14 dagen

Hoogtepunten Laos

Maak een reis door het Oosten van weleer. Een land waar de tijd bijna stilstaat en de stilte te horen is.

Hoogtepunten Laos Hoogtepunten Laos
14 dagen

Hoogtepunten Laos

Maak een reis door het Oosten van weleer. Een land waar de tijd bijna stilstaat en de stilte te horen is.

Wat is bij de prijs inbegrepen?
In de prijs is inbegrepen
 • Vlucht heen van Nederland naar Luang Praban, en vlucht terug van Vientiane
 • 9 overnachtingen in 3- en 4-sterrenhotels:
 • 2 overnachtingen in luxueuze tent in Kamu Lodge (een klasse apart)
 • Lokale Engelssprekende gids tijdens de rondreis
 • 11 x ontbijt (dag 3-13)
 • 5 x lunch (dag 4, 5, 6, 8, 9)
 • 2 x diner (dag 5, 6)
 • Vervoer in auto of minibus met airconditioning
 • Dag en nacht bemande noodtelefoon gedurende de hele vakantie
 • Vertrekgarantie – de reis gaat door ongeacht het aantal deelnemers

Inclusief een uitgebreid excursiepakket:

 • Nachtmarkt, Wat Xieng Thong, Wat Mai, berg Phousi
 • Waterval Kuang Si, monniken en aalmoezen Luang Prabang
 • Reservaat voor Maleise beren (honingberen)
 • Boottocht op Mekong, Kamu Lodge, activiteiten
 • Kruikenvlakte, Muang Khoun
 • Wat Sisaket, Hor Pha Keo, Patouxai, overwinningsmonument, That Luang
 • Entreegeld en heffingen voor genoemde bezienswaardigheden

Kies deze reis omdat…

Deze 14-daagse reis naar Laos neemt u mee naar een avontuurlijk land waar nauwelijks toeristen zijn, het is bijna een reis door het Oosten van weleer. Tijdens de reis wordt u begeleid door een lokale Engelssprekende gids, die u een land laat zien waar toeristen hartelijk welkom worden geheten. Laos heeft een aantal unieke bezienswaardigheden zowel op cultureel gebied als in de natuur, van Luang Prabang naar de Kruikenvlakte en het ongeëvenaarde Vientiane. Maar de grootste ‘bezienswaardigheid’ wordt gevormd door de bevolking en haar stille waardigheid. U bezoekt een land waar de tijd bijna stilstaat en de stilte te horen is.

Bekijk alle foto's
Foto's
Gedetailleerd reisprogramma
Dag 1: Vlucht vanuit Nederland

Vertrek vanaf gekozen luchthaven in Nederland. Met tussenlandingen onderweg.

Dag 2: Aankomst in Luang Prabang en nachtmarkt

Bij aankomst in de luchthaven van Luang Prabang krijgt u uw visum en haalt u vervolgens uw bagage op. In de aankomsthal wordt u door de gids opgewacht. Hij heeft een bord met ‘Asiatours’ erop in zijn hand. U wordt vervolgens naar het hotel begeleid, waar u twee overnachtingen heeft. Na aankomst in het hotel heeft u gelegenheid uit te rusten.  Aan het eind van de middag gaat u samen met de gids over de sfeervolle nachtmarkt van Luang Prabang slenteren. Hier vindt u waarschijnlijk het grootste aanbod aan traditionele en etnische ambachtelijke producten van Laos. De kraampjes puilen uit met kleurrijke textiel, overdadig versierde kleden, houtsnijwerk, manden, keramiek, kleding, handgeschept papier en zelfs T-shirts met opdruk van Beerlao. De markt is elke dag open van vroeg in de ochtend tot ca. 22.00 uur.

Accommodatie:
Dag 3: Sightseeing in Luang Prabang

Luang Prabang is door de UNESCO als cultureel erfgoed aangewezen. De stad is een heel unieke mix tussen traditioneel Laotiaanse architectuur en Franse koloniale charme. Het ritme van de stad is een hoofdstuk apart. Het leven wordt hier stil geleefd en met een waardigheid die men zelden ziet. De sightseeing vandaag vindt per fiets plaats. Uw zintuigen worden gebombardeerd met kleuren, geuren en geluiden. Overal in de stad ziet u plumeria’s (ook wel ‘frangipani’ genoemd), een tropische plant met sterk geurende bloemen. U komt monniken, gekleed in hun traditionele, terracottaoranje pij, tegen.

De iconische tempel, de Wat Xieng Thong, is een op zich traditionele tempel maar heeft een ingang die rijkelijk is versierd met prachtig houtsnijwerk bedekt met bladgoud. U bent niet echt in Luang Prabang geweest als u niet de 328 treden naar de top van de heilige heuvel Mount Phousi heeft beklommen. Op de top heeft u een fascinerend uitzicht over de stad en de rivier.

Accommodatie:
Dag 4: Waterval Kuang Si

Luang Prabang is in de vroege ochtenduren toneel voor een bijzonder ritueel. Meer dan 300 monniken lopen door de straten van de stad om aalmoezen te verzamelen. Alle gezinnen sturen een gezinslid de straat op om eten en drinken in de ‘bowls’ van de monniken te stoppen. Als toeschouwer raakt men in de greep van de respectvolle stilte en grote waardigheid waarmee dit dagelijkse ritueel plaatsvindt. Later laat de gids u de ochtendmarkt zien, waar u van alles van kruiden tot vlees kunt vinden en waar de lokale bewoners hun inkopen voor de dagelijkse maaltijden doen. Na de belevenissen van deze vroege ochtend keert u terug naar het hotel, waar uw ontbijt wordt geserveerd.

De rest van de dag brengt u ten zuiden van de stad door.  De eerste stop is het actieve centrum voor ambachtelijke kunst, Ock Pop Tok. Het is een zeer interessant centrum waar traditionele productiemethoden in een nieuw jasje worden gestoken, bijvoorbeeld de batiktechniek van het volk de Hmong of de weeftechnieken van het volk de Lao Thai. Daarna gaat u naar het kristalheldere water van de waterval Kuang Si. Onder aan de waterval heeft zich een aantal natuurlijke baden gevormd, waarin u desgewenst een baantje kunt trekken. Bij de watervallen bevindt zich een centrum voor de prachtige Maleise beren die ernstig met uitsterven worden bedreigd. De oorzaak hiervan is deels dat hun natuurlijke leefgebieden verdwijnen en deels dat er op de beren gejaagd wordt om hun gal, die voor de productie van een Chinese medicijn worden gebruikt.

Accommodatie:
Dag 5: Luang Prabang – boottocht naar Kamu Lodge

U gaat aan boord van het traditionele schip aan de kade van Wat Xieng Thong en maakt een aangename boottocht stroomopwaarts. Bij de heilige Pak Ou-grotten kunt u duizenden Boeddhabeelden bewonderen. U vervolgt uw boottocht naar Kamu Lodge, verderop langs de rivier gelegen. U bereikt deze plaats rond lunchtijd. U checkt in in uw supergrote tent met eigen, moderne badkamer, voordat een heerlijke lunch wordt geserveerd. De lunch wordt in een open ruimte met uitzicht op de rijstvelden geserveerd.

Na de lunch kunt u kiezen uit een overvloed aan activiteiten:

– Het zaaien of oogsten van rijst op de omliggende velden
– Het zoeken naar goud in de Mekong (van januari tot en met juni) – wat u vindt, mag u houden!
– Trekking door het woud naar de waterval
– Bezoek aan een lokaal dorp
– Boogschieten

De avondmaaltijd is een copieus diner bereid volgens de tradities van de Khmu-stam. De leefwijze en tradities van de Khmu-stam zijn innig met de natuur verbonden.

Accommodatie:
Dag 6: Activiteiten in Kamu Lodge

‘s Ochtends maakt u een trekking door de jungle en krijgt tekst en uitleg over de lokale flora en fauna. In de middag krijgt u les in de traditionele vistechnieken. Wellicht krijgt u uw vangst tijdens het avondeten geserveerd.

Het is ook mogelijk gewoon bij de lodge te ontspannen en van de serene rust in dit gebied te genieten.

Accommodatie:
Dag 7: Kamu Lodge – boottocht naar Luang Prabang

Geniet van de heerlijke ochtenduren in de Kamu Lodge voordat u weer terug naar Luang Prabang vaart.

Na aankomst in Luang Prabang is de dag ter vrije besteding.

Accommodatie:
Dag 8: Luang Prabang – Xieng Khouang

U rijdt naar Xieng Khouang, een lange rit van ca. 7 uur. Onderweg worden meerdere stops gemaakt en u krijgt volop de gelegenheid het ongerepte leven op het platteland te bestuderen. Op veel plaatsen krijgt u de indruk dat u 30 of 40 jaar terug in de tijd bent beland. De provincie Xieng Khouang was tijdens de Vietnamoorlog onderdeel van Ho Chi Minh-pad. Het pad was een van de belangrijkste wegen waarlangs de Vietcong in Zuid-Vietnam van voorraden werd voorzien. Daarom werd het gebied enorm gebombardeerd door de Amerikanen. Feitelijk viel er om de 8 minuten een bom, en dit gedurende 11 jaar. Daardoor is Laos het meest gebombardeerde land ooit. Dit heeft natuurlijk zijn sporen in het bewustzijn van de bevolking nagelaten en komt tot uitdrukking in de vele monumenten.

Dag 9: Kruikenvlakte

Vandaag bezoekt u een van de absolute hoogtepunten van de reis. De Kruikenvlakte is een indrukwekkend, archeologisch gebied, waar honderden uitgehakte kruiken verspreid over het plateau liggen.  De meeste kruiken zijn manshoog en de grootste wegen wel 14 ton.  Er is zeer weinig bekend over het doel van deze enorme kruiken. Evenmin weet men iets over de beschaving die al deze kruiken heeft voortgebracht.

De kruiken zijn duizenden jaar oud. Het is een mysterium waar de kruiken voor werden gebruikt. De kruiken komen geologisch gezien niet uit het gebied waar ze liggen. Men weet eigenlijk niet waar ze vandaan komen, Na de Kruikenvlakte gaat u naar de ruïnestad Muang Khoun, die eens hoofdstad was.

Dag 10: Xieng Khouang – Vang Vieng

Vandaag maakt u opnieuw een lange rit. Deze keer naar Vang Vieng, een rit van ca. 6 uur met stops onderweg.

Vang Vieng wordt door veel reizigers als een klein paradijs ervaren. Vang Vieng wordt omgeven door groene, kalkstenen rotsen die bijna loodrecht uit de vlakke rijstvelden omhoog steken. Door de plaats kabbelt een rustige rivier. De natuur heeft het stadje met andere woorden goed bedeeld. De rivier is het centrum van veel activiteiten, bijvoorbeeld ‘tubing’. Dit is het door grote slangen over de rivier glijden.

Dag 11: Vang Vieng

U kunt de dag zelf invullen. Er zijn vele mogelijkheden: raften, kajakken, grot bekijken, fietsen, wandelen door de stad of gewoon ontspannen in het hotel. Tham Norn is een van de grootste grotten in Vang Vieng. In de grot Tham Poukham ontspringt een bron die met zijn kristalhelder water een aantrekkingskracht op velen heeft. Op de lokale markt in het noorden van de stad worden voornamelijk etenswaren verkocht, maar soms worden ook mooie handgemaakte Laotiaanse stoffen, bijvoorbeeld een ‘phaa sin’ (sarong), kostuums en rokken aangeboden. Zo nu en dan kunt u er ook dienbladen en manden van lokale materialen zoals bamboe, gras en riet, vinden.

Dag 12: Vang Vieng – Vientiane

Vandaag gaat de reis naar de hoofdstad, Vientiane. De rit duurt ca. 3 uur. Vientiane is de rustigste hoofdstad van Zuidoost-Azië. Veel reizigers houden van de serene rust en waardige sfeer die op veel plaatsen in de stad heerst. Tijdens de sightseeing van vanmiddag bezoekt u hoogtepunten zoals de Wat Sisaket-tempel en Hor Pha Keo, die een van de mooiste collecties Laotiaanse kunst herbergen. Bij Patouxai, het overwinningsmonument, heeft u een een fantastisch uitzicht over de stad. De dag wordt afgesloten met een bezoek aan de stoepa Pha That Luang, de heiligste plaats in Laos en tevens het nationale symbool van het land. De stoepa werd in de 16e eeuw op de ruïnes van een Khmer- tempel gebouwd. De stoepa is volledig door bladgoud bedekt en is zeer indrukwekkend om te zien. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Accommodatie:
Dag 13: Terugreis

U wordt van het hotel naar de luchthaven gebracht, vanwaar u naar Nederland vliegt.

Onderweg worden tussenlanding(en) gemaakt.

Dag 14: Weer thuis in Nederland

U landt in Nederland na een heerlijke vakantie.

Neem contact op met reisadviseur Richard Thijssen

Schrijf naar:
info@asiatours.nl

Bel naar:
020 - 369 07 86

Openingstijden:
Ma., wo. en vr.: 09.00 – 16.00
Di. en do.: 09.00 – 14.00

Wij gebruiken cookies om onze website gebruikersvriendelijker en relevanter voor u te maken, en om gerichte advertenties te tonen. U gaat akkoord als u verder klikt.

Klik hier als u niet akkoord gaat met cookies. Wij gebruiken een cookie om te onthouden dat u niet akkoord gaat.

Lees hier meer.