10 dagen

Actieve vakantie in Sri Lanka

Beklim Adam’s Peak via de pelgrimsroute, bewonder het prachtige hoogland en het indrukwekkende dierenleven in nationaal park Yala. Mogelijkheid om strandvakantie te verlengen.

Actieve vakantie in Sri Lanka Actieve vakantie in Sri Lanka
10 dagen

Actieve vakantie in Sri Lanka

Beklim Adam’s Peak via de pelgrimsroute, bewonder het prachtige hoogland en het indrukwekkende dierenleven in nationaal park Yala. Mogelijkheid om strandvakantie te verlengen.

Wat is bij de prijs inbegrepen?
In de prijs is inbegrepen
 • Vlucht van Nederland naar Colombo v.v.
 • 7 overnachtingen in 2- en 3-sterrenaccommodaties: jeugdherbergen (guest house) en hotels.
 • 7 x ontbijt (dag 3-9)
 • Lokale, Engelssprekende chauffeur/gids bij excursies en tochten
 • Vervoer in auto of minibus met airconditioning
 • Dag en nacht bemande noodtelefoon gedurende de hele vakantie
 • Vertrekgarantie – de reis gaat door ongeacht het aantal deelnemers

Deze excursies zijn in de prijs inbegrepen:

 • Trekking naar Adam’s Peak
 • Bezoek aan theeplantage en theefabriek in Nuwara Eliya
 • Nationaal park Hortons Plains
 • Kataragama
 • Safari in nationaal park Yala
 • Entreegeld en heffingen voor genoemde bezienswaardigheden

Kies deze reis omdat…

Deze reis naar Sri Lanka is een actieve vakantie waarbij alle zintuigen overuren maken. Sri Lanka is veel meer dan aangenaam geurende theeplantages en lange goudkleurige stranden. Er wachten u tien avontuurlijke dagen in Sri Lanka. De reis begint met een bezoek aan de ‘adrenaline-hoofdstad’ Kithulgala. Hier kunt u o.a. een ‘white water’ raftingtocht op de rivier de Kelani maken. Als u een ervaren duiker bent, behoort een duik in de rivier de Kelani ook tot de mogelijkheden. U gaat vervolgens een magische trekking naar de top van de heilige berg Adam’s Peak en door nationaal park Horton Plains maken en sluit de vakantie af met een safari in nationaal park Yala. Onderweg bezoekt u bovendien een theeplantage bij Nuwara Eliya in het hoogland van Sri Lanka en neemt een kijkje in de pelgrimsplaats Kataragama. Het is mogelijk de vakantie af te sluiten met een strandvakantie aan een van de mooiste stranden van Sri Lanka.

Bekijk alle foto's
Foto's
Gedetailleerd reisprogramma
Dag 1: Vlucht vanuit Nederland

Vertrek vanaf gekozen luchthaven in Nederland met tussenlanding(en) onderweg.

Dag 2: Aankomst in Colombo – Kithulgala

U komt aan in de luchthaven van Colombo en haalt daarna uw bagage op. In de aankomsthal wordt u door de gids opgewacht. Hij heeft een bord met ‘Asiatours’ erop in zijn hand. U merkt direct de warme Sri Lankaanse gastvrijheid.

Vanuit de luchthaven rijdt u naar Kithulgala en checkt in in het hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Rijtijd: ca. 3,5 uur.

Accommodatie:
Dag 3: Kithulgala op eigen hand

Na het ontbijt kunt u zelf de omgeving verkennen. Kithulgala is een populaire bestemming voor actieve, lokale Srilankanen uit Colombo, die tijdens het weekend en  vakanties graag in de mooie omgeving aan de rivier willen doorbrengen. Als u van adrenaline houdt, dan bent u op de juiste plaats. Kithulgala is de adrenaline hoofdstad van Sri Lanka. Er zijn zeer goede mogelijkheden voor zowel raften als jungle trekking, het ontdekken van grotten en zelf duiken in de rivier Kelani! Het is ook mogelijk om rustige wandelingen door de jungle te maken, waarbij u moet onthouden omhoog te kijken om de vele exotische vogels te zien. U kunt in de rivier zwemmen – om dan vervolgens uw dag af te sluiten met een ”curry” van een van de lokale restaurants.

Accommodatie:
Optionele excursies:
Dag 4: Kithulgala – Adam's Peak

De ochtend kunt u zelf in Kithulgala invullen. Misschien wilt u een baantje trekken in het zwembad of gaat u liever toch nog even, nu het nog kan, foto’s in de jungle nemen. In de middag is er een transfer naar Adam’s Peak. U heeft hier een overnachting.

Dag 5: Adam's Peak – Nuwaraeliya

De dag begint vroeg! U gaat namelijk de op drie na hoogste berg van Sri Lanka, te weten Adam’s Peak, beklimmen. Het beklimmen vindt vóór zonsopgang plaats, zodat u vanaf de top van de berg een magische zonsopgang boven deze heilige plaats kunt bewonderen. Hoewel de berg niet minder dan 2.243 meter hoog is, is het niet de hoogste berg van het land, maar daarentegen absoluut de belangrijkste. Adam’s Peak is namelijk heilig voor zowel boeddhisten, hindoes, christenen als moslims. Alle Sri Lankanen hebben zich als doel gesteld de berg ten minste een keer in hun leven te beklimmen. Velen beklimmen de berg echter elk jaar. Op de top van de berg zijn voetsporen te vinden die volgens boeddhisten van Boeddha zijn, terwijl moslims denken dat ze van Adam zijn. Als je hindoes vraagt, zeggen ze dat de voetsporen van Shiva zijn, en volgens christenen is het de voetafdruk van een apostel. Ze zijn het er echter allen over eens dat de voetsporen heilig zijn en dat de berg daarom ook heilig is!

De tocht naar de top is relatief zwaar. Het duurt ruim drie uur om de meer dan 5.000 treden te overbruggen. De sfeer op de top is echter alle moeite meer dan waard. Te midden van de vele religieuzen die hun verschillen laten voor wat het is en zich hier hebben verzameld, zult u het zien van de opgaande zon, die langzaam een nieuwe dag aankondigt, als een bijna magische belevenis ervaren. Iedereen, ongeacht origine, houdt aan deze reis onvergetelijke herinneringen over.

Als de zon hoog aan de hemel staat, daalt u de berg weer af. Vervolgens wordt u naar Nuwara Eliya gereden. Nuwara Eliya wordt ook wel ‘klein Engeland’ genoemd vanwege de Britse invloeden in de stad. U vindt er typisch Engelse huizen, buitenverblijven en mooie rozentuinen. De stad is ook bekend om het Victoriapark met een overvloed aan bloemen en vogels. De stad ligt op een hoogte van 1.900 meter en wordt omgeven door een magische natuur bestaande uit bergen, valleien, kolkende rivieren, watervallen en groene theeplantages. Het klimaat behoort tot de koudste van Sri Lanka, te vergelijken met lenteweer in Nederland.  Door het koele klimaat is het echter de ideale plek voor de productie van thee. De bekendste theesoorten van Sri Lanka komen hiervandaan. Sri Lanka is de op drie na grootste theeproducent ter wereld.

NB: De tocht naar de top van Adam’s Peak waarbij de zonsopgang kan worden bewonderd is mogelijk in de periode van december tot en met mei. In de periode van juni tot en met november vindt het beklimmen van Adam’s Peak overdag plaats.

Accommodatie:
Dag 6: Nuwara Eliya – bezoek aan theefabriek en theeplantage

U zult vast en zeker genieten van het feit dat u vandaag uit kunt slapen en in alle rust van uw ontbijt kunt genieten. De ochtend is ter vrije besteding. Het is niet vreemd als u vandaag de spieren in uw benen voelt en het liefst lekker wilt zitten en een goed boek wilt lezen. Als u toch in beweging wilt komen kunt u altijd een wandeling in de mooie tuin maken.

‘s Middags bezoekt u een theeplantage en tevens theefabriek. Hier krijgt u het hele productieproces te zien, van het plukken van de blaadjes tot het inschenken van de stomende thee. U kunt zowel thee proeven als kopen.

Accommodatie:
Dag 7: Nuwara Eliya – Nationaal park Horton Plains - Kataragama - Nationaal park Yala

Vandaag staat u een fantastische belevenis in de Sri Lankaanse natuur te wachten. Vroeg in de ochtend rijdt u naar nationaal park Horton Plains, dat op een hoogte van 2.100-2.300 meter in het centrale hoogland van Sri Lanka ligt Grote delen van de vlakten bestaan uit mooie, ongerepte grasgebieden en worden bedekt met nevelwouden. Het nationaal park is een van de belangrijkste afwateringsgebieden van het eiland en bron van drie van de grootste rivieren van Sri Lanka, te weten de Mahaweli, Kelani en Walawe.

Na aankomst in het park ontdekt u al snel dat Horton Plains een wereld op zich is ten opzichte van de rest van het eiland. Dit komt vooral door het koele en natte klimaat dat de groei van endemische flora en fauna heeft bevorderd.

De olifant verdween in de jaren 40 uit het gebied en tegenwoordig is de sambar, ook wel paardhert genoemd, het grootste en meest voorkomende zoogdier in het gebied.  Daarnaast kunt u met een beetje geluk langurapen en misschien de zeldzame luipaard zien. Een van de hoogtepunten van het park – en misschien wel het mooiste uitkijkpunt van Sri Lanka – is ‘World’s End’. Op deze plek eindigt nationaal park Horton Plains abrupt en kunt u rechtstreeks de meer dan 1.000 meter diepe afgrond in kijken. Op ‘World’s End’ kunt u van de volledige stilte en het ongelooflijk mooie uitzicht naar de beboste bergen genieten. Bij helder weer kunt u zelfs een glimp van de zuidkust van Sri Lanka opvangen.

Van nationaal park Hortons Plains gaat de reis naar nationaal park Yala. Onderweg maakt u een stop bij de heilige pelgrimplaats Kataragama. Het stadje is heilig voor zowel boeddhisten, hindoes als moslims, en is net als Adam’s Peak een van de belangrijkste religieuze plaatsen van Sri Lanka. Aan deze stad zijn vele legenden verbonden.

U reist verder naar Yala. Hier checkt u in in uw hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Rijtijd: ca. 5 uur

Accommodatie:
Dag 8: Safari in nationaal park Yala

De ochtend kunt u zelf invullen. ‘s Middags staat u opnieuw een hoogtepunt van deze reis te wachten, te weten een safari in nationaal park Yala.

Nationaal park Yala is het oudste nationaal park van Sri Lanka en het op een na grootste van het land met een oppervlakte van 978,8 km2. In het park leven maar liefst 215 verschillende vogelsoorten en 44 soorten zoogdieren. Als u geluk hebt, dan ziet u hier olifanten, herten, krokodillen, wilde zwijnen, buffels en apen.

Hoewel Yala een van de plaatsen in Sri Lanka is waar de meeste luipaarden leven, is het niet zeker dat u ze ziet. Ze verstoppen zich vaak onder de struiken en zijn daardoor moeilijk te spotten. Maar u wordt vergezeld door een bekwame gids die u helpt bij het spotten van dieren en vertelt over de indrukwekkende dieren en planten van het park.

Let op: Nationaal park Yala sluit soms gedeeltes van het park en in de maanden september en oktober is het hele park gesloten. Bezoekt u Sri Lanka tijdens een van deze maanden, dan kan het zijn dat wij uw safari in Yala vervangen door een safari in Nationaal park Udawalawe.

Accommodatie:
Dag 9: Yala – luchthaven – weer naar huis

Vanuit Yala rijdt u naar de luchthaven in Colombo. Hiervandaan vliegt u naar Nederland met tussenlanding(en) onderweg.

Het is mogelijk deze reis te verlengen met een strandvakantie aan een van de mooiste stranden van Sri Lanka. Lees hieronder meer.

Dag 10: Aankomst in Nederland

U landt in Nederland na een avontuurlijke vakantie.

Combineer met
Kies uit de onderstaande mogelijkheden
Verlenging met strandvakantie in Negombo 4 dagen/ 3 nachten

Wij kunnen u van harte aanbevelen de reis in Sri Lanka te verlengen met een strandvakantie. De periode van december tot en met maart is de beste periode om de zuid- en westkust van Sri Lanka te bezoeken. De vakantieplaats Negombo ligt aan de westkust, slechts ongeveer 30 minuten rijden van de internationale luchthaven van Sri Lanka.

Negombo is bekend om zijn brede strand, met goudkleurig zand, en zijn gezellige vakantiesfeer. Het is een veelzijdige plaats waar u alle mogelijkheden heeft om heerlijk te ontspannen en van uw laatste dagen in Sri Lanka te  genieten, bijvoorbeeld met een goed boek bij het zwembad of op het mooie strand.

Negombo kent een groot aanbod aan hotels, restaurants en winkels, en de verhouding toeristen/lokale bewoners is prima.

Accommodatie:
Optionele excursies:
Verlenging met strandvakantie in Passikudah 5 dagen/ 4 nachten

Wij kunnen u van harte aanbevelen de reis in Sri Lanka te verlengen met een strandvakantie. De periode van mei tot en met september is de beste periode om Passikudah, gelegen aan de oostkust van Sri Lanka, te bezoeken.

Deze kleine kustplaats heeft een van de langste – voor zwemmen geschikte – stranden van de wereld. Meer dan 1 km uit de kust is het nog steeds niet diep. De baai bij Passikudah wordt door een rif beschermd, waardoor het een van de veiligste zwemplaatsen van het eiland is. Het is ook een prima locatie om te snorkelen en mooie kleurrijke vissen en mooie koralen te zien.

Passikudah is beroemd om zijn pittoreske schoonheid met palmbomen, zacht goudkleurig zand en kristalhelder water. Hier kunt u uw laatste vakantiedagen in een paradijselijke omgeving doorbrengen.

We maken u erop attent dat u tijdens deze verlenging in Passikudah drie keer in Passikudah en een keer in Negombo overnacht.

Verlenging met strandvakantie in Hikkaduwa 4 dagen/ 3 nachten

Wij kunnen u van harte aanbevelen de reis in Sri Lanka te verlengen met een strandvakantie. De periode van december tot en met maart is de beste periode om het zuidwesten van Sri Lanka, waar de vakantieplaats Hikkaduwa ligt, te bezoeken.

Hikkaduwa werd in de jaren 70 al op de internationale wereldkaart gezet en was een van de eerste vakantieplaatsen van Sri Lanka. In Hikkaduwa vindt u een overvloed aan hotels, restaurants, souvenirshops en touroperators die zowel tochten boven als onder water organiseren. Ter hoogte van Hikkaduwa ligt een groot koraalrif waar u kunt snorkelen en duiken te midden van mooie vissen en schildpadden.

Hikkaduwa is een populaire vakantiebestemming, en niet zonder reden, want hoewel er sprake is van een stijgende populariteit, heeft deze plaats niets aan gezelligheid en ontspannen sfeer ingeboet.

Verlenging met strandvakantie op de Malediven 6 dagen/5 nachten

De Malediven liggen in de Indische Oceaan, ten zuidwesten van Sri Lanka en strekken zich over 820 km van noord naar zuid en over 120 km van oost naar west uit. Het is het kleinste land van Azië en bestaat uit 1.190 koraaleilandjes, gegroepeerd in 26 ringvormige eilandengroepjes, atollen genaamd. De eilanden worden omgeven door een diepblauwe zee en turquoise lagunes, die door ongerepte koraalriffen worden beschermd.

De Malediven is met een gemiddelde hoogte van 1,5 meter boven de zeespiegel het laagst gelegen land ter wereld.

Slechts 202 eilanden van het land zijn bewoond en 87 eilanden worden voor toerisme aangewend.

In 2017 behaalde de Malediven een record aantal toeristen, en dat is niet vreemd, want de Malediven zijn een waar paradijs. Hier vindt u heerlijke bungalows aan het strand, villa’s gebouwd op palen in het turquoise water, het hele jaar door een gemiddelde temperatuur van 30 graden, 10 zonuren per dag, witte stranden met wuivende kokospalmen, een verkoelend briesje en kristalhelder water.

De kleuren op de Malediven zijn zo fel en intens dat u geen filters op uw foto’s hoeft toe te passen: het zijn net ansichtkaarten van superkwaliteit!

De meeste hotels op de Malediven bieden verschillende watersportactiviteiten en excursies aan, o.a. een cruise bij zonsondergang met mogelijkheid dolfijnen te spotten, eilandhoppen, romantische picknick op een zandbank en snorkel- en duiktochten. De Malediven zijn ook voor duikers en snorkelaars het paradijs, want hier ligt een aantal van de prachtigste riffen ter wereld, vol kleurrijke koralen en vissen. U kunt hier zelfs kleine rifhaaien, roggen en schildpadden tegenkomen.

‘s Avonds kunt u een wandeling langs het strand maken en van de mooie zonsondergang genieten.

Waarom zou u uw droom niet laten uitkomen? Ga met ons mee naar de Malediven en geniet van de rust, ontspanning en de mooiste bountystranden.

U verblijft in het met een prijs bekroonde resort Summer Island.

Het verblijf is inclusief volpension en gebaseerd op een superior bungalow, waar 3 volwassenen of 2 volwassenen en 1 kind kunnen overnachten.

Accommodatie:
Neem contact op met reisadviseur Richard Thijssen

Schrijf naar:
info@asiatours.nl

Bel naar:
020 - 369 07 86

Openingstijden:
Ma., wo. en vr.: 09.00 – 16.00
Di. en do.: 09.00 – 14.00

Wij gebruiken cookies om onze website gebruikersvriendelijker en relevanter voor u te maken, en om gerichte advertenties te tonen. U gaat akkoord als u verder klikt.

Klik hier als u niet akkoord gaat met cookies. Wij gebruiken een cookie om te onthouden dat u niet akkoord gaat.

Lees hier meer.