• Tevreden reizigers sinds 2006
 • Toegewijde reisexperts
 • Bewezen reiskwaliteit
 • Zorgvuldig geselecteerde lokale gidsen
 • Prijsgarantie
 • 24/7 assistentie
 • Lid van het reisgarantiefonds
15 dagen

Het beste van Myanmar

Langs alle hoogtepunten, de fascinerende natuur, de kleurrijke pagodes, de net zo kleurrijke monnikspijen en de vriendelijke bevolking.

Het beste van Myanmar Het beste van Myanmar
15 dagen

Het beste van Myanmar

Langs alle hoogtepunten, de fascinerende natuur, de kleurrijke pagodes, de net zo kleurrijke monnikspijen en de vriendelijke bevolking.

Wat is bij de prijs inbegrepen?
In de prijs is inbegrepen
 • Vlucht van Nederland naar Yangon v.v.
 • 3 binnenlandse vluchten in Myanmar: van Yangon naar Mandalay, van Bagan naar Heho naar Yangon
 • Welkomstgeschenk: ansichtkaart, welkomstboekje en traditionele tas
 • 12 overnachtingen in 3- en 4-sterrenhotels
 • Lokale Engelssprekende gidsen tijdens de rondreis
 • 12 x ontbijt (dag 3-14)
 • 12 x lunch (dag 2-13)
 • Vervoer tijdens excursies: in auto of minibus met airconditioning
 • Dag en nacht bemande noodtelefoon gedurende de hele vakantie
 • Vertrekgarantie – de reis gaat door ongeacht het aantal deelnemers

Inclusief een uitgebreid excursiepakket:

 • Boottocht op rivier Ayeyarwady naar Mingun Pagode en Mingun-klok
 • Shwenandan-klooster
 • Amarapura en Mahagandayon-klooster
 • Tocht bij Ava, met paard en wagen, en U Bein-brug
 • Pyin Oo Lwin, Nationaal park Kandawgyi, Waterval Pwekaku en Peikchinmayaing-grotten
 • Thanbode Tempel en Bodhitathaung Tempel
 • Vlakte van Bagan
 • Lakwerkfabriek
 • Shwezigon Pagode, Nathtaukkyaung-klooster, Ananda Tempel
 • Berg Popa
 • Kalaw, Taunggyi, Kakku
 • Boottocht op Inlemeer met bezoek aan dorpen op palen
 • Sule Pagode
 • Shwedagon Pagode
 • Entreegeld en heffingen voor genoemde bezienswaardigheden

Kies deze reis omdat…

Myanmar is het mooiste en fotogeniekste land van Azië met een diep religieuze bevolking. De natuur is prachtig: van de grote waterwegen zoals de rivier de Ayeyarwady, de grote weelderige vlakten tot de heuvels en bergen met de enorme bosgebieden. Overal vindt u pagodes en tempels. De boeddhistische monniken genieten enorm respect bij de bevolking. Feitelijk is het in de Myanmarese samenleving met grote prestige verbonden om een zoon naar het klooster te sturen.

Vele andere observaties maken ook indruk: glimlachende gezichten, de stilte, de weelderigheid, de etnische minderheden, ossenwagens, de boten op het Inlemeer en de mooie oude houten gebouwen.  Maar het zijn vooral de kleuren in Myanmar die u niet zult vergeten: het goud op de pagodes, de bordeauxrode monnikspijen, de groene rijstvelden, zonsopgang en zonsondergang, vrouwen en kinderen met lichtgekleurd thanakapoeder in mooie dessins op hun gezicht en armen.  Deze reis voert u langs alle grote hoogtepunten en langs een aantal bezienswaardigheden buiten het geëffende toeristische pad.
U kunt zich verheugen, het is een reis voor het leven.

Bekijk alle foto's
Foto's
Gedetailleerd reisprogramma
Dag 1: Vlucht vanuit Nederland

Vertrek vanaf gekozen luchthaven in Nederland. Onderweg worden tussenlandingen gemaakt.

Dag 2: Aankomst en sightseeing in Mandalay

Na aankomst in Yangon gaat u door de immigratie en haalt daarna uw bagage op. In de aankomsthal wordt u door de gids opgewacht. Hij heeft een bord met ‘Asiatours’ erop in zijn hand. Hij begeleidt u naar de binnenlandse vlucht naar Mandalay. In Mandalay wordt u door een gids opgewacht, die u naar uw hotel begeleidt, waar u een overnachting heeft.

Mandalay is de op een na grootste stad van Myanmar. Het was de laatste hoofdstad van het Birmese koninkrijk. Het is de stad waar u het dichtst bij het authentieke Myanmar komt, zowel historisch als mentaal. Het boeddhisme is diep bij de bevolking geworteld en dat is duidelijk te zien in Mandalay. Niet alleen zijn hier honderden tempels en pagodes te vinden, maar ook woont bijna de helft van de Myanmarese boeddhistische monniken in of rondom Mandalay, dat wil zeggen tienduizenden. Ambachtelijke en religieuze kunst hebben altijd een belangrijke plaats in deze stad ingenomen en dat is op veel plaatsen te zien.  Door de ligging van de stad bij de grote rivier de Ayeyarwady en centraal in het land is de stad voor het hele land een handelscentrum.

Na aankomst rijdt u naar de rivier de Ayeyarwady om naar Mingun te varen. De boottocht duurt ca. een uur, zodat u alle gelegenheid heeft om van de vele boten met gekleurde zeilen en het fascinerende landschap langs de rivier te genieten. Wanneer de boten bij geïmproviseerde bruggen, soms slechts een brede plank van het schip naar de oever, aanleggen, stromen vrouwelijke straatverkopers toe om hun waren aan te prijzen.
De Mingun Pagode is de niet voltooide pagoda die koning Bodawpaya in 1790 begon te bouwen. Slechts het fundament van de pagode werd gebouwd. De rest werd nooit gebouwd, omdat een astroloog had voorspeld dat de koning na de voltooiing van de pagode zou sterven. De Mingun Pagode zou de grootste pagode ter wereld zijn geweest. Van deze ambitie kwam niets terecht. Het fundament werd bij een aardbeving in 1839 verwoest. Naast de Mingun staat een 90 ton wegende gietijzeren klok. Deze had op de stoepa moeten staan. De Mingun-klok is nog steeds de grootste klok ter wereld.

U rijdt terug naar Mandalay en bezoekt een aantal traditionele ambachtelijke werkers, bijvoorbeeld de goudsmid die bladgoud bewerkt en verkoopt om als offer bij de tempels te worden gelegd. Tijdens de sightseeing in Mandaley bezoekt u: De Kuthodaw Pagode, bestaande uit 729 tempels – een voor elk van de 729 marmeren tabletten met inscripties – die samen ”s werelds grootste boek’ vormen; het Shwenandan-klooster (het Gouden paleis), een van de mooiste, uit hout uitgesneden kloosters van Myanmar, dat zowel van binnen als buiten met bladgoud bedekt is geweest; en ten slotte ziet u vanaf de top van de Mandalay-heuvel de zonsondergang en het uitzicht over de stad en het Shan-gebied.

Accommodatie:
Dag 3: Excursie naar Amarapura, Sagaing en Ava

Het avontuur deze dag begint in Amarapura, één van de oude hoofdsteden van Myanmar, gelegen op slechts ca. 10 km van Mandalay. Hier bezoekt u een stad beroemd om zijn zijdeweverijen en vooral het Mahagandayon-klooster. In dit klooster kunt u zien hoe meer dan 1000 boeddhistische monniken hun dag invullen met het bestuderen van het boeddhisme en andere gewone dagelijkse bezigheden. Het klooster heeft veel novices en daarom is de dag zo ingedeeld dat de ochtend besteed wordt aan studie en de middag aan praktische zaken en sport/spel. Zo kunt u hier jongens in monnikspij zien voetballen. Volgens het boeddhisme ben je niet monnik voor het leven. Je kunt monnik in bepaalde perioden en meerdere keren in je leven zijn.  Dit is anders voor boeddhistische nonnen. Zij kiezen er vaak voor hun hele leven in het klooster door te brengen. In Myanmar is er een groot prestige verbonden aan het zijn of het geweest zijn van monnik. De meeste mannen hebben minstens drie maanden in hun leven als monnik geleefd. De monniken zijn zeer zichtbaar in het openbaar, dit in tegenstelling tot de nonnen, die zich zelden laten zien. De monniken verzamelen aalmoezen, de nonnen doen dit niet.

Na de belevenissen in Amarapura gaat u naar Sagaing. Deze stad was na de ondergang van Bagan korte periode de hoofdstad.  Vanaf de heuvel van Sagaing kunt u genieten van het fascinerende landschap met de rivier de Ayeyarwady en de ruim 700 monniken- en nonnenkloosters die dicht bij de heuvel en vlakte liggen. Van Sagaing gaat de reis naar Ava. Hier rijdt u met paard en wagen naar het Maenu Okkyaung-klooster, de Nan Myint-toren en het Bagaya-klooster dat op 267 teakhouten palen is gebouwd. Voor de laatste belevenis van deze dag keert u weer terug naar Amarapura. Hier ziet u de zonsondergang vanaf de iconische teakhouten U Bein-brug. Deze is na de Shwedagon Pagode het meest gefotografeerde monument.

Accommodatie:
Dag 4: Mandalay – Pyin Oo Lwin

Van Mandalay rijdt u naar Pyin Oo Lwin, op een hoogte van ca. 1.000 meter gelegen. In de koloniale tijd was dit het bergstation Maymyo. De Britten vestigden hier oorspronkelijk een militaire voorpost, maar de plaats werd al snel een toevluchtsoord voor het Britse bestuur dat voor de smeltende warmte in de zomerse maanden uit Rangoon vluchtte. Dit was ook de plaats waar de Britse kinderen naar school gingen. De stad heeft veel koloniale gebouwen en een bijzondere charme.  Het gebied is groen en weelderig en het klimaat koeler dan op de vlakten in het laagland. Op de hellingen worden koffie, groente en vooral aardbeien verbouwd. Er zijn ook plantages waar dennen, eucalyptus en eiken worden gekweekt. U bezoekt de lokale markt in de stad, nationaal park Kandawgyi (de vroegere botanische tuin) waar meer dan 250 verschillende orchideeën groeien, de waterval van Pwekaku en de grotten van Peikchinmayaing.

Accommodatie:
Dag 5: Pyin Oo Lwin – Kyaukme – Mandalay

U rijdt naar Kyaukme. Vanaf hier rijdt u met de trein over het beroemde Goteik-viaduct, dat met zijn lengte van 689 meter en vijftien stalen pijlers van 100 meter hoog bij de bouw in 1899 de langste spoorbrug ter wereld was. In de trein wordt een picknicklunch geserveerd. De spoorbrug is in het boek ”The Great Railway Bazaar” omschreven als ”een zilverkleurig geometrisch monster, wiens aanwezigheid in de jungle tussen ruige rotsen als bizar overkomt”. Na de treinreis rijdt u per auto naar Mandalay, waar u een overnachting heeft.

Accommodatie:
Dag 6: Mandalay-Monywa

U rijdt naar Monywa, een rit van ca. 120 km, die ca. 3,5 uur duurt. U beweegt zich door een van de centrale landbouwgebieden van Myanmar, dus u kunt zien hoe boeren noeste arbeid op de akkers verrichten om de gewassen die op de weelderige grond in de Chindwin-vallei groeien te kunnen oogsten. In Monywa liggen veel kleine bedrijven die landbouwproducten verkopen en fabrieken waar katoen, graan en olie wordt verwerkt.  In Powintaung neemt u een kijkje in de grotten die meer dan 400.000 Boeddhabeelden herbergen. Hierna gaat de reis naar de spectaculaire Thanboddhay-tempel. De centrale stoepa hiervan is omgeven door 854 kleine stoepa’s. De centrale stoepa doet enigszins denken aan de Borobudur op Java, maar dan veel kleiner. Ten slotte bezoekt u de Bodhi Tahtaung-tempel, die wordt omgeven door een enorm aantal heilige bodhibomen.

Accommodatie:
Dag 7: Monywa – Myinmu – Ayeyarwady – Bagan

U wordt naar Myinmu, vlak bij de rivier de Ayeyarwady gelegen. U neemt afscheid van de gids en vaart zelf met de veerboot naar Bagan, waar een andere gids op u wacht. De excursie neemt het grootste deel van de dag in beslag.

De rivier de Ayeyarwady wordt gevoed met smeltwater uit het Tibetaanse hoogland en ontstaat door het samenvloeien van de rivieren de Nmai en de Mali.  Ayeyarwady wordt ook wel Irrawaddy genoemd en is de belangrijkste waterweg van Myanmar, en nagenoeg ook de belangrijkste handelsroute van het land. Door de jaren heen is er rijst, katoen, vis en niet in de laatste plaats teakhout van de bovenrivier naar de uitmonding in de Andamanenzee vervoerd. Myanmarezen gebruikten hiervoor typisch Myanmarese zeilboten, hnaw met hun karakteristieke zeil. De Britten bouwden tijdens de koloniale periode de legendarische flotille op. In 1930 was dit de grootste vloot van raderstoomboten en kleinere kanaalboten met in totaal ca. 650 boten. De vloot werd onsterfelijk door het gedicht van R. Kipling “On the Road to Mandalay”. De Ayeyarwady is echter niet alleen voor transport belangrijk. Het water van de rivier is ook van levensbelang voor de boeren op de vlakten ten zuiden van Mandalay. Zij gebruiken het water voor de irrigatie van de akkers en rijstvelden. Ayeyarwady is ook het leefgebied van de zeer zeldzame Irrawaddydolfijnen en de Irriwaddy-rivierhaaien.
Tijdens de tocht kunt u het leven langs de rivier zien. Wanneer de boot aanlegt, komen er vrouwen naar de kade of oever om hun waren, misschien verfrissende drankjes en houtsnijwerkjes, aan te prijzen
Bij het aanmeren van de veerboot in Bagan wordt u door de gids verwelkomd, die u naar u uw hotel brengt. Hier heeft u drie overnachtingen.

Accommodatie:
Dag 8: Bagan

Bagan biedt een van de meest adembenemende belevenissen van Myanmar. Bagan ligt aan de rivier de Ayeyarwady en was de hoofdstad van het eerste Birmaanse rijk. De stad breidde zich in zijn hoogtijdagen, ongeveer 1.000 jaar geleden, over meer dan 40 km² uit, wat destijds een ongekend grote stad opleverde. Tegenwoordig is de stad Bagan slechts een kleine provinciestad, maar wanneer u bij het zachte licht van een zonsondergang op de top van een pagode of tempel staat en de vlakte van Bagan met zijn honderden religieuze gebouwen ziet, wordt de rijkdom van weleer u duidelijk.  Over de stoffige, onverharde wegen worden toeristen met paard en wagen vervoerd en halen boeren met ossenwagens de gewassen van het land op. De tand des tijds en vooral veel aardbevingen hebben veel monumenten verwoest, maar de autoriteiten doen hun best om de belangrijkste te restaureren.

Uw belevenissen van vandaag beginnen op een lokale markt. Daarna bezoekt u een lakwerkfabriek waar prachtige, zachte, en voor Bagan unieke, lakwerken worden gemaakt. Op de Vlakte van Bagan bezoekt u o.a. de Shwezigon Pagode, het Nathtaukkyaung-klooster (gebouwd van teakhout), de Ananda Tempel en de Dhamayangyi Tempel. De dag wordt afgesloten op de top van een tempel. U ziet vanaf hier de zon onder gaan en het magische landschap van een zacht rode gloed voorzien.

Dag 9: Bagan – Mt. Popa – Bagan

Vandaag rijdt u naar de berg Popa, gelegen op ca. 50 km van Bagan. Popa is een gedoofde vulkaan met een top die een hoogte heeft van ca. 1500 meter boven zeeniveau. Popa staat markant en majestueus als een statige zuil in het landschap en is van mijlenver te zien. Vanaf de voet van de berg loopt er een trap met 777 treden naar het tempelcomplex op de top. Vanaf de top is er een fascinerend uitzicht over het overigens redelijk vlakke landschap. Het tempelcomplex bestaat uit een groot aantal tempels voor ‘nat’ (geesten), waarvan biddende Myanmarese boeddhisten geloven dat ze op de Popa-berg wonen. (Dit is een van de punten waarop de Myanmarese boeddhisten zich onderscheiden van andere boeddhisten).
Op weg naar de berg Popa rijdt u langs weelderige akkers en u stopt een paar keer bij kleine ambachtelijke ondernemingen. Deze bedrijfjes produceren bijvoorbeeld palmsuiker. U zult waarschijnlijk vrouwen zien die spullen door middel van een juk op hun schouders meeslepen, en boeren die op het land het onkruid handmatig wieden. Ook is het mogelijk dat u ziet dat het land met een koeienspan wordt bewerkt. U bezoekt een dorp waar u kunt zien hoe het dagelijks leven van veel Myanmarezen eruitziet. De dag wordt afgesloten met een boottocht op de indrukwekkende rivier de Ayeyarwady.

Accommodatie:
Dag 10: Bagan – Heho – Kalaw

Vandaag vliegt u eerst van Bagan naar Heho, en vanaf daar rijdt u met de auto naar Kalaw. Kalaw was in de koloniale tijd een bergstation. Het ligt midden in de heuvels van Shan, op een hoogte van ca. 1300 meter. Het klimaat in dit gebied is zeer aangenaam. De stille en vredige plaats wordt omgeven door beboste heuvels en heeft een koloniale sfeer. Het is een perfect gebied voor het maken van trektochten.  In het gebied rondom Kalaw liggen veel etnische dorpen, bijvoorbeeld Pao en Palaung. Deze kunt u met een trekkingtocht binnen een aantal uur bereiken.

Accommodatie:
Dag 11: Kalaw – Taunggyi – Kakku – Inle

Van Kalaw rijdt u verder naar Taunggyi, de bruisende hoofdstad van de staat Shan met ca. 200.000 inwoners. De stad was in de koloniale tijd een koele oase voor Britten die de warmte niet aankonden. Alles wat er nu nog van die tijd over is, is een kerk, een verwaarloosd kerkhof en een aantal kersenbomen. Tegenwoordig is de stad vanwege zijn ligging tussen Thailand, China en India een van de meest actieve handelscentra van Myanmar.  In de stad wonen veel etnische minderheden zoals de Shan, Sikhs en Punjabi’s. Het is overigens ook een populaire plaats bij gepensioneerde Gurkha. Na uw bezoek aan Taunggyi gaat u door unieke natuur naar Kakku. In Kakku ligt een opvallende groep pagodes. Meer dan 2.000 pagodes van 3 tot 4 meter hoog vormen sierlijke rijen en zorgen voor en overweldigend gevoel van rust en vrede. Hierna gaat de reis naar Inle. Onderweg bezoekt u de wijngaard Ayetharyar. Dit is de eerste wijngaard van Myanmar en pas in 1999 opgericht. Aan het eind van de middag bereikt u het Inlemeer. Hier heeft u twee overnachtingen.

Accommodatie:
Dag 12: Inle

U vertoeft de hele dag op het Inlemeer, een van de absolute hoogtepunten van de reis. Het meer is 22 km lang, 11 km breed, ligt op een hoogte van 900 meter boven zeeniveau en wordt omsloten door bergen. Het is een van de allermooist gelegen meren ter wereld en het water is het grootste deel van de tijd glad als een spiegel.  Het meer is rijk is aan voedingsstoffen en er groeien veel waterplanten, wat in meerdere opzichten voor bijzonder leven zorgt. Het is bijvoorbeeld niet mogelijk om op normale wijze te roeien en vissen. De lokale bewoners bewegen zich op het meer voort aan de hand van een zeer geavanceerde wijze van roeien. Men staat met het ene been achter in de kano en het andere been om een stengel gewikkeld en trekt zich zo naar voren. Er is een lage waterstand. De vangstmethode die de lokale vissers gebruiken is eveneens uniek. Vanwege de vele waterplanten kunnen gewone netten niet worden gebruikt. De waterplanten worden door anderen echter niet als een probleem maar als een mogelijkheid gezien. De waterplanten worden namelijk uit het water gehaald en omgetoverd in lange drijvende ‘akkers’ van een meter breed, waarop de heerlijkste groenten worden verbouwd, bijvoorbeeld tomaten, komkommer en meloenen.  U bezoekt ook drijvende dorpen, een zijdeweverij, een unieke weverij waar lotuszijde wordt geweven, de Phaungdaw Oo Pagode en de In Thein-pagode.

Accommodatie:
Dag 13: Inle – Heho – Yangon

U rijdt naar de luchthaven in Heho en vliegt terug naar Yangon. Na aankomst rijdt u naar het hotel en checkt in. Hierna bezoekt u de Bogyoke-markt en slentert door Chinatown.  Hierna bezoekt u de grote, liggende Boeddha bij Chaukhtatyi en sluit vervolgens de dag af bij het fantastische hoogtepunt, de Shwedagon Pagode, die als een van de wereldwonderen wordt beschouwd.
De rest van de dag is ter vrije besteding

Accommodatie:
Dag 14: Terugreis vanuit Yangon

Tot het moment van vertrek kunt u de dag zelf invullen. U wordt naar de luchthaven gebracht en vliegt vanuit Yangon naar Nederland met tussenlanding(en) onderweg.

Dag 15: Weer thuis in Nederland

U landt in Nederland na een avontuurlijke en fascinerende vakantie in Myanmar.

Neem contact op met reisadviseur Richard Thijssen

Schrijf naar:
info@asiatours.nl

Bel naar:
020 - 369 07 86

Openingstijden:
Ma., wo. en vr.: 09.00 – 16.00
Di. en do.: 09.00 – 14.00

Wij gebruiken cookies om onze website gebruikersvriendelijker en relevanter voor u te maken, en om gerichte advertenties te tonen. U gaat akkoord als u verder klikt.

Klik hier als u niet akkoord gaat met cookies. Wij gebruiken een cookie om te onthouden dat u niet akkoord gaat.

Lees hier meer.