Rondreizen in Thailand

Thailand is een droombestemming voor alle leeftijden.

Een rondreis in Thailand voert u naar grote steden, tempels, nationaal parken en niet in de laatste plaats naar stranden die samen en elk voor zich uw hart zullen veroveren.

Voor vragen over onze reizen naar Thailand kunt u bellen met onze reisspecialisten op tel. 020 – 369 07 86.

Thailand Thailand

Rondreizen in Thailand

Thailand is een droombestemming voor alle leeftijden.

Een rondreis in Thailand voert u naar grote steden, tempels, nationaal parken en niet in de laatste plaats naar stranden die samen en elk voor zich uw hart zullen veroveren.

Voor vragen over onze reizen naar Thailand kunt u bellen met onze reisspecialisten op tel. 020 – 369 07 86.

Waarom een reis naar Thailand?

Thailand heeft alles!

Spannende volksstammen in de bergen, grote steden vol contrasten, unieke nationaal parken, een heerlijke keuken en eindeloze witte stranden.

Thailand is een fascinerend land en één van de topbestemmingen in Azië. Of uw voorkeur nu naar grote steden, de natuur of een strandvakantie uitgaat, een vakantie in Thailand is een belevenis voor het leven.

Onze rondreizen in Thailand

Onze rondreizen hebben elk hun eigen focus. Bijvoorbeeld de rondreis voor het gezin met focus op kindvriendelijke belevenissen, een actieve rondreis, een rondreis langs de hoogtepunten van Thailand en een rondreis waarbij u drie verschillende Thaise eilanden bezoekt.

Hieronder kunt u meer over enkele hoogtepunten van de rondreizen in Thailand lezen.

Bangkok

Bangkok is de adembenemende hoofdstad en tevens grootste stad van Thailand.

Hier vindt u grote verlichte winkelcentra, door architecten ontworpen wolkenkrabbers die zij aan zij liggen met kleine winkels en fonkelende tempels; de geuren van de vele straatkeukens, die zich vermengen met de uitlaatgassen van het drukke verkeer, kanalen gevuld met boten; en in het oranje geklede monniken die tussen drukke zakenlui, schoolgaande kinderen en toeristen in de straten van de stad lopen.

In Bangkok vindt u veel contrasten tussen het oude en traditionele enerzijds en het nieuwe en moderne anderzijds, die samen een prachtig geheel vormen.
Bezoek bijvoorbeeld:

 • Koninklijk paleis Grand Palace, een van de grootste bezienswaardigheden van Bangkok. De bouw van dit paleis werd in 1782 voltooid. Het was 150 jaar lang de residentie van de koning. In het paleis vindt u het heiligste Boeddhabeeld van Thailand, gemaakt van één enorm stuk lichtgroene jade.
 • Bang Yai laat met zijn smalle straten en ander soort verkeer dan in het centrum een heel ander Bangkok zien. U kunt in Wat Bang Yai de op een na grootste liggende Boeddha van Bangkok zien (de grootste vindt u in Wat Pho).
 • Het grote net van waterwegen, ook wel ‘klongs’ genoemd. Vaar in een traditioneel Thaise boot en beleef Bangkok vanaf het water. U zult bijvoorbeeld ontdekken dat de huizen met de voorzijde richting het water zijn gebouwd, wat laat zien hoe belangrijk de kanalen zijn.
 • Een van de ontelbare markten van Bangkok, waar u kleding en souvenirs kunt kopen of bij de straatkeukens kunt eten. Bezoek bijvoorbeeld Chatuchak, een markt met meer dan 15.000 kraampjes en daarmee een van de grootste markten ter wereld, of een van de vele drijvende markten, die zoals de naam al aangeeft, zich te water bevinden.
 • Goed verborgen, omzoomd door rivier de Chao Phraya, vindt u een van de ongerepte hoeken van Bangkok, Bang Kra Jao, alleen per boot te bereiken. Hier ziet u groene en ongerepte natuur met bananenbomen, watervallen en dikke bamboe. Maak een mooie fietstocht door de dorpen, begroet de glimlachende bewoners en vang een glimp van de skyline van Bangkok op de achtergrond op.

Chiang Mai

Chiang Mai is de op een na grootste stad van Thailand. Ondanks de grootte is het een rustige en zeer charmante stad met een interessante culture geschiedenis.

Van 1296 tot 1768 was Chiang Mai de hoofdstad van het Lanna-rijk, dat zich tot het huidige Laos uitstrekte. Het erfgoed van het Lanna-rijk leeft nog steeds voort, bijvoorbeeld in de lokale keuken.

In en om Chiang Mai kunt u:

 • De prachtige en zeer heilige tempel Wat Prathat Doi Suthep bekijken, op een berghelling in nationaal park Doi Pui gelegen. Doi Suthep is een prachtige gouden pagode uit 1383, waarin relikwieën van Boeddha worden bewaard. Vanaf de tempel is er een mooi uitzicht over Chiang Mai.
 • Thaise gerechten leren te bereiden in de koksschool Baan Hongnual, waar wordt gekookt volgens tradities uit het Lanna-rijk. U leert over verschillende ingrediënten en kruiden, en krijgt uiteraard de mogelijkheid om zelf met kundige begeleiding een aantal lekkere gerechten te bereiden.
 • Een van de vele markten van Chiang Mai te bezoeken, bijvoorbeeld de beroemde nachtmarkt van Chiang Mai. Hier komen lokale bewoners en bezoekers om het een en ander te kopen of bij een van de vele straatkeukens te eten.

Strandvakantie in zuiden van Thailand

U kunt uw reis met een strandvakantie aan een van de mooiste stranden van Thailand afsluiten, hetzij op het vasteland, hetzij op een van de prachtige eilanden.

Een aantal reizen wordt met een strandvakantie in Cha Am of Khao Lak afgesloten. Daarnaast is het bij een aantal reizen mogelijk om de reis met een strandvakantie op Koh Samui of in Cha Am, Khao Lak of Rayong te verlengen.

Als u onze rondreis eilandhoppen kiest, bezoekt u drie van de mooie Thaise eilanden: Koh Lanta, Koh Hai en Koh Mook, waarover u op de afzonderlijke pagina van de reis meer kunt lezen.

Strandvakantie op Koh Samui

Koh Samui ligt in de Golf van Thailand en is het op twee na grootste eiland van Thailand.

Het eiland behoort tot de meestbezochte eilanden van het land. Dat is niet vreemd. Hier vind je alles waar je van droomt als je aan een strandvakantie denkt: lange, schitterende stranden, turquoise water en kokospalmen.

Als je het strand even wilt laten voor wat het is, kun je een aantal van de interessante bezienswaardigheden van Koh Samui bezoeken, bijvoorbeeld het 12 meter hoge Boeddhabeeld, Wat Phra Yai, de watervallen van Namuang of een van de lokale markten op het eiland. Daarnaast is Koh Samui ook bekend om zijn veelzijdige keuken, waar je je smaakpapillen kunt verwennen.

Strandvakantie in Cha Am

Cha Am is een kleine, rustige vakantieplaats ten zuiden van Bangkok, in het zuidoosten van Thailand.

Hier kunt u van de ontspannen sfeer op het lange en kindvriendelijke strand genieten, de kleine marktkramen verkennen of in een van de restaurants eten.

Als u even iets anders dan het strand wilt, kunt u het in Griekse stijl gebouwde Santorini Park bezoeken. Dit is zowel een pretpark als een winkelcentrum in de openlucht. U ziet hier o.a. de iconische, witte huizen met blauwe luiken, bekend van het Griekse eiland Santorini.

Strandvakantie in Khao Lak

Khao Lak ligt ten noorden van Phuket, in het zuidwesten van Thailand. Hier vindt u aan de ene kant prachtig, blauw water en aan de andere kant een weelderig regenwoud.

Khao Lak bestaat uit meerdere aaneengesloten stranden die samen een vakantieparadijs vormen. Onze reizen gaan naar Nang Thong Beach, het populairste gebied van Khao Lak.

Naast heerlijk op het strand te ontspannen kunt u een wandeltocht in het nabijgelegen nationaal park Khao Lak-Lam Ru maken, een duik- of snorkeltocht bij de Similan-eilanden – een van de mooiste duiklocaties ter wereld – maken of nationaal park Khao Sok – dat een van de oudste regenwouden ter wereld herbergt – bezoeken.

Strandvakantie in Rayong

Rayong ligt ca. 215 km ten zuidoosten van Bangkok.

In Rayong kunt u volop ontspannen op het lange, kindvriendelijke strand ‘Wang Kaew’ of bij het zwembad van het hotel, waar ook een strand is.

Bezoek de kleine vissersplaats Ban Phe, waar u over de promenade kunt wandelen, op verkenning langs de vele marktkramen kunt gaan of een boot naar de populaire eilanden, bijvoorbeeld Koh Mun of Koh Samet, kunt nemen om de goede snorkelmogelijkheden te benutten.

Andere belevenissen in Thailand

Thailand biedt naast bovengenoemde nog veel meer belevenissen.

In Thailand kunt u bijvoorbeeld ook het volgende beleven:

 • Rivier de Kwai en omgeving, waar u op een ‘flotel’ overnacht. Dit is een hotel gebouwd op een houtvlot in de rivier de Kwai. Bezoek de Dodenspoorlijn, tijdens de Tweede Wereldoorlog aangelegd van Thailand naar Myanmar. Het aanleggen van deze 415 km lange spoorlijn duurde 18 maanden en kostte meer dan 100.000 dwangarbeiders het leven. Hellfire-Pass was het zwaarste deel om aan te leggen.
 • Trekking in de jungle in de bergen bij Mae Tang, ten noorden van Chiang Mai. Hier wandelt u o.a. over glooiende heuvels, door de dichtbegroeide jungle en door een open boslandschap. Bezoek dorpen waar etnische minderheden wonen en hoor over de wijze van leven in deze dorpen. Een afsluitende raftingtocht op de rivier de Taeng is absoluut ook een fantastische belevenis.
 • Ten noorden van Chiang Mai ligt Chiang Rai, dicht bij de grens met Myanmar en Laos. Het gebied wordt de Gouden Driehoek genoemd en was vroeger het hart van de opiumhandel. Hier vindt u unieke natuur bestaande uit dalen, bergen en regenwouden, en bovendien interessante dorpen waar etnische bergstammen wonen. Bezoek de mooie, heilige tempel Wat Phra Kaew en maak een boottocht op de rivier de Mekong, die de grens met Laos vormt.
 • Elephant Care, dicht bij Chiang Mai, biedt u de mogelijkheid een kijkje in het alledaagse leven van de olifanten te nemen. In deze opvang wordt liefdevol voor deze intelligente dieren gezorgd. Ritjes of andere soorten van vermaak zijn verboden.
 • Neem een kijkje bij de verschillende bergstammen in het noorden van Thailand, o.a. de Padaung-stam (Longneck). De stam is bekend om het feit dat de vrouwen van de stam grote ringen om hun hals dragen. Deze ringen dienden oorspronkelijk als bescherming tegen tijgeraanvallen.

Meer informatie over onze rondreizen in Thailand

U kunt meer over de afzonderlijke rondreizen in Thailand lezen door op “Lees meer” boven aan de pagina te klikken. Hier vindt u meer informatie over de hoogtepunten van de reis, prijzen, het dag-tot-dag programma en nog veel meer.

Heeft u vragen?

Op onze pagina met reisinformatie vindt u informatie over de praktische zaken rond het reizen naar Thailand.

Als u nog meer vragen over Thailand, onze andere reizen naar Zuidoost-Azië, het boeken of over iets heel anders heeft, kunt u altijd contact met ons opnemen.

We helpen u graag bij het boeken van de vakantie van uw leven!

Asiatours.nl – Avontuurlijke rondreizen!

Bekijk een selectie van de foto's
Foto's
Neem contact op met reisadviseur Richard Thijssen

Schrijf naar:
info@asiatours.nl

Bel naar:
020 - 369 07 86

Openingstijden:
Ma., wo. en vr.: 09.00 – 16.00
Di. en do.: 09.00 – 14.00

Wij gebruiken cookies om onze website gebruikersvriendelijker en relevanter voor u te maken, en om gerichte advertenties te tonen. U gaat akkoord als u verder klikt.

Klik hier als u niet akkoord gaat met cookies. Wij gebruiken een cookie om te onthouden dat u niet akkoord gaat.

Lees hier meer.