• Tevreden reizigers sinds 2006
 • Toegewijde reisexperts
 • Bewezen reiskwaliteit
 • Zorgvuldig geselecteerde lokale gidsen
 • Prijsgarantie
 • 24/7 assistentie
 • Lid van het reisgarantiefonds
11 dagen

Hoogtepunten Myanmar

Onvergetelijke belevenissen in Myanmar met mooie natuur, tempels, monniken, akkers en fantastische zonsondergangen.

Hoogtepunten Myanmar Hoogtepunten Myanmar
11 dagen

Hoogtepunten Myanmar

Onvergetelijke belevenissen in Myanmar met mooie natuur, tempels, monniken, akkers en fantastische zonsondergangen.

Kies deze reis omdat…

Myanmar staat voor tempels en monniken, lokale markten en kleine dorpen, en duizenden oude, nieuwe, grote en kleine Boeddhabeelden. Myanmar staat voor boeren met een zware juk op de schouders, en rijstvelden die handmatig worden bewerkt; glimlachende en giechelende vrouwen, en nieuwsgierige kinderen; stoffige onverharde wegen op het platteland en mooie, oude koloniale huizen in de stad.

Myanmar staat voor prachtige groene natuur en een fantastische zonsopgang en zonsondergang met alle mogelijke kleuren, van goudkleurig geel naar dieprood en babyroze. Met dit alles en nog heel veel meer geeft Myanmar u een onvergetelijke belevenis.

Wat is bij de prijs inbegrepen?
In de prijs is inbegrepen
 • Vlucht van Nederland naar Yangon v.v.
 • Binnenlandse vlucht in Myanmar: van Yangon naar Bagan naar Mandalay naar Heho naar Yangon
 • Welkomstgeschenk: ansichtkaart, welkomstboekje en traditionele tas
 • 8 overnachtingen in 3- en 4-sterrenhotels
 • Lokale Engelssprekende gids tijdens de rondreis
 • 8 x ontbijt (dag 3-10)
 • 7 x lunch (dag 3-8)
 • 1 x diner (dag 2)
 • Vervoer tijdens excursies: in auto of minibus met airconditioning
 • Dag en nacht bemande noodtelefoon gedurende de hele vakantie
 • Vertrekgarantie – de reis gaat door ongeacht het aantal deelnemers

Inclusief een uitgebreid excursiepakket:

 • Sule Pagode
 • Shwedagon Pagode
 • Vlakte van Bagan
 • Lakwerkfabriek
 • Shwezigon Pagode, Nathtaukkyaung-klooster, Ananda Tempel
 • Berg Popa
 • Boottocht op rivier Ayeyarwady naar Mingun Pagode en Mingun-klok
 • Shwenandan-klooster
 • Amarapura en Mahagandayon-klooster
 • Tocht bij Ava, met paard en wagen
 • U Bein-brug
 • Pindaya-grotten
 • Boottocht op Inlemeer met bezoek aan drijvende dorpen
 • Entreegeld en heffingen voor genoemde bezienswaardigheden
Bekijk alle foto's
Foto's
Gedetailleerd reisprogramma
Dag 1: Vlucht vanuit Nederland

Vertrek vanaf gekozen luchthaven in Nederland. Onderweg worden tussenlandingen gemaakt.

Dag 2: Aankomst en sightseeing in Yangon

Na aankomst in Yangon gaat u door de immigratie en haalt daarna uw bagage op. In de aankomsthal wordt u door de gids opgewacht. Hij heeft een bord met ‘Asiatours’ erop in zijn hand. U wordt vervolgens naar het hotel begeleid, waar u één overnachtingen heeft.
Terecht kan worden gesteld dat Myanmar een achtergesteld land is, maar Yangon maakt in dat opzicht een betrekkelijk moderne indruk. Maar vergeleken met de rest van Zuidoost-Azië is Yangon op verschillende manieren een ongewone stad: er zijn geen wolkenkrabbers en het is een zeer groene stad met veel schaduwrijke bomen en zelfs ook een aantal zeer oude teakbomen.  De stad is nog maar ongeveer 150 jaar oud en heeft die bijzonder charme die ontstaat wanneer koloniale gebouwen en kerken worden gemengd met hindoetempels, boeddhistische stoepa’s en moskeeën, onder ‘toevoeging’ van ongeveer 6 miljoen mensen.

Na een korte pauze begint uw avontuur in Myanmar met een sightseeing in Yangon. U bezoekt de Botahtaung Pagode, een combinatie van een stoepa en een tempel; het koloniale stadsdeel; het symbool van Yangon, de Sule Pagode; Chaukhtatgyi, de liggende Boeddha en ten slotte een van de absolute hoogtepunten van de reis, de Schwedagon Pagode. De mooie met bladgoud bedekte spits van de Shwedagon Pagoden steekt ver omhoog en is vanaf overal in Yangon te zien. De ca. 2500 jaar oude pagode is een van de allerheiligste plaatsen voor boeddhisten, omdat deze acht heilige haren van Boeddha herbergt. Bij de pagode heerst een adembenemende sfeer van rust en bescheidenheid. U kunt hier bovendien boeddhisten zien bidden en allerlei offers zien leggen, van bloemen en gekookte rijst tot water.
De dag wordt afgesloten met een welkomstdiner in een lokaal restaurant.

Dag 3: Yangon – Bagan en sightseeing op Vlakte van Bagan

Na het ontbijt gaat de reis naar de luchthaven, vanwaar u naar Bagan vliegt. U rijdt van de luchthaven naar het hotel en heeft hier twee overnachtingen.
Bagan biedt een van de meest adembenemende belevenissen van Myanmar. Bagan ligt aan de rivier de Ayeyarwady en was de hoofdstad van het eerste Birmaanse rijk. De stad breidde zich in zijn hoogtijdagen, ongeveer 1.000 jaar geleden, over meer dan 40 km² uit, wat destijds een ongekend grote stad opleverde. Tegenwoordig is de stad Bagan slechts een kleine provinciestad, maar wanneer u bij het zachte licht van een zonsondergang op de top van een pagode of tempel staat en de vlakte van Bagan met zijn honderden religieuze gebouwen ziet, wordt de rijkdom van weleer u duidelijk.  Over de stoffige, onverharde wegen worden toeristen met paard en wagen vervoerd en halen boeren met ossenwagens de gewassen van het land op.  De tand des tijds en vooral veel aardbevingen hebben veel monumenten verwoest, maar de autoriteiten doen hun best om de belangrijkste te restaureren.

Uw belevenissen van vandaag beginnen op een lokale markt. Daarna bezoekt u een lakwerkfabriek waar prachtige, zachte, en voor Bagan unieke, lakwerken worden gemaakt. Op de Vlakte van Bagan bezoekt u o.a. de Shwezigon Pagode, het Nathtaukkyaung-klooster (gebouwd van teakhout), de Ananda Tempel en de Dhamayangyi Tempel.

Dag 4: Excursie naar Mt. Popa

Vandaag rijdt u naar de berg Popa, gelegen op ca. 50 km van Bagan. Popa is een gedoofde vulkaan met een top die een hoogte heeft van ca. 1500 meter boven zeeniveau. Popa staat markant en majestueus als een statige zuil in het landschap en is van mijlenver te zien. Vanaf de voet van de berg loopt er een trap met 777 treden naar het tempelcomplex op de top. Vanaf de top is er een fascinerend uitzicht over het overigens redelijk vlakke landschap. Het tempelcomplex bestaat uit een groot aantal tempels voor ‘nat’ (geesten), waarvan biddende Myanmarese boeddhisten geloven dat ze op de Popa-berg wonen. (Dit is een van de punten waarop de Myanmarese boeddhisten zich onderscheiden van andere boeddhisten).

Op weg naar de berg Popa rijdt u langs weelderige akkers en u stopt een paar keer bij kleine ambachtelijke ondernemingen. Deze bedrijfjes produceren bijvoorbeeld palmsuiker. U zult waarschijnlijk vrouwen zien die spullen door middel van een juk op hun schouders meeslepen, en boeren die op het land het onkruid handmatig wieden. Ook is het mogelijk dat u ziet dat het land met een koeienspan wordt bewerkt. U bezoekt een dorp waar u kunt zien hoe het dagelijks leven van veel Myanmarezen eruitziet. De dag wordt afgesloten met een boottocht op de indrukwekkende rivier de Ayeyarwady.

Dag 5: Bagan – Mandalay, excursie in Mandalay

U rijdt naar de luchthaven en vliegt naar Mandalay.
Mandalay is de op een na grootste stad van Myanmar. Het was de laatste hoofdstad van het Birmese koninkrijk. Tegenwoordig is het het centrum voor cultuur en bewustzijn. Het is de stad waar u het dichtst bij het authentieke Myanmar komt, zowel historisch als mentaal. Bijna de helft van de Myanmarese boeddhistische monniken woont in of rondom Mandalay. Door de ligging van de stad bij de grote rivier de Ayeyarwady en centraal in het land is de stad voor het hele land een handelscentrum.

Na aankomst rijdt u naar de rivier de Ayeyarwady om naar Mingun te varen. De boottocht duurt ca. een uur, zodat u alle gelegenheid heeft om van de vele boten met gekleurde zeilen en het fascinerende landschap langs de rivier te genieten. Wanneer de boten bij geïmproviseerde bruggen aanleggen, stromen vrouwelijke straatverkopers toe om hun waren aan te prijzen.
De Mingun Pagode is de niet voltooide pagoda die koning Bodawpaya in 1790 begon te bouwen. Slechts het fundament van de pagode werd gebouwd. De rest werd nooit gebouwd, omdat een astroloog had voorspeld dat de koning na de voltooiing van de pagode zou sterven. De Mingun Pagode zou de grootste pagode ter wereld zijn geweest. Van deze ambitie kwam niets terecht. Het fundament werd bij een aardbeving in 1839 verwoest. Naast de Mingun staat een 90 ton wegende gietijzeren klok. Deze had op de stoepa moeten staan. Vandaag de dag is de Mingun-klok nog steeds de grootste klok ter wereld.

U rijdt terug naar Mandalay en bezoekt een aantal traditionele ambachtelijke werkers, bijvoorbeeld de goudsmid die bladgoud bewerkt en verkoopt om als offer bij de tempels te worden gelegd. Tijdens de sightseeing in Mandaley bezoekt u: De Kuthodaw Pagode, het grootste boek met 1460 bladzijden van steen; het Shwenandan-klooster (het Gouden paleis), een van de mooiste, uit hout uitgesneden kloosters van Myanmar, dat zowel van binnen als buiten met bladgoud bedekt is geweest; en ten slotte ziet u vanaf de top van de Mandalay-heuvel de zonsondergang en het uitzicht over de stad en het Shan-gebied.

Optionele excursies

Optionele excursie: Wat dacht u van het bewonderen van de Vlakte van Bagan vanuit de lucht? Zweef bij het zachte licht van de zonsondergang in een luchtballon over de honderden tempels en pagodes. Het is een adembenemende belevenis. Bent u geïnteresseerd? Boek zo vroeg mogelijk, omdat een ballonvaart een zeer populaire excursie is.

Dag 6: Excursie naar Amarapura, Sagaing en Ava

Het avontuur deze dag begint in Amarapura, één van de oude hoofdsteden van Myanmar, gelegen op slechts ca. 10 km van Mandalay. Hier bezoekt u een stad beroemd om zijn zijdeweverijen en het Mahagandayon-klooster. In dit klooster kunt u zien hoe meer dan 1000 boeddhistische monniken hun dag invullen met het bestuderen van het boeddhisme en andere gewone dagelijkse bezigheden. Vanaf hier gaat u naar Sagaing. Deze stad was na de ondergang van Bagan korte periode de hoofdstad.  Vanaf de heuvel van Sagaing kunt u genieten van het fascinerende landschap met de rivier de Ayeyarwady en ruim 700 monniken- en nonnenkloosters die dicht bij de heuvel en vlakte liggen. Van Sagaing gaat de reis naar Ava. Hier rijdt u met paard en wagen naar het Maenu Okkyaung-klooster, de Nan Myint-toren en het Bagaya-klooster dat op 267 teakhouten palen is gebouwd. Voor de laatste belevenis van deze dag keert u weer terug naar Amarapura. Hier ziet u de zonsondergang vanaf de teakhouten U Bein-brug.

Dag 7: Mandalay – Heho – Pindaya – Inle

U vliegt naar Heho en daarvandaan rijdt u naar Pindaya, gelegen op ca. 45 km van de luchthaven.  Dit is een van de heuvelachtige gebieden van Myanmar. U ziet hier een landschap bestaande uit landbouwvelden, op sommige plaatsen in de vorm van terrassen. In Pindaya bezoekt u de grotten waarin 8094 Boeddhabeelden zijn te vinden. U neemt ook een kijkje in een bedrijfje waar paraplu’s van papier worden gemaakt. Hierna rijdt u naar Inle, een afstand van ca. 100 km. Onderweg bezoekt u het Shweyanpye-klooster, een typisch Shan-klooster, ongeveer 500 jaar geleden van hout gebouwd.

Dag 8: Inle

U vertoeft de hele dag op het Inlemeer, een van de absolute hoogtepunten van de reis. Het meer is 22 km lang, 11 km breed, ligt op een hoogte van 900 meter boven zeeniveau en wordt omsloten door bergen. Het is een van de allermooist gelegen meren ter wereld en het water is het grootste deel van de tijd glad als een spiegel.

Het meer is rijk is aan voedingsstoffen en er groeien veel waterplanten, wat in meerdere opzichten voor bijzonder leven zorgt. Het is bijvoorbeeld niet mogelijk om op normale wijze te roeien en vissen. De lokale bewoners bewegen zich op het meer voort aan de hand van een zeer geavanceerde wijze van roeien. Men staat met het ene been achter in de kano en het andere been om een stengel gewikkeld en trekt zich zo naar voren. Er is een lage waterstand. De vangstmethode die de lokale vissers gebruiken is eveneens uniek. Vanwege de vele waterplanten kunnen gewone netten niet worden gebruikt. De waterplanten worden door anderen echter niet als een probleem maar als een mogelijkheid gezien. De waterplanten worden namelijk uit het water gehaald en omgetoverd in lange drijvende ‘akkers’ van een meter breed, waarop de heerlijkste groenten worden verbouwd, bijvoorbeeld tomaten, komkommer en meloenen.  U bezoekt ook dorpen gebouwd op palen, een zijdeweverij, een unieke weverij waar lotuszijde wordt geweven, de Phaungdaw Oo Pagode en de In Thein-pagode.

Dag 9: Inle – Yangon

U rijdt naar de luchthaven in Heho en vliegt terug naar Yangon. Na aankomst rijdt u naar het hotel en checkt in. Hierna bezoekt u de Bogyoke-markt en slentert door Chinatown.  De rest van de dag is ter vrije besteding.

Dag 10: Terugreis vanuit Yangon

De dag kunt u tot het moment van vertrek zelf invullen. U wordt naar de luchthaven gebracht en vliegt vanuit Yangon naar Nederland met tussenlanding(en) onderweg.

Dag 11: Weer thuis in Nederland

U landt in Nederland na een avontuurlijke en fascinerende vakantie in Myanmar.

Neem contact op met reisadviseur Richard Thijssen

Schrijf naar:
info@asiatours.nl

Bel naar:
020 - 369 07 86

Openingstijden:
Ma., wo. en vr.: 09.00 – 16.00
Di. en do.: 09.00 – 14.00

We gebruiken cookies voor statistieken en doelgerichte marketing bij derden.
U accepteert dit als u doorklikt.
Lees hier meer.

Welkom bij het nieuwe design van Asiatours.nl

Sinds u ons de vorige keer hebt bezocht, hebben wij een nieuw design gekregen, maar onze reizen zijn nog steeds hetzelfde.