020 – 369 07 86 | Ma., wo., vr.: 09.00 – 16.00 Di. en do.: 09.00 – 14.00
Menu
HomeRondreizen in Oost- & Zuidoost-AziëJapanHet beste van Japan
Japan | 20 dagen:

Het beste van Japan

Hoogtepunten van deze reis

Tokyo met bezoek aan Asakusa, tempel Senso-ji, Shibuya, Shinjuku, Hamarikyu-tuinen, Shinkansen, Kanazawa met bezoek aan tuin van Kenroku, zenboeddhisme, Onsen-bad in Kaga, Kyoto, geisha-wijk Gion, zentuinen bij tempelcomplex Daitoku-ji, Okayama met bezoek aan Korakuen-tuin en kasteel Okayama, kunsteiland Naoshima, Hiroshima met bezoek aan Vredespark en Atoombomkoepel, kasteel Osaka.

In de prijs is inbegrepen:

 • Vlucht heen van Nederland naar Tokyo, en vlucht terug van Osaka
 • Begeleiding door gids bij aankomst in Tokyo, Kanazawa, Kyoto, Hiroshima en Osaka
 • Transfer van luchthaven in Tokyo naar het hotel
 • Informatiebijeenkomst in hotel in Tokyo
 • IC-treinkaart met 2500 JPY
 • Kanazawa Loop buskaart voor 1 dag
 • Dagkaart bus/trein in Kyoto
 • Hiroshima Street Car Pass voor 1 dag
 • Eco Card (trein/bus/tram) voor 1 dag in Osaka
 • 14 dagen geldige Japan Rail Pass, tweedeklas met stoelreservering
 • 18 overnachtingen in hotels in toeristenklasse, incl. ontbijt
 • Lokale Engelssprekende gidsen bij alle excursies
 • Dag en nacht bemande noodtelefoon gedurende de hele vakantie
 • Vertrekgarantie – de reis gaat door bij minimaal 2 personen

Deze excursies zijn in de prijs inbegrepen:

 • Dagtocht met gids in Tokyo
 • Halvedagtocht met gids in Kanazawa, incl. bezoek aan Kenrokuen-tuin
 • Halvedagtocht met gids in Kyoto, met bezoek aan geisha-wijk Gion
 • Halvedagtocht met gids in Kyoto, met bezoek aan tempelcomplex Daitoku-ji met zentuinen
 • Dagtocht naar het kunsteiland Naoshima, incl. entree museum
 • Halvedagtocht met gids in Hiroshima
 • Halvedagtocht met gids in Osaka, incl. bezoek aan Kasteel Osaka en rondvaart van een uur

Mogelijkheid om tegen een meerprijs excursies bij te boeken:

 • Mount Fuji
 • Shirakawa-go & Takayama
 • Bento Box koksschool in Kyoto
Toeslag voor eenpersoonskamer € 940
Korting bij grote groepen.
U kunt de reis tot 60 dagen voor vertrek boeken.
Kies deze reis omdat...

De reis ‘Het beste van Japan’ neemt u mee naar de bekende hoogtepunten en de onbekende parels. De route van Tokyo naar Kanazawa, Kaga, Kyoto, Okayama, Hiroshima en Osaka laat u 20 dagen lang een overvloed aan cultuur, geschiedenis en het hedendaagse Japan zien. U ziet en beleeft wolkenkrabbers, moderne architectuur, oude culturele steden, prachtige oude houten burchten, een theeceremonie, levende geisha-wijken, klassiek Japanse onsen, Hiroshima Vredespark en Atoombomkoepel, en Japanse zentuinen.

U rijdt met de hogesnelheidstrein Shinkansen of sneltrein van stad naar stad, omdat dit het effectiefst is. Het zien van de treinen en stations in Japan is een enorme belevenis. Alles werkt tot in detail en vertragingen zijn ongehoord.

In Japan is het eten echt voortreffelijk. Japanners eten massa’s groenten en prevaleren vis en schaaldieren boven vlees en gevogelte, wat aan de menukaart te zien is. In de grote steden is er uiteraard ook een overvloed aan internationale restaurants.

Wat u dan ook als het allermooiste van de reis gaat ervaren, deze reis naar Japan is gewoonweg een enorme belevenis van één van de zeer grote oosterse culturen.

Gedetailleerd reisprogramma
Klik op de foto voor een vergroting
Dag 1: Vlucht vanuit Nederland
Dag 1: Vlucht vanuit Nederland

Vertrek vanaf gekozen luchthaven in Nederland. Onderweg worden tussenlanding(en) gemaakt.

Dag 2: Aankomst in Tokyo
Dag 2: Aankomst in Tokyo

Na aankomst in Tokyo wordt u in de luchthaven opgewacht en naar uw hotel gereden. U zult blij zijn dat er na aankomst voor transport is gezorgd. Tokyo is een meer dan hectische stad. Futuristische architectuur, wolkenkrabbers en neonverlichting in alle mogelijke kleuren. En overal mensen. Je zou denken dat deze massa’s mensen voor een enorme chaos zorgen. Maar zoals alles in Japan, is ook het verkeer (incl. wandelend verkeer) gestructureerd en verloopt alles soepeltjes. Alles heeft zijn plaats en alles functioneert griezelig effectief – als u ontdekt heeft hoe alles werkt ….

De eerste avond vindt er een informatiebijeenkomst plaats, waar u gelegenheid krijgt vragen aan de lokale gids te stellen, die overigens ook uw Japan Rail Pass voor u heeft meegenomen. U krijgt bovendien een IC-kaart, een elektronische reiskaart, voor de lokale bus en trein in meerdere steden die u tijdens de reis bezoekt. Er is van tevoren 2500 JPY op de kaart gezet en het is eenvoudig dit bedrag aan te vullen, mocht dat nodig zijn.

Overnachting Villa Fontaine Tamachi 

Dag 3: Stadsrondleiding door Tokyo
Dag 3: Stadsrondleiding door Tokyo

U wordt vroeg in de ochtend bij het hotel opgehaald. Vandaag gaat u zich een indruk vormen van de verschillende stadsdelen van Tokyo. De tocht begint in Asakusa. Asakusa was eens het grootste uitgaansgebied van Tokyo. Dit was de plaats waar geisha’s zich naast gangsters en zakkenrollers ophielden. Het hele gebied werd in de Tweede Wereldoorlog verwoest en daarna in beperkte vorm herbouwd. Vandaag de dag zijn er zakkenrollers noch gangsters in het gebied te bekennen, en de meeste geisha’s die u tegenkomt, zijn er omwille van de toeristen. Maar toch is de geschiedenis nog aanwezig. Bij het rondwandelen zult u duidelijk het contrast merken dat zo kenmerkend voor Japan is, namelijk het contrast tussen het oude en het ultramoderne.

In Asakusa vindt u ook de oudste tempel van Japan, tempel Senso-ji. Voor veel Japanners is het aansteken van wierookstokjes in deze tempel van bijzondere betekenis. Nakamise is de naam van de straat die naar tempel Senso-ji leidt. In Nakamise liggen souvenirwinkels en marktkramen waar eten te koop is. U kunt in Nakamise voor traditionele souvenirs terecht.

De rondleiding in Asakusa wordt afgesloten met een bezoek aan Kappabashi Kitchen Street. Hier vindt u allerlei keukengerei. Misschien is iets voor in de keuken een idee om als nuttig souvenir te kopen?

In de middag bezoekt u Shibuya. U kent Shibuya waarschijnlijk al, of u heeft deze wijk in elk geval op foto’s gezien. Dit is namelijk de plaats waar de foto van het grote kruispunt gevuld met mensen en overal neonverlichting is genomen. Het is ook een van de drukste shoppinggebieden van Tokyo, en een van de plaatsen die u gewoon moet zien tijdens uw bezoek aan Tokyo. De dag wordt afgesloten op het uitkijkplatform, op een hoogte van 202 meter, van het Tokoy Metropolitan Government Building. Bij helder weer kunt u vanaf hier Mount Fuij zien.

Overnachting Villa Fontaine Tamachi 

Dag 4-5: Zelf Tokyo verkennen
Dag 4-5: Zelf Tokyo verkennen

De dag is ter vrije besteding. Misschien zag u gisteren iets wat u nader wilt bekijken? U heeft een reiskaart, dus u kunt van het openbaar vervoer gebruikmaken. Als u een vroege vogel bent, kunt u de beroemde vismarkt van Tokyo, Tsukiji Fish Market, bezoeken, absoluut de moeite waard! Mocht het hectische stadsleven u even te veel worden, dan kunt u in de Hamarikyu-tuinen, waar de serene rust in scherp contrast tot de drukte in de straten staat, tot rust komen. ‘s Avonds is een bezoek aan het gebied Shinjuku een idee. U vindt hier namelijk een aantal van de beste restaurants van het land. Misschien wilt u de avond afsluiten met een potje karaoke zoals in de film “Lost in Translation”?

Gebruik eventueel uw reiskaart om de verder gelegen steden te bezoeken, bijvoorbeeld Nikko, Kamakura en Yokohama. Het is ook mogelijk vandaag een optionele tocht tegen meerprijs te maken.

Het is mogelijk om de volgende tocht vooraf te boeken:

Overnachting Villa Fontaine Tamachi 

Dag 6: Met de Shinkansen van Tokyo naar Kanazawa
Dag 6: Met de Shinkansen van Tokyo naar Kanazawa

De gids begeleidt u van het hotel naar het station, waar u op de hogesnelheidstrein Shinkansen naar Kanazawa stapt. Met een snelheid van wel 300 km/uur wordt een afstand van 450 km in 2,5 uur afgelegd. De hogesnelheidstrein bestaat uit 6, 8, 12 of 18 wagons. Op de informatieborden op het station kunt u zien uit hoeveel wagons elke trein bestaat. Op de informatieborden wordt beurtelings Japanse en Engelse tekst getoond. Beneden op het perron kunt u aan de markering op het perron precies zien waar uw wagon staat. Op het perron zijn aanduidingen voor de lengte van de trein en het nummer van de wagon aangebracht, bijvoorbeeld ”6 wagons – wagon 5” of ”12 wagons – wagon 3”. Als u het systeem ziet, is het heel gemakkelijk. Japanners hebben bovendien zeer goede manieren bij het in- en uitstappen van de trein. Voor de betreffende aanduiding op het perron wordt een keurige rij gevormd. Vervolgens stapt men rustig in de trein, in de volgorde van aankomst, dus zonder dringen of voordringen!

Overal in Japan rijden de treinen zeer op tijd. Een vertraging van slechts enkele minuten is ongehoord en is het gesprek van de dag aan boord van de trein en wordt zelfs door nieuwszenders op tv en radio genoemd.

In Kanazawa wordt u door een gids opgewacht. Hij brengt u eerst naar het hotel en neemt u daarna mee op een rondleiding door de stad. De eerste stop is een samoerai-huis. Kanazawa is namelijk bekend als het bolwerk van de samoerai en was in hun tijd een van de rijkste steden van Japan. Kanazawa was een van de weinige steden van Japan, die tijdens de Tweede Wereldoorlog niet door bommen werden verwoest. Na het bezoek aan het samoerai-huis gaat u naar de bijna 400 jaar oude tuin Kenrokuen. Deze is een van de drie bekendste tuinen in Japan en is het voorbeeld van perfectie. De dag wordt afgesloten met een bezoek aan het museum van de zenmeester D.T. Suzuki. Hier kunt u zich in het zenboeddhisme verdiepen. Eenvoudig gezegd is de populaire mindfulness van deze tijd van het zenboeddhisme afgeleid. Dus het oefenen van mindfulness bij het spiegelbassin van het museum is een passende manier om de dag af te sluiten.

Overnachting Resol Trinity 

Dag 7: Kanazawa
Dag 7: Kanazawa

U kun deze dag in Kanazawa zelf invullen met het verkennen van de stad. De meeste bezienswaardigheden van de stad liggen op loopafstand van het hotel. Tegen een meerprijs is een excursie mogelijk.

U kunt de enige buiten Kyoto gelegen actieve geisha-wijk bezoeken, Kazuemachi genaamd. Zoals hierboven reeds aangehaald werd Kanazawa tijdens de Tweede Wereldoorlog niet gebombardeerd en heeft daarom veel van de mooie oorspronkelijke gebouwen weten te behouden. In het winterseizoen worden de muren van deze gebouwen met stromatten beschermd.

Eet uw lunch in het zakelijke district Owaricho en bezoek de beroemde Omicho-markt, waar de etenswaren sierlijk zijn opgesteld en als kleine kunstwerken zijn uitgestald. Wandel door de oude samoerai-wijk en snuif de zeer bijzondere sfeer van de stad op.

In de straat Hirosaka zijn exclusieve schalen gemaakt van lak, keramiek en een speciaal type porselein – kutani-yaki – verkrijgbaar. U vindt hier alles van klassieke schalen tot moderne versies met “hello Kitty”-opdruk.

In het zuiden van de stad ligt een ninja-tempel, die een perfect verdedigingswerk volgens alle regels van de kunst is. In deze tempel zijn zowel verborgen gangen als geheime kamers te ontdekken.

Als laatste voorstel voor een activiteit, die een groot contrast met de rest van de belevenissen in Kanazawa vormt, willen we een bezoek aan het Museum van Hedendaagse Kunst noemen. Hier vindt u uitsluitend kunst en werken van na 1980, zowel Japanse als internationale.

Het is mogelijk om de volgende tocht vooraf te boeken:

Overnachting Resol Trinity 

Dag 8: Kanazawa – Kaga Onsen
Dag 8: Kanazawa – Kaga Onsen

U bent niet echt in Japan geweest als u niet in een onsen heeft gebaad. Het baden in een onsen is een bezigheid die honderden jaren teruggaat in de Japanse geschiedenis. Het baden in een onsen-bad vindt geheel naakt plaats. Er gelden vaste regels voor de procedure. Tot niet zo heel lang geleden, toen de westerse toeristen hun intocht deden, gebeurde het baden gemengd. Vandaag de dag vindt het baden veelal gescheiden plaats, maar u beleeft desondanks een uniek onderdeel van de Japanse cultuur. Er zijn zowel openbare als particuliere onsen. Als overeenkomst hebben ze echter dat het water uit warmwaterbronnen komt en het baden in het mineraalrijke water van de onsen als gezond en genezend wordt beschouwd.

Kaga Onsen is in heel Japan beroemd en een zeer geliefde toeristische bestemming bij Japanners. Zo rijden er rechtstreekse bussen van Tokyo naar deze plaats (reistijd: 9 uur). Daarentegen zijn er nauwelijks buitenlandse toeristen, dus u krijgt een fantastische, Japanse, culturele belevenis.

Rondom de plaats Kaga vindt u een goed aanbod aan onsen, en daarom gaat u vandaag per trein naar Kaga. De rit van Kanazawa naar Kaga neemt ruim een half uur in beslag.

Overnachting Hatori 

Dag 9: Onsen-bad in Kaga
Dag 9: Onsen-bad in Kaga

Een van de beroemdste baden rondom Kaga is Yamashiro Onsen. Het is gemakkelijk de bus hiernaartoe te nemen. Er gaan elk uur meerdere bussen. Yamashiro is een kleine plaats die rond de baden is gebouwd. U vindt er enkele winkels en kleine tempels. De hoofdattractie zijn de onsen. Volgens zeggen heeft het water een geneeskrachtige werking en kan helpen bij alles van spier- en gewrichtspijn tot spijsverteringsproblemen. De Japanners komen hier al meer dan 1300 jaar, dus misschien zit er een kern van waarheid in! De Japanners zijn niet preuts als ze zich in de onsen bevinden, wat in scherp contrast staat met de wijze waarop ze zich buiten de onsen kleden. Het baden gebeurt naakt. Men krijgt tot het moment van onderdompelen een kleine handdoek om het lichaam. De handdoek mag echter niet nat worden, dus er is enige behendigheid voor nodig om goed en wel in het water te zakken. U wordt echter goed beloond. In het heerlijk warme water merkt u dat alle spanningen uit uw bereisde lichaam verdwijnen. Denk eraan dat sieraden niet zijn toegestaan. Omdat tatoeages in het algemeen om sociale redenen niet worden geaccepteerd, wordt u waarschijnlijk niet tot een onsen toegelaten als u tatoeages draagt.

Kaga ligt in de bergen. Er zijn vele wandeltochten mogelijk, zowel korte als dagtochten. Een must is eigenlijk Kakusenkei Gorge, waar een pad de rivier over een afstand van ca. 1,5 km volgt. De route voert langs kleine watervallen en ongeveer halverwege ligt Kakusenkei Kawadoko, waar u een kop warme ‘matcha’, groene thee, kunt kopen. Een andere bezienswaardigheid is tempel Natadera.

Overnachting Hatori 

Dag 10: Kaga – Kyoto
Dag 10: Kaga – Kyoto

Van Kaga rijdt u met de Limited Express Thunderbird in ruim twee uur naar Kyoto. Bij aankomst in Kyoto wordt u op het station door een lokale gids opgewacht, die u helpt om naar het hotel te komen.

Kyoto is een prachtige stad met een rijke historie die grote invloed heeft gehad op het Japanse bewustzijn, en dit overigens nog steeds heeft. Kyoto was tot 1868, meer dan 1000 jaar, de hoofdstad van Japan. De stad telt ca. 2000 tempels, heiligdommen en keizerlijke gebouwen. Er zijn ook meerdere universiteiten. Vandaag de dag prijken 17 gebouwen op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. In Kyoto is het Japanse culturele erfgoed nog springlevend. De geisha-wijken met de scholen en theehuizen bestaan niet omwille van de toeristen. De grootte van de stad is te overzien, dus het is gemakkelijk om de weg te vinden. Kyoto telt 1,5 miljoen inwoners en is daarmee een van de ‘kleinere’ steden van Japan!

‘s Middags maakt u samen met de gids een wandeling door de wijk Gion. Gion heeft de charme van het oude Kyoto weten te behouden en is een van de weinige overgebleven echte geisha-wijken met een eigen school. De gids vertelt u over de hoge cultuur die de geisha’s vertegenwoordigen. In veel westerse landen worden ze als verfijnde prostituees opgevat, maar niets is minder waar. Geisha’s hebben een 5-jarige opleiding in bijvoorbeeld poëzie, zang, muziek, conversatie en theeceremonie gevolgd.

Overnachting Hotel Vista Premio Kyoto 

Dag 11: Kyoto
Dag 11: Kyoto

U kunt de dag zelf invullen.

Kyoto heeft zoveel te bieden dat het moeilijk kiezen is!

U kunt een fiets huren en langs de ontelbare waterwegen van Kyoto op verkenning gaan. Zoals bijna alle steden met een lange geschiedenis achter zich was de toegang tot water ongelooflijk belangrijk. Kyoto wordt door een aantal rivieren doorkruist. Er zijn daarnaast honderden kanalen en ontelbare bronnen en vijvers. Overal ziet u weelderige beplanting, die in de warme zomermaanden voor welkome schaduw zorgt. Wanneer de kersenbomen bloeien voegt het water een extra dimensie aan de schoonheid toe.

U kunt ook door de straten wandelen en alles bekijken. Het zal u niet ontgaan dat er veel Japanse toeristen in Kyoto zijn. Het is populair, zowel bij mannen als vrouwen, om zich voor één dag in een traditionele kimono te kleden. Het is een kleurrijk verschijnsel en vooral de jongeren vermaken zich ermee.

U kunt de Nishiki-markt  bezoeken. Dit is een smalle winkelstraat waar meer dan 100 winkels en restaurants liggen. De straat wordt ook wel ‘de keuken van Kyoto’ genoemd. Deze levendige straat heeft zich gespecialiseerd in alles wat met etenswaren te maken heeft. Dit is de plaats bij uitstek waar u speciale seizoensgebonden producten, keukengereedschap en Kyotose specialiteiten zoals porties rijst gevuld met kersenbloesems of zwarte bonen kunt krijgen.

Er is een bezienswaardigheid die door de film “Mijn leven als geisha” internationale beroemdheid verwierf, namelijk het Fushimi Inari-heiligdom. Langs de paden naar dit heiligdom staan oranje poortjes. Het lijkt wel alsof ze samen een lange pergola vormen. De poortjes zijn door vele, verschillende personen geschonken. De naam van de gever staat met zwarte tekens op het poortje. In totaal zijn er bijna 10.000 poortjes. Het zorgt voor een bijzondere sfeer.

Het is mogelijk om de volgende excursie vooraf te boeken:

Overnachting Hotel Vista Premio Kyoto 

Dag 12: Zentuinen en tempelcomplexen
Dag 12: Zentuinen en tempelcomplexen

In het noorden van Kyoto ligt het grote tempelcomplex Daitoku-ji. Hier vindt u een aantal van de mooiste, maar minder bekende, zentuinen van Kyoto. In een zentuin staan niet veel planten. Het is in de regel een vlak oppervlak met stenen en zand, en een enkele keer een gazon. De tuinen zijn ideaal om in te mediteren, omdat de zorgvuldig geplaatste stenen en de weinige planten voor rust en harmonie zorgen. De gedachten worden niet door allerlei planten afgeleid. Het tempelcomplex telt meerdere kleine tempels die elk een eigen zentuin hebben. U heeft een paar uur de gelegenheid om in alle rust het gebied te verkennen. Dit is een heerlijk begin van de dag. De gids vertelt onderweg over de principes op basis waarvan de verschillende tuinen zijn aangelegd.

U kunt de rest van de dag zelf Kyoto verkennen.

Overnachting Hotel Vista Premio Kyoto 

Dag 13: Kyoto
Dag 13: Kyoto

U kun de dag zelf invullen met het verkennen van Kyoto.

Een bezienswaardigheid die eigenlijk een must see is tijdens uw bezoek aan Kyoto, is de Gouden Paviljoen, Kinkaku-ji. Het Gouden Paviljoen is het gebouw van Kyoto met de grootste symbolische waarde. Het uit drie lagen bestaande gebouw ligt aan een meertje. Bij daglicht spiegelt het gebouw zich in het water, wat een bijzonder mooi gezicht is. Het paviljoen werd omstreeks het jaar 1400 als de privévilla van een shogun gebouwd en later in een zentempel veranderd. In 1950 werd het gebouw door een monnik in brand gestoken, maar enkele jaren later weer herbouwd. Tegenwoordig is het paviljoen geen tempel meer, maar waarschijnlijk het meest iconische symbool van Kyoto.

U kunt ook het korte ritje naar Nara maken. Dit was in de achtste eeuw de hoofdstad van Japan. Er liggen veel belangrijke tempels, vooral tempel Byodo-in, beroemd om zijn fenikshal die op de achterzijde van het 10 yenmuntje prijkt. Bij tempel Todai-ji ziet u herten ongestoord rondlopen. Dit tempelcomplex bevat Daibutsuden, dat als het grootste houten gebouw ter wereld wordt beschouwd.

Overnachting Hotel Vista Premio Kyoto 

Dag 14: Kyoto – Okayama
Dag 14: Kyoto – Okayama

Met de Shinkansen van Kyoto naar Okayama overbrugt u in 90 minuten een afstand 220 km. De dag in Okayama is ter vrije besteding.  Okayama is een moderne grote stad met meer dan een half miljoen inwoners, maar de echt grote bezienswaardigheid heeft niets met de grote stad te maken.

In Kanazawa zag u een van de drie bekendste tuinen van Japan, te weten Kenrokuen. Een andere van dit voorname drietal is Korakuen en ligt in Okayama. Hier ziet u grote gazons, meren, theehuisjes en zelfs enkele rijstvelden en theeplantages. Een andere grote bezienswaardigheid in Okayama is het mooie kasteel Okayama. Dit kasteel, ook wel ‘kraaienkasteel’ genoemd vanwege de zwarte buitenkant, werd in 1597 gebouwd. Het oorspronkelijke kasteel werd tijdens de Tweede Wereldoorlog verwoest. In 1966 werd een reconstructie van het oorspronkelijke kasteel gebouwd.

In de wijk Kurashiki vindt u een netwerk van goed bewaard gebleven kanalen met voormalige pakhuizen langs de oevers. Vandaag de dag zijn er musea, cafés en winkels in de pakhuizen gevestigd. Het is zeer gezellig om hier rond te wandelen en zittend in een cafeetje van de mooie omgeving te genieten. Een boottocht op de kanalen is eigenlijk een must.

Overnachting Mitsui Garden Hotel Okayama 

Dag 15: Okayama – dagtocht naar eiland Naoshima
Dag 15: Okayama – dagtocht naar eiland Naoshima

In de binnenzee, ter hoogte van Okayama, ligt het kleine eiland Naoshima. Het eiland is vooral bekend om zijn mooie architectuur, sculpturen en vele kunstmusea. Vandaag gaat u een dagtocht met gids naar dit kleine eiland maken. Naast kunst vindt u hier een bijna mediterraanse sfeer in de vorm van witte stranden, een heerlijk klimaat en een aangenaam en ontspannen eilandgevoel. Kunst vormt het hoogtepunt en inbegrepen is een bezoek aan zowel Chichu Art Museum als Benesse House Museum. Er is echter ook nog genoeg tijd over om gewoon van het eiland te genieten. Misschien heeft u zin een fiets te huren en de wat verder gelegen hoekjes van het eiland te verkennen? En we beloven u dat u, ook al zijn sculpturen en zo niet echt uw ding, toch onder de indruk raakt van het eiland Naoshima.

Overnachting Mitsui Garden Hotel Okayama 

Dag 16: Okayama – Hiroshima
Dag 16: Okayama – Hiroshima

Deze ochtend neemt u de Shinkansen-trein van Okayama naar Hiroshima. Voor de 161 km tussen Okayama en Hiroshima heeft de trein slechts 40 minuten nodig.

Bij aankomst in Hiroshima wordt u door de gids opgewacht en naar het hotel begeleid. Vervolgens maakt u met de gids een rondleiding in Hiroshima Peace Memorial Park. Het park ligt in het hart van Hiroshima en dient ter herinnering aan de extreme gruwelijkheden van de Tweede Wereldoorlog. De Atoombomkoepel bevindt zich in het midden van het park. Dit is een iconisch, stalen skelet in de vorm van een koepel, gebouwd op een industrieel gebouw dat na de atoombomexplosie nog overeind stond. Het gebouw en de koepel vormen nog steeds een sterk symbool voor de grootste door mensen gecreëerde kracht, en tegelijkertijd een sterk symbool voor de hoop dat dit nooit weer zal gebeuren. De Atoombomkoepel werd in 1996 op de werelderfgoedlijst van de UNESCO opgenomen. In het park vindt u ook het Vredesmuseum en het Vredesmonument voor Kinderen, het symbolische standbeeld van het meisje dat een origami van een kraanvogel vasthoudt.

Na het bezoek aan het park kan de gids u naar het hotel begeleiden of, als alternatief, u aanwijzingen geven hoe u zelf Hijiyama Park kunt vinden. Hijiyama Park is een geschikte plaats om tot rust te komen na de heftige belevenis in Hiroshima Peace Memorial Park. U kunt er wandelend en zittend de natuur bekijken. Op een verhoging in het park ligt een museum met hedendaagse kunst en een prima manga-bibliotheek voor degenen die in strips zijn geïnteresseerd.

Overnachting Hotel New Hiroden 

Dag 17: Zelf Hiroshima en Miyajima verkennen
Dag 17: Zelf Hiroshima en Miyajima verkennen

U kunt de dag zelf invullen.

We zouden u een dagtocht naar het eiland Miyajima willen voorstellen. Miyajima ligt op nog geen uur rijden/varen van Hiroshima en is gemakkelijk met het openbaar vervoer te bereiken. Hier vindt u de wereldberoemde, bijna 20 meter hoge, oranjerode toegangspoort die in het water staat en bij vloed lijkt te drijven. Een veerboot brengt u naar het eiland, dat eigenlijk Itsukushima heet. Na aankomst passeert u eerst toeristische straatjes met winkeltjes en cafeetjes voordat u de plaats bereikt waar u op de enorme poort uitkijkt. Onderweg zult u ongetwijfeld de tamme sikaherten tegenkomen. Op het eiland ligt de boeddhistische tempel Daisho-in. Deze is open voor bezoekers. Een opmerkelijk detail in deze tempel is dat de Boeddhabeelden vaak versierd zijn met sjaaltjes en mutsen. U kunt met de kabelbaan op de top van de berg Misen komen. Hier heeft u een prachtig uitzicht over Hiroshima en de binnenzee waar meer dan 3000 kleine eilanden liggen.

Overnachting Hotel New Hiroden 

Dag 18: Hioshima – Osaka
Dag 18: Hioshima – Osaka

Vandaag neemt u de Shinkansen-trein van Hiroshima naar Osaka – de afstand is 342 km en de duur van de rit 1,5 uur. U wordt op het treinstation opgehaald en naar uw hotel gebracht.

Op de halvedagtocht reist u met de gids per openbaar vervoer naar kasteel Osaka. Dit gebouw dateert uit de shogun-tijd. Het is een zeer indrukwekkend gebouw en van buiten gezien een van de allermooiste burchten van Japan. Tijdens het bezoek aan het kasteel en het bijbehorende park hoort u over de hoogtijdagen van shogun Hideyoshi. Hij liet het kasteel door 100.000 mannen binnen drie jaar bouwen. Het kasteel is meerdere keren afgebrand en herbouwd, de laatste keer in 1931. Vanaf de bovenste verdieping heeft u een adembenemend uitzicht over Osaka.

Van kasteel Osaka is het een klein stukje lopen naar de rivier. Hier stapt u aan boord van de Aqualiner-boot en maakt een sightseeing op de waterwegen van Osaka.

Na de sightseeing begeleidt de gids u terug naar het hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Overnachting Shin-Osaka Esaka Tokyu REI 

Dag 19: Osaka
Dag 19: Osaka

De dag in Osake is ter vrije besteding.

Osaka is na Tokyo het belangrijkste economische centrum van Japan en heeft een actieve internationale handel en industrie. Osaka werd vele honderden jaren geleden gesticht. De stad werd tijdens de Tweede Wereldoorlog platgebombardeerd en heeft tegenwoordig moderne gebouwen en de uitstraling van een jonge stad.  Er zijn echter plaatsen waar de geschiedenis nog steeds merkbaar is. Osaka kent een fantastische keuken, zowel Japans als internationaal. De inwoners van Osaka zijn in heel Japan bekend vanwege het feit dat ze hun geld aan eten uitgeven. Als u zin heeft om lokale gerechten te proberen, kunt u kushi katsu kiezen, dit is een spies met gebakken groenten en vlees, of takoyaki, balletjes met gebakken inktvis. Ze lijken op poffertjes, maar zijn heel anders, omdat ze zout smaken en inktvis en prei of lente-ui bevatten.

In Osaka is veel te ondernemen. U kunt zich in de gastronomie verdiepen, waar de stad immers beroemd om is. Een must see is echter het gebouw Umeda Sky, ontworpen door Hiroshi Hara, een van de beroemde architecten in Japan. Vanaf het uitkijkpunt kunt u heel ver om u heen kijken, bij helder weer kunt u zelfs het eiland Awaji zien. In de kelder van het gebouw vindt u Takimi Koji. Dit is een ’straat’ met gastronomische restaurants en gedecoreerd met foto’s en voorwerpen uit het Osaka van de jaren twintig.

Overnachting Shin-Osaka Esaka Tokyu REI 

Dag 20: Terugreis van Osaka naar Nederland
Dag 20: Terugreis van Osaka naar Nederland

Dit is uw laatste dag in Japan. We raden u aan om op tijd de trein naar de luchthaven Kansai te nemen. De trein rijdt rechtstreeks van het station van Osaka en brengt u in ca. 70 minuten naar de luchthaven. U kunt uw Japan Rail Pass gebruiken, maar u dient de tickets wel van tevoren te reserveren. Uw gids zal u hierbij helpen bij uw aankomst op dag 2.

Vanaf de luchthaven van Tokyo vliegt u, met tussenlanding(en) onderweg, naar Nederland.

U landt in Nederland na een avontuurlijke vakantie.

Offerte Aanvragen
HEEFT U VRAGEN?

Neem nu contact op met onze experts:
020 – 369 07 86
info@asiatours.nl

Openingstijden:
Ma., wo., vr.: 09.00 – 16.00 Di. en do.: 09.00 – 14.00

Aanvullende informatie
Offerte Aanvragen

Nieuwsbrief

Wanneer u zich aanmeldt voor onze nieuwsbrief, krijgt u ca. drie keer per maand een nieuwsbrief van Asiatours.nl met relevant nieuws, goede aanbiedingen enz.

We gebruiken cookies voor statistieken en doelgerichte marketing bij derden.
U accepteert dit als u doorklikt.
Lees hier meer.