8 dagen

Een vleugje Japan

Beleef de cultuur en geschiedenis van Japan in de voormalige hoofdstad Kyoto.

Een vleugje Japan Een vleugje Japan
8 dagen

Een vleugje Japan

Beleef de cultuur en geschiedenis van Japan in de voormalige hoofdstad Kyoto.

Wat is bij de prijs inbegrepen?
In de prijs is inbegrepen
  • Vlucht van Nederland naar Osaka, heen en terug
  • Begeleiding door gids bij aankomst in Osaka
  • Transfer van luchthaven in Osaka naar hotel in Kyoto, heen en terug
  • Informatiebijeenkomst in hotel in Kyoto
  • 6 overnachtingen in hotel in toeristenklasse, incl. ontbijt
  • Dag en nacht bemande noodtelefoon gedurende de hele vakantie
  • Vertrekgarantie – de reis gaat door bij minimaal 2 personen

Deze excursies zijn in de prijs inbegrepen:

  • Dagtocht met gids naar Gouden Paviljoen, Nijo-kasteel, Heian-heiligdom, Nishiki-markt en tempel Kiyomizu-dera
  • Dagtocht met gids naar Nara met bezoek aan tempel Todai-ji, het grootste Boeddhabeeld van Japan, Kasuga Taisha-heiligdom en daarna naar het Fushimi Inari-heiligdom

Kies deze reis omdat…

Als u niet veel tijd heeft en toch graag Japan wilt bezoeken zonder van oost naar west te rijden, dan is deze reis naar Kyoto iets voor u. Kyoto is het oude, culturele centrum van Japan, waar veel tradities nog springlevend zijn. U bezoekt een stad met een levende geisha-cultuur in de wijk Gion, 17 gebouwen die op de werelderfgoedlijst van de UNESCO staan, bijvoorbeeld het Gouden Paviljoen en de tempel Kiyomizu-dera, en een keuken die u het beste van de Japanse en internationale eetcultuur biedt. U wordt begeleid door een gids, maar krijgt ook gelegenheid zelf de stad te verkennen. Vergeet niet uw wandelschoenen mee te nemen, want in Japan wordt veel gewandeld, dus ook in Kyoto.

Kyoto kent vier seizoenen, net zoals wij ze kennen, en u kunt het hele jaar door naar deze stad reizen. Elk seizoen heeft zijn eigen bijzonderheden. In de restaurants en theehuizen is de menukaart op de seizoenen afgestemd. Vooral het voorjaar, waarin de kersenbomen bloeien, en het najaar, waarin de esdoorns mooie kleuren laten zien, zijn populaire seizoenen.

Bekijk alle foto's
Foto's
Gedetailleerd reisprogramma
Dag 1: Vertrek vanuit Nederland

Vertrek vanaf gekozen luchthaven in Nederland met tussenlanding(en) onderweg.

Dag 2: Aankomst in Osaka, transfer naar Kyoto

Na aankomst gaat u door de immigratie, waar een verblijfsvisum van 90 dagen in uw paspoort wordt gestempeld. Daarna haalt u de bagage op en gaat via de douane naar de aankomsthal. In de aankomsthal wacht een vertegenwoordiger van onze samenwerkingspartner u op. In zijn hand heeft hij een bordje waar ‘Asiatours’ en uw naam op staat. De vertegenwoordiger brengt u naar de bus die u naar het hotel in Kyoto rijdt. U heeft zes overnachtingen in Kyoto.

Kyoto is de plaats bij uitstek als u weinig tijd heeft en toch graag de Japanse cultuur en volksziel wilt beleven. Kyoto staat met het ene been stevig in de geschiedenis en het andere been in de hedendaagse tijd. Kyoto heeft zeer goed bewaard gebleven oude wijken, waarin duidelijk de sfeer van het oude Japan hangt. Er zijn ook moderne stadswijken en hedendaagse architectuur zoals bijvoorbeeld het hoofdstation en concertgebouw van Kyoto.

In Kyoto zijn ca. 2000 tempels, heiligdommen en keizerlijke gebouwen bewaard gebleven. Vandaag de dag prijken 17 gebouwen op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. In Kyoto is het Japanse culturele erfgoed nog springlevend. De geisha-wijken met de scholen en theehuizen bestaan niet omwille van de toeristen. Na slechts enkele stappen in een straat ziet u al vrouwen gekleed in kimono, en overal vindt u theehuizen. U zult snel ontdekken dat een gesloten gordijn voor een traditionele winkel betekent dat de zaak open is. Een dicht gordijn betekent slechts dat de klant zonder storende blikken van voorbijgangers kan winkelen. De grootte van Kyoto is te overzien, dus het is gemakkelijk om de weg te vinden. Kyoto telt 1,5 miljoen inwoners en is daarmee een van de ‘kleinere’ steden van Japan!

Na aankomst in het hotel is de dag ter vrije besteding.

Dag 3: Informatiebijeenkomst - Dagtocht in Kyoto

Na het ontbijt komt er een Engelssprekende gids naar het hotel om u welkom te heten en informatie te geven. Op de informatiebijeenkomst neemt de gids het dag-tot-dag programma door, geeft uitleg over praktische zaken en beantwoordt vragen. U krijgt ook een Japan Rail Pass, een elektronische reiskaart voor de JR-treinen en bussen.

Vandaag gaat u samen met een kundige gids Kyoto verkennen. U bezoekt een aantal van de grote en zeer beroemde bezienswaardigheden van Kyoto en werelderfgoederen van de UNESCO. Het vervoer vindt met openbare bussen plaats.

U begint bij het Gouden Paviljoen, Kinkaku-ji. Het Gouden Paviljoen is het gebouw van Kyoto met de grootste symbolische waarde. Het uit drie lagen bestaande gebouw ligt aan een meertje. Bij daglicht spiegelt het gebouw zich in het water, wat een bijzonder mooi gezicht is. Het Gouden Paviljoen werd als een retraite voor een shogun gebouwd. Na zijn dood kreeg het volgens zijn wens de functie van boeddhistische tempel.

Na het Gouden Paviljoen bezoekt u het Nijo-kasteel. Dit kasteel wordt omgeven door een fantastische siertuin. Het mooie kasteel is omstreeks het jaar 1600 gebouwd en beroemd vanwege de rijkelijk versierde schuifdeuren en de ‘nachtegaalvloeren’, vloeren die bij het betreden ervan piepen. Op deze wijze konden de samoerai hun shogun beschermen tegen ninja’s. Het Nijo-kasteel was tot 1867 de woning van de lokale shogun. In dat jaar werd het oude feodale systeem door keizer Meiji afgeschaft.

U bezoekt hierna het Heian-heiligdom. Dit gebouw werd gebouwd naar aanleiding van het feit dat het 1100 jaar geleden was dat Kyoto als hoofdstad werd uitgeroepen. Het oranjerode Heian-heiligdom is een eerbetoon aan de geesten van de eerste en laatste keizer die de stad regeerden, te weten keizer Kammu en keizer Komei. Een aantal jaren later werd de Torii-poort gebouwd, een bijna 25 meter hoge en 34 meter brede poort als markering van de ingang naar het gebied van het heiligdom.

Zonder eten en drinken komen we nergens. Daarom bezoekt u uiteraard ook de Nishiki-markt. Dit is een smalle winkelstraat waar meer dan 100 winkels en restaurants liggen.  Deze levendige straat is ook bekend onder de naam ‘de keuken van Kyoto’ en heeft zich gespecialiseerd in alles wat met etenswaren te maken heeft. Dit is de plaats bij uitstek waar u speciale seizoensgebonden producten, keukengereedschap en Kyotose specialiteiten zoals gefermenteerde groenten en porties rijst gevuld met kersenbloesems of zwarte bonen kunt krijgen. Op echt veel plaatsen kunt u proeven, dus grijp uw kans om specialiteiten te proberen.

Het laatste onderdeel van het programma deze dag is de tempel Kiyomizu-dera, op de top van een heuvel gelegen. Deze indrukwekkende en mooie houten tempel heeft twee verdiepingen en is zonder spijkers op lange palen gebouwd. De tempel heeft een grote veranda die een fenomenaal uitzicht over Kyoto biedt.

Dag 4: Zelf Kyoto verkennen

Er is gelegenheid zelf Kyoto te verkennen.

Dag 5: Zelf Kyoto verkennen

U kunt de dag zelf invullen.

Kyoto heeft zoveel te bieden dat het moeilijk kiezen is!

Het bijzondere aan Kyoto is de verbondenheid met de speciale, Japanse geisha-traditie. Voor de Tweede Wereldoorlog waren er in heel Japan omstreeks 80.000 geisha’s. Vandaag de dag zijn er enkele duizenden, verspreid over slechts enkele steden. In Kyoto is de traditie nog springlevend. De stad telt meerdere geisha-wijken. Hiervan is Gion de bekendste. Gion heeft de charme van het oude Kyoto weten te behouden en is een echte geisha-wijk met een eigen school.  Geisha’s vertegenwoordigen de hoge cultuur. Ze hebben een 5-jarige opleiding in bijvoorbeeld poëzie, zang, muziek, conversatie, origami, theeceremonie of kunst gevolgd. Een geisha is een goed betaalde gastvrouw bij gezelschappen. Haar taak is voor een goede sfeer te zorgen en de gasten centraal te stellen. In veel westerse landen worden geisha’s als prostituees opgevat, maar hiermee wordt de plank volledig misgeslagen. Het irriteert Japanners enorm dat wij zo over deze goed opgeleide dames denken. In de straten van Gion kunt u overdag vaak maiko’s van theehuis naar theehuis zien gaan. Dit zijn meisjes die in de leer als geisha zijn. Ze dragen zeer mooie kimono’s en hebben hun haar sierlijk opgestoken. Laat in de middag en vroeg in de avond ziet u ze met de klassieke witte make-up op hun gezicht.

U kunt een fiets huren en langs de ontelbare waterwegen van Kyoto op verkenning gaan. Zoals bijna alle steden met een lange geschiedenis achter zich was de toegang tot water ongelooflijk belangrijk. Kyoto wordt door een aantal rivieren doorkruist. Er zijn daarnaast honderden kanalen en ontelbare bronnen en vijvers. Overal ziet u weelderige beplanting, die in de warme zomermaanden voor welkome schaduw zorgt. Wanneer de kersenbomen bloeien voegt het water een extra dimensie aan de schoonheid toe.

Dag 6: Dagtocht met gids naar Nara

De gids haalt u bij het hotel op en jullie rijden per trein naar Nara. Nara was gedurende 74 jaar in de achtste eeuw de hoofdstad van Japan. Een aantal gebouwen in Nara dateert uit dit verre verleden. U bezoekt tempelcomplex Todai-ji. Het complex bevat Daibutsuden, het grootste houten gebouw ter wereld. Dit gebouw herbergt het grootste Boeddhabeeld van Japan. Rond tempelcomplex Todai-ji lopen honderden, bijna tamme herten ongestoord rond. Er liggen ook andere belangrijke tempels, bijvoorbeeld tempel Byodo-in, beroemd om zijn fenikshal die op de achterzijde van het 10 yenmuntje prijkt. U bezoekt ook het Kasuga Taisha-heiligdom, beroemd om zijn honderden bronzen en stenen lantaarns die religieuze bezoekers hebben geschonken.

Van Nara rijdt u per trein terug naar Kyoto en bezoekt het Fushimi Inari-heiligdom, dat internationale beroemdheid verwierf door de film “Mijn leven als geisha”. Langs de paden naar dit heiligdom staan oranje poortjes. Het lijkt wel alsof ze samen een lange pergola vormen. De poortjes zijn door vele, verschillende personen geschonken. De naam van de gever staat met zwarte tekens op het poortje. In totaal zijn er bijna 10.000 poortjes. Het zorgt voor een bijzondere sfeer.

Aan het einde van de middag bent u weer terug in het hotel.

Dag 7: Zelf Kyoto verkennen

U kunt de dag zelf invullen.

Kyoto heeft vele, mooie historische gebouwen en heiligdommen. In grote delen van de stad is het oude Japan nog steeds te zien. Er zijn zoveel gebouwen te bezoeken, het is moeilijk kiezen. Een aantal ervan heeft u al tijdens de inbegrepen tochten bezocht. Hieronder noemen we een aantal andere prachtige bezienswaardigheden.

U zou kunnen beginnen met een bezoek aan Ginkaku-ji, ook wel Zilveren Paviljoen genoemd. Deze zentempel werd oorspronkelijk als de privévilla van een shogun gebouwd en ligt in een werkelijk prachtige tuin. De weg omhoog naar Ginkaku-ji is een smalle en gezellige weg met veel cafeetjes en winkeltjes. Het is vaak mogelijk hier een rit in een riksja te nemen.

U kunt in het noordelijke deel van de wijk Higashiyama over het Pad der filosofen wandelen. Het Pad der filosofen loopt langs een kanaal, waar honderden Japanse kersenbomen zijn geplant. In het bloesemseizoen is dit een bijzonder populaire plek.

In Higashiyama kunt u een klassiek Japanse theeceremonie bijwonen. De theeceremonie heet ‘sao’ of ‘cha-no-yu’ en is een traditie die al meer dan 400 jaar bestaat. U kunt het beste een theeceremonie in een traditioneel Japans houten huis met dunne wanden en schuifdeuren kiezen. Men zit op de vloer tegenover een dame die in een prachtige kimono is gekleed. De dame voert de theeceremonie met grote zorgvuldigheid uit.

De ca. 400 jaar oude tempel Kodai-ji is absoluut ook een bezoek waard. Kodai-ji ligt op een heuvel en misschien daarom heerst hier een serene rust. De tempel wordt omgeven door een interessante tuin met zowel een gedeelte beplant met bonsais, een stenen tuin als een klein bos met bamboes van 20 meter hoog.

Het beschermde en zeer charmante Ninenzaka is een oude, gekasseide straat met houten huizen waarin tegenwoordig souvenirwinkels en kleine eetgelegenheden gevestigd zijn. Het is gezellig hier te wandelen en alles te bekijken. Het is zeer zeker ook een geschikte plaats voor het kopen van souvenirs.

Dag 8: Terugreis van Osaka naar Nederland

De dag is tot het tijdstip van de transfer naar de luchthaven ter vrije besteding. De bus haalt u bij het hotel op en rijdt u naar Osaka. Vanuit Osaka vliegt u naar Nederland. Onderweg worden mogelijk tussenlanding(en) gemaakt.

Neem contact op met reisadviseur Richard Thijssen

Schrijf naar:
info@asiatours.nl

Bel naar:
020 - 369 07 86

Openingstijden:
Ma., wo. en vr.: 09.00 – 16.00
Di. en do.: 09.00 – 14.00

Wij gebruiken cookies om onze website gebruikersvriendelijker en relevanter voor u te maken, en om gerichte advertenties te tonen. U gaat akkoord als u verder klikt.

Klik hier als u niet akkoord gaat met cookies. Wij gebruiken een cookie om te onthouden dat u niet akkoord gaat.

Lees hier meer.