12 dagen

Hoogtepunten Sri Lanka

Geniet van het uitzicht  vanaf de Leeuwenrots in Sigiriya, het weelderige hoogland van Sri Lanka en een safari in nationaal park Yala. De rondreis kan met een strandvakantie worden verlengd.

Hoogtepunten Sri Lanka Hoogtepunten Sri Lanka
12 dagen

Hoogtepunten Sri Lanka

Geniet van het uitzicht  vanaf de Leeuwenrots in Sigiriya, het weelderige hoogland van Sri Lanka en een safari in nationaal park Yala. De rondreis kan met een strandvakantie worden verlengd.

Wat is bij de prijs inbegrepen?
In de prijs is inbegrepen
 • Vlucht van Nederland naar Colombo v.v.
 • 9 overnachtingen in 3-sterrenhotels
 • 9 x ontbijt (dag 3 t/m dag 11)
 • Lokale, Engelssprekende chauffeur/gids bij excursies en tochten
 • Vervoer in auto of minibus met airconditioning
 • Treinreis van Nanu Oya naar Haputale
 • Dag en nacht bemande noodtelefoon gedurende de hele vakantie
 • Vertrekgarantie – de reis gaat door ongeacht het aantal deelnemers

Inclusief een uitgebreid excursiepakket:

 • Leeuwenrots in Sigiriya
 • Boeddhistische grottempel van Dambulla
 • Bezoek aan kruidentuin in Matale
 • Bezoek aan theefabriek en theeplantage
 • Tempel van de Tand in Kandy
 • Kennismaking met het bereiden van Sri Lankaanse gerechten
 • Treinreis van Nanu Oya naar Haputale
 • De heilige pelgrimplaats Kataragama
 • Safari in nationaal park Yala
 • Entreegeld en heffingen voor genoemde bezienswaardigheden

Kies deze reis omdat…

Sri Lanka verwelkomt u met open armen. Dit eiland met de vorm van een parel heeft een vriendelijke bevolking en een goddelijk mooie natuur, een spannende geschiedenis en exotische dieren, kortom alle ingrediënten voor een perfecte reis.

Deze reis neemt u mee naar de voormalige hoofdstad Sigiriya en zijn bijna 200 meter hoge Leeuwenrots. U bezoekt de grottempels van Dambulla, waar meer dan 150 goed bewaard gebleven Boeddhabeelden staan. De reis gaat verder naar Kandy, waar u een theefabriek bezoekt en ziet hoe de wereldberoemde thee geproduceerd wordt. U kunt natuurlijk ook de Tempel van de Tand bezoeken, waar de ene hoektand van Boeddha wordt bewaard.

Vanuit Nanu Oya reist u per trein door het prachtige groene hoogland naar Haputale, dat bij nationaal park Horton Plains ligt. U bezoekt de heilige pelgrimsplaats Kataragama en sluit uw reis af in het fantastische nationaal park Yala, waar u op  safari gaat en o.a. olifanten, krokodillen en luipaarden kunt zien.

Bekijk alle foto's
Foto's
Gedetailleerd reisprogramma
Dag 1: Vlucht vanuit Nederland

Vertrek vanaf gekozen luchthaven in Nederland met tussenlanding(en) onderweg.

Dag 2: Aankomst in Colombo - Sigiriya

U komt aan in de luchthaven van Colombo en haalt vervolgens uw bagage op. In de aankomsthal wordt u door de gids opgewacht. Hij heeft een bord met ‘Asiatours’ erop in zijn hand. U merkt direct de warme Sri Lankaanse gastvrijheid.

Vanuit de luchthaven rijdt u naar Sigiriya. Leun achterover en geniet van de vele indrukken die voorbij zoeven.

Rijtijd: ca. 4,5 uur

Dag 3: Sigiriya – excursie naar Leeuwenrots

Koning Kashyapa verhuisde in het jaar 477 van Anuradhapura naar Sigiriya en wees deze plaats als hoofdstad aan vanwege de strategische ligging. De koning bouwde hier een enorm paleis met tuinen, grote waterbassins en standbeelden eromheen. Bij de ingang naar het paleis werd een enorme leeuw uit de rots uitgehakt, vandaar de naam Leeuwenrots. Vandaag de dag bestaan slechts de enorme leeuwenpoten nog.

Na slechts 20 jaar als koninklijke zetel en hoofdstad te hebben gediend, werd Sigiriya een boeddhistisch klooster.

Na het ontbijt gaat u de Leeuwenrots in Sigiriya bekijken. De bijna 200 meter hoge rots rijst fascinerend boven het landschap uit. Op afstand kan het enigszins irrealistisch lijken dat u deze rots gaat beklimmen. De tocht omhoog is zwaar, maar kies uw eigen tempo. U wordt echter ruimschoots beloond. Op de top ziet u de oude ruïnes en heeft u een fantastisch uitzicht over het groene landschap met jungles en bergen.

Op weg omhoog ziet u ook mooie fresco’s, die goed bewaard zijn gebleven door hun beschutte plaats in een kleine opening van de rots.
Als het te inspannend voor u wordt, kunt u een pauze bij de grote ‘leeuwenpoten’ inlassen, dit is iets over de helft van de tocht.  Deze poten getuigen van een grootse ingang naar het paleis op de top. Vergeet niet drinkwater mee te nemen.

(Het beklimmen en afdalen van de rots nemen in totaal ca. 2 uur in beslag. De tijd die u op de top doorbrengt moet u hier nog bij optellen).

De rest van de dag is ter vrije besteding.

Dag 4: Sigiriya zelf verkennen

U kunt deze dag in Sigiriya zelf invullen. U kunt lekker luieren in het hotel of een tocht maken. In het gebied is een groot aanbod aan spannende excursies.

Dag 5: Sigiriya – grottempels van Dambulla – kruidentuin in Matale - Kandy

Na het ontbijt gaat de reis naar Kandy, met twee spannende stops onderweg.

Niet ver van Sigiriya ligt de grote stad Dambulla. Een grote, goudkleurige Boeddha wijst de weg naar de gouden tempel. Maar feitelijk zijn de grotten achter de gouden tempel het meest interessant. Hier verbergen zich vijf grottempels waarin u mooie muurschilderingen en 157 Boeddhabeelden kunt bekijken. De tocht omhoog gaat over steile trappen, maar is in alle opzichten de moeite waard. Sinds koning Valagamba meer dan 2.000 jaar geleden hier zijn toevlucht zocht, hebben veel pelgrims hun weg naar deze grotten gevonden, en Dambulla is nog steeds een belangrijk pelgrimsoord voor de boeddhisten van dit eiland.
De grottempeles in Dambulla staan op de werelderfgoedlijst van de UNESCO.

Vanaf hier gaat de reis verder naar Matale, bekend om zijn vele kruidentuinen. U krijgt u een spannende introductie in exotische kruiden en geneeskrachtige kruiden en hun medicinale werking. In Sri Lanka gelooft men sterk in deze werking. Voordat u Matale verlaat, kunt u kruidenthee, oliën en kruiden kopen, zodat u de werking ervan thuis kunt uitproberen.

U komt aan het einde van de middag in Kandy aan.

Rijtijd: ca. 3 uur

Accommodatie:
Dag 6: Zelf uw ontbijt bereiden - theefabriek en theeplantage – Tempel van de Tand

Kandy werd in 1798 door de laatste koning, Sri Wickrama Rajasinghe, gebouwd. De stad is ongelooflijk mooi gelegen aan het gelijknamige kunstmatige meer, omgeven door bergen en theeplantages op een hoogte van 500 meter. U kunt vanaf elke plek in de stad het 26 meter hoge, op de tempel Bahirawakanda gezeten Boeddhabeeld zien. Deze tempel ligt ca. 1 km van het centrum. Er is hier een fenomenaal uitzicht. U kunt de aan de oever van het meer gelegen Tempel van de Tand spotten.

Kandy is bekend als de stad die nog lang zijn vrijheid behield nadat de rest van het eiland onder koloniaal regime was gekomen. De stad is erin geslaagd om in de vorm van muziek, dans en architectuur zijn unieke tradities en cultuur te bewaren.

Vandaag krijgt u een kleine introductie in het bereiden van Sri Lankaanse gerechten. U gaat namelijk zelf uw ontbijt maken. De kok van het hotel laat zien hoe de gerechten worden bereid. Daarna is het uw beurt, uiteraard met hulp en begeleiding. Na afloop kunt u van uw lekkere gerechten genieten.

Hierna neemt uw chauffeur/gids u mee naar de theefabriek Giramama. Hier krijgt u het hele productieproces te zien, van het plukken van de blaadjes tot het inschenken van de stomende thee. Sri Lanka is wereldberoemd om zijn productie van thee.

Na het bezoek aan de theefabriek kunt u tegen een meerprijs de botanische tuin van Kandy bekijken. Lees hieronder meer.

‘s Middags gaat u een van de heiligste plaatsen van Sri Lanka bezoeken, te weten ‘Dalada Maligawa’, ook wel Tempel van de Tand genoemd. In deze tempel ligt de belangrijkste boeddhistische relikwie die Sri Lanka heeft, namelijk de ene hoektand van Boeddha. Volgens zeggen werd de tand in 1590 in het haar van een prinses naar Sri Lanka gesmokkeld. Vandaag de dag wordt de tand in een gouden kist, met een overvloed aan lotusbloemen eromheen, bewaard. Drie keer per dag vindt hier een religieuze ceremonie plaats, wat een fascinerende belevenis is. Aan de ceremonie nemen veel boeddhisten gekleed in mooie kleding deel. Desgewenst kunt uzelf ook aan de ceremonie deelnemen.  De gouden kist wordt slechts één keer per jaar geopend, wat pelgrims naar de tempel doet trekken om een glimp van de tand op te vangen. Deze bijzondere handeling vindt plaats tijdens de jaarlijkse enorm grote optocht Esala Perahara, die in juli en augustus wordt gehouden. Dansers en olifanten voorzien van overdadige versiering trekken door de straten.
Het complex herbergt meerdere fascinerende tempels en musea. Uw gids vertelt u graag over het geheel.

Na het bezoek aan de Tempel van de Tand kunt u tegen een meerprijs een culturele dansshow, waar Kandy zeer bekend om is, bijwonen. Lees hieronder meer.

Dag 7: Kandy zelf verkennen

U kunt de dagen in Kandy zelf invullen. U kunt de hectische straten van Kandy verkennen, waar u overigens vele mooie koloniale gebouwen kunt bewonderen. De stad is ook bekend om zijn vele juwelierswinkels, dus als u van sieraden en parels houdt, moet u zeker een kijkje in deze winkels nemen. Tegen een meerprijs is ook een spannende excursie mogelijk.

Dag 8: Kandy – treinreis van Nanu Oya naar Haputale

Vandaag neemt u afscheid van Kandy en rijdt per auto naar het treinstation Nanu Oya, bij de plaats Nuwara Eliya gelegen. Hier stapt u op de trein en maakt een prachtige treinreis door het hoogland van Sri Lanka, waarbij u zowel links als rechts groene bergen en theeplantages ziet.

U komt ‘s middags in de gezellige plaats Haputale aan. Hier wacht uw chauffeur/gids u op en rijdt u naar het hotel.

Rijtijd: ca. 2 uur

Treinreis: ca. 1 ½ uur

Accommodatie:
Dag 9: Haputale – Kataragama – Yala

In Haputale kunt u helemaal tot rust komen. Geniet van de frisse lucht en de mooie omgeving met theeplantages en watervallen. Bij helder weer kunt u helemaal naar de kust kijken.

Na de middag rijdt u vanuit de bergen over de kronkelige wegen naar Yala.  Onderweg bezoekt u een van de heiligste pelgrimsplaatsen van Sri Lanka, namelijk Kataragama. Elk jaar trekken duizenden hindoes, boeddhisten en moslims naar deze plek om hun respect te tonen, te mediteren of tot hun god te bidden.

Volgens zeggen mediteerde Boeddha bij de stoepa Kirivehera in Kataragama tijdens zijn derde en laatste bezoek aan Sri Lanka.

Aan het einde van de middag komt u in uw hotel aan.

Rijtijd: ca. 4 uur

Accommodatie:
Optionele excursies:
Dag 10: Safari in nationaal park Yala

De ochtend kunt u zelf invullen. ‘s Middags staat u opnieuw een hoogtepunt van deze reis te wachten, te weten een safari in nationaal park Yala.

Nationaal park Yala is het oudste nationaal park van Sri Lanka en het op een na grootste van het land met een oppervlakte van 978,8 km2. In het park leven maar liefst 215 verschillende vogelsoorten en 44 soorten zoogdieren. Als u geluk hebt, dan ziet u hier olifanten, herten, krokodillen, wilde zwijnen, buffels en apen.

Hoewel Yala een van de plaatsen in Sri Lanka is waar de meeste luipaarden leven, is het niet zeker dat u ze ziet. Ze verstoppen zich vaak onder de struiken en zijn daardoor moeilijk te spotten. Maar u wordt vergezeld door een bekwame gids die u helpt bij het spotten van dieren en vertelt over de indrukwekkende dieren en planten van het park.

Let op: Nationaal park Yala sluit soms gedeeltes van het park en in de maanden september en oktober is het hele park gesloten. Bezoekt u Sri Lanka tijdens een van deze maanden, dan kan het zijn dat wij uw safari in Yala vervangen door een safari in Nationaal park Udawalawe.

Accommodatie:
Dag 11: Yala – luchthaven – weer naar huis

Vanuit Yala rijdt u naar de luchthaven in Colombo. Hiervandaan vliegt u naar Nederland met tussenlanding(en) onderweg.

Het is mogelijk deze reis te verlengen met een strandvakantie aan een van de mooiste stranden van Sri Lanka. Lees hieronder meer.

Rijtijd: ca. 6,5 uur

Dag 12: Aankomst in Nederland

U landt in Nederland na een avontuurlijke vakantie.

Combineer met
Kies uit de onderstaande mogelijkheden
Verlenging met strandvakantie in Negombo 4 dagen/ 3 nachten

Wij kunnen u van harte aanbevelen de reis in Sri Lanka te verlengen met een strandvakantie. De periode van december tot en met maart is de beste periode om de zuid- en westkust van Sri Lanka te bezoeken. De vakantieplaats Negombo ligt aan de westkust, slechts ongeveer 30 minuten rijden van de internationale luchthaven van Sri Lanka.

Negombo is bekend om zijn brede strand, met goudkleurig zand, en zijn gezellige vakantiesfeer. Het is een veelzijdige plaats waar u alle mogelijkheden heeft om heerlijk te ontspannen en van uw laatste dagen in Sri Lanka te  genieten, bijvoorbeeld met een goed boek bij het zwembad of op het mooie strand.

Negombo kent een groot aanbod aan hotels, restaurants en winkels, en de verhouding toeristen/lokale bewoners is prima.

Accommodatie:
Optionele excursies:
Verlenging met strandvakantie in Passikudah 5 dagen/ 4 nachten

Wij kunnen u van harte aanbevelen de reis in Sri Lanka te verlengen met een strandvakantie. De periode van mei tot en met september is de beste periode om Passikudah, gelegen aan de oostkust van Sri Lanka, te bezoeken.

Deze kleine kustplaats heeft een van de langste – voor zwemmen geschikte – stranden van de wereld. Meer dan 1 km uit de kust is het nog steeds niet diep. De baai bij Passikudah wordt door een rif beschermd, waardoor het een van de veiligste zwemplaatsen van het eiland is. Het is ook een prima locatie om te snorkelen en mooie kleurrijke vissen en mooie koralen te zien.

Passikudah is beroemd om zijn pittoreske schoonheid met palmbomen, zacht goudkleurig zand en kristalhelder water. Hier kunt u uw laatste vakantiedagen in een paradijselijke omgeving doorbrengen.

We maken u erop attent dat u tijdens deze verlenging in Passikudah drie keer in Passikudah en een keer in Negombo overnacht.

Verlenging met strandvakantie in Hikkaduwa 4 dagen/ 3 nachten

Wij kunnen u van harte aanbevelen de reis in Sri Lanka te verlengen met een strandvakantie. De periode van december tot en met maart is de beste periode om het zuidwesten van Sri Lanka, waar de vakantieplaats Hikkaduwa ligt, te bezoeken.

Hikkaduwa werd in de jaren 70 al op de internationale wereldkaart gezet en was een van de eerste vakantieplaatsen van Sri Lanka. In Hikkaduwa vindt u een overvloed aan hotels, restaurants, souvenirshops en touroperators die zowel tochten boven als onder water organiseren. Ter hoogte van Hikkaduwa ligt een groot koraalrif waar u kunt snorkelen en duiken te midden van mooie vissen en schildpadden.

Hikkaduwa is een populaire vakantiebestemming, en niet zonder reden, want hoewel er sprake is van een stijgende populariteit, heeft deze plaats niets aan gezelligheid en ontspannen sfeer ingeboet.

Verlenging met strandvakantie op de Malediven 6 dagen/5 nachten

De Malediven liggen in de Indische Oceaan, ten zuidwesten van Sri Lanka en strekken zich over 820 km van noord naar zuid en over 120 km van oost naar west uit. Het is het kleinste land van Azië en bestaat uit 1.190 koraaleilandjes, gegroepeerd in 26 ringvormige eilandengroepjes, atollen genaamd. De eilanden worden omgeven door een diepblauwe zee en turquoise lagunes, die door ongerepte koraalriffen worden beschermd.

De Malediven is met een gemiddelde hoogte van 1,5 meter boven de zeespiegel het laagst gelegen land ter wereld.

Slechts 202 eilanden van het land zijn bewoond en 87 eilanden worden voor toerisme aangewend.

In 2017 behaalde de Malediven een record aantal toeristen, en dat is niet vreemd, want de Malediven zijn een waar paradijs. Hier vindt u heerlijke bungalows aan het strand, villa’s gebouwd op palen in het turquoise water, het hele jaar door een gemiddelde temperatuur van 30 graden, 10 zonuren per dag, witte stranden met wuivende kokospalmen, een verkoelend briesje en kristalhelder water.

De kleuren op de Malediven zijn zo fel en intens dat u geen filters op uw foto’s hoeft toe te passen: het zijn net ansichtkaarten van superkwaliteit!

De meeste hotels op de Malediven bieden verschillende watersportactiviteiten en excursies aan, o.a. een cruise bij zonsondergang met mogelijkheid dolfijnen te spotten, eilandhoppen, romantische picknick op een zandbank en snorkel- en duiktochten. De Malediven zijn ook voor duikers en snorkelaars het paradijs, want hier ligt een aantal van de prachtigste riffen ter wereld, vol kleurrijke koralen en vissen. U kunt hier zelfs kleine rifhaaien, roggen en schildpadden tegenkomen.

‘s Avonds kunt u een wandeling langs het strand maken en van de mooie zonsondergang genieten.

Waarom zou u uw droom niet laten uitkomen? Ga met ons mee naar de Malediven en geniet van de rust, ontspanning en de mooiste bountystranden.

U verblijft in het met een prijs bekroonde resort Summer Island.

Het verblijf is inclusief volpension en gebaseerd op een superior bungalow, waar 3 volwassenen of 2 volwassenen en 1 kind kunnen overnachten.

Accommodatie:
De Malediven met kinderen 6 dagen/5 nachten

De Malediven liggen in de Indische Oceaan, ten zuidwesten van Sri Lanka en strekken zich over 820 km van noord naar zuid en over 120 km van oost naar west uit. Het is het kleinste land van Azië en bestaat uit 1.190 koraaleilandjes, gegroepeerd in 26 ringvormige eilandengroepjes, atollen genaamd. De eilanden worden omgeven door een diepblauwe zee en turquoise lagunes, die door ongerepte koraalriffen worden beschermd.

De Malediven is met een gemiddelde hoogte van 1,5 meter boven de zeespiegel het laagst gelegen land ter wereld.

Slechts 202 eilanden van het land zijn bewoond en 87 eilanden worden voor toerisme aangewend.

In 2017 behaalde de Malediven een record aantal toeristen, en dat is niet vreemd, want de Malediven zijn een waar paradijs. Hier vindt u heerlijke bungalows aan het strand, villa’s gebouwd op palen in het turquoise water, het hele jaar door een gemiddelde temperatuur van 30 graden, 10 zonuren per dag, witte stranden met wuivende kokospalmen, een verkoelend briesje en kristalhelder water.

De kleuren op de Malediven zijn zo fel en intens dat u geen filters op uw foto’s hoeft toe te passen: het zijn net ansichtkaarten van superkwaliteit!

Het Bandos Island Resort biedt een kinderclub en een aantal leuke activiteiten voor jong en oud. Ook worden interessante excursies aangeboden zoals een zonsondergangscruise, waarbij het mogelijk is dolfijnen te zien, en snorkel- en duiktochten. De Malediven zijn namelijk een waar snorkel- en duikparadijs, met enkele van de mooiste riffen ter wereld vol koralen en vissen in alle kleuren van de regenboog – misschien vindt u Nemo wel!

‘s Avonds kunt u een strandwandeling maken en genieten van de mooie zonsondergang of even langsgaan bij het recreatiecentrum Clubhouse voor een spelletje of een potje tafeltennis.

Waarom zou u een droom niet in vervulling laten gaan? Ga mee naar de Malediven, waar u de mooiste bounty-stranden van de wereld vindt en recreatiemogelijkheden voor het hele gezin.

Het verblijf is inclusief volpension en gebaseerd op een deluxe-kamer, waar 2 volwassenen en 2 kind kunnen overnachten.

Neem contact op met reisadviseur Richard Thijssen

Schrijf naar:
info@asiatours.nl

Bel naar:
020 - 369 07 86

Openingstijden:
Ma., wo. en vr.: 09.00 – 16.00
Di. en do.: 09.00 – 14.00

Wij gebruiken cookies om onze website gebruikersvriendelijker en relevanter voor u te maken, en om gerichte advertenties te tonen. U gaat akkoord als u verder klikt.

Klik hier als u niet akkoord gaat met cookies. Wij gebruiken een cookie om te onthouden dat u niet akkoord gaat.

Lees hier meer.