Ma., wo., vr.: 09.00 – 16.00 Di. en do.: 09.00 – 14.00
Menu
HomeRondreizen in Oost- & Zuidoost-AziëSri LankaEen vleugje Sri Lanka
Sri Lanka | 12 dagen:

Een vleugje Sri Lanka

Hoogtepunten van deze reis:

Kandy, rotstempel Aluvihare, kruidentuin in Matale, Sigiriya en badplaats Negombo.

In de prijs is inbegrepen:

  • Vlucht van Nederland naar Colombo v.v.
  • 9 overnachtingen in 3-sterrenhotels, incl. ontbijt
  • Transfer van luchthaven naar Kandy met auto of minibus met airconditioning. Vervoer van Kandy naar Sigiriya via Matale. Vervoer van Sigiriya naar Negombo en van Negombo terug naar de luchthaven
  • Dag en nacht bemande noodtelefoon gedurende de hele vakantie
  • Vertrekgarantie – de reis gaat door ongeacht het aantal deelnemers

Deze excursies zijn in de prijs inbegrepen:

  • Rotstempel Aluvihare in Matale
  • Bezoek aan kruidentuin in Matale
Toeslag voor eenpersoonskamer € 400
Kies deze reis omdat...

Deze reis geeft u een voorproefje van wat Sri Lanka allemaal te bieden heeft. Uw eerste verblijf is in de voormalige hoofdstad Kandy, prachtig gelegen aan het gelijknamige meer in de bergen. In Kandy kunt u o.a. de Tempel van de Tand en theeplantages bezoeken. Van Kandy gaat de reis verder via Matale naar Sigiriya. In Matale bezoekt u twee interessante bezienswaardigheden: De rotstempel Aluvihare, waar de eerste heilige boeddhistische geschriften werden geschreven, en een kruidentuin waar u een spannende introductie in de medicinale werking van planten en kruiden krijgt. In Sigiriya staan u nog meer spannende belevenissen te wachten. De grootste bezienswaardigheid is zonder meer de Leeuwenrots, maar u kunt ook op safari gaan in het nabijgelegen nationaal park Minneriya of de boeddhistische grottempels in Dambulla bezoeken. Kortom, volop mogelijkheden, de keuze is aan u.

Uw reis wordt afgesloten in de badplaats Negombo. Negombo is bekend om zijn brede strand, met goudkleurig zand, en zijn gezellige vakantiesfeer. Als u nog niet ‘verzadigd’ bent van belevenissen, kunt u meerdere spannende excursies maken, bijvoorbeeld naar de Hollandse kanalen, de vismarkt of de grootste stad van Sri Lanka, Colombo, dat op slechts 30 minuten rijden van Negombo ligt.

Wij hebben voor de vlucht, transport, hotelverblijf en een aantal tochten gezorgd. In Kandy, Sigiriya en Negombo kunt u zelf op verkenning gaan of tegen een meerprijs excursies maken, die u thuis al kunt boeken.

Gedetailleerd reisprogramma
Klik op de foto voor een vergroting
Dag 1: Vlucht vanuit Nederland
Dag 1: Vlucht vanuit Nederland

Vertrek vanaf gekozen luchthaven in Nederland met tussenlanding(en) onderweg.

Dag 2: Aankomst in Colombo – Kandy
Dag 2: Aankomst in Colombo – Kandy

Bij aankomst in de luchthaven van Colombo wordt u door een chauffeur opgewacht en naar uw hotel in Kandy gereden. De chauffeur heeft een bord met Asiatours erop in zijn hand, dus hij is gemakkelijk te vinden.

Rijtijd: ca. 3 uur

Overnachting Hotel Suisse 

Dag 3-4: Kandy zelf verkennen
Dag 3-4: Kandy zelf verkennen

Kandy is prachtig in de bergen gelegen en omgeven door theeplantages en schitterende natuur. De stad is bekend als de stad van Sri Lanka, die het het langst volhield de koloniale machten op afstand te houden en daardoor nog lang zijn vrijheid behield nadat de rest van het eiland onder koloniaal regime was gekomen. De stad is erin geslaagd om in de vorm van muziek, dans en architectuur zijn unieke tradities en cultuur te bewaren. Om dezelfde reden staat Kandy op de werelderfgoedlijst van de UNESCO.

In Kandy vindt u een van de heiligste plaatsen van Sri Lanka, te weten ‘Dalada Maligawa’, ook wel Tempel van de Tand genoemd. In deze tempel ligt de belangrijkste boeddhistische relikwie die Sri Lanka heeft, namelijk de ene hoektand van Boeddha.

U kunt zelf twee dagen in deze grote spannende stad invullen.

Tegen een meerprijs zijn de volgende tochten mogelijk:

Overnachting Hotel Suisse 

Dag 5: Kandy – rotstempel Aluvihare - kruidentuin in Matale – Sigiriya
Dag 5: Kandy – rotstempel Aluvihare - kruidentuin in Matale – Sigiriya

Iets ten noorden van Kandy, vlak bij de stad Matale, ligt de boeddhistische rotstempel Aluvihare. Deze werd in de 3e eeuw voor Chr., toen het boeddhisme naar Sri Lanka kwam, door koning Devanampiyatissa gebouwd. De tempel is bekend als de plaats waar de heilige boeddhistische geschriften voor de eerste keer werden opgeschreven. Dit gebeurde op palmbladeren.

Matale is ook bekend om zijn vele kruidentuinen. U bezoekt een van deze tuinen en krijgt een spannende introductie in de wereld van de kruiden en hun geneeskrachtige werking. In Sri Lanka gelooft men in het algemeen sterk in de werking van natuurlijke medicijnen. Na de rondleiding kunt u in de kleine boetiek bij de tuin geneeskrachtige kruiden en oliën kopen, als u de werking ervan thuis wilt uitproberen.

‘s Middags komt u in Sigiriya aan.

Rijtijd: ca. 3 uur

Overnachting Hotel Fresco Water Villa 

Dag 6-7: Sigiriya zelf verkennen
Dag 6-7: Sigiriya zelf verkennen

U verblijft twee dagen in Sigiriya en kunt zelf dit fascinerende gebied verkennen.

De grootste bezienswaardigheid is zonder meer de Leeuwenrots, maar u kunt ook op safari gaan in het nabijgelegen nationaal park Minneriya of de boeddhistische grottempels in Dambulla bezoeken. Met andere woorden, er is een overvloed aan mogelijkheden.

U kunt ervoor kiezen alles zelf te organiseren of een aantal van onderstaande tochten tegen meerprijs te boeken.

Tegen een meerprijs zijn de volgende tochten mogelijk:

Overnachting Hotel Fresco Water Villa 

Dag 8: Sigiriya - Negombo
Dag 8: Sigiriya - Negombo

Na het ontbijt wordt u opgehaald en naar de badplaats Negombo gereden. Hier wordt uw reis afgesloten met twee heerlijk ontspannen dagen.

U komt aan het einde van de middag in Negombo aan.

Rijtijd: ca. 4 ½ uur

Overnachting Paradise Beach Hotel 

Dag 9-10: Strandvakantie in Negombo
Dag 9-10: Strandvakantie in Negombo

Negombo is een veelzijdige vakantieplaats waar u alle mogelijkheden heeft om heerlijk te ontspannen en van uw laatste dagen in Sri Lanka te genieten, bijvoorbeeld met een goed boek bij het zwembad of op het mooie, goudkleurige strand. U vindt hier ook veel lokaal leven. Sta een dag vroeg op en begeef u naar de hectische vismarkt, waar vissers de vangst van de nacht klaar voor de verkoop maken. Deze belevenis mag u niet missen. U kunt ook een wandeling maken en het erfgoed uit de Hollandse koloniale tijd zien, bijvoorbeeld de Hollandse kanalen die voor het transport van goederen werden gebruikt. De kanalen strekken zich over 120 km uit.

U kunt de dagen in Negombo zelf invullen.

Tegen een meerprijs zijn de volgende tochten mogelijk:

Overnachting Paradise Beach Hotel 

Dag 11: Negombo - weer naar huis
Dag 11: Negombo - weer naar huis

U wordt bij uw hotel in Negombo opgehaald en naar de vlakbij gelegen luchthaven gereden. Hiervandaan vliegt u naar Nederland met tussenlanding(en) onderweg.

Rijtijd: ca. 30 minuten

Dag 12: Weer thuis
Dag 12: Weer thuis

U komt in Nederland aan na een heerlijke vakantie in Sri Lanka.

Offerte Aanvragen
HEEFT U VRAGEN?

Neem nu contact op met onze experts:
020 – 369 07 86
info@asiatours.nl

Openingstijden:
Ma., wo., vr.: 09.00 – 16.00 Di. en do.: 09.00 – 14.00

Offerte Aanvragen

Nieuwsbrief

Wanneer u zich aanmeldt voor onze nieuwsbrief, krijgt u ca. drie keer per maand een nieuwsbrief van Asiatours.nl met relevant nieuws, goede aanbiedingen enz.

We gebruiken cookies voor statistieken en doelgerichte marketing bij derden.
U accepteert dit als u doorklikt.
Lees hier meer.