11 dagen

Sri Lanka met kinderen

Neem uw kinderen mee naar Sri Lanka en geniet van prachtige stranden, het weelderige hoogland en een fantastische safari in nationaal park Yala. De rondreis kan met een strandvakantie worden verlengd.

Sri Lanka met kinderen Sri Lanka met kinderen
11 dagen

Sri Lanka met kinderen

Neem uw kinderen mee naar Sri Lanka en geniet van prachtige stranden, het weelderige hoogland en een fantastische safari in nationaal park Yala. De rondreis kan met een strandvakantie worden verlengd.

Wat is bij de prijs inbegrepen?
In de prijs is inbegrepen
 • Vlucht van Nederland naar Colombo v.v.
 • 5 overnachtingen in 3-sterrenhotels
 • 3 overnachtingen in 2-sterrenhotels
 • 8 x ontbijt (dag 3 t/m dag 10)
 • Lokale, Engelssprekende chauffeur/gids bij excursies en tochten
 • Vervoer in auto of minibus met airconditioning
 • Dag en nacht bemande noodtelefoon gedurende de hele vakantie
 • Vertrekgarantie – de reis gaat door ongeacht het aantal deelnemers

Inclusief een uitgebreid excursiepakket:

 • Vismarkt Llelama in Negombo
 • Olifantenhuis in Pinnawala
 • Wandeltocht naar de kleine Adam’s Peak
 • Bezoek aan ‘de brug met de negen bogen’
 • Bezoek aan theefabriek in Ella
 • Waterval Rawana
 • De heilige pelgrimsplaats Kataragama
 • Safari in nationaal park Yala
 • Entreegeld en heffingen voor genoemde bezienswaardigheden

Kies deze reis omdat…

Sri Lanka is een fantastisch land om met kinderen in te reizen. De afstanden zijn overbrugbaar en de belevenissen zeer kindvriendelijk, en de lokale bevolking zal u met open armen verwelkomen.

We hebben familievriendelijke hotels geselecteerd en er voor de kinderen een zwembad is. Het reisprogramma bevat veel spannende belevenissen, maar niet te veel, zodat er voldoende tijd voor ontspanning is.

Na de vlucht begint uw rondreis ontspannen in de badplaats Negombo. Vanuit hier gaat de reis naar Kandy, met een stop bij het olifantenweeshuis in Pinnawala. U kunt hier speelse olifanten in de rivier zien baden.

Vanuit Kandy maken jullie een prachtige reis door het hoogland van Sri Lanka. De eindbestemming is de gezellige plaats Ella en onderweg zien jullie weelderige groene bergen, theeplantages en watervallen voorbij glijden. Ella is idyllisch aan het einde van een grote kloof gelegen. Bij helder weer is vanaf hier de kust te zien. Vanuit Ella rijden jullie via de heilige pelgrimsplaats Kataragama naar nationaal park Yala. Hier staan jullie grote belevenissen in de dierenwereld te wachten. Vanuit een jeep kunnen jullie apen, olifanten, krokodillen en misschien luipaarden spotten.

De reis is te verlengen met een strandvakantie aan een van de mooie stranden van Sri Lanka.

Bekijk alle foto's
Foto's
Gedetailleerd reisprogramma
Dag 1: Vlucht vanuit Nederland

Vertrek vanaf gekozen luchthaven in Nederland met tussenlanding(en) onderweg.

Dag 2: Aankomst in Colombo – Negombo

Na aankomst in de luchthaven van Colombo halen jullie de bagage op. In de aankomsthal worden jullie door de gids opgewacht. Hij heeft een bord met ‘Asiatours’ erop in zijn hand.  Hij rijdt jullie naar het strandhotel in Negombo. Na de lange vlucht kunnen jullie hier tot rust komen en aan het tijdsverschil en de temperatuur wennen.

Rijtijd: ca. 30 min.

Accommodatie:
Dag 3: Negombo zelf verkennen

Negombo is bekend om zijn brede, goudkleurige strand. Jullie kunnen de dag zelf invullen met zwemmen, spelen of het lezen van een goed boek bij het zwembad van het hotel.

Het is ook mogelijk de Hollandse kanalen te bekijken. Deze kanalen, in totaal 100 km lang, werden in de koloniale tijd door Hollanders ten behoeve van goederentransport aangelegd.

Geniet vanaf het strand van een mooie zonsondergang.

Dag 4: Negombo – olifantenweeshuis in Pinnawala - Kandy

Negombo kent een prima verhouding toeristen/lokale bewoners. Voor veel lokale bewoners is visserij nog steeds de inkomstenbron. Vroeg in de ochtend keren ze terug van zee en maken de vangst klaar voor verkoop op de vismarkt Llelama.
Deze belevenis willen we jullie niet onthouden. Jullie worden vroeg door jullie chauffeur/gids bij het hotel opgehaald en naar de fascinerende vismarkt gereden. Hier kunnen jullie de vissen die in de nachtelijke uren zijn gevangen bekijken en de authentieke sfeer opsnuiven.

Na deze belevenis worden jullie weer naar het hotel gereden. Na het ontbijt en uitchecken rijdt de chauffeur/gids jullie naar Kandy.

Op weg naar Kandy stoppen jullie bij het olifantenweeshuis in Pinnawala. Het is een fascinerende belevenis om de vele olifanten die hier leven te bekijken. In dit olifantenweeshuis worden gewonde olifanten en verweesde olifanten opgevangen. Toen deze opvang in 1975 werd opgericht, waren er slechts 7 olifanten. Tegenwoordig zijn het er 80. De Sri Lankaanse olifant behoort tot de bedreigde dierensoorten doordat er steeds minder leefgebieden zijn en het bestand de laatste 75 jaar met 50% is afgenomen. In Pinnawala is het gelukt een fokprogramma voor de olifanten te maken.

Jullie kunnen deze grote fascinerende dieren van heel dichtbij bekijken. Misschien zien jullie ook de speelse baby-olifantjes.

Een paar keer per dag lopen de olifanten en masse door de hoofdstraat van de stad naar de rivier om te baden. Het is een prachtig gezicht om de olifanten uitbundig van het water te zien genieten. Jullie kunnen in een van de restaurants een lunch nemen en tegelijkertijd naar de badende olifanten kijken.

Na het bezoek aan de olifanten rijden jullie verder naar Kandy.

Kandy is mooi gelegen aan het gelijknamige kunstmatige meer op een hoogte van 500 meter in de groene bergen. De stad is bekend als de stad die nog lang zijn vrijheid behield nadat de rest van het eiland onder koloniaal regime was gekomen. Kandy is erin geslaagd om in de vorm van muziek, dans en architectuur zijn unieke tradities en cultuur te bewaren.

Rijtijd: ca. 4 uur

Accommodatie:
Optionele excursies:
Dag 5: 'Maak je eigen ontbijt' - Ella

Deze ochtend krijgen jullie een kleine introductie in het bereiden van Sri Lankaanse gerechten. Jullie gaan namelijk zelf jullie ontbijt maken. De kok van het hotel laat zien hoe de gerechten worden bereid. Daarna is het jullie beurt, uiteraard met hulp en begeleiding van de kok. Na afloop kunnen jullie van de lekkere gerechten genieten.

De ochtend is ter vrije besteding tot het moment dat jullie chauffeur/gids jullie bij het hotel ophaalt en naar de accommodatie in Ella rijdt.

De rit naar Ella is ongelooflijk mooi. Jullie rijden door het betoverende en weelderige hoogland van Sri Lanka en langs kleine watervallen, groene velden met theeplantages en lokaal leven in de dorpen. Als jullie uit de auto willen stappen om foto’s te maken, kunnen jullie de chauffeur/gids vragen om in de berm te stoppen.

Jullie komen ‘s avonds in Ella aan.

 

Dag 6: Zelf Ella verkennen – bezoek aan theefabriek

Ella is prachtig aan het einde van een kloof, Ellas Gap geheten, gelegen. Bij helder weer is vanuit de stad de kust te zien.

Ella wordt omgeven door theeplantages. In de middag haalt jullie chauffeur/gids jullie op en rijdt jullie naar een theefabriek.  Hier krijgt jullie het hele productieproces te zien, van het plukken van de blaadjes tot de thee verpakt en klaar voor de export is. Sri Lanka is wereldberoemd om zijn productie van thee.

‘s Avonds kunnen jullie een wandeling in Ella maken en in een van de gezellige cafeetjes of restaurants een hapje eten. Er heerst een heerlijk en ontspannen sfeer in dit mooie berg in de dorpen.

Accommodatie:
Dag 7: Ella – wandeltocht naar de kleine Adam's Peak en bezoek aan 'de brug met de negen bogen'

Vandaag gaan jullie een kleine wandeltocht naar de kleine Adam’s Peak maken.  Het is een wandeltocht van een paar uur en kan wel voor wat zweet op het voorhoofd zorgen. Een wandeltocht op de kleine Adam’s Peak is geschikt voor gezinnen met kinderen, maar mag niet worden verward met de ‘echte’ Adam’s Peak. Laatstgenoemde is een berg op een heel andere plaats in het land en bovendien veel zwaarder te beklimmen.

Vanaf de top van de kleine Adam’s Peak heeft u een fantastisch uitzicht en kunt u de kloof, Ellas Gap, in kijken.

In de middag neemt jullie chauffeur/gids jullie mee naar ‘de brug met de negen bogen’, de mooie en iconische brug waar Ella bekend om is.

Accommodatie:
Dag 8: Ella – Waterval Rawana - Kataragama - Yala

Vandaag nemen jullie afscheid van Ella en rijden over kronkelige bergwegen naar Yala.

Onderweg maken jullie een stop bij de mooie waterval Rawana Falls en de stad Kataragama, een van de heiligste pelgrimsplaatsen in Sri Lanka. Elk jaar trekken duizenden hindoes, boeddhisten en moslims naar deze plek om hun respect te tonen, te mediteren of tot hun god te bidden.
Volgens zeggen mediteerde Boeddha bij de stoepa Kirivehera in Kataragama tijdens zijn derde en laatste bezoek aan Sri Lanka.

‘ s Middags komen jullie in het hotel in Yala aan.

Rijtijd: ca. 4 uur

Accommodatie:
Dag 9: Safari in nationaal park Yala

Voor deze ochtend staat er niets gepland. Jullie kunnen lekker luieren in het hotel. ‘ s Middags gaan jullie op een fantastische safari in nationaal park Yala.

Nationaal park Yala is het oudste nationaal park van Sri Lanka en het op een na grootste van het land met een oppervlakte van 978,8 km2. In het park leven maar liefst 215 verschillende vogelsoorten en 44 soorten zoogdieren. Als u geluk hebt, dan ziet u hier olifanten, herten, krokodillen, wilde zwijnen, buffels en apen.

Hoewel Yala een van de plaatsen in Sri Lanka is waar de meeste luipaarden leven, is het niet zeker dat u ze ziet. Ze verstoppen zich vaak onder de struiken en zijn daardoor moeilijk te spotten. Maar u wordt vergezeld door een bekwame gids die u helpt bij het spotten van dieren en vertelt over de indrukwekkende dieren en planten van het park.

Let op: Nationaal park Yala sluit soms gedeeltes van het park en in de maanden september en oktober is het hele park gesloten. Bezoekt u Sri Lanka tijdens een van deze maanden, dan kan het zijn dat wij uw safari in Yala vervangen door een safari in Nationaal park Udawalawe.

Accommodatie:
Dag 10: Yala – Terugreis

Vanuit Yala rijden jullie naar de luchthaven in Colombo. Hiervandaan vliegen jullie naar Nederland met tussenlanding(en) onderweg.

Het is mogelijk deze reis te verlengen met een strandvakantie aan een van de mooiste stranden van Sri Lanka. Lees hieronder meer.

Dag 11: Weer thuis

Jullie landen in Nederland na een avontuurlijke vakantie.

Combineer met
Kies uit de onderstaande mogelijkheden
Verlenging met strandvakantie in Mirissa 4 dagen/ 3 nachten

Wij kunnen u van harte aanbevelen de reis in Sri Lanka te verlengen met een strandvakantie. De periode van december tot en met maart is de beste periode om de zuid- en westkust van Sri Lanka te bezoeken. Aan de zuidkust van Sri Lanka ligt de kleine vakantieplaats Mirissa.

Mirissa is echt op de wereldkaart gezet na de ontdekking dat maar liefst 26 verschillende soorten walvissen de stad op korte afstand passeren in de periode van oktober tot en met april. O.a. de grootste walvis, de blauwe vinvis.

Maar Mirissa heeft meer dan alleen maar walvissen. De kleine gezellige vakantieplaats heeft een fantastisch strand dat wordt omgeven door wuivende palmbomen. Het is moeilijk om niet om deze plaats verliefd te worden. Het is een perfecte plaats om uw reis in Sri Lanka mee af te sluiten.

Verlenging met strandvakantie in Negombo 4 dagen/ 3 nachten

Wij kunnen u van harte aanbevelen de reis in Sri Lanka te verlengen met een strandvakantie. De periode van december tot en met maart is de beste periode om de zuid- en westkust van Sri Lanka te bezoeken. De vakantieplaats Negombo ligt aan de westkust, slechts ongeveer 30 minuten rijden van de internationale luchthaven van Sri Lanka.

Negombo is bekend om zijn brede strand, met goudkleurig zand, en zijn gezellige vakantiesfeer. Het is een veelzijdige plaats waar u alle mogelijkheden heeft om heerlijk te ontspannen en van uw laatste dagen in Sri Lanka te  genieten, bijvoorbeeld met een goed boek bij het zwembad of op het mooie strand.

Negombo kent een groot aanbod aan hotels, restaurants en winkels, en de verhouding toeristen/lokale bewoners is prima.

Accommodatie:
Optionele excursies:
Verlenging met strandvakantie in Passikudah 5 dagen/ 4 nachten

Wij kunnen u van harte aanbevelen de reis in Sri Lanka te verlengen met een strandvakantie. De periode van mei tot en met september is de beste periode om Passikudah, gelegen aan de oostkust van Sri Lanka, te bezoeken.

Deze kleine kustplaats heeft een van de langste – voor zwemmen geschikte – stranden van de wereld. Meer dan 1 km uit de kust is het nog steeds niet diep. De baai bij Passikudah wordt door een rif beschermd, waardoor het een van de veiligste zwemplaatsen van het eiland is. Het is ook een prima locatie om te snorkelen en mooie kleurrijke vissen en mooie koralen te zien.

Passikudah is beroemd om zijn pittoreske schoonheid met palmbomen, zacht goudkleurig zand en kristalhelder water. Hier kunt u uw laatste vakantiedagen in een paradijselijke omgeving doorbrengen.

We maken u erop attent dat u tijdens deze verlenging in Passikudah drie keer in Passikudah en een keer in Negombo overnacht.

De Malediven met kinderen 6 dagen/5 nachten

De Malediven liggen in de Indische Oceaan, ten zuidwesten van Sri Lanka en strekken zich over 820 km van noord naar zuid en over 120 km van oost naar west uit. Het is het kleinste land van Azië en bestaat uit 1.190 koraaleilandjes, gegroepeerd in 26 ringvormige eilandengroepjes, atollen genaamd. De eilanden worden omgeven door een diepblauwe zee en turquoise lagunes, die door ongerepte koraalriffen worden beschermd.

De Malediven is met een gemiddelde hoogte van 1,5 meter boven de zeespiegel het laagst gelegen land ter wereld.

Slechts 202 eilanden van het land zijn bewoond en 87 eilanden worden voor toerisme aangewend.

In 2017 behaalde de Malediven een record aantal toeristen, en dat is niet vreemd, want de Malediven zijn een waar paradijs. Hier vindt u heerlijke bungalows aan het strand, villa’s gebouwd op palen in het turquoise water, het hele jaar door een gemiddelde temperatuur van 30 graden, 10 zonuren per dag, witte stranden met wuivende kokospalmen, een verkoelend briesje en kristalhelder water.

De kleuren op de Malediven zijn zo fel en intens dat u geen filters op uw foto’s hoeft toe te passen: het zijn net ansichtkaarten van superkwaliteit!

Het Bandos Island Resort biedt een kinderclub en een aantal leuke activiteiten voor jong en oud. Ook worden interessante excursies aangeboden zoals een zonsondergangscruise, waarbij het mogelijk is dolfijnen te zien, en snorkel- en duiktochten. De Malediven zijn namelijk een waar snorkel- en duikparadijs, met enkele van de mooiste riffen ter wereld vol koralen en vissen in alle kleuren van de regenboog – misschien vindt u Nemo wel!

‘s Avonds kunt u een strandwandeling maken en genieten van de mooie zonsondergang of even langsgaan bij het recreatiecentrum Clubhouse voor een spelletje of een potje tafeltennis.

Waarom zou u een droom niet in vervulling laten gaan? Ga mee naar de Malediven, waar u de mooiste bounty-stranden van de wereld vindt en recreatiemogelijkheden voor het hele gezin.

Het verblijf is inclusief volpension en gebaseerd op een deluxe-kamer, waar 2 volwassenen en 2 kind kunnen overnachten.

Neem contact op met reisadviseur Richard Thijssen

Schrijf naar:
info@asiatours.nl

Bel naar:
020 - 369 07 86

Openingstijden:
Ma., wo. en vr.: 09.00 – 16.00
Di. en do.: 09.00 – 14.00

Wij gebruiken cookies om onze website gebruikersvriendelijker en relevanter voor u te maken, en om gerichte advertenties te tonen. U gaat akkoord als u verder klikt.

Klik hier als u niet akkoord gaat met cookies. Wij gebruiken een cookie om te onthouden dat u niet akkoord gaat.

Lees hier meer.