11 dagen

Betoverend Sri Lanka

Geniet van de prachtige natuur, gastvrije bevolking en spannende cultuur en historie van dit eiland. De rondreis kan met een strandvakantie worden verlengd.

Betoverend Sri Lanka Betoverend Sri Lanka
11 dagen

Betoverend Sri Lanka

Geniet van de prachtige natuur, gastvrije bevolking en spannende cultuur en historie van dit eiland. De rondreis kan met een strandvakantie worden verlengd.

Wat is bij de prijs inbegrepen?
In de prijs is inbegrepen
 • Vlucht van Nederland naar Colombo v.v.
 • 8 overnachtingen in 3-sterrenhotels
 • 8 x ontbijt (dag 3 – 10)
 • Lokale, Engelssprekende chauffeur/gids bij excursies en tochten
 • Treinreis van Colombo naar Peradeniya (bij Kandy)
 • Vervoer in auto of minibus met airconditioning
 • Dag en nacht bemande noodtelefoon gedurende de hele vakantie
 • Vertrekgarantie – de reis gaat door ongeacht het aantal deelnemers

Deze excursies zijn in de prijs inbegrepen:

 • Bezoek aan theefabriek en theeplantage bij Kandy
 • Tempel van de Tand in Kandy
 • Kennismaking met het bereiden van Sri Lankaanse gerechten
 • Bezoek aan kruidentuin in Matale
 • Boeddhistische grottempel in Dambulla
 • Leeuwenrots in Sigiriya
 • Fietstocht van Madatugama naar Aukana
 • Boeddhabeelden bij Aukana en Ras Vehera
 • De voormalige hoofdstad Anuradhapura
 • Entreegeld en heffingen voor genoemde bezienswaardigheden

Kies deze reis omdat…

Sri Lanka is een fantastisch land om in te reizen en heeft een vriendelijke en gastvrij bevolking, prachtige natuur en fascinerende geschiedenis. Uw rondreis begint in de grootste stad van Sri Lanka, namelijk Colombo. Zowel Portugese, Nederlandse als Engelse koloniale heren hebben hun stempel op deze stad gedrukt. Vanaf hier maakt u een prachtige treinreis door het weelderige hoogland van Sri Lanka, langs bergen en theeplantages, met Kandy als eindbestemming.

Deze rondreis laat u meerdere heilige boeddhistische pelgrimsplaatsen zien, zoals de Tempel van de Tand in Kandy, de grottempel in Dambulla en de grote Boeddhabeelden in Aukana en Ras Vehera.

Bovendien bezoekt u twee voormalige hoofdsteden, te weten Sigiriya en Anuradhapura, die beide op de werelderfgoedlijst van de UNESCO staan. Niet alleen de spannende geschiedenis zal indruk op u maken, maar ook het uitzicht vanaf de top van de bijna 200 meter hoge Leeuwenrots in Sigiriya.

Bekijk alle foto's
Foto's
Gedetailleerd reisprogramma
Dag 1: Vlucht vanuit Nederland

Vertrek vanaf gekozen luchthaven in Nederland met tussenlanding(en) onderweg.

Dag 2: Aankomst in Colombo

U komt aan in de luchthaven van Colombo en haalt vervolgens uw bagage op. In de aankomsthal wordt u door de gids opgewacht. Hij heeft een bord met ‘Asiatours’ erop in zijn hand. U merkt direct de warme Sri Lankaanse gastvrijheid. U wordt naar uw hotel, in het centrum van de stad gelegen, gereden – een rit van ca. 1 uur. U heeft hier een overnachting.

Colombo is een spannende en dynamische hoofdstad. Het was eens een florerende havenstad die het Oosten en het Westen met elkaar verbond. Vandaag de dag is het een fascinerende stad met een charmante mix van oud en modern. Moderne kantoorgebouwen, appartementencomplexen en wolkenkrabbers rijzen als paddenstoelen uit de grond, terwijl tegelijkertijd veel energie in het restaureren van oude koloniale gebouwen uit de tijd van de Portugese, Nederlandse en Engelse overheersing wordt gestopt.

De rest van de dag is vrij. U kunt zelf Colombo verkennen. U kunt bijvoorbeeld het populaire culturele symbool van de stad bezoeken, de 100 jaar oude klokkentoren, die de ingang naar de Pettah-bazaar markeert. De bazaar is een fascinerend labyrint met spannende winkeltjes waar u van alles en nog wat kunt kopen. Pettah is een multi-etnische wijk met zowel moskeeën en kerken als boeddhistische tempels en hindoetempels. Hier ziet u Tamil-vrouwen in mooie kleurrijke sari’s, christenen met een religieus kruisje aan een halsketting, en oude moslimmannen met kufi’s. Ze leven allemaal vredig naast elkaar. Dit gebied is ongelooflijk fascineren en zeer uniek!

Accommodatie:
Dag 3: Treinreis van Colombo naar Peradeniya (Kandy)

U wordt met een tuktuk bij uw hotel opgehaald en naar het station van Colombo gebracht, waar u naar Kandy vertrekt. U neemt slechts uw handbagage mee, want uw chauffeur en gids rijden met de auto naar Kandy en brengen uw bagage naar het volgende hotel.

Het reizen per trein in Sri Lanka is een grote belevenis. De trein vertrekt langzaam uit de grote stad en komt langs kleine slapende dorpen. U kunt in contact met de lokale bevolking komen en tevens van de prachtige en weelderig natuur genieten, die u voorbij ziet glijden. De treinreis duurt ca. 3 uur.

Bij aankomst in Peradeniya, bij Kandy gelegen, wordt u door uw chauffeur opgehaald en naar het hotel in Kandy gereden.

Kandy werd in 1798 door de laatste koning, Sri Wickrama Rajasinghe, gebouwd. De stad is ongelooflijk mooi gelegen aan het gelijknamige kunstmatige meer, omgeven door bergen en theeplantages op een hoogte van 500 meter. U kunt vanaf elke plek in de stad het 26 meter hoge, op de tempel Bahirawakanda gezeten Boeddhabeeld zien. Deze tempel ligt ca. 1 km van het centrum. Er is hier een fenomenaal uitzicht. U kunt de aan de oever van het meer gelegen Tempel van de Tand spotten.

Kandy is bekend als de stad die nog lang zijn vrijheid behield nadat de rest van het eiland onder koloniaal regime was gekomen. De stad is erin geslaagd om in de vorm van muziek, dans en architectuur zijn unieke tradities en cultuur te bewaren.

Accommodatie:
Dag 4: Kandy – bezoek aan een theefabriek en theeplantage en Tempel van de Tand

Sri Lanka is beroemd om zijn theeproductie. Vandaag bezoekt u theefabriek, en tevens theeplantage, Giragama. De thee die hier wordt geteeld behoort tot de beste van de wereld. U krijgt hier het hele productieproces te zien, van het plukken van de blaadjes tot het inschenken van de stomende thee. U kunt ook de lekkere ceylonthee proeven van deze tot de beste theefabrieken van de wereld behorende theefabriek.

Na het bezoek aan de theefabriek kunt u zelf de hectische straten van Kandy verkennen, waar u overigens vele mooie koloniale gebouwen kunt bewonderen. De stad is ook bekend om zijn vele juwelierswinkels, dus als u van sieraden en parels houdt, moet u zeker een kijkje in deze winkels nemen. Het is ook mogelijk tegen een meerprijs de botanische tuin van Kandy te bezoeken.

‘s Middags neemt uw gids u mee voor een rondleiding in de Tempel van de Tand, die een van de belangrijkste boeddhistische relikwieën van Sri Lanka herbergt. Zoals de naam al suggereert, wordt hier een tand bewaard, en wel een tand van Boeddha. Volgens zeggen werd de tand in 1590 in het haar van een prinses naar Sri Lanka gesmokkeld. Vandaag de dag wordt de tand in een gouden kist, met een overvloed aan lotusbloemen eromheen, bewaard. Drie keer per dag vindt hier een religieuze ceremonie plaats, wat een fascinerende belevenis is. Aan de ceremonie nemen veel boeddhisten gekleed in mooie kleding deel. Desgewenst kunt uzelf ook aan de ceremonie deelnemen.

De gouden kist wordt slechts één keer per jaar geopend, wat pelgrims naar de tempel doet trekken om een glimp van de tand op te vangen. Deze bijzondere handeling vindt plaats tijdens de jaarlijkse enorm grote optocht Esala Perahara, die in juli en augustus wordt gehouden. Dansers en olifanten voorzien van overdadige versiering trekken door de straten. Het complex herbergt meerdere fascinerende tempels en musea. Uw gids kan er interessant over vertellen.

Na het bezoek aan de Tempel van de Tand kunt u tegen een meerprijs een culturele dansshow, waar Kandy zeer bekend om is, bijwonen.

Dag 5: Kandy – introductie in bereiden van Sri Lankaanse gerechten

Deze ochtend maakt u uw eigen ontbijt klaar. De kok van het hotel geeft u een kleine introductie in het bereiden van Sri Lankaanse gerechten en laat zien hoe de gerechten worden bereid. Hierna brengt u uw opgedane kennis in de praktijk. Uiteraard mag u de lekkere gerechten na afloop opeten.

De rest van de dag is ter vrije besteding.

Dag 6: Kandy – kruidentuin in Matale – de boeddhistische grottempel in Dambulla - Sigiriya

Na het ontbijt gaat de reis naar Sigiriya. Onderweg maakt u een stop bij een kruidentuin in Matale. Hier krijgt u een introductie in de exotische Sri Lankaanse kruiden en de geneeskrachtige kruiden en hun medicinale werking. In Sri Lanka gelooft men sterk in deze werking.  Voordat u Matale verlaat, kunt u kruidenthee, oliën en kruiden kopen, zodat u de werking ervan thuis kunt uitproberen.

Vlak bij Sigiriya bezoekt u de boeddhistische grottempel in Dambulla. Van buiten ziet het tempelcomplex er niet bijzonder uit, maar het complex is in alle opzichten de hele tocht over de steile trappen omhoog meer dan waard. Binnen wacht u een wonderlijke wereld van schitterende muurschilderingen en fantastische Boeddhabeelden. Sinds koning Valagamba meer dan 2.000 jaar geleden hier zijn toevlucht zocht, hebben veel pelgrims hun weg naar deze grotten gevonden, en Dambulla is nog steeds een belangrijk pelgrimsoord voor de boeddhisten van dit eiland.

U komt aan het einde van de middag in Sigiriya aan.

Rijtijd: ca. 3 uur

Dag 7: Sigiriya – excursie naar Leeuwenrots

Vandaag bezoekt u de bijna 200 meter hoge iconische Leeuwenrots in Sigiriya. De rots rijst indrukwekkend boven het landschap uit en is bekend om de ruïnes op de top, de overblijfselen van een oude beschaving die hier eens leefde.

U kunt de hele weg omhoog in één keer overbruggen of een pauze bij de grote ‘leeuwenpoten’ inlassen als het te inspannend voor u wordt. Vergeet niet drinkwater voor de zware tocht omhoog mee te nemen. Op de top wordt u beloond met een onbeschrijflijk mooi uitzicht over het groene landschap met bos en bergen.

(Het beklimmen en afdalen van de rots nemen in totaal ca. 2 uur in beslag. De tijd die u op de top doorbrengt moet u hier nog bij optellen).

Koning Kashyapa verhuisde in het jaar 477 van Anuradhapura naar Sigiriya en wees deze plaats als hoofdstad aan vanwege de strategische ligging. De koning bouwde hier een enorm paleis met tuinen, grote waterbassins en standbeelden eromheen. Bij de ingang naar het paleis werd een enorme leeuw uit de rots uitgehakt, vandaar de naam Leeuwenrots. Vandaag de dag bestaan slechts de enorme leeuwenpoten nog. Op weg omhoog kunt u mooie en goed bewaard gebleven fresco’s zien.

Na slechts 20 jaar als koninklijke zetel en hoofdstad te hebben gediend, werd Sigiriya een boeddhistisch klooster.

Sigiriya staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO en is de meest bezochte historische plaats van Sri Lanka.

De rest van de dag is ter vrije besteding.

Dag 8: Sigiriya – fietstocht van Madatugama naar Aukana – Boeddhabeelden bij Aukana en Ras Vehera – Anuradhapura

Vandaag gaat u de prachtige natuur van Sri Lanka van dichtbij bekijken tijdens een kleine fietstocht naar Aukana. U wordt van uw hotel naar het startpunt in Madatugama gereden. Hier krijgt u een fiets en helm tot uw beschikking. Een gids neemt u via achteraf gelegen weggetjes mee naar Aukana. U wordt door een volgauto gevolgd. Als u een lekke band krijgt of moe wordt, is er dus direct hulp beschikbaar. Het is een fietstocht van ca. 20 km.

Als u geen zin in fietsen heeft, wordt u iets later op de dag bij het hotel in Sigiriya opgehaald en naar Aukana gereden, waar u met de anderen wordt verenigd.

In Aukana gaat u het grote en mooie, 12 meter hoge Boeddhabeeld zien. De rechterhand van het beeld is in een ongewone zegende houding ‘Asisa Mudra’ geplaatst, namelijk met de zijkant richting de kijker, alsof er een karateslag volgt.

Volgens de legende zijn het Boeddhabeeld van Aukana en het Boeddhabeeld van Ras Vehera het resultaat van een wedstrijd tussen een beeldhouwer en zijn leerling. Degene die als eerste klaar met zijn beeld was, was de winnaar en diende de andere dit mee te delen door een bel te luiden. De steenhouwer was als eerste klaar met zijn beeld, in Aukuna, en dit zou de oorzaak zijn dat het beeld in Ras Vehera vandaag de dag nog steeds niet voltooid is.

Na het bezoek aan Aukana rijdt u naar Ras Vehera om het 13 meter hoge Boeddhabeeld Sasseruwa te zien. Dit is het onvoltooide door de leerling gemaakte beeld. Het beeld is uit een rots gehakt en staat boven aan een trap van 300 treden. De rechterhand van deze Boeddha is in de beschermende houding ‘Abhaya Mudra’ geplaatst, dat wil zeggen de rechterhand opgeheven tot de hoogte van de schouders met de handpalm naar buiten.

In Ras Vehera bevinden zich meerder ruïnes van stoepa’s, oude maanstenen, inscripties in stenen en grottempels met muurschilderingen.

‘s Middags komt u in de voormalig koninklijke stad Anuradhapura aan.

Rijtijd: ca. 2,5 uur

Accommodatie:
Dag 9: Stadsrondleiding in Anuradhapura

Anuradhapura was de eerste hoofdstad van Sri Lanka, en volgens zeggen de hoofdstad in de wereld, die het langst heeft bestaan.  De stad werd in de 5e eeuw voor Chr. gesticht en bestond tot de 10e eeuw na Chr.

Anuradhapura was een van de belangrijkste steden in de Boeddhistische wereld totdat de stad aan het einde van de 9e eeuw door de Zuid-Indiase Chola-dynastie werd veroverd en vervolgens in verval raakte. Vanaf de 12e eeuw lag de stad verborgen in het dichte woud. De vele paleizen, kloosters, stoepa’s en stenen sculpturen van Anuradhapura werden pas aan het begin van de 18e eeuw opnieuw ontdekt door de Britten. Nadat alles uitgegraven en gerestaureerd was, werd de stad weer een pelgrimsoord voor boeddhisten die de vele stoepa’s wilden bezoeken waarin volgens zeggen relikwieën van Boeddha bewaard werden. De stad is vandaag de dag bekend om zijn ruïnes uit het antieke Sri Lanka en staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO.

Vandaag krijgt u een stadsrondleiding en bezoekt een aantal hoogtepunten van deze voormalige hoofdstad. U bezoekt o.a. de oudste nog levende boom ter wereld, Sri Maha Bodiya. Boeddha mediteerde onder deze vijgenboom toen hij het Nirvana bereikte. Ook bezoekt u de 300 meter hoge massieve stoepa waarin relikwieën van Boeddha worden bewaard. U komt ook langs het oude paleis Lovamahapaya en het Boeddhabeeld Samadhi. Deze zit in de ‘Dhyana Mudra’, dit is de meditatiehouding. Dat wil zeggen de handen op elkaar in de schoot, met de handpalmen naar boven en de duimen tegen elkaar aan. Zo wordt een cirkel van diepe rust en vredige energie gecreëerd.

De rest van de dag is ter vrije besteding.

Accommodatie:
Optionele excursies:
Dag 10: Anuradhapura – luchthaven – weer naar huis

Vanuit Anuradhapura rijdt u naar de luchthaven in Colombo. Hiervandaan vliegt u naar Nederland met tussenlanding(en) onderweg.

Het is mogelijk deze reis te verlengen met een strandvakantie of een reis naar Jaffna. Lees hieronder meer.

Rijtijd: ca. 4,5 uur

Dag 11: Aankomst in Nederland

U landt in Nederland na een avontuurlijke vakantie.

Combineer met
Kies uit de onderstaande mogelijkheden
Verlenging met strandvakantie in Negombo 4 dagen/ 3 nachten

Wij kunnen u van harte aanbevelen de reis in Sri Lanka te verlengen met een strandvakantie. De periode van december tot en met maart is de beste periode om de zuid- en westkust van Sri Lanka te bezoeken. De vakantieplaats Negombo ligt aan de westkust, slechts ongeveer 30 minuten rijden van de internationale luchthaven van Sri Lanka.

Negombo is bekend om zijn brede strand, met goudkleurig zand, en zijn gezellige vakantiesfeer. Het is een veelzijdige plaats waar u alle mogelijkheden heeft om heerlijk te ontspannen en van uw laatste dagen in Sri Lanka te  genieten, bijvoorbeeld met een goed boek bij het zwembad of op het mooie strand.

Negombo kent een groot aanbod aan hotels, restaurants en winkels, en de verhouding toeristen/lokale bewoners is prima.

Accommodatie:
Optionele excursies:
Verlenging met strandvakantie in Passikudah 5 dagen/ 4 nachten

Wij kunnen u van harte aanbevelen de reis in Sri Lanka te verlengen met een strandvakantie. De periode van mei tot en met september is de beste periode om Passikudah, gelegen aan de oostkust van Sri Lanka, te bezoeken.

Deze kleine kustplaats heeft een van de langste – voor zwemmen geschikte – stranden van de wereld. Meer dan 1 km uit de kust is het nog steeds niet diep. De baai bij Passikudah wordt door een rif beschermd, waardoor het een van de veiligste zwemplaatsen van het eiland is. Het is ook een prima locatie om te snorkelen en mooie kleurrijke vissen en mooie koralen te zien.

Passikudah is beroemd om zijn pittoreske schoonheid met palmbomen, zacht goudkleurig zand en kristalhelder water. Hier kunt u uw laatste vakantiedagen in een paradijselijke omgeving doorbrengen.

We maken u erop attent dat u tijdens deze verlenging in Passikudah drie keer in Passikudah en een keer in Negombo overnacht.

Verlenging met strandvakantie in Hikkaduwa 4 dagen/ 3 nachten

Wij kunnen u van harte aanbevelen de reis in Sri Lanka te verlengen met een strandvakantie. De periode van december tot en met maart is de beste periode om het zuidwesten van Sri Lanka, waar de vakantieplaats Hikkaduwa ligt, te bezoeken.

Hikkaduwa werd in de jaren 70 al op de internationale wereldkaart gezet en was een van de eerste vakantieplaatsen van Sri Lanka. In Hikkaduwa vindt u een overvloed aan hotels, restaurants, souvenirshops en touroperators die zowel tochten boven als onder water organiseren. Ter hoogte van Hikkaduwa ligt een groot koraalrif waar u kunt snorkelen en duiken te midden van mooie vissen en schildpadden.

Hikkaduwa is een populaire vakantiebestemming, en niet zonder reden, want hoewel er sprake is van een stijgende populariteit, heeft deze plaats niets aan gezelligheid en ontspannen sfeer ingeboet.

Verlenging met strandvakantie op de Malediven 6 dagen/5 nachten

De Malediven liggen in de Indische Oceaan, ten zuidwesten van Sri Lanka en strekken zich over 820 km van noord naar zuid en over 120 km van oost naar west uit. Het is het kleinste land van Azië en bestaat uit 1.190 koraaleilandjes, gegroepeerd in 26 ringvormige eilandengroepjes, atollen genaamd. De eilanden worden omgeven door een diepblauwe zee en turquoise lagunes, die door ongerepte koraalriffen worden beschermd.

De Malediven is met een gemiddelde hoogte van 1,5 meter boven de zeespiegel het laagst gelegen land ter wereld.

Slechts 202 eilanden van het land zijn bewoond en 87 eilanden worden voor toerisme aangewend.

In 2017 behaalde de Malediven een record aantal toeristen, en dat is niet vreemd, want de Malediven zijn een waar paradijs. Hier vindt u heerlijke bungalows aan het strand, villa’s gebouwd op palen in het turquoise water, het hele jaar door een gemiddelde temperatuur van 30 graden, 10 zonuren per dag, witte stranden met wuivende kokospalmen, een verkoelend briesje en kristalhelder water.

De kleuren op de Malediven zijn zo fel en intens dat u geen filters op uw foto’s hoeft toe te passen: het zijn net ansichtkaarten van superkwaliteit!

De meeste hotels op de Malediven bieden verschillende watersportactiviteiten en excursies aan, o.a. een cruise bij zonsondergang met mogelijkheid dolfijnen te spotten, eilandhoppen, romantische picknick op een zandbank en snorkel- en duiktochten. De Malediven zijn ook voor duikers en snorkelaars het paradijs, want hier ligt een aantal van de prachtigste riffen ter wereld, vol kleurrijke koralen en vissen. U kunt hier zelfs kleine rifhaaien, roggen en schildpadden tegenkomen.

‘s Avonds kunt u een wandeling langs het strand maken en van de mooie zonsondergang genieten.

Waarom zou u uw droom niet laten uitkomen? Ga met ons mee naar de Malediven en geniet van de rust, ontspanning en de mooiste bountystranden.

U verblijft in het met een prijs bekroonde resort Summer Island.

Het verblijf is inclusief volpension en gebaseerd op een superior bungalow, waar 3 volwassenen of 2 volwassenen en 1 kind kunnen overnachten.

Accommodatie:
Neem contact op met reisadviseur Richard Thijssen

Schrijf naar:
info@asiatours.nl

Bel naar:
020 - 369 07 86

Openingstijden:
Ma., wo. en vr.: 09.00 – 16.00
Di. en do.: 09.00 – 14.00

Wij gebruiken cookies om onze website gebruikersvriendelijker en relevanter voor u te maken, en om gerichte advertenties te tonen. U gaat akkoord als u verder klikt.

Klik hier als u niet akkoord gaat met cookies. Wij gebruiken een cookie om te onthouden dat u niet akkoord gaat.

Lees hier meer.