15 dagen

Het beste van Sri Lanka

Bezoek aan de Leeuwenrots in Sigiriya, de stad Kandy, het mooie hoogland, safari in Yala en bezoek aan het fort in Galle. De rondreis kan met een strandvakantie worden verlengd.

Het beste van Sri Lanka Het beste van Sri Lanka
15 dagen

Het beste van Sri Lanka

Bezoek aan de Leeuwenrots in Sigiriya, de stad Kandy, het mooie hoogland, safari in Yala en bezoek aan het fort in Galle. De rondreis kan met een strandvakantie worden verlengd.

Wat is bij de prijs inbegrepen?
In de prijs is inbegrepen
 • Vlucht van Nederland naar Colombo v.v.
 • 12 overnachtingen in 3-sterrenhotels
 • 12 x ontbijt (dag 3-14)
 • 1 x diner (dag 6)
 • Lokale, Engelssprekende chauffeur/gids bij excursies en tochten
 • Vervoer in auto of minibus met airconditioning
 • Dag en nacht bemande noodtelefoon gedurende de hele vakantie
 • Vertrekgarantie – de reis gaat door ongeacht het aantal deelnemers

Deze excursies zijn in de prijs inbegrepen:

 • Vismarkt Llelama in Negombo
 • Olifanten bij Pinnawala
 • Leeuwenrots in Sigiriya
 • Boeddhistische grottempel van Dambulla
 • Bezoek aan kruidentuin in Matale
 • Bezoek aan The Pub in Kandy
 • Kennismaking met het bereiden van Sri Lankaanse gerechten
 • Bezoek aan theefabriek en theeplantage
 • Tempel van de Tand in Kandy
 • Treinreis door het hoogland – van Peradeniya/Kandy naar Haputale
 • De heilige pelgrimplaats Kataragama
 • Safari in nationaal park Yala
 • Stadswandeling door Galle
 • Entreegeld en heffingen voor genoemde bezienswaardigheden

Kies deze reis omdat…

Deze reis laat u het beste van Sri Lanka zien. Maar liefst vijf van de plaatsen die u bezoekt, staan op de werelderfgoedlijst van de UNESCO: De Leeuwenrots in Sigiriya, de grottempel van Dambulla, de voormalige hoofdstad Kandy, het hoogland van Sri Lanka rondom nationaal park Horton Plains en het fort in Galle. Uw rondreis omvat ook een spannend bezoek aan een kruidentuin, een bezoek aan een theefabriek en een fascinerende safari in nationaal park Yala. U kunt in dit park krokodillen, olifanten, apen en buffels spotten. Met een beetje geluk kunt u misschien de zeldzame luipaard zien.

U wordt de gehele reis begeleid door een chauffeur/gids, die er alles aan doet om u de mooiste reisbelevenissen in zijn fantastische thuisland te bezorgen.

Het is mogelijk deze reis te verlengen met een strandvakantie aan een van de mooie stranden van Sri Lanka.

Bekijk alle foto's
Foto's
Gedetailleerd reisprogramma
Dag 1: Vlucht vanuit Nederland

Vertrek vanaf gekozen luchthaven in Nederland met tussenlanding(en) onderweg.

Dag 2: Aankomst in Colombo – Negombo

Bij aankomst in de luchthaven van Colombo wordt u door een chauffeur opgewacht en naar uw hotel in de badplaats Negombo gereden, ca. 30 min. rijden vanaf de luchthaven. De chauffeur heeft een bord met Asiatours erop in zijn hand, dus hij is gemakkelijk te vinden.

In de koloniale tijd was Negombo een belangrijke handelsstad, maar tegenwoordig zijn visserij en toerisme de grootste inkomstenbronnen van het gebied. In deze gezellige kustplaats vindt u een groot aanbod aan hotels, restaurants en kleine souvenirshops. In Negombo vindt u ook de Hollandse kanalen. Ze werden door Hollanders aangelegd en gebruikt voor het transport van goederen. De kanalen strekken zich over 120 km uit. In deze stad bevinden zich meerdere erfgoederen uit de koloniale tijd, o.a. prachtige administratiegebouwen en het Hollandse fort.

Na aankomst in het hotel is de rest van de dag ter vrije besteding. U kunt Negombo verkennen of lekker ontspannen en een wandeling over het brede, goudkleurige strand maken, waar de stad zo bekend om is.

Accommodatie:
Dag 3: Negombo – Pinnawala – Sigiriya

Negombo kent een prima verhouding toeristen/lokale bewoners. Voor veel lokale bewoners is visserij nog steeds de inkomstenbron. Vroeg in de ochtend keren ze terug van zee en maken de vangst klaar voor verkoop op de vismarkt Llelama. Deze belevenis willen we u niet onthouden. U wordt vroeg door uw chauffeur/gids bij het hotel opgehaald en naar de fascinerende vismarkt gereden. Hier kunt u de vissen die in de nachtelijke uren zijn gevangen bekijken en de authentieke sfeer opsnuiven.

Na deze korte belevenis wordt u weer naar het hotel gereden. Na het ontbijt en uitchecken rijdt u richting Sigiriya.

Onderweg wordt er een stop bij Pinnawala gemaakt. De plaats is bekend om zijn olifantenweeshuis, waar gewonde olifantjes en olifantjes zonder ouders worden opgevangen en een goed leven krijgen. Een paar keer per dag lopen de olifanten en masse door de hoofdstraat van de stad naar de rivier om te baden. Het is een prachtig gezicht om de olifanten uitbundig van het water te zien genieten. Uw chauffeur/gids helpt u bij het vinden van een restaurant waar u onder het genot van een lunch de olifanten kunt observeren.

Na de lunch heeft u even de tijd zelf de kleine plaats te verkennen. U kunt ook naar het olifantenweeshuis gaan en zien hoe het verblijf van de olifanten eruitziet.

U komt aan het einde van de middag in Sigiriya aan.

Rijtijd: ca. 4 ½ uur

Dag 4: Sigiriya – excursie naar Leeuwenrots

In Sigiriya gaat u uiteraard de iconische Leeuwenrots bezoeken. U vertrekt vroeg vanuit het hotel om – voordat het te warm wordt – de meer dan 1000 treden naar de top van de bijna 200 meter hoge rots te betreden.

Koning Kashyapa verhuisde in het jaar 477 van Anuradhapura naar Sigiriya en wees deze plaats als hoofdstad aan vanwege de strategische ligging. De koning bouwde hier een enorm paleis met tuinen, grote waterbassins en standbeelden eromheen. Bij de ingang naar het paleis werd een enorme leeuw uit de rots uitgehakt, vandaar de naam Leeuwenrots. Vandaag de dag bestaan slechts de enorme leeuwenpoten nog.

Na slechts 20 jaar als koninklijke zetel en hoofdstad te hebben gediend, werd Sigiriya een boeddhistisch klooster.

Het is een grote belevenis om op de top te staan en over het mooie gebied uit te kijken, en het is goed te begrijpen waarom Koning Kashyapa juist deze locatie voor zijn paleis koos. Op de top staan ruïnes van het paleis.

Op weg naar de top ziet u oude – maar zeer goed bewaard gebleven – fresco’s van mooie vrouwen. Wanneer u iets over de helft van de klimtocht bent, bereikt u de grote ‘leeuwenpoten’, deze markeren de indrukwekkende ingang naar het paleis op de top.
Vergeet niet drinkwater mee te nemen. (Het beklimmen en afdalen van de rots nemen in totaal ca. 2 uur in beslag. De tijd die u op de top doorbrengt moet u hier nog bij optellen).

De rest van de dag kunt u zelf invullen.

Dag 5: Sigiriya zelf verkennen

U kunt deze dag in Sigiriya zelf invullen. U kunt lekker luieren in het hotel of een tocht maken. In het gebied is een groot aanbod aan spannende excursies.

Dag 6: Sigiriya – grottempel van Dambulla – kruidentuin in Matale - Kandy

Na het ontbijt neemt u afscheid van Sigiriya. De reis gaat verder naar Kandy, met twee spannende stops onderweg.

Niet ver van Sigiriya ligt de grote stad Dambulla. Bij de ingang van de Gouden Tempel staat een groot, goudkleurig Boeddhabeeld en achter de tempel verbergen zich vijf grottempels waarin u 157 Boeddhabeelden en mooie muurschilderingen kunt bekijken.
Sinds koning Valagamba meer dan 2.000 jaar geleden hier zijn toevlucht zocht, hebben veel pelgrims hun weg naar deze grotten gevonden, en Dambulla is nog steeds een belangrijk pelgrimsoord voor de Sri Lankaanse boeddhisten.

Steile trappen voeren u naar de grottempels, maar de tempels zijn alle moeite van het klimmen waard. Op de trappen kunt u speelse apen tegenkomen, dus zorg ervoor dat niks eetbaars zichtbaar is, anders worden ze enigszins agressief.
De grottempels van Dambulla zijn een grote belevenis en staan – niet geheel verrassend – ook op de werelderfgoedlijst van de UNESCO.

Vanaf hier gaat de reis verder naar Matale, bekend om zijn vele kruidentuinen. U bezoekt een van deze tuinen en krijgt een spannende introductie in de wereld van de kruiden en hun geneeskrachtige werking. In Sri Lanka gelooft men in het algemeen sterk in de werking van natuurlijke medicijnen. Na de rondleiding kunt u in een kleine boetiek kruiden en oliën kopen, als u de werking ervan thuis wilt uitproberen.

Kandy werd in 1798 door de laatste koning, Sri Wickrama Rajasinghe, gebouwd. De stad is ongelooflijk mooi gelegen aan het gelijknamige kunstmatige meer, omgeven door bergen en theeplantages op een hoogte van 500 meter. U kunt vanaf elke plek in de stad het 26 meter hoge, op de tempel Bahirawakanda gezeten Boeddhabeeld zien. Deze tempel ligt ca. 1 km van het centrum. Er is hier een fenomenaal uitzicht. U kunt de aan de oever van het meer gelegen Tempel van de Tand spotten.
Kandy is bekend als de stad die nog lang zijn vrijheid behield nadat de rest van het eiland onder koloniaal regime was gekomen. De stad is erin geslaagd om in de vorm van muziek, dans en architectuur zijn unieke tradities en cultuur te bewaren.

‘s Avonds bezoekt u The Pub, waar u van een verfrissend koel bietje kunt genieten. Daarna gaat u in een van de zijstraten het bekende Sri Lankaanse gerecht ‘kottu’ proeven. ‘Kottu’ is gemaakt van plat brood, groente, eieren en/of vlees met kruiden.

Rijtijd: ca. 3 uur

Accommodatie:
Dag 7: Zelf uw ontbijt bereiden - theefabriek en theeplantage – Tempel van de Tand

Vandaag krijgt u een kleine introductie in het bereiden van Sri Lankaanse gerechten. U gaat namelijk zelf uw ontbijt maken. De kok van het hotel laat zien hoe de gerechten worden bereid. Daarna is het uw beurt, uiteraard met hulp en begeleiding. Na afloop kunt u van uw lekkere gerechten genieten.

Hierna neemt uw chauffeur/gids u mee naar de theefabriek Giramama. Hier krijgt u het hele productieproces te zien, van het plukken van de blaadjes tot het inschenken van de stomende thee. Sri Lanka is wereldberoemd om zijn productie van thee.

Na het bezoek aan de theefabriek kunt u tegen een meerprijs de botanische tuin van Kandy bekijken. Lees hieronder meer.

‘s Middags gaat u een van de heiligste plaatsen van Sri Lanka bezoeken, te weten ‘Dalada Maligawa’, ook wel Tempel van de Tand genoemd. In deze tempel ligt de belangrijkste boeddhistische relikwie die Sri Lanka heeft, te weten de ene hoektand van Boeddha.
Volgens zeggen werd de tand in 1590 in het haar van een prinses naar Sri Lanka gesmokkeld. Vandaag de dag wordt de tand in een gouden kist, met een overvloed aan lotusbloemen eromheen, bewaard. Drie keer per dag vindt hier een religieuze ceremonie plaats, wat een fascinerende belevenis is. Aan de ceremonie nemen veel boeddhisten gekleed in mooie kleding deel. Desgewenst kunt uzelf ook aan de ceremonie deelnemen.  De gouden kist wordt slechts één keer per jaar geopend, wat pelgrims naar de tempel doet trekken om een glimp van de tand op te vangen. Deze bijzondere handeling vindt plaats tijdens het jaarlijkse boeddhistische festival Esala Perahara. Het festival valt op verschillende data in juli/augustus. Grote, kleurrijke optochten met dansers en olifanten voorzien van overdadige versiering trekken onder muzikale klanken door de straten.

Het complex herbergt meerdere fascinerende tempels en musea. Uw gids vertelt u graag over het geheel.

Na het bezoek aan de Tempel van de Tand kunt u tegen een meerprijs een culturele dansshow, waar Kandy zeer bekend om is, bijwonen. Lees hieronder meer.

Dag 8: Treinreis van Kandy naar Haputale

Vandaag gaat u een prachtige treinreis door het weelderige, groene hoogland van Sri Lanka maken. Uw chauffeur/gids haalt u bij het hotel op en rijdt u naar het treinstation Peradeniya, iets buiten Kandy gelegen. De trein glijdt langzaam het heuvelachtige landschap in, waar u in de vele theeplantages die u passeert, vrouwen in kleurrijke sari’s thee kunt zien plukken.

U komt ‘s middags in de gezellige plaats Haputale aan. Hier wacht uw chauffeur/gids u op en rijdt u naar het hotel.

Rijtijd: Ca. 1 uur

Treinreis: ca. 5 ½ uur

Accommodatie:
Dag 9: Haputale zelf verkennen

In Haputale kunt u helemaal tot rust komen. Geniet van de frisse lucht en de mooie omgeving met theeplantages en watervallen. Bij helder weer kunt u helemaal naar de kust kijken.

Dag 10: Haputale – Kataragama - Yala

Rond de middag rijdt u van Haputale over kronkelige bergwegen naar Kataragama, een van de heiligste pelgrimsplaatsen van Sri Lanka. Elk jaar trekken duizenden hindoes, boeddhisten en moslims naar deze plek om hun respect te tonen, te mediteren of tot hun god te bidden.
Volgens zeggen mediteerde Boeddha bij de stoepa Kirivehera in Kataragama tijdens zijn derde en laatste bezoek aan Sri Lanka.

Aan het einde van de middag komt u in uw hotel in Yala aan.

Accommodatie:
Optionele excursies:
Dag 11: Safari in nationaal park Yala

De ochtend is ter vrije besteding. ‘s Middags gaat u op safari in nationaal park Yala.

Nationaal park Yala is het oudste nationaal park van Sri Lanka en het op een na grootste van het land met een oppervlakte van 978,8 km2. In het park leven maar liefst 215 verschillende vogelsoorten en 44 soorten zoogdieren. Als u geluk hebt, dan ziet u hier olifanten, herten, krokodillen, wilde zwijnen, buffels en apen.

Hoewel Yala een van de plaatsen in Sri Lanka is waar de meeste luipaarden leven, is het niet zeker dat u ze ziet. Ze verstoppen zich vaak onder de struiken en zijn daardoor moeilijk te spotten. Maar u wordt vergezeld door een bekwame gids die u helpt bij het spotten van dieren en vertelt over de indrukwekkende dieren en planten van het park.

Let op: Nationaal park Yala sluit soms gedeeltes van het park en in de maanden september en oktober is het hele park gesloten. Bezoekt u Sri Lanka tijdens een van deze maanden, dan kan het zijn dat wij uw safari in Yala vervangen door een safari in Nationaal park Udawalawe.

Accommodatie:
Dag 12: Yala – Galle

Na het ontbijt rijdt uw chauffeur/gids u langs de Sri Lankaanse kust naar de historische kustplaats Galle. Onderweg maakt u een stop bij de Weligama-baai, waar u vissers op palen kunt zien zitten, de traditionele wijze van vissen in dit gebied. Tegenwoordig doen ze het echter voornamelijk voor de toeristen. Als u een foto wilt maken, kunt u verwachten dat ze een klein bedrag vragen.

Galle is bekend om zijn indrukwekkende fort, dat in 1589 door Portugezen werd gebouwd. In 1640 namen Hollanders de stad over en lieten niet veel van het oorspronkelijk fort in stand. Het fort dat vandaag de dag is te bewonderen, werd in de 17e eeuw door Hollanders gebouwd. De stad was meer dan 200 jaar de grootste havenstad van het land en een belangrijke stopplaats voor handelsschepen die tussen Azië en Europa voeren. In 1796 kwam Galle echter onder het bestuur van de Britten. Zij besloten aan het einde van de 19e eeuw dat Colombo voortaan de belangrijkste havenstad van het land zou zijn.
Galle staat ook op de werelderfgoedlijst van de UNESCO.

Rijtijd: ca. 5 uur

Accommodatie:
Dag 13: Stadsrondleiding door Galle

De ochtend is ter vrije besteding. Als u de moed heeft vroeg op te staan, kunt u in het walvisseizoen (november – april) tegen meerprijs op walvissafari gaan, waarbij u met een beetje geluk de grootste walvis ter wereld, de blauwe vinvis, kunt zien.

‘s Middags krijgt u van uw gids een spannende rondleiding in het fort. Zodra u het fort binnentreedt en achter de dikke muren de massieve torens en bastions ziet, wordt u gegrepen door de historische sfeer. Uw gids neemt u mee door de nauwe en smalle straatjes naar de interessantste delen van het fort en vertelt over de fascinerende en aangrijpende geschiedenis van de plek. De rondleiding duurt ca. 1½ uur en vindt te voet plaats.

Accommodatie:
Optionele excursies:
Dag 14: Galle – luchthaven – weer naar huis

Vanuit Galle is het ca. 2 uur rijden naar de luchthaven in Colombo. Hiervandaan vliegt u naar Nederland met tussenlanding(en) onderweg.

Het is mogelijk deze reis te verlengen met een strandvakantie aan één van de mooiste stranden van Sri Lanka. Lees hieronder meer.

Rijtijd: ca. 2 uur

Dag 15: Aankomst in Nederland

U landt in Nederland na een avontuurlijke vakantie.

Combineer met
Kies uit de onderstaande mogelijkheden
Verlenging met strandvakantie in Negombo 4 dagen/ 3 nachten

Wij kunnen u van harte aanbevelen de reis in Sri Lanka te verlengen met een strandvakantie. De periode van december tot en met maart is de beste periode om de zuid- en westkust van Sri Lanka te bezoeken. De vakantieplaats Negombo ligt aan de westkust, slechts ongeveer 30 minuten rijden van de internationale luchthaven van Sri Lanka.

Negombo is bekend om zijn brede strand, met goudkleurig zand, en zijn gezellige vakantiesfeer. Het is een veelzijdige plaats waar u alle mogelijkheden heeft om heerlijk te ontspannen en van uw laatste dagen in Sri Lanka te  genieten, bijvoorbeeld met een goed boek bij het zwembad of op het mooie strand.

Negombo kent een groot aanbod aan hotels, restaurants en winkels, en de verhouding toeristen/lokale bewoners is prima.

Accommodatie:
Optionele excursies:
Verlenging met strandvakantie in Hikkaduwa 4 dagen/ 3 nachten

Wij kunnen u van harte aanbevelen de reis in Sri Lanka te verlengen met een strandvakantie. De periode van december tot en met maart is de beste periode om het zuidwesten van Sri Lanka, waar de vakantieplaats Hikkaduwa ligt, te bezoeken.

Hikkaduwa werd in de jaren 70 al op de internationale wereldkaart gezet en was een van de eerste vakantieplaatsen van Sri Lanka. In Hikkaduwa vindt u een overvloed aan hotels, restaurants, souvenirshops en touroperators die zowel tochten boven als onder water organiseren. Ter hoogte van Hikkaduwa ligt een groot koraalrif waar u kunt snorkelen en duiken te midden van mooie vissen en schildpadden.

Hikkaduwa is een populaire vakantiebestemming, en niet zonder reden, want hoewel er sprake is van een stijgende populariteit, heeft deze plaats niets aan gezelligheid en ontspannen sfeer ingeboet.

Verlenging met strandvakantie op de Malediven 6 dagen/5 nachten

De Malediven liggen in de Indische Oceaan, ten zuidwesten van Sri Lanka en strekken zich over 820 km van noord naar zuid en over 120 km van oost naar west uit. Het is het kleinste land van Azië en bestaat uit 1.190 koraaleilandjes, gegroepeerd in 26 ringvormige eilandengroepjes, atollen genaamd. De eilanden worden omgeven door een diepblauwe zee en turquoise lagunes, die door ongerepte koraalriffen worden beschermd.

De Malediven is met een gemiddelde hoogte van 1,5 meter boven de zeespiegel het laagst gelegen land ter wereld.

Slechts 202 eilanden van het land zijn bewoond en 87 eilanden worden voor toerisme aangewend.

In 2017 behaalde de Malediven een record aantal toeristen, en dat is niet vreemd, want de Malediven zijn een waar paradijs. Hier vindt u heerlijke bungalows aan het strand, villa’s gebouwd op palen in het turquoise water, het hele jaar door een gemiddelde temperatuur van 30 graden, 10 zonuren per dag, witte stranden met wuivende kokospalmen, een verkoelend briesje en kristalhelder water.

De kleuren op de Malediven zijn zo fel en intens dat u geen filters op uw foto’s hoeft toe te passen: het zijn net ansichtkaarten van superkwaliteit!

De meeste hotels op de Malediven bieden verschillende watersportactiviteiten en excursies aan, o.a. een cruise bij zonsondergang met mogelijkheid dolfijnen te spotten, eilandhoppen, romantische picknick op een zandbank en snorkel- en duiktochten. De Malediven zijn ook voor duikers en snorkelaars het paradijs, want hier ligt een aantal van de prachtigste riffen ter wereld, vol kleurrijke koralen en vissen. U kunt hier zelfs kleine rifhaaien, roggen en schildpadden tegenkomen.

‘s Avonds kunt u een wandeling langs het strand maken en van de mooie zonsondergang genieten.

Waarom zou u uw droom niet laten uitkomen? Ga met ons mee naar de Malediven en geniet van de rust, ontspanning en de mooiste bountystranden.

U verblijft in het met een prijs bekroonde resort Summer Island.

Het verblijf is inclusief volpension en gebaseerd op een superior bungalow, waar 3 volwassenen of 2 volwassenen en 1 kind kunnen overnachten.

Accommodatie:
Neem contact op met reisadviseur Richard Thijssen

Schrijf naar:
info@asiatours.nl

Bel naar:
020 - 369 07 86

Openingstijden:
Ma., wo. en vr.: 09.00 – 16.00
Di. en do.: 09.00 – 14.00

Wij gebruiken cookies om onze website gebruikersvriendelijker en relevanter voor u te maken, en om gerichte advertenties te tonen. U gaat akkoord als u verder klikt.

Klik hier als u niet akkoord gaat met cookies. Wij gebruiken een cookie om te onthouden dat u niet akkoord gaat.

Lees hier meer.