HomeRondreizen in Oost- & Zuidoost-AziëBaliVan Java naar Bali met strandvakantie
14 dagen

Van Java naar Bali met strandvakantie

Langs actieve vulkanen, groene rijstvelden, tempels, traditionele dorpen en een afsluitende strandvakantie op Bali.

Van Java naar Bali met strandvakantie Van Java naar Bali met strandvakantie
14 dagen

Van Java naar Bali met strandvakantie

Langs actieve vulkanen, groene rijstvelden, tempels, traditionele dorpen en een afsluitende strandvakantie op Bali.

Wat is bij de prijs inbegrepen?
In de prijs is inbegrepen
 • Vlucht van Nederland naar Yogyakarta
 • Vlucht van Denpasar naar Nederland
 • Veerboot van Java naar Bali
 • 7 overnachtingen in 3-sterren hotels op Java, incl. ontbijt
 • 4 overnachtingen in een 3-sterren hotel op Bali incl. ontbijt
 • Lokale Engelssprekende gids op alle excursies en tochten
 • Vervoer in trein en auto of minibus met airconditioning
 • Dag en nacht bemande noodtelefoon tijdens de hele reis
 • Vertrekgarantie – de reis gaat door, ongeacht het aantal deelnemers
 • Mogelijkheid de strandvakantie in Sanur te verlengen

Een uitgebreid excursiepakket is inbegrepen:

 • Fietstocht in Candirejo met bezoek aan het Borobudur tempelcomplex
 • Prambanan tempelcomplex
 • Stadsrondrit in Yogyakarta
 • Stadsrondrit in Kota Gede
 • Bromo vulkaan, kruiden, koffie en thee plantages
 • Wandeltocht bij Ijen Vulkaan
 • Entreegelden en kosten voor de bovenstaande bezienswaardigheden

Kies deze reis omdat…

Java ligt op de Indonesische ”Ring of Fire” – een aantal van de meest actieve vulkanen ter wereld. Overal op Java bevindt u zich in een schitterend landschap met mooie, haast blauwgroene rijstvelden met fraaie vulkanen op de achtergrond. U ziet dorpen en steden die honderden jaren oud zijn, sommige met straten en steegjes met kasseien, andere in de schaduw van 20 meter hoge, dikke bamboestammen. En hiertussen ligt het indrukwekkende Borobodur, een van de grootste en mooiste boeddhistische heiligdommen. Niet ver hiervandaan ligt een prachtig hindoeïstisch tempelcomplex, het Prambanan. U bezoekt de actieve vulkaan Bromo en loopt via de mooie zandzee naar de vulkaan. Op de reis over Java ziet u ook kruiden-, koffie- en theeplantages, de tegenstelling tussen een traditionele en moderne levensstijl en de glimlachende, vriendelijke bevolking. Helemaal perfect wordt deze reis door een paar ontspannende dagen op de fraaie Balinese stranden in Sanur.

Bekijk alle foto's
Foto's
Gedetailleerd reisprogramma
Dag 1: Vertrek vanaf de door u geselecteerde luchthaven

Vandaag vertrekt u vanaf de door u geselecteerde luchthaven, met onderweg een of meerdere tussenlandingen.

Dag 2: Aankomst op Java

Bij aankomst op de luchthaven in Yogyakarta gaat u door de douane, waarna u uw bagage ophaalt. In de aankomsthal wacht uw gids u op met een bordje waarop Asiatours staat. U wordt naar uw hotel in Yogyakarta gebracht, waar u de komende 4 nachten zult overnachten. Na aankomst kunt u uitrusten en de rest van de dag is ter vrije besteding.

Velen beweren dat de geschiedenis van Java begint in Yogyakarta en dat de stad het centrum is van de Javaanse beschaving. Het is in elk geval zo dat de stad tussen de Indische Oceaan in het zuiden en de Merapi-vulkaan in het noorden ligt. En het klopt ook dat er grote en belangrijke tempels zijn gebouwd voor de grote wereldgodsdiensten hier in het hart van dit langgerekte, Indonesische rijk. Het hindoeïsme is vertegenwoordigd in Prambanan, terwijl het grootste heiligdom van het boeddhisme, de Borobodur, hier ook ligt.

Accommodatie:
Dag 3: Fietstocht bij Candirejo en bezoek aan de Borobudur tempel

We beginnen de dag met een leuk fietstochtje door het mooie landschap rond het dorpje Candirejo. Hier wordt het leven nog steeds op traditionele wijze geleefd. Op de fiets krijgt u een aardig kijkje in de Javaanse cultuur en hoe het leven op het platteland is. Het is fijn om de wind in uw haar te voelen en de geur van het landschap om u heen op te snuiven. Er is tijd om onderweg te stoppen en een praatje te maken met de plaatselijke bevolking. Later die dag gaat u verder naar de prachtige Borobodur, ook wel ”het boeddhistische klooster op de heuvel” genoemd, en u verkent dit enorme tempelcomplex te voet. Tijdens dit bezoek hoort u over de boeiende geschiedenis van de tempel. En over de symboliek die in het steensnijwerk zit dat u in verborgen hoeken in het gebouw ziet. Aan het eind van de dag keert u terug naar uw hotel.

Accommodatie:
Dag 4: Fietstocht bij Prambanan – stadsrondleiding in Yogyakarta

Vandaag beginnen we de dag weer met een interessante fietstocht, waarbij we naar het grote hindoeïstische tempelcomplex Prambanan gaan. Dit tempelcomplex werd rond het jaar 800 gebouwd en bestond oorspronkelijk uit meer dan 200 grote en kleine tempels. Een gedeelte van de tempels stortte in tijdens een aardbeving in de 16e eeuw. Eeuwenlang wist alleen de lokale bevolking van het bestaan van het complex. Pas in 1918 begonnen de Nederlanders met de restauratie van de vele verwoeste tempels. Het hoogtepunt van het complex is het Shiva-heiligdom Lorojonggrang dat over het algemeen wordt beschouwd als de meest elegante tempel van Java met zijn hoogte van 47 meter.

Later op de dag kunt u een stadswandeling door Yogyakarta maken, waarbij u onder meer het paleis van de sultan bezoekt, Kraton Yogyakarta. Dit paleis is volgens het Javaanse geloof niet alleen de residentie van de regent, maar ook het middelpunt van de wereld. Bij het paleis ligt Taman Sari, de koninklijke tuinen. U bezoekt hierna werkplaatsen die traditionele Javaanse batik maken. U ziet en hoort hoe de mooie patronen ontstaan met behulp van natuurlijke kleurstoffen en was, en hoe deze stoffen later veranderen in klederdrachten met unieke patronen.

Accommodatie:
Dag 5: Stadsrondleiding in Kota Gede

Na het ontbijt voert een bezoek aan de voorstad Kota Gede, 5 km ten zuidoosten van Yogyakarta gelegen, u terug naar de 16e eeuw. Kota Gede dankt zijn bekendheid vooral aan het feit dat het sinds de jaren 1930 centrum van de zilverindustrie van Yogyakarta is. Minder bekend is dat Kota Gede de eerste hoofdstad van het koninkrijk Mataram was. De stad werd in de 16e eeuw gesticht door Panembahan Senopati. De gids geeft u een spannende stadsrondleiding, waarbij u erfgoederen uit het verleden bezoekt zoals het oude paleis, de koninklijke begraafplaats waar de vroegere koningen van Mataram begraven liggen, en de koninklijke moskee, de oudste moskee van Java gebouwd in een authentiek Javaanse bouwstijl.

De middag is vrij. U kunt zelf op verkenning gaan of in het hotel blijven en van de faciliteiten genieten.

Accommodatie:
Dag 6: Yogyakarta – Bromo

Vandaag bent u bijna de hele dag onderweg. Na een stevig ontbijt wordt u bij het hotel opgehaald en naar het treinstation gereden, waar u op de trein naar Jombang stapt, een rit van ca. 3,5 uur. In Jombang wordt u door een chauffeur opgewacht en naar Bromo gereden, ook een rit van ruim 3 uur. Leun achterover en geniet van het landschap en het lokale leven op Java, dat u van dichtbij ziet.

In de loop van de middag komt u in het hotel aan. De rest van de dag is ter vrije besteding. Geniet bijvoorbeeld van het fenomenale uitzicht op de kegelvormige vulkaan.

Accommodatie:
Dag 7: Zonsopgang boven Mount Bromo – Kalibaru

Vandaag moet u vroeg opstaan. Vóór zonsopgang wordt u per jeep opgehaald en naar de actieve vulkaan de Bromo gereden. Dit is de bekendste vulkaan van Java. U krijgt hier een van de mooiste zonsopgangen, misschien wel van heel uw leven, te zien. Het is onbeschrijflijk en magisch om in de koude nacht te staan en op de zon te wachten, die langzaam boven vulkaan de Bromo opstijgt. Naarmate de zon hoger komt, wordt het warmer, en wat eerst door de zwarte deken van de nacht was bedekt, is nu het prachtigste plaatje wat u zich kunt voorstellen. Dit is werkelijk iets om naar uit te kijken!

Na het bewonderen van dit prachtige gezicht wordt u naar het hotel gereden om te ontbijten. Hierna checkt u uit en reist verder richting het oosten, naar Kalibaru. Na aankomst in Kalibaru is de rest van de dag ter vrije besteding.

Dag 8: Plantagebezoek bij Kalibaru – trein naar Banyuwangi

Het hoogland in het oosten van Java leent zich vanwege het bijzonder gunstige klimaat voor de verbouw van koffie, vanille, kruidnagel en andere zeldzame planten. Deze ochtend bezoekt u een van de vele koffie- en kruidnagelplantages, waar Java beroemd om is. U bezoekt ook een rubberplantage, waar u kunt zien hoe rubber wordt gewonnen.

Vervolgens wordt u naar het treinstation gebracht, waar u op de trein naar Banyuwangi stapt, een rit van ca. 1,5 uur. Bij aankomst in Banyuwangi wordt u door een chauffeur opgehaald en naar het hotel gereden. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Accommodatie:
Dag 9: Banyuwangi – wandeltocht bij Mount Ijen – met de boot naar Bali

Vandaag gaan we weer vroeg op pad. U rijdt ongeveer 25 km naar Pal Tuding, waar u begint aan de circa 3 km lange wandeltocht naar de top van de Ijen-krater. De krater ligt op 2300 meter hoogte en hiervandaan hebt u een fantastisch uitzicht over een prachtig, turkoois kratermeer. Als de zon wat hoger aan de hemel staat, wordt u teruggebracht naar uw hotel en checkt u uit en verlaat Java.

We gaan met de boot naar Bali en daarna rijden we naar Oost-Bali, een tocht die alles bij elkaar circa 6 uur in beslag neemt. U zult hier de komende 4 nachten verblijven in de prachtige badplaats Sanur, die min of meer een buitenwijk van de hoofdstad Denpasar is. Men is er in Sanur in geslaagd om de gezellige en ontspannen sfeer van het stadje te behouden.

Accommodatie:
Dag 10-12: Strandvakantie in Sanur

De dagen zijn ter vrije besteding.

U kunt de dagen aangenaam bij het zwembad van het hotel of aan het heerlijke, brede en goudkleurige strand doorbrengen. Het is een zeer kindvriendelijk strand. Het koraalrif bij het strand breekt de golven en zorgt er daardoor voor dat het water aan het strand rustig en kalm is. Langs het strand loopt een wandelpromenade met boetiekjes waar u houten beeldjes, kleding en andere souvenirs kunt kopen. Aan de hoofdstraat van het stadje vindt u een groot aanbod aan restaurants en gezellige cafeetjes waar u op een terrasje echte Javaanse koffie kunt drinken. Het is ook mogelijk plaats in een spa te boeken en u met een Balinese massage te laten verwennen. Met andere woorden, er is een overvloed aan mogelijkheden.

Accommodatie:
Dag 13: Weer naar huis

U wordt opgehaald bij uw hotel en naar de luchthaven van Denpasar gebracht, waarvandaan u naar Nederland vliegt, met onderweg een of meerdere tussenlandingen.

Dag 14: Weer thuis

U landt in Nederland na een heerlijke vakantie.

Neem contact op met reisadviseur Richard Thijssen

Schrijf naar:
info@asiatours.nl

Bel naar:
020 - 369 07 86

Openingstijden:
Ma., wo. en vr.: 09.00 – 16.00
Di. en do.: 09.00 – 14.00

Wij gebruiken cookies om onze website gebruikersvriendelijker en relevanter voor u te maken, en om gerichte advertenties te tonen. U gaat akkoord als u verder klikt.

Klik hier als u niet akkoord gaat met cookies. Wij gebruiken een cookie om te onthouden dat u niet akkoord gaat.

Lees hier meer.