Ma. en wo.: 09.00 – 16.00
Di. en do.: 09.00 – 15.00
Vr.: 09.00 – 14.30
Menu
HomeRondreizen in Oost- & Zuidoost-AziëBaliBali met kinderen
Indonesië | 15 dagen:

Bali met kinderen

Hoogtepunten op deze reis:

Ubud, kunstenaarsdorpen, tempel Tirta Empul, vulkaan en kratermeer Batur, Vogelpark Bali, Bratanmeer met tempel Ulun Danu, waterval Gitgit, dolfijnsafari bij Lovina, tempel Pura Pulaki, rijstterrassen bij Pupuan, strandvakantie in Sanur.

Inclusief in de prijs:

 • Vlucht van Nederland naar Denpasar en retour
 • 12 overnachtingen in 3- en 4-sterren hotels in een gezinskamer
 • 12 x ontbijt
 • Lokale Engelssprekende gids op alle excursies en tochten
 • Vervoer per auto of minibus met airconditioning
 • Dag en nacht bemande noodtelefoon tijdens de hele reis
 • Vertrekgarantie – de reis gaat door, ongeacht het aantal deelnemers
 • Mogelijkheid om een strandvakantie in Sanur aan de reis vast te plakken

Inclusief uitgebreid excursiepakket:

 • De dorpen waar u kunstnijverheid ziet bij Ubud, de Tirta Empul-tempel
 • De Batur-vulkaan, Bali Vogelpark
 • Lokale fruit- en specerijenmarkt, het Bratan-meer met de tempel Ulun Danu, de Git Git-watervallen
 • Dolfijnsafari bij zonsopgang
 • Rijstvelden bij Pupuan
 • Vlinderpark
 • Toegangskaarten voor waterparadijs ‘Waterbom’ in Kuta
 • Entreegelden en kosten voor de bovenstaande bezienswaardigheden
Toeslag voor eenpersoonskamer € 535
Korting bij grote groepen.
Kies deze reis omdat...

Bali leent zich bij uitstek voor reizen met kinderen. Voor Balinezen zijn kinderen rijkdom, en kinderen worden met een glimlach en open armen begroet. Voor deze reis zijn hotels met speciale familiekamers en kinderzwembad gekozen. Tevens zijn 10 tot 12 uur durende excursies bewust vermeden en is in plaats daarvan voor meerdere excursies van slechts een halve dag gekozen. Daarnaast zijn er vrije dagen gepland, zodat jullie zelf het tempo kunnen bepalen. Hierdoor is er bovendien alle gelegenheid om te ontspannen in de uitstekende, familievriendelijke hotels. U en uw gezin verblijven meerdere dagen in het eerste en laatste hotel en wisselen slechts drie keer van hotel, zodat de kinderen aan elk hotel kunnen wennen. De natuur is goddelijk mooi met watervallen, smaragdgroene rijstterrassen en weelderige, vulkanische landschappen met bergen, meren en diepe dalen. Heel Bali wordt omgeven door een prachtige, turquoise zee met mooie stranden en uitstekende duiklocaties. Deze 15-daagse reis voert u en uw gezin naar het charmante Balinese kunstenaarsdorp Ubud, de mooie tempels, de actieve vulkaan Batur, de hoogste waterval van het eiland, de dolfijnen bij de noordwestkust, de schilderachtige rijstterrassen bij Pupuan en de prachtige stranden van Sanur – dit alles in eigen tempo, zodat de kinderen ook alles beleven.

Gedetailleerd reisprogramma
Klik op de foto voor een vergroting
Dag 1: Vertrek uit Nederland
Dag 1: Vertrek uit Nederland

U vertrekt vanaf de door u geselecteerde luchthaven in Nederland, met onderweg een of meerdere tussenlandingen.

Dag 2: Aankomst op Bali
Dag 2: Aankomst op Bali

Bij aankomst op Bali krijgt u op de luchthaven uw visum, waarna u uw bagage ophaalt. In de aankomsthal wacht uw gids u op met een bordje waarop Asiatours staat. U wordt naar uw hotel in Ubud gebracht, waar u de komende 5 nachten zult overnachten. Na aankomst kunt u uitrusten van de reis en de rest van de dag is ter vrije besteding.

Ubud ligt in het hoogland, ongeveer 1 uur rijden van de luchthaven en de hoofdstad Denpasar. De stad wordt aangezien als het culturele middelpunt van Bali, waar veel kunst en kunstnijverheid wordt geproduceerd. Ubud ligt fantastisch mooi in de weelderige groene bergen. Deze bergen worden onderbroken door diepe dalen die op sommige plekken zo diep zijn, dat het bijna kloven zijn. Achter de gebouwen vangt u op veel plaatsen een glimp op van de magische rijstvelden.

Overnachting Taman Harum Cottages 

Dag 3: Sightseeing in Ubud
Dag 3: Sightseeing in Ubud

Na het ontbijt en een ochtend ter vrije besteding gaan we ’s middags op avontuur. Vandaag gaan we naar de dorpjes aan de rand van Ubud, waar veel kunstnijverheid wordt geproduceerd. Elk dorp heeft zijn eigen specialiteit: in Mas ziet u de houtsnijders, in Batubalan de steenhouwers en in Celuk de zilversmeden.

We sluiten de dag af met een bezoekje aan het tempelcomplex Tirta Empul dat vooral bekend staat om zijn heilige water, waar de Balinezen dagelijks offers aan de goden brengen. De tempel is een van de grootste en populairste watertempels van Indonesië.  Hij werd in 926 gebouwd en is gewijd aan Vishnu, de hindoeïstische watergod.

Overnachting Taman Harum Cottages 

Dag 4: Ubud
Dag 4: Ubud

Deze dag kunt u zelf invullen met het verkennen van Ubud.

Mogelijkheid om tegen een meerprijs de volgende excursies bij te kopen:

Overnachting Taman Harum Cottages 

Dag 5: Kintamani en Bali Vogelpark
Dag 5: Kintamani en Bali Vogelpark

Na het ontbijt gaat u naar Kintamani, waar u een spectaculair panorama-uitzicht hebt over de actieve vulkaan Batur die in 1963 voor het laatst uitbarstte, en over het kratermeer.

Op de terugweg naar Ubud bezoekt u het Bali Vogelpark dat wel 1.000 tropische en zeldzame vogels herbergt, zoals de balispreeuw. Kinderen mogen de grote papegaaien van dichterbij bekijken.

Overnachting Taman Harum Cottages 

Dag 6: Ubud
Dag 6: Ubud

Deze dag is ter vrije besteding.

Mogelijkheid om tegen een meerprijs de volgende excursies bij te kopen:

Overnachting Taman Harum Cottages 

Dag 7: Het centrale Bali – Lovina beach
Dag 7: Het centrale Bali – Lovina beach

Na het ontbijt checken jullie uit in het hotel. Jullie worden door de gids/chauffeur opgehaald en naar de noordkust van Bali gereden. Onderweg bezoeken jullie de lokale fruit- en kruidenmarkt in Bedugul. Hier is heerlijk fruit te koop. Koop eventueel kruiden om mee naar huis te nemen.

De tocht gaat verder naar het mooie Bratanmeer, omgeven door bergen en gelegen op een hoogte van 1.200 meter. Door de ligging van het meer kan het er koel en mistig zijn. Dit laatste zorgt voor een mystieke sfeer rond het meer. In het meer ligt de beroemde en prachtige tempel Ulun Danu.

Voordat jullie naar Lovina gaan, maken jullie een stop bij de hoogste waterval van Bali, de Gitgit, ca. 35 meter hoog.

Het strand van Lovina is bekend om zijn zwarte lavazand. Lovina wordt voornamelijk bezocht vanwege de baai met het rustige, heldere water, de goede duikmogelijkheden, en niet te vergeten het zien van dolfijnen.

Overnachting Aneka Lovina Villas & Spa 

Dag 8: Dolfijnsafari in Lovina – Pemuteran
Dag 8: Dolfijnsafari in Lovina – Pemuteran

In de vroege ochtend staat u een dolfijnsafari te wachten, niets minder dan een onvergetelijk avontuur! U wordt opgehaald bij uw hotel en naar de Lovina-baai gebracht, waarvandaan u in de ochtendschemering met een lokale outrigger vissersboot op het kalme water vaart, voordat de zon opkomt.

De dolfijnen zijn normaal ’s ochtends erg actief. Dan zijn ze op zoek naar voedsel en ze spelen in het water als de eerste zonnestralen op het water schijnen. In de baai van Lovina zijn er 3 soorten dolfijnen en ze vormen scholen van 10 tot 12 vissen, en soms tot meer dan 100. Het is betoverend om ze bliksemsnel door het water te zien scheren en daarna uit het water te zien springen om in de lucht een salto mortale of een schroef te maken.

NB! De dolfijnen in de baai van Lovina zijn wilde dieren en het is dus niet 100% zeker dat u ze zult zien.

Na de dolfijnsafari krijgt u ontbijt in het hotel en daarna gaat u naar het noordwesten van Bali. U rijdt op Noord-Bali langs de kust en u stopt bij de apentempel Pulaki die op een mooie plek aan zee ligt. Als u op een schooldag aankomt in Pemuteran, dan stopt de gids bij een plaatselijke school. Op die manier kunt u met eigen ogen zien hoe anders een schooldag in Bali verloopt als u het vergelijkt met een Nederlandse schooldag.

Nadat u in het hotel aankomt, is de rest van de dag ter vrije besteding.

Overnachting Kinaara Resort & Spa 

Dag 9: Pemuteran
Dag 9: Pemuteran

De dag is ter vrije besteding.

Mogelijkheid om tegen een meerprijs de volgende excursies bij te kopen:

Overnachting Kinaara Resort & Spa 

Dag 10: Pemuteran – Sanur
Dag 10: Pemuteran – Sanur

Na het ontbijt verlaten jullie deze prachtige en ongerepte hoek van Bali. De rit terug naar het zuidoosten van Bali, waar het strand van Sanur ligt, is een lange maar mooie en gevarieerde tocht door bergen en dalen, landschappen en dorpen. Een van de hoogtepunten is de tocht naar de prachtige rijstterrassen bij Pupuan. Daarna maken jullie een stop bij een vlinderpark en aan het eind van de middag checken jullie in in het hotel in Sanur, waardoor er nog tijd is een duik in het zwembad te nemen.

Overnachting Parigata Resorts and Spa 

Dag 11-13: Strandvakantie bij Sanur
Dag 11-13: Strandvakantie bij Sanur

Vrije dagen. Jullie kunnen luieren bij het zwembad, van het goudkleurige strand genieten, in het rustige water zwemmen, door de plaats slenteren, een tempelceremonie bijwonen of een goed boek in de schaduw van de palmen lezen.

Als jullie echte `waterratten´ zijn, kunnen jullie waterparadijs ‘Waterbom’ in Kuta bezoeken. De toegangskaarten zijn inbegrepen. Dit waterparadijs is tot beste waterparadijs van Azië en tot de op vier na beste van de wereld uitgeroepen. De toegangskaarten zijn in de receptie verkrijgbaar. Let op: transport, gids en eten/drinken bij dit uitstapje naar het waterparadijs zijn niet inbegrepen.

Overnachting Parigata Resorts and Spa 

Dag 14: Weer naar huis
Dag 14: Weer naar huis

U wordt opgehaald bij uw hotel en naar de luchthaven in Denpasar gebracht, waarvandaan u naar Nederland vliegt.

Dag 15: Weer thuis
Dag 15: Weer thuis

U landt in Nederland na een heerlijke en interessante vakantie.

Offerte Aanvragen
HEEFT U VRAGEN?

Neem nu contact op met onze experts:
020 – 369 07 86
info@asiatours.nl

Openingstijden:
Ma., wo., vr.: 09.00 – 16.00 Di. en do.: 09.00 – 14.00

Offerte Aanvragen

Nieuwsbrief

Wanneer u zich aanmeldt voor onze nieuwsbrief, krijgt u ca. drie keer per maand een nieuwsbrief van Asiatours.nl met relevant nieuws, goede aanbiedingen enz.

We gebruiken cookies voor statistieken en doelgerichte marketing bij derden.
U accepteert dit als u doorklikt.
Lees hier meer.