18 dagen

Het beste van Japan

Beleef het beste van Japan in Tokyo, Kanazawa, Kaga-Onsen, Kyoto, Okayama, Hiroshima en Osaka.

Het beste van Japan Het beste van Japan
18 dagen

Het beste van Japan

Beleef het beste van Japan in Tokyo, Kanazawa, Kaga-Onsen, Kyoto, Okayama, Hiroshima en Osaka.

Wat is bij de prijs inbegrepen?
In de prijs is inbegrepen
 • Vlucht heen van Nederland naar Tokyo, en vlucht terug van Osaka
 • Begeleiding door gids bij aankomst in Tokyo, Kanazawa, Kyoto, Hiroshima en Osaka
 • Transfer van luchthaven in Tokyo naar het hotel
 • Informatiebijeenkomst in hotel in Tokyo
 • IC-treinkaart met 2500 JPY
 • Kanazawa Loop buskaart voor 1 dag
 • Dagkaart bus/trein in Kyoto
 • Hiroshima Street Car Pass voor 1 dag
 • Eco Card (trein/bus/tram) voor 1 dag in Osaka
 • 14 dagen geldige Japan Rail Pass, tweedeklas met stoelreservering
 • 16 overnachtingen in hotels in toeristenklasse, incl. ontbijt
 • Lokale Engelssprekende gidsen bij alle excursies
 • Dag en nacht bemande noodtelefoon gedurende de hele vakantie
 • Vertrekgarantie – de reis gaat door bij minimaal 2 personen

Deze excursies zijn in de prijs inbegrepen:

 • Dagtocht met gids in Tokyo
 • Halvedagtocht met gids in Kanazawa, incl. bezoek aan Kenrokuen-tuin
 • Dagtocht naar het kunsteiland Naoshima, incl. entree museum
 • Halvedagtocht met gids in Hiroshima
 • Halvedagtocht met gids in Osaka, incl. bezoek aan Kasteel Osaka en rondvaart van een uur

Kies deze reis omdat…

De reis ‘Het beste van Japan’ neemt u mee naar de bekende hoogtepunten en de onbekende parels. De route van Tokyo naar Kanazawa, Kyoto, Okayama, Hiroshima en Osaka laat u 18 dagen lang een overvloed aan cultuur, geschiedenis en het hedendaagse Japan zien. U ziet en beleeft wolkenkrabbers, moderne architectuur, oude culturele steden, prachtige oude houten burchten, levende geisha-wijken, Hiroshima Vredespark en Atoombomkoepel, en Japanse zentuinen.

U rijdt met de hogesnelheidstrein Shinkansen of sneltrein van stad naar stad, omdat dit het effectiefst is. Het zien van de treinen en stations in Japan is een enorme belevenis. Alles werkt tot in detail en vertragingen zijn ongehoord.

In Japan is het eten echt voortreffelijk. Japanners eten massa’s groenten en prevaleren vis en schaaldieren boven vlees en gevogelte, wat aan de menukaart te zien is. In de grote steden is er uiteraard ook een overvloed aan internationale restaurants.

Wat u dan ook als het allermooiste van de reis gaat ervaren, deze reis naar Japan is gewoonweg een enorme belevenis van één van de zeer grote oosterse culturen.

Bekijk alle foto's
Foto's
Gedetailleerd reisprogramma
Dag 1: Vlucht vanuit Nederland

Vertrek vanaf gekozen luchthaven in Nederland. Onderweg worden tussenlanding(en) gemaakt.

Dag 2: Aankomst in Tokyo

Na aankomst in Tokyo wordt u in de luchthaven opgewacht en naar uw hotel gereden. U zult blij zijn dat er na aankomst voor transport is gezorgd. Tokyo is een meer dan hectische stad. Futuristische architectuur, wolkenkrabbers en neonverlichting in alle mogelijke kleuren. En overal mensen. Je zou denken dat deze massa’s mensen voor een enorme chaos zorgen. Maar zoals alles in Japan, is ook het verkeer (incl. wandelend verkeer) gestructureerd en verloopt alles soepeltjes. Alles heeft zijn plaats en alles functioneert griezelig effectief – als u ontdekt heeft hoe alles werkt ….

De eerste avond vindt er een informatiebijeenkomst plaats, waar u gelegenheid krijgt vragen aan de lokale gids te stellen, die overigens ook uw Japan Rail Pass voor u heeft meegenomen. U krijgt bovendien een IC-kaart, een elektronische reiskaart, voor de lokale bus en trein in meerdere steden die u tijdens de reis bezoekt. Er is van tevoren 2500 JPY op de kaart gezet en het is eenvoudig dit bedrag aan te vullen, mocht dat nodig zijn.

Accommodatie:
Dag 3: Stadsrondleiding door Tokyo

U wordt vroeg in de ochtend bij het hotel opgehaald. Vandaag gaat u zich een indruk vormen van de verschillende stadsdelen van Tokyo. De tocht begint in Asakusa. Asakusa was eens het grootste uitgaansgebied van Tokyo. Dit was de plaats waar geisha’s zich naast gangsters en zakkenrollers ophielden. Het hele gebied werd in de Tweede Wereldoorlog verwoest en daarna in beperkte vorm herbouwd. Vandaag de dag zijn er zakkenrollers noch gangsters in het gebied te bekennen, en de meeste geisha’s die u tegenkomt, zijn er omwille van de toeristen. Maar toch is de geschiedenis nog aanwezig. Bij het rondwandelen zult u duidelijk het contrast merken dat zo kenmerkend voor Japan is, namelijk het contrast tussen het oude en het ultramoderne.

In Asakusa vindt u ook de oudste tempel van Japan, tempel Senso-ji. Voor veel Japanners is het aansteken van wierookstokjes in deze tempel van bijzondere betekenis. Nakamise is de naam van de straat die naar tempel Senso-ji leidt. In Nakamise liggen souvenirwinkels en marktkramen waar eten te koop is. U kunt in Nakamise voor traditionele souvenirs terecht.

De rondleiding in Asakusa wordt afgesloten met een bezoek aan Kappabashi Kitchen Street. Hier vindt u allerlei keukengerei. Misschien is iets voor in de keuken een idee om als nuttig souvenir te kopen?

Na de lunch bezoekt u Shibuya. U kent Shibuya waarschijnlijk al, of u heeft deze wijk in elk geval op foto’s gezien. Dit is namelijk de plaats waar de foto van het grote kruispunt gevuld met mensen en overal neonverlichting is genomen. Het is ook een van de drukste shoppinggebieden van Tokyo, en een van de plaatsen die u gewoon moet zien tijdens uw bezoek aan Tokyo.

Hierna gaat u naar de wijk Harajuku, die bekend is om de straat Takeshita Dori. Deze straat is een mekka voor de modebewuste jonge Japanners.

De dag wordt afgesloten op het uitkijkplatform, op een hoogte van 202 meter, van het Tokoy Metropolitan Government Building. Bij helder weer kunt u helemaal naar Mt. Fuji kijken.

Accommodatie:
Dag 4-5: Zelf Tokyo verkennen

De dag is ter vrije besteding. Misschien zag u gisteren iets wat u nader wilt bekijken? U heeft een reiskaart, dus u kunt van het openbaar vervoer gebruikmaken. Als u een vroege vogel bent, kunt u de beroemde vismarkt van Tokyo, Tsukiji Outer Fish Market, bezoeken, absoluut de moeite waard!

Mocht het hectische stadsleven u even te veel worden, dan kunt u in de Hamarikyu-tuinen, waar de serene rust in scherp contrast tot de drukte in de straten staat, tot rust komen. ‘s Avonds is een bezoek aan het gebied Shinjuku een idee. U vindt hier namelijk een aantal van de beste restaurants van het land. Misschien wilt u de avond afsluiten met een potje karaoke zoals in de film “Lost in Translation”?

Gebruik eventueel uw reiskaart om de verder gelegen steden te bezoeken, bijvoorbeeld Nikko, Kamakura en Yokohama. Het is ook mogelijk vandaag een optionele tocht tegen meerprijs te maken.

Dag 6: Met de Shinkansen van Tokyo naar Kanazawa

De gids begeleidt u van het hotel naar het station, waar u op de hogesnelheidstrein Shinkansen naar Kanazawa stapt. Met een snelheid van wel 300 km/uur wordt een afstand van 450 km in 2,5 uur afgelegd. De hogesnelheidstrein bestaat uit 6, 8, 12 of 18 wagons. Op de informatieborden op het station kunt u zien uit hoeveel wagons elke trein bestaat. Op de informatieborden wordt beurtelings Japanse en Engelse tekst getoond. Beneden op het perron kunt u aan de markering op het perron precies zien waar uw wagon staat. Op het perron zijn aanduidingen voor de lengte van de trein en het nummer van de wagon aangebracht, bijvoorbeeld ”6 wagons – wagon 5” of ”12 wagons – wagon 3”. Als u het systeem ziet, is het heel gemakkelijk. Japanners hebben bovendien zeer goede manieren bij het in- en uitstappen van de trein. Voor de betreffende aanduiding op het perron wordt een keurige rij gevormd. Vervolgens stapt men rustig in de trein, in de volgorde van aankomst, dus zonder dringen of voordringen!

Overal in Japan rijden de treinen zeer op tijd. Een vertraging van slechts enkele minuten is ongehoord en is het gesprek van de dag aan boord van de trein en wordt zelfs door nieuwszenders op tv en radio genoemd.

Op het station van Kanazawa staat een gids voor u klaar om u naar het hotel te begeleiden.

Na het inchecken neemt de gids u mee de stad in. Het transport vindt per openbare bus plaats. De eerste stop is een bezoek aan de villa van samoerai Terashima Kurando. Kanazawa is namelijk bekend als het bolwerk van de samoerai en was in hun tijd een van de rijkste steden van Japan. Kanazawa was een van de weinige steden van Japan, die tijdens de Tweede Wereldoorlog niet door bommen werden verwoest. Na het bezoek aan het samoerai-huis gaat u naar de bijna 400 jaar oude tuin Kenrokuen. Deze is een van de drie bekendste tuinen in Japan en is het voorbeeld van perfectie. De dag wordt afgesloten met een bezoek aan het museum van de zenmeester D.T. Suzuki. Hier kunt u zich in het zenboeddhisme verdiepen. Eenvoudig gezegd is de populaire mindfulness van deze tijd van het zenboeddhisme afgeleid. Dus het oefenen van mindfulness bij het spiegelbassin van het museum is een passende manier om de dag af te sluiten.

Accommodatie:
Dag 7: Kanazawa

U kun deze dag in Kanazawa zelf invullen met het verkennen van de stad. De meeste bezienswaardigheden van de stad liggen op loopafstand van het hotel. Tegen een meerprijs is een excursie mogelijk.

U kunt Kanazawa’s drie actieve geisha-districten bezoeken, Higashi Chayagai, Nishi Chayagai en Kazuemachi. Zoals hierboven reeds aangehaald werd Kanazawa tijdens de Tweede Wereldoorlog niet gebombardeerd en heeft daarom veel van de mooie oorspronkelijke gebouwen weten te behouden. In het winterseizoen worden de muren van deze gebouwen met stromatten beschermd.

Eet uw lunch in het zakelijke district Owaricho en bezoek de beroemde Omicho-markt, waar de etenswaren sierlijk zijn opgesteld en als kleine kunstwerken zijn uitgestald. Wandel door de oude samoerai-wijk en snuif de zeer bijzondere sfeer van de stad op.

In de straat Hirosaka zijn exclusieve schalen gemaakt van lak, keramiek en een speciaal type porselein – kutani-yaki – verkrijgbaar. U vindt hier alles van klassieke schalen tot moderne versies met “hello Kitty”-opdruk.

In het zuiden van de stad ligt een ninja-tempel, die een perfect verdedigingswerk volgens alle regels van de kunst is. In deze tempel zijn zowel verborgen gangen als geheime kamers te ontdekken.

Als laatste voorstel voor een activiteit, die een groot contrast met de rest van de belevenissen in Kanazawa vormt, willen we een bezoek aan het Museum van Hedendaagse Kunst noemen. Hier vindt u uitsluitend kunst en werken van na 1980, zowel Japanse als internationale.

Dag 8: Kanazawa – Kyoto

Vandaag neemt u afscheid van het gezellige en charmante Kanazawa. Na het uitchecken in het hotel gaat u naar het station en neemt de trein Limited Express Thunderbird naar Kyoto, een rit van 2 uur. Bij aankomst in Kyoto wordt u op het station door een lokale gids opgewacht, die u helpt om naar het hotel te komen. De rest van de dag is vrij om de stad te verkennen. De stad is bekend om zijn grote en zeer beroemde bezienswaardigheden en werelderfgoed van de UNESCO.

U kunt ook door de straten wandelen en alles bekijken. Het zal u niet ontgaan dat er veel Japanse toeristen in Kyoto zijn. Het is populair, zowel bij mannen als vrouwen, om zich voor één dag in een traditionele kimono te kleden. Het is een kleurrijk verschijnsel en vooral de jongeren vermaken zich ermee.

Dag 9: Kyoto

U kunt de dag zelf invullen.

Kyoto heeft zoveel te bieden dat het moeilijk kiezen is!

Een bezienswaardigheid die een must see is tijdens uw bezoek aan Kyoto, is de Gouden Paviljoen, Kinkaku-ji. Het uit drie lagen bestaande gebouw ligt aan een meertje. Bij daglicht spiegelt het gebouw zich in het water, wat een bijzonder mooi gezicht is. Het paviljoen werd omstreeks het jaar 1400 als de privévilla van een shogun gebouwd en later in een zentempel veranderd. In 1950 werd het gebouw door een monnik in brand gestoken, maar enkele jaren later weer herbouwd. Tegenwoordig is het paviljoen geen tempel meer, maar waarschijnlijk het meest iconische symbool van Kyoto.

Na het Gouden Paviljoen kunt u het Nijo-kasteel bezoeken. Dit kasteel wordt omgeven door een fantastische siertuin. Het mooie kasteel is omstreeks het jaar 1600 gebouwd en beroemd vanwege de rijkelijk versierde schuifdeuren en de ‘nachtegaalvloeren’, vloeren die bij het betreden ervan piepen. Op deze wijze konden de samoerai hun shogun beschermen tegen ninja’s. Het Nijo-kasteel was tot 1867 de woning van de lokale shogun. In dat jaar werd het oude feodale systeem door keizer Meiji afgeschaft.

Als u trek krijgt, kunt u de Nishiki-markt bezoeken. Dit is een smalle winkelstraat waar meer dan 100 winkels en restaurants liggen. Deze levendige straat is ook bekend onder de naam ‘de keuken van Kyoto’ en heeft zich gespecialiseerd in alles wat met etenswaren te maken heeft.

Als u nog meer sightseeing wilt, kunt u de dag afsluiten met een bezoek aan het Heian-heiligdom. Dit heiligdom werd gebouwd naar aanleiding van het feit dat het 1100 jaar geleden was dat Kyoto als hoofdstad werd uitgeroepen. Het oranjerode Heian-heiligdom is een eerbetoon aan de geesten van de eerste en laatste keizer die de stad regeerden, te weten keizer Kammu en keizer Komei. Een aantal jaren later werd de Torii-poort gebouwd, een bijna 25 meter hoge en 34 meter brede poort als markering van de ingang naar het gebied van het heiligdom.

Bij het Heian-heiligdom ligt de mooie tuin Shin-en, die in 1895 door Ueji VII werd ontworpen en gecreëerd. Kleine, smalle paden voeren u door de tuin en langs de vele mooie bloemen, o.a. blauwe hortensia’s, en de fascinerende visvijvers, die door kleurrijke irissen perfect worden omlijst. Dit is ook de tuin waar u de mooie houten brug Taihei-kaku vindt. Deze brug werd als een keizerlijk geschenk aan het heiligdom gegeven. U kunt op een bankje gaan zitten en van de rust en het uitzicht over de bloemenpracht genieten. Na een dag vol belevenissen bent u hier misschien echt aan toe.

Dag 10: Kyoto

Er is gelegenheid zelf Kyoto te verkennen.

U zou kunnen beginnen met een bezoek aan Ginkaku-ji, ook wel Zilveren Paviljoen genoemd. Deze zentempel werd oorspronkelijk als de privévilla van een shogun gebouwd en ligt in een werkelijk prachtige tuin. De weg omhoog naar Ginkaku-ji is een smalle en gezellige weg met veel cafeetjes en winkeltjes. Het is vaak mogelijk hier een rit in een riksja te maken.

U kunt in het noordelijke deel van de wijk Higashiyama over het Pad der filosofen wandelen. Het Pad der filosofen loopt langs een kanaal, waar honderden Japanse kersenbomen zijn geplant. In het bloesemseizoen is dit een bijzonder populaire plek.

De volgende stop zou het Yasaka-heiligdom kunnen zijn, dat meer dan 1300 jaar geleden werd gevestigd.

Ten zuiden van het Yasaka-heiligdom vindt u de zentempel Kennin-ji. Kennin-ji werd in het jaar 1202 door de boeddhistische monnik Eisai gevestigd. De tempel wordt als een van de vijf belangrijkste zentempels van Kyoto beschouwd en is eigenlijk de oudste van de stad. U kunt hier Japanse toeristen zien die hier naartoe komen om gekleed in hun mooie kimono’s gefotografeerd te worden. Er heerst hier een heerlijke rust en er zijn mooi aangelegde tuinen met stenen, mos en grind. De tuinen zijn ideaal om in te mediteren, omdat de zorgvuldig geplaatste stenen voor rust en harmonie zorgen. De gedachten worden niet door allerlei planten afgeleid.

Ten slotte willen we u voorstellen de op een heuvel gelegen tempel Kiyomizu-dera te bezoeken. Deze indrukwekkende en mooie houten tempel heeft twee verdiepingen en is zonder spijkers op lange palen gebouwd. De tempel heeft een grote veranda die een fenomenaal uitzicht over Kyoto biedt. Achter de tempel ligt het Jishu-heiligdom, waar de godin van de liefde en het huwelijk resideert. Daarom trekken veel jonge Japanners hier naartoe om te bidden voor geluk in de liefde en een goed huwelijk.

Dag 11: Kyoto

Er is gelegenheid zelf Kyoto te verkennen.

Als u het nog niet hebt gedaan, kunt u Nara, ten zuiden van Kyoto gelegen, bezoeken. Nara was gedurende 74 jaar in de achtste eeuw de hoofdstad van Japan. Een aantal gebouwen in Nara dateert uit dit verre verleden. U kunt o.a. de tempel Todai-ji bezoeken. Dit tempelcomplex herbergt Daibutsuden, dat als het grootste houten gebouw ter wereld wordt beschouwd. Het herbergt bovendien de grootste Boeddha van Japan. Bij tempel Todai-ji ziet u honderden herten ongestoord rondlopen. Ze zijn bijna tam. Er liggen ook andere belangrijke tempels, bijvoorbeeld tempel Byodo-in, beroemd om zijn fenikshal die op de achterzijde van het 10 yenmuntje prijkt. U kunt ook het Kasuga Taisha-heiligdom bezoeken, beroemd om zijn honderden bronzen en stenen lantaarns die door religieuze bezoekers zijn geschonken.

Op weg terug naar Kyoto kunt u het Fushimi Inari-heiligdom bezoeken, dat internationale beroemdheid verwierf door de film “Mijn leven als geisha”. Langs de paden naar dit heiligdom staan oranje poortjes. Het lijkt wel alsof ze samen een lange pergola vormen. De poortjes zijn door vele, verschillende personen geschonken. De naam van de gever staat met zwarte tekens op het poortje. In totaal zijn er bijna 10.000 poortjes. Het zorgt voor een bijzondere sfeer.

Dag 12: Kyoto – Okayama

Met de Shinkansen van Kyoto naar Okayama overbrugt u in 90 minuten een afstand 220 km. De dag in Okayama is ter vrije besteding.  Okayama is een moderne grote stad met meer dan een half miljoen inwoners, maar de echt grote bezienswaardigheid heeft niets met de grote stad te maken.

In Kanazawa zag u een van de drie bekendste tuinen van Japan, te weten Kenrokuen. Een andere van dit voorname drietal is Korakuen en ligt in Okayama. Hier ziet u grote gazons, meren, theehuisjes en zelfs enkele rijstvelden en theeplantages. Een andere grote bezienswaardigheid in Okayama is het mooie kasteel Okayama. Dit kasteel, ook wel ‘kraaienkasteel’ genoemd vanwege de zwarte buitenkant, werd in 1597 gebouwd. Het oorspronkelijke kasteel werd tijdens de Tweede Wereldoorlog verwoest. In 1966 werd een reconstructie van het oorspronkelijke kasteel gebouwd.

In de wijk Kurashiki vindt u een netwerk van goed bewaard gebleven kanalen met voormalige pakhuizen langs de oevers. Vandaag de dag zijn er musea, cafés en winkels in de pakhuizen gevestigd. Het is zeer gezellig om hier rond te wandelen en zittend in een cafeetje van de mooie omgeving te genieten. Een boottocht op de kanalen is eigenlijk een must.

Dag 13: Okayama – dagtocht naar eiland Naoshima

In de binnenzee, ter hoogte van Okayama, ligt het kleine eiland Naoshima. Het eiland is vooral bekend om zijn mooie architectuur, sculpturen en vele kunstmusea. Vandaag gaat u een dagtocht met gids naar dit kleine eiland maken. Naast kunst vindt u hier een bijna mediterraanse sfeer in de vorm van witte stranden, een heerlijk klimaat en een aangenaam en ontspannen eilandgevoel. Kunst vormt het hoogtepunt en inbegrepen is een bezoek aan zowel Chichu Art Museum als Benesse House Museum. Er is echter ook nog genoeg tijd over om gewoon van het eiland te genieten. Misschien heeft u zin een fiets te huren en de wat verder gelegen hoekjes van het eiland te verkennen? En we beloven u dat u, ook al zijn sculpturen en zo niet echt uw ding, toch onder de indruk raakt van het eiland Naoshima.

Dag 14: Okayama – Hiroshima

Deze ochtend neemt u de Shinkansen-trein van Okayama naar Hiroshima. Voor de 161 km tussen Okayama en Hiroshima heeft de trein slechts 40 minuten nodig.

Bij aankomst in Hiroshima wordt u door de gids opgewacht en naar het hotel begeleid. Vervolgens maakt u met de gids een rondleiding in Hiroshima Peace Memorial Park. Het park ligt in het hart van Hiroshima en dient ter herinnering aan de extreme gruwelijkheden van de Tweede Wereldoorlog. De Atoombomkoepel bevindt zich in het midden van het park. Dit is een iconisch, stalen skelet in de vorm van een koepel, gebouwd op een industrieel gebouw dat na de atoombomexplosie nog overeind stond. Het gebouw en de koepel vormen nog steeds een sterk symbool voor de grootste door mensen gecreëerde kracht, en tegelijkertijd een sterk symbool voor de hoop dat dit nooit weer zal gebeuren. De Atoombomkoepel werd in 1996 op de werelderfgoedlijst van de UNESCO opgenomen. In het park vindt u ook het Vredesmuseum en het Vredesmonument voor Kinderen, het symbolische standbeeld van het meisje dat een origami van een kraanvogel vasthoudt.

Na het bezoek aan het park kan de gids u naar het hotel begeleiden of, als alternatief, u aanwijzingen geven hoe u zelf Hijiyama Park kunt vinden. Hijiyama Park is een geschikte plaats om tot rust te komen na de heftige belevenis in Hiroshima Peace Memorial Park. U kunt er wandelend en zittend de natuur bekijken. Op een verhoging in het park ligt een museum met hedendaagse kunst en een prima manga-bibliotheek voor degenen die in strips zijn geïnteresseerd.

Accommodatie:
Dag 15: Zelf Hiroshima en Miyajima verkennen

U kunt de dag zelf invullen.

We zouden u een dagtocht naar het eiland Miyajima willen voorstellen. Miyajima ligt op nog geen uur rijden/varen van Hiroshima en is gemakkelijk met het openbaar vervoer te bereiken. Hier vindt u de wereldberoemde, bijna 20 meter hoge, oranjerode toegangspoort die in het water staat en bij vloed lijkt te drijven. Een veerboot brengt u naar het eiland, dat eigenlijk Itsukushima heet. Na aankomst passeert u eerst toeristische straatjes met winkeltjes en cafeetjes voordat u de plaats bereikt waar u op de enorme poort uitkijkt. Onderweg zult u ongetwijfeld de tamme sikaherten tegenkomen. Op het eiland ligt de boeddhistische tempel Daisho-in. Deze is open voor bezoekers. Een opmerkelijk detail in deze tempel is dat de Boeddhabeelden vaak versierd zijn met sjaaltjes en mutsen. U kunt met de kabelbaan op de top van de berg Misen komen. Hier heeft u een prachtig uitzicht over Hiroshima en de binnenzee waar meer dan 3000 kleine eilanden liggen.

Accommodatie:
Dag 16: Hioshima – Osaka

Vandaag neemt u de Shinkansen-trein van Hiroshima naar Osaka – de afstand is 342 km en de duur van de rit 1,5 uur. U wordt op het treinstation opgehaald en naar uw hotel gebracht.

Osaka is na Tokyo het belangrijkste economische centrum van Japan en heeft een actieve internationale handel en industrie. Osaka werd vele honderden jaren geleden gesticht. De stad werd tijdens de Tweede Wereldoorlog platgebombardeerd en heeft tegenwoordig moderne gebouwen en de uitstraling van een jonge stad. Er zijn echter plaatsen waar de geschiedenis nog merkbaar is.

Op de halvedagtocht reist u met de gids per openbaar vervoer naar kasteel Osaka. Dit gebouw dateert uit de shogun-tijd. Het is een zeer indrukwekkend gebouw en van buiten gezien een van de allermooiste burchten van Japan. Tijdens het bezoek aan het kasteel en het bijbehorende park hoort u over de hoogtijdagen van shogun Hideyoshi. Hij liet het kasteel door 100.000 mannen binnen drie jaar bouwen. Het kasteel is meerdere keren afgebrand en herbouwd, de laatste keer in 1931. Vanaf de bovenste verdieping heeft u een adembenemend uitzicht over Osaka.

Van kasteel Osaka is het een klein stukje lopen naar de rivier. Hier stapt u aan boord van de Aqualiner-boot en maakt een sightseeing op de waterwegen van Osaka.

Na de sightseeing begeleidt de gids u terug naar het hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Dag 17: Osaka

De dag in Osake is ter vrije besteding.

Een must see is het 170 meter hoge symbool van Osaka, het gebouw Umeda Sky, ontworpen door Hiroshi Hara, een van de beroemde architecten in Japan. Vanaf het dak heeft u een fantastisch panoramisch uitzicht over de wolkenkrabbers en ontelbare bruggen van de stad. Bij helder weer kunt u zelfs het eiland Awaji zien. In de kelder van het gebouw vindt u Takimi Koji. Dit is een ’straat’ met gastronomische restaurants en gedecoreerd met foto’s van het Osaka uit de jaren twintig.

‘s middags moet u echt een kijkje in het levendige en kleurrijke gebied Dotonbori nemen. Er is veel te beleven en is dan ook een van de meest bezochte plekken van Osaka. U kunt zich hier door de vele reclameborden met neonverlichting laten fascineren, de mensenmassa bestuderen, in het labyrint van winkels shoppen en langs de beroemde marktkraampjes met lekkere specialiteiten wandelen. Als u zin heeft om lokale gerechten te proberen, kunt u kushi katsu kiezen, dit is een spies met gebakken groenten en vlees, of takoyaki, balletjes met gebakken inktvis. Ze lijken op poffertjes, maar zijn heel anders, omdat ze zout smaken en inktvis en prei of lente-ui bevatten.

Dag 18: Terugreis van Osaka naar Nederland

Dit is uw laatste dag in Japan. We raden u aan om op tijd de trein naar de luchthaven Kansai te nemen. De trein rijdt rechtstreeks van het station van Osaka en brengt u in ca. 70 minuten naar de luchthaven. U kunt uw Japan Rail Pass gebruiken, maar u dient de tickets wel van tevoren te reserveren. Uw gids zal u hierbij helpen bij uw aankomst op dag 2.

Vanaf de luchthaven van Tokyo vliegt u, met tussenlanding(en) onderweg, naar Nederland.

U landt in Nederland na een avontuurlijke vakantie.

Neem contact op met reisadviseur Richard Thijssen

Schrijf naar:
info@asiatours.nl

Bel naar:
020 - 369 07 86

Openingstijden:
Ma., wo. en vr.: 09.00 – 16.00
Di. en do.: 09.00 – 14.00

Wij gebruiken cookies om onze website gebruikersvriendelijker en relevanter voor u te maken, en om gerichte advertenties te tonen. U gaat akkoord als u verder klikt.

Klik hier als u niet akkoord gaat met cookies. Wij gebruiken een cookie om te onthouden dat u niet akkoord gaat.

Lees hier meer.