland naar Denpasar v.v.
 • 12 overnachtingen in 3-sterrenhotels
 • Engelssprekende gids bij excursies en tochten
 • 12 x ontbijt
 • 2 x lunch (dag 5, 8)
 • Vervoer in auto of minibus met airconditioning
 • Dag en nacht bemande noodtelefoon gedurende de hele vakantie
 • Vertrekgarantie – de reis gaat door ongeacht het aantal deelnemers
 • Mogelijkheid de strandvakantie in Sanur te verlengen

Inclusief een uitgebreid excursiepakket:

 • Tempel Tirta Empul bij de plaats Tampaksiring
 • Kunstenaarsdorpen bij Ubud
 • Fietstocht van Kintamani naar Ubud
 • Tocht door Oost-Bali, incl. bezoek aan Pura Besakih, Tenganan en Kerta Gosa
 • Kruiden- en fruitmarkt bij Bedugul
 • Bratan-meer met bezoek aan tempel Ulun Danu, Munduk
 • 3 uur durende trekking in nationaal park West-Bali en snorkelen bij het eiland Menjangan
 • Rijstterrassen van Pupuan
 • Entreegeld en heffingen voor genoemde bezienswaardigheden

Kies deze reis omdat…

Bali is in meerdere opzichten het eiland van de goden. In de tempels worden de vele hindoegoden met offers aanbeden door mannen en vrouwen in traditionele kleding. De natuur is goddelijk mooi: weelderige, vulkanische landschappen met bergen en diepe valleien. En heel Bali wordt omgeven door een turquoise zee met mooie stranden en uitstekende duiklocaties. Tijdens deze 15-daagse reis bezoekt u het mythische kunstenaarsdorp Ubud op Bali, maakt u een fietstocht over landweggetjes bij vulkaan de Batur, verkent u het nog onbekende nationaal park in het noordwesten, gaat u een schitterende snorkeltocht bij Menjangan maken, bezoekt u de wereldberoemde rijstterrassen bij Pupuan, de mooie tempels en het prachtige strand van Sanur – dit alles omringd door de serene rust die Bali kenmerkt.

Bekijk alle foto's
Foto's
Gedetailleerd reisprogramma
Dag 1: Vlucht vanuit Nederland

Vertrek vanaf gekozen luchthaven in Nederland. Onderweg worden tussenlanding(en) gemaakt.

Dag 2: Aankomst op Bali

Bij aankomst in de luchthaven op Bali krijgt u uw visum en haalt u vervolgens uw bagage op. In de aankomsthal wordt u door de gids opgewacht. Hij heeft een bord met ‘Asiatours’ erop in zijn hand. U wordt vervolgens naar het hotel in Ubud begeleid, waar u vijf overnachtingen heeft. Na aankomst heeft u gelegenheid uit te rusten. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Ubud ligt in het hoogland, op ca. 1 uur rijden van de luchthaven en hoofdstad Denpasar. De plaats wordt gezien als het culturele centrum van Bali, waar kunst en ambacht hoog in het vaandel staan. Ubud ligt prachtig in de weelderige, groene bergen die door diepe valleien, op sommige plekken zelfs kloven, van elkaar worden gescheiden. Achter de gebouwen zijn op vele plekken rijstterrassen te zien.

Accommodatie:
Dag 3: Sightseeing in Ubud

Na het ontbijt en een rustig begin van de dag begint uw avontuur. Eerst bezoekt u de plaats Tampaksiring, waar u de tempel Tirta Empul kunt bewonderen. Bij de tempel bevinden zich twaalf heilige bronnen. In de tempel worden door Balinezen dagelijks offers aan de goden gebracht, en vele mensen baden in het heilige water. In deze hindoetempel legt u samen met de gids iets kleins als offer neer en wordt er een zegening over u uitgesproken waarin u een mooie vakantie op Bali wordt toegewenst. Hierna bezoekt u de oude koningsgraven bij Gunung Kawi. De graven stammen uit de tijd waarin Bali een zelfstandig koninkrijk was.

Vervolgens gaat de reis naar twee of drie van de vele kunstenaarsdorpen aan de rand van Ubud. De dorpen hebben elk hun specialiteit: in Mas vindt u houtsnijwerk, in Batubulan kunstvoorwerpen van steen en in Celuk ziet u zilversmeden aan het werk, enz.

De sightseeing wordt afgerond met een wandeling in het Apenwoud bij Ubud.

Accommodatie:
Dag 4: Sightseeing op Oost-Bali

Vandaag staat het culturele deel van Oost-Bali op het programma. De eerste stop tijdens de tocht is bij de belangrijkste en heiligste tempel van Bali, te weten tempel Pura Besakih.

Vanaf hier rijdt u naar het dorp Tenganan, dat wordt bewoond door de Bali Aga, de oorspronkelijke bewoners van Bali, die al voordat de Hindoe-Javanen immigreerden, op Bali leefden. Het dorp is verder beroemd om een bijzondere weeftechniek. U kunt er zeer mooie, handgeweven stoffen kopen.
Het laatste bezoek vandaag is aan Kerta Gosa, een oud gerechtsgebouw in Klungkung. Het wordt ook wel ‘drijvend paviljoen’ genoemd. Het plafond van het open gebouw is met beelden versierd, waarop o.a. is te zien wat er na de dood met mensen gebeurt die zich op aarde niet goed hebben gedragen.

‘s Middags bent u weer in het hotel.

Accommodatie:
Dag 5: Sightseeing vanaf de fiets

De gids haalt u met de auto op en rijdt u naar Kintamani, waar u een spectaculair panoramisch uitzicht over de actieve vulkaan de Batur en het kratermeer heeft. Hier begint u aan een spannende fietstocht, waarbij u voornamelijk bergafwaarts fietst. De tocht voert u langs rijstvelden en door kleine dorpen, waar u het alledaagse leven van de Balinezen van dichtbij kunt zien. U maakt bijvoorbeeld een stop bij een plantage waar u kruiden, specerijen, groente, tropische vruchten en de duurste koffie ter wereld – kopi loewak – kunt zien en proeven.

U maakt vele stops om van de bijzondere uitzichten te genieten, bijvoorbeeld het uitzicht over respectievelijk rijstvelden, banyanen (bomen) en een dorpstempel. U neemt ook een kijkje in een Balinese woning. Deze tocht laat u een deel van Bali zien dat zich ver van de bewoonde wereld bevindt. Op de hele tocht wordt u vergezeld van een volgauto. U kunt dus naar het hotel worden gereden als u geen zin in fietsen meer heeft.

De lunch is bij de tocht inbegrepen en wordt geserveerd in een restaurant dat door weelderige rijstvelden wordt omgeven. U bent halverwege de middag weer terug in het hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Accommodatie:
Dag 6: Ubud

U kunt de dag zelf invullen. Misschien vindt u het leuk om zelf de gezellige plaats te verkennen. U kunt bijvoorbeeld een aantal interessante galeries en musea bezoeken waar u hedendaagse Indonesische kunst kunt bewonderen.

Dag 7: Ubud – Pemuteran

Na het ontbijt gaat u naar de noordwestelijke hoek van Bali.

Onderweg bezoekt u de lokale fruit- en kruidenmarkt in Bedugul en maakt een stop bij het fabelachtige Bratan-meer, waarin de wonderschone tempel Ulun Danu ligt. Later op de dag passeert u het ‘tweelingenmeer’ Tamblingan en Buyan, en bij Munduk slaat u een zijweg in om van een werkelijk prachtig uitzicht te genieten.

U rijdt daarna naar Lovina en vervolgens volgt u de kust tot aan het gezellige en zeer rustige dorp Pemuteran, op enkele kilometers van het nationaal park gelegen.

Accommodatie:
Dag 8: Tocht door nationaal park West-Bali en snorkelen bij het eiland Menjangan

Tot de absolute hoogtepunten van de reis kunnen de tocht door het nationaal park West-Bali en de snorkeltocht bij het eiland Menjangan gerekend worden.

U begint met een ca. 3 uur durende wandeltocht door het park. Het is een gemakkelijke wandeling die slechts een normale conditie vereist. De tocht wordt geleid door een parkmedewerker/natuurgids, die onderweg vertelt en uitleg geeft. In het park leeft de met uitsterven bedreigde balispreeuw. Deze bijzonder mooie vogel is endemisch op Bali en helaas zeer gewild bij vogelverzamelaars over de hele wereld. Hij is daardoor op de zwarte markt duizenden dollars waard. In het park wordt actief aan het beschermen van de natuurlijke leefgebieden van de balispreeuw gewerkt en worden balispreeuwen uitgezet om het kleine balispreeuwenbestand dat nog in het wild voorkomt te ondersteunen. Tijdens de wandeltocht laat de parkmedewerker dierensporen zien en wellicht ziet u vlinders, herten, reptielen, vogels of de grote groepen zwarte apen met hun kenmerkende lange staart. Wat wilde dieren en vogels betreft weet je nooit zeker welke dieren zich laten zien en of zich überhaupt dieren laten zien.

Na de trekking is het tijd voor de lunch (meegebrachte lunch) en een kleine rustpauze. Daarna gaat u aan boord van een lokale boot die u naar het spectaculaire en wereldberoemde rif bij het eiland Menjangan brengt. Volgens zowel duikers als snorkelaars is het rif en de onderwaterwereld op deze plek van absoluut wereldformaat. De gids wijst u de weg in het water en wijst vissen, schaaldieren en koralen aan en geeft uitleg.
Een snorkelset en een eenvoudig lunchpakket zijn inbegrepen.

Aan het einde van de middag bent u weer terug in het hotel.

Accommodatie:
Dag 9: Pemuteran

In het hotel kunt u in alle rust en in uw eigen tempo van het ontbijt genieten. De dag is ter vrije besteding en u kunt bijvoorbeeld de faciliteiten van het hotel, o.a. een zwembad, uitproberen. Het is ook mogelijk een massage en een heerlijke spa-behandeling te krijgen.

Accommodatie:
Optionele excursies:
Dag 10: Pemuteran – Sanur

Na het ontbijt verlaat u deze prachtige en ongerepte hoek van Bali.

De komende dagen gaat u aan het strand van Sanur heerlijk ontspannen. Tijdens de rit naar het zuidoosten van Bali omzeilt u opnieuw de drukke weg. Het is een mooie en gevarieerde tocht door bergen en dalen, landschappen en dorpen. U rijdt over weggetjes waar u nauwelijks toeristen tegenkomt en u rijdt onder de Bunut Bolong door. Dit is een van de grootste bomen van Bali, waar een weg doorheen loopt. Een van de hoogtepunten van de reis is het bezoek aan Pupuan, waar de historische rijstterrassen nog steeds worden gebruikt.

In de loop van de middag checkt u in in het hotel in Sanur. U heeft hier vier overnachtingen.

Dag 11-13: Strandvakantie bij Sanur

De dagen zijn ter vrije besteding. U kunt heerlijk ontspannen bij het zwembad van dit aangename resort. Of misschien wilt u liever door het stadje slenteren, een tempelceremonie bijwonen, echte Javaanse koffie op een terrasje drinken, u in een spa laten verwennen of een goed boek in de schaduw van een palmboom lezen. Met andere woorden, er is een overvloed aan mogelijkheden.

Dag 14: Bali – Nederland

U wordt naar de luchthaven van Denpasar gebracht, vanwaaruit u naar Nederland vliegt met tussenlanding(en) onderweg.

Dag 15: Nederland

U landt in Nederland na een heerlijke vakantie.

Combineer met
Kies uit de onderstaande mogelijkheden
Beleef de Komodo-eilanden en het westen van Flores 5 dagen / 4 nachten

De Komodo-eilanden zijn de thuisbasis van de grote komodovaranen. De naam van de eilanden is aan deze dieren ontleend. De komodovaraan is de grootste hagedis ter wereld. Hij kan wel drie meter worden en 165 kg wegen. Ondanks zijn enorme grootte kan hij een snelheid van 20 km per uur behalen. Hij is een vleeseter, is agressief en houdt er een nogal brutale jachttechniek op na. Toch staat een bezoek aan de varanen op het verlanglijstje van vele reizigers. Het zien van de grootste hagedissen ter wereld, die al ruim 10 miljoen jaar op deze eilanden leven, is dan ook zeer bijzonder! U kunt hier niet alleen komodovaranen maar ook buffels, wilde zwijnen, herten, makaken en papegaaien zien. De eilanden kennen een zeer mooie, maar ruige natuur. In het kristalheldere water rondom de eilanden leven kleurrijke vissen en koralen. De eilanden vormen samen een nationaal park en staan op de werelderfgoedlijst van de UNECO.

De tocht die u hier maakt, bestaat uit een enigszins primitieve minicruise naar o.a. de eilanden Rinca en Komodo, en een verblijf in een goed 4-sterrenhotel met een bezoek aan het westelijke deel van het eiland Flores.

Houd er rekening mee, dat u bij deze verlenging 1 nacht aan boord van een boot bent, 2 nachten in Flores en 1 nacht in Sanur.

Deze tour is niet toegestaan voor kinderen jonger dan 12 jaar.

Verlenging met strandvakantie in Gili Trawangan 5 dagen/ 4 nachten

Als u de reis wilt afsluiten met een verblijf op een perfect paradijselijk eiland, dan kunnen wij een verblijf op Gili Trawangan aanbevelen. Gili Trawangan is het populairste eiland van de drie Gili-eilanden. Er rijden geen auto’s op het eiland. Transport vindt te voet, fiets of met paard en wagen plaats. Overdag heerst er een ontspannen sfeer op dit eiland en in de avond is het een en al gezelligheid in en om de kleine restaurants en bars. U kunt de dagen aan het lange, witte strand doorbrengen en af en toe een duik in het heldere water nemen. Gili heeft de naam de beste duiklocaties van heel Indonesië te hebben.

Houd er rekening mee dat u bij deze verlenging 3 nachten in Gili Trawangan hebt en 1 nacht in Sanur.

In het geval u van Bali naar Gili en terug reist, attenderen we u erop dat er in de Straat Lombok in de maanden juni/juli en januari/februari hoge golven kunnen voorkomen. Als het varen vanwege het weer niet mogelijk is, worden overtochten uit veiligheidsoverwegingen geannuleerd. Dit komt gemiddeld een tot twee keer per jaar voor. Het duurt dan in de regel een tot twee dagen voordat de overtocht weer mogelijk is. In het geval de overtocht wordt geannuleerd, vinden we uiteraard de best mogelijke oplossing en het beste alternatief voor u.

Neem contact op met reisadviseur Richard Thijssen

Schrijf naar:
info@asiatours.nl

Bel naar:
020 - 369 07 86

Openingstijden:
Ma., wo. en vr.: 09.00 – 16.00
Di. en do.: 09.00 – 14.00

Wij gebruiken cookies om onze website gebruikersvriendelijker en relevanter voor u te maken, en om gerichte advertenties te tonen. U gaat akkoord als u verder klikt.

Klik hier als u niet akkoord gaat met cookies. Wij gebruiken een cookie om te onthouden dat u niet akkoord gaat.

Lees hier meer.