HomeRondreizen in Oost- & Zuidoost-AziëJapanKyoto & Tokyo - Japans hart & hersenen
9 dagen

Kyoto & Tokyo - Japans hart & hersenen

Beleef de contrasten van Japan: van de oude cultuur en heilige plaatsen in Kyoto naar de hypermoderne architectuur en levensstijl in Tokyo.

Kyoto & Tokyo - Japans hart & hersenen Kyoto & Tokyo - Japans hart & hersenen
9 dagen

Kyoto & Tokyo - Japans hart & hersenen

Beleef de contrasten van Japan: van de oude cultuur en heilige plaatsen in Kyoto naar de hypermoderne architectuur en levensstijl in Tokyo.

Wat is bij de prijs inbegrepen?
In de prijs is inbegrepen
 • Vlucht heen van Nederland naar Osaka, en vlucht terug van Tokyo
 • Transfer per bus van luchthaven in Osaka naar hotel in Kyoto
 • Service door gids bij aankomst in luchthaven van Osaka
 • Transfer per bus van hotel in Tokyo naar luchthaven in Tokyo
 • Met Shinkansen van Kyoto naar Tokyo
 • IC-treinkaart met 2500 JPY naar Tokyo
 • 7 overnachtingen in hotels in toeristenklasse, incl. ontbijt
 • Informatiebijeenkomst in hotel in Kyoto
 • Dag en nacht bemande noodtelefoon gedurende de hele vakantie
 • Vertrekgarantie – de reis gaat door ongeacht het aantal deelnemers

Deze excursies zijn in de prijs inbegrepen:

 • Halvedagtocht met gids in Kyoto, met bezoek aan Zilveren paviljoen (Ginkaku-ji), Pad der filosofen, tempelwijk Higashiyama en tempel Kiyomizu-dera
 • Halvedagtocht met gids in Tokyo, met bezoek aan Shibuya en Takeshita Dori
 • Dagtocht met gids in Tokyo, met bezoek aan Meiji-heiligdom, Omotesando, Asakusa, tempel Senso-ji, boottocht op rivier Sumida en bezoek aan Hamarikyu-park

Kies deze reis omdat…

Deze reis laat u de ware kern van Japan zien. Van de voormalige hoofdstad Kyoto met zijn oude geschiedenis, diepgewortelde cultuur en respect, sierlijke structuur en oude tradities naar de hypermoderne hoofdstad Tokyo met het keizerlijke paleis, mangacultuur en de exclusieve en dure wijk Ginza. Het stadsbeeld van Kyoto met de lage, houten huizen, gekenmerkt door de dunne wanden en schuifdeuren, laat het Japan van weleer zien, terwijl Tokyo met zijn megastations, moderne architectuur en wolkenkrabbers het eigentijdse Japan laat zien.

In Kyoto maakt u een traditionele theeceremonie mee. U wandelt door een levendige, actieve geisha-wijk, waar u zeer zeker leerling-geisha’s en maiko’s ziet. De vele heiligdommen, theehuizen en paviljoens zorgen voor een bijzondere historische sfeer in Kyoto. Tevens vindt u overal mooie tuinen en riviertjes.

Een rondleiding met gids in Tokyo voert u naar het moderne Japan, gekenmerkt door jonge trendsetters, neonverlichting, al het denkbare op elektronisch gebied en een supereffectief transportsysteem. Tegelijkertijd bezoekt u historische en culturele gebieden die door de inwoners van de stad bijna angstvallig worden bewaakt, bijvoorbeeld het keizerlijk paleis, de mooie en goed bezochte parken en de tempel Senso-ji.

Bekijk alle foto's
Foto's
Gedetailleerd reisprogramma
Dag 1: Vertrek vanuit Nederland

Vertrek vanaf gekozen luchthaven in Nederland met tussenlanding(en) onderweg.

Dag 2: Aankomst in Osaka, verder naar Kyoto

Na aankomst gaat u door de immigratie, waar een verblijfsvisum van 90 dagen in uw paspoort wordt gestempeld. Daarna haalt u de bagage op en gaat via de douane naar de aankomsthal. In de aankomsthal wacht een vertegenwoordiger van onze samenwerkingspartner u op. In zijn hand heeft hij een bordje waar ‘Asiatours’ en uw naam op staat. De vertegenwoordiger begeleidt u naar de bus die u naar uw hotel in Kyoto rijdt. U heeft drie overnachtingen in Kyoto.

Kyoto is een prachtige stad met een rijke historie die grote invloed heeft gehad op het Japanse bewustzijn, en dit overigens nog steeds heeft. Kyoto was tot 1868, meer dan 1000 jaar, de hoofdstad van Japan. De stad telt ca. 2000 tempels, heiligdommen en keizerlijke gebouwen. Er zijn ook meerdere universiteiten. Vandaag de dag prijken 17 gebouwen op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. In Kyoto is het Japanse culturele erfgoed nog springlevend. De geisha-wijken met de scholen en theehuizen bestaan niet omwille van de toeristen. De grootte van de stad is te overzien, dus het is gemakkelijk om de weg te vinden. Kyoto telt 1,5 miljoen inwoners en is daarmee een van de ‘kleinere’ steden van Japan!

Na aankomst in het hotel is de dag ter vrije besteding.

Accommodatie:
Dag 3: Informatiebijeenkomst - Halvedagtocht met gids in Kyoto

Na het ontbijt komt er een Engelssprekende gids naar het hotel om u welkom te heten en informatie te geven. Op de informatiebijeenkomst neemt de gids het dag-tot-dag programma door, geeft uitleg over praktische zaken en beantwoordt vragen. U krijgt ook een IC-kaart, een elektronische reiskaart voor trein en bus met 2500 JPY erop. Het is gemakkelijk om de kaart met extra geld op te laden, voor het geval dat nodig is.

Vandaag bezoekt u samen met een gids een aantal van de grote bezienswaardigheden in Kyoto; de prachtige en iconische werelderfgoederen van de UNESCO, Ginkaku-ji en Kiyomizu-dera. De tocht vindt te voet plaats, dus zorg voor goed schoeisel.

De gids haalt u bij het hotel op en neemt u eerst mee naar Ginkaku-ji, ook wel Zilveren paviljoen genoemd. Deze zentempel werd oorspronkelijk als de privévilla van een shogun gebouwd. Rondom de tempel is een werkelijk prachtige tuin aangelegd. Vooral de stenen tuin is iconisch. De weg omhoog naar Ginkaku-ji is een smalle en gezellige weg met veel cafeetjes en winkeltjes. Het is vaak mogelijk hier een rit in een riksja te nemen.

Hierna wandelt u over het Pad der filosofen in het noordelijke deel van de wijk Higashiyama. Het Pad der filosofen loopt langs een kanaal, waar honderden Japanse kersenbomen zijn geplant. In het bloeiseizoen Sakura is dit een bijzonder populaire plek.

 

De laatste stop tijdens de tocht vandaag is Kiyomizu-dera. Deze indrukwekkende en mooie houten tempel heeft twee verdiepingen en is zonder spijkers op lange palen gebouwd. De tempel heeft een grote veranda die een fenomenaal uitzicht over Kyoto biedt. Achter de tempel ligt het Jishu-heiligdom, waar de godin van de liefde en het huwelijk resideert. Daarom trekken veel jonge Japanners hiernaartoe om te bidden voor geluk in de liefde en een goed huwelijk.

Accommodatie:
Dag 4: Zelf Kyoto verkennen

U kunt de dag zelf invullen.

Kyoto heeft zoveel te bieden dat het moeilijk is te kiezen!

U kunt een fiets huren en langs de ontelbare waterwegen van Kyoto op verkenning gaan. Zoals bijna alle steden met een lange geschiedenis achter zich was de toegang tot water ongelooflijk belangrijk. Kyoto wordt door een aantal rivieren doorkruist. Er zijn daarnaast honderden kanalen en ontelbare bronnen en vijvers. Overal ziet u weelderige beplanting, die in de warme zomermaanden voor welkome schaduw zorgt. Wanneer de kersenbomen bloeien voegt het water een extra dimensie aan de schoonheid toe.

U kunt ook door de straten wandelen en alles bekijken. Het zal u niet ontgaan dat er veel Japanse toeristen in Kyoto zijn. Het is populair, zowel bij mannen als vrouwen, om zich voor één dag in een traditionele kimono te kleden. Het is een kleurrijk verschijnsel en vooral de jongeren vermaken zich ermee.

Er zijn natuurlijk veel bezienswaardigheden die niet tijdens de tocht van gisteren aan bod kwamen. Er is een bezienswaardigheid die door de film “Mijn leven als geisha” internationale beroemdheid verwierf, namelijk het Fushimi Inari-heiligdom. Langs de paden naar dit heiligdom staan oranje poortjes. Het lijkt wel alsof ze samen lange pergola’s vormen. De poortjes zijn door vele, verschillende personen geschonken. De naam van de gever staat met zwarte tekens op het poortje. In totaal zijn er bijna 10.000 poortjes. Het zorgt voor een bijzondere sfeer.

Een andere bezienswaardigheid die bijna een must see is, is het Gouden paviljoen, Kinkaku-ji. Het Gouden paviljoen is het gebouw van Kyoto met de grootste symbolische waarde. Het uit drie lagen bestaande gebouw ligt aan een meertje. Bij daglicht spiegelt het gebouw zich in het water, wat een bijzonder mooi gezicht is.

Kyoto staat in heel Japan bekend als het culinaire paradijs. Daarom is hier een overvloed aan echt goede restaurants en spannende markten te vinden, bijvoorbeeld Nishiki. Wij kunnen ook van harte aanbevelen een koksschool te bezoeken.

Accommodatie:
Dag 5: Met Shinkansen van Kyoto naar Tokyo, tocht met gids in Tokyo

Vandaag laat u het culturele bolwerk en het hart van Japan, Kyoto, achter u en reist naar Tokyo, dat als het brein van Japan wordt beschouwd.

U rijdt met de hogesnelheidstrein Shinkansen, die op alle stations een eigen perron heeft. Met de trein in Japan reizen is een belevenis. De hogesnelheidstrein bestaat uit 6, 8, 12 of 18 wagons. Op de informatieborden op het station kunt u zien uit hoeveel wagons elke trein bestaat. Beneden op het perron kunt u aan de markering op het perron precies zien waar uw wagon staat. De trein houdt zich op enkele centimeter na aan de markering. Op het perron zijn aanduidingen voor de lengte van de trein en het nummer van de wagon aangebracht, bijvoorbeeld ”6 wagons – wagon 5” of ”12 wagons – wagon 3”. Als u het systeem ziet, is het heel gemakkelijk. Japanners hebben bovendien zeer goede manieren bij het in- en uitstappen van de trein. Voor de betreffende aanduiding op het perron wordt een keurige rij gevormd. Vervolgens stapt men rustig in de trein, in de volgorde van aankomst, dus zonder dringen of voordringen!

Overal in Japan rijden de treinen zeer op tijd. Als er vertraging van slechts enkele minuten is, is dit het gesprek van de dag aan boord van de trein en zelfs op tv en radio.

De afstand van het hoofdstation in Kyoto naar Tokyo is 514 km. Deze afstand overbrugt de Shinkansen in iets meer dan 2 uur.

Bij aankomst in Tokyo wordt u door uw gids op het perron opgewacht en naar het hotel begeleid. Jullie nemen de metro van het station naar het hotel. Voor dit transport gebruikt u uw IC-kaart, die u tijdens de informatiebijeenkomst op dag 2 ontving.

Na het inchecken in het hotel is er ‘s middags een stadsrondleiding met gids door het moderne Tokyo. De halvedagtocht met gids begint in Shibuya. Shibuya is bekend om meerdere redenen: 1) een bruisend shoppinggebied met mode en modeaccessoires, 2) woonoord van trendsettende modeontwerpers en uitgaansleven en niet in de laatste plaats 3) Het bekendste en fotogeniekste kruispunt van Tokyo, waar duizenden voetgangers de straten kruisen bij groen licht voor voetgangers en rood licht voor het overige verkeer.

Hierna gaat u naar Harajuku, een van de andere modemekka’s van Tokyo. Een van de beroemde straten in de wijk Harajuku is Takeshita Dori. Deze straat vormt samen met zijn zijstraten het bolwerk van de teenagecultuur. Hier ziet u vooral jonge mensen uitgedost in kleurrijke kleding. Over het algemeen is alles toegelaten, mits het lichaam volledig bedekt wordt.

De middag wordt afgesloten met een bezoek aan een warenhuis, waar in de kelderverdieping etenswaren als kleine kunstwerken zijn uitgestald. Het is een belevenis op zich om te zien hoe het inpakken een belangrijk onderdeel van het kopen uitmaakt.

Accommodatie:
Dag 6: Dagtocht met gids in Tokyo

Vandaag maakt u een dagtocht met gids. Om gemakkelijk overal te komen wordt er gebruik gemaakt van het openbaar vervoer.

De toch begint bij het Meiji-heiligdom, gebouwd ter ere van de nagedachtenis aan keizer Meiji. Het Meiji-heiligdom ligt midden in Tokyo, in een groot bosachtig park. Alvorens u het heiligdom bereikt, passeert u twee zeer grote shinto-poorten. Bij het heiligdom heerst een plechtige rust, wat in groot contrast staat met het hectische stadsleven op korte afstand hiervan. Het is een zeer populaire locatie voor het houden van traditionele bruiloften, en u heeft daarom goede kans shinto-priesters, bruidsparen en bruidsgasten te zien.

Van het Meiji-heiligdom gaat u naar de straat Omotesando, dit is de ‘5th Avenue’ of ‘Champs-Elysees’ van Tokyo. Dit is het gebied waar de winkels van de internationale modemerken liggen. In deze winkels volgt het personeel de klant helemaal tot aan de straat en maakt vervolgens een diepe buiging op het moment dat de klant de winkel verlaat. Met deze diepe buiging wordt volgens klassiek Japanse gewoonte groot respect uitgedrukt.

De tocht gaat verder naar Asakusa, het oude stadsdeel van Tokyo. Hier zijn nog steeds een aantal oude gebouwen te vinden. Er is nauwelijks hoogbouw. U vindt hier niet alleen straten en steegjes met een bijzondere sfeer, maar ook de belangrijke bezienswaardigheid tempel Senso-ji. Het is de oudste tempel van Tokyo. Voor veel Japanners is het aansteken van wierookstokjes in deze tempel van bijzondere betekenis. De lange winkelstraat die naar de tempel Senso-ji leidt, heet Nakamise en heeft souvenirwinkels en marktkramen waar eten te koop is. Hier is altijd leven in de brouwerij. U kunt hier vrouwen, koppels en soms zelfs hele gezinnen gekleed in traditionele kimono’s zien. Ze zijn op weg om wierookstokjes aan te steken en heilige rook over zich heen te verspreiden in de hoop van ziekte verlost te worden, gelukkig te worden, een kind te krijgen of een andere wens in vervulling te laten gaan.

Van tempel Senso-ji is het een klein eindje wandelen naar rivier de Sumida. Hier gaat u aan boord om Tokyo vanaf het water te bekijken. Onderweg passeert u iconische gebouwen, o.a. het hoofdkantoor van Asahi Super Dry en de legendarische twaalf bruggen die zowel architectonisch als wat kleur betreft zeer verschillend zijn.

U gaat weer aan wal bij de Hamarikyu-tuinen, een centraal in Tokyo gelegen park dat aan de Baai van Tokyo ligt. Als iets zeer bijzonders hebben de meren in het park zout water en doen de getijden de waterspiegel stijgen en zakken. Het park stamt uit het begin van de Edoperiode, omstreeks het jaar 1600. Het contrast tussen het park en de skyline van wolkenkrabbers van het moderne Tokyo is zeer karakteristiek voor het huidige Japan. In een van de theehuizen in het park kunt u een kop stomende ‘matcha’, groene thee, kopen.

Aan het einde van de middag bent u weer terug in het hotel.

Accommodatie:
Dag 7-8: Zelf Tokyo verkennen, optionele tochten tegen meerprijs

De dagen zijn ter vrije besteding.

Tokyo heeft een overvloed aan verschillende mogelijkheden te bieden. Het keizerlijk paleis en de brug Nijubashi over de vestinggracht behoren tot de iconische hoogtepunten van Tokyo. Niet ver van het paleis en het park ligt de wijk Ginza, die bekend is om de hoogste vierkante meter-prijzen ter wereld en de boheemse levensstijl van de superrijken. U vindt hier alles op het gebied van cafés, bars, restaurants en shoppingcentra. Dichter bij de rivier, in het stadsdeel Tsukiji – in het hart van Tokyo – ligt de wereldberoemde visveiling van Japan. Het is vaak het plan geweest de veiling uit de wijk te verhuizen, maar voorlopig blijft deze hier. Ook hier weer ziet u één van de grote contrasten in de hypermoderne grote stad.

In de wijk Akihabara is alles op het gebied van elektronica verkrijgbaar. Rijen winkels bieden elektronica aan. Sinds een aantal jaren staat deze wijk ook bekend als het centrum voor de Otaku-cultuur en fans van manga. Dit is ook de plek waar u een ‘maid café’ kunt bezoeken. Dit is een café waar de serveersters als stripfiguren gekleed zijn.

Dag 9: Terugreis van Tokyo naar Nederland

De dag is tot het tijdstip van de transfer naar de luchthaven ter vrije besteding. U wordt bij het hotel opgehaald en naar de luchthaven gebracht, vanwaaruit u naar Nederland vliegt. Onderweg worden mogelijk tussenlanding(en) gemaakt.

Neem contact op met reisadviseur Richard Thijssen

Schrijf naar:
info@asiatours.nl

Bel naar:
020 - 369 07 86

Openingstijden:
Ma., wo. en vr.: 09.00 – 16.00
Di. en do.: 09.00 – 14.00

Wij gebruiken cookies om onze website gebruikersvriendelijker en relevanter voor u te maken, en om gerichte advertenties te tonen. U gaat akkoord als u verder klikt.

Klik hier als u niet akkoord gaat met cookies. Wij gebruiken een cookie om te onthouden dat u niet akkoord gaat.

Lees hier meer.