14 dagen

Actieve vakantie in Thailand

Beleef Bangkok vanaf de waterwegen en de jungle, de rivier de Kwai vanaf een drijvend hotel, Chiang Mai vanaf de fiets en sluit de reis af met een trekkingtocht en raftingtocht bij Mae Taeng.

Actieve vakantie in Thailand Actieve vakantie in Thailand
14 dagen

Actieve vakantie in Thailand

Beleef Bangkok vanaf de waterwegen en de jungle, de rivier de Kwai vanaf een drijvend hotel, Chiang Mai vanaf de fiets en sluit de reis af met een trekkingtocht en raftingtocht bij Mae Taeng.

Wat is bij de prijs inbegrepen?
In de prijs is inbegrepen
 • Vlucht heen van Nederland naar Bangkok, en vlucht terug van Chiang Mai
 • 6 x overnachting in 3- en 4-sterrenhotels
 • 1 x overnachting in Hin Tok River Camp, in luxueuze tent
 • 1 x overnachting in flotel River Kwai Jungle Rafts
 • 1 x overnachting in couchette in de nachttrein van Bangkok naar Chiang Mai
 • 2 x overnachting in bergdorp bij Mae Tang
 • 10 x ontbijt (dag 3-7 en dag 9-13)
 • 7 x lunch (dag 3, 4, 5, 6, 10, 11, 12)
 • 5 x diner (dag 4, 5, 8, 10, 11)
 • Gemeenschappelijke bijeenkomst in Bangkok
 • Lokale, Engelssprekende gids bij transfers, excursies en tochten
 • Vervoer in auto of minibus met airconditioning
 • Dag en nacht bemande noodtelefoon gedurende de hele vakantie
 • Vertrekgarantie – de reis gaat door ongeacht het aantal deelnemers

Inclusief een uitgebreid excursiepakket:

 • Grand Palace in Bangkok
 • Boottocht op rivier de Maenam Chao Phraya en de ‘klongs’ van Bangkok
 • Fietstocht in de jungle van Bangkok
 • Oorlogsmuseum (Thailand-Burma Railway Centre), Oorlogsbegraafplaats, Brug over rivier de Kwai
 • Bezoek aan dorp van de Mon-stam
 • Monument Hellfire Pass
 • Treintocht over de Dodenspoorlijn
 • Tempel Doi Suthep en fietstocht in Chiang Mai
 • Markt Nong Hoi en koksschool Baan Hongnual met kookboek en recepten van de school
 • Trekkingtocht bij de bergen van Mae Taeng en raftingtocht op rivier de Taeng
 • Entreegeld en heffingen voor genoemde bezienswaardigheden

Kies deze reis omdat…

Deze actieve reis voert u naar de hoogtepunten van Thailand in het centrale en noordelijke Thailand. U krijgt een prachtige mix van natuur, cultuur en geschiedenis zien.

Bangkok heeft door architecten ontworpen wolkenkrabbers, maar een boottocht op de waterwegen van Bangkok en een fietstocht in de ongerepte jungle van de stad laten u een heel ander Bangkok zien. U reist per nachttrein naar het noordelijk gelegen Chiang Mai, waar u op een koksschool heerlijke Thaise gerechten leert te bereiden. In die stad bezoekt u ook de tempel Doi Suthep, waar een trap van 300 treden u naar de pagode voert. U beleeft een Chiang Mai weg van de gebaande paden tijdens een spannende fietstocht naar de kleine dorpen en de vergeten stad Wiang Kum Kam. U wandelt in de bergen bij Mae Taeng, overnacht in een stammendorp en raft op rivier de Taeng. Ten slotte kunt u een ontspannen strandvakantie houden aan een van de mooiste stranden van Thailand.

Bekijk alle foto's
Foto's
Gedetailleerd reisprogramma
Dag 1: Vlucht van gekozen luchthaven

Vertrek vanaf gekozen luchthaven in Nederland met tussenlanding(en) onderweg.

Dag 2: Aankomst in Bangkok

Na aankomst in Bangkok gaat u door de immigratie, haalt de bagage op en gaat vervolgens naar de aankomsthal. Hier wordt u door de gids opgewacht. Hij heeft een bord met ‘Asiatours’ erop in zijn hand. U wordt vervolgens naar het hotel gereden, waar u twee overnachtingen heeft.

Bangkok is de hoofdstad van Thailand en met zijn ca. 8 miljoen inwoners tevens de grootste stad van het land. De stad strekt zich uit over vele vierkante kilometer en ligt op een vlakte die door waterwegen wordt doorkruist, waarvan rivier de Chao Phraya absoluut de belangrijkste is.

Bangkok is zowel historisch als supermodern. De stad heeft chaos en orde, houten huizen op palen en door architecten ontworpen wolkenkrabbers, en klassieke bezienswaardigheden zoals Grand Palace en het liggende Boeddhabeeld in de tempel Wat Po. Dit alles ademt een onmiskenbare Thaise sfeer. In Bangkok is 24 uur per dag de tropische warmte aan den lijve te voelen en zijn constant, soms tot vervelens toe, de geluiden van auto’s, bussen en tuktuks te horen.

Bangkok heeft ontelbare markten waar van alles, van kleding tot gedroogde vruchten, te koop is, straatkeukens waar u heerlijk kunt eten en drukke zakenlieden die altijd op weg zijn.  Mocht u even genoeg van deze wirwar krijgen, dan herinnert de sfeer onmiskenbaar aan Thailand, wanneer u de in het oranje geklede monniken vroeg in de ochtend aalmoezen ziet verzamelen, een moeder kleine offers in de huistempel ziet leggen of wanneer u in een langstaartbootje de hoofdrivier achter u laat en de weelderigheid langs de kanalen ontdekt. Op dat moment verliezen de meeste toeristen hun hart aan een stad die iets heel speciaals en een aantrekkelijke dynamiek heeft, die zowel de bevolking, het verkeer, waterwegen, markten als tempels karakteriseert.

Aan het eind van de middag vindt er een informatiebijeenkomst in de lobby van Hotel Narai plaats. Onze agent zal u het een en ander over Thailand vertellen, bijvoorbeeld wat u moet respecteren en waarop u moet letten. Hij zal tevens eventuele vragen beantwoorden en het dag-tot-dag programma doornemen. Hierna maken jullie een korte wandeling in de omgeving en wijst de agent geldautomaten, apotheken, goede restaurants e.d. aan.

De rest van de avond is ter vrije besteding.

Accommodatie:
Dag 3: Bangkok - Grand Palace - Boottocht op de rivier Maenam Chao Phraya en de kanalen van Bangkok

Vroeger vond het merendeel van de dagelijkse handel in Thailand op en langs de kanalen plaats. Daarom zal het u niet verwonderen dat de vroegere Europese handelsreizigers en andere bezoekers de stad de bijnaam “het Venetië van het Oosten” gaven. Tegenwoordig wordt het net van waterwegen in Bangkok, rond de hoofdrivier de Maenam Chao Phraya (‘rivier van de koningen’), ook wel de ‘klongs’ van Bangkok genoemd. Deze klongs zijn nog steeds zeer belangrijk voor de lokale bevolking. Wanneer u het lokale leven vanaf het water aanschouwt, zult u ontdekken dat de klongs ook nu nog een fantastische en zeer unieke charme bezitten. U zult overigens ook zien dat de gebouwen langs de oevers met de voorzijde richting het water zijn gebouwd.

De eerste belevenis deze dag is een bezoek aan waarschijnlijk de grootste culturele bezienswaardigheid van Bangkok en Thailand, te weten het koninklijk paleis Grand Palace. Het koninklijk paleis werd ca. 225 jaar geleden gebouwd en heeft nog steeds een schoonheid die niet is te beschrijven, maar gewoon beleefd moet worden! In het paleis vindt u het heiligste Boeddhabeeld van Thailand, gemaakt van één enorm stuk lichtgroene jade. We attenderen u erop dat er in en bij het koninklijk paleis bijzondere kledingvoorschriften gelden.

Van het koninklijk paleis gaat u naar de rivier Maenam Chao Phraya. Hier neemt u de lokale expresboot naar Nontaburi, het ‘oude Bangkok’. U komt hier 45 minuten later aan. Op de lokale markt zorgt de gids ervoor dat u een aantal exotische tropische vruchten kunt proeven. Hierna gaat u aan boord van een traditioneel Thais langstaartbootje. Met hoge snelheid vaart u naar Bang Yai – houd uw pet en bril vast! Bij Wat Bang Yai bezoekt u het op een na grootste liggende Boeddhabeeld van Bangkok. Bang Yai is een heel ander soort Bangkok. De straten zijn smaller en het verkeer is anders.

In Bang Yai stapt u aan boord van opnieuw een langstaartbootje, deze keer met plaats voor maximaal vier personen. Dit bootje vaart u naar een deel van Bangkok, dat een groot contrast met het centrale Bangkok vormt, waar wolkenkrabbers, hoge rijwegen en snelwegen het beeld bepalen. Hier zijn de waterwegen de hoofdwegen, en de groene weelderigheid van Thailand is overal aanwezig.

Aan het einde van de dag bent u weer terug in het hotel.

Accommodatie:
Dag 4: Bangkok – Rivier de Kwai – Hellfire Pass

Vandaag gaat u een zeer fascinerende, 3 dagen en 2 nachten durende excursie maken naar rivier de Kwai, de stad Kanchanaburi en de grote, omliggende jungle. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd hier onder onmenselijke en erbarmelijke omstandigheden een spoorlijn van Thailand naar Myanmar (vroeger Birma geheten) aangelegd. Het aanleggen van dit spoortraject van 415 km lang nam 18 maanden in beslag en kostte in deze periode, 1942-43, het leven aan ca. 100.000 onder dwang werkende Thai, Maleiers, Chinezen, Tamils en andere Aziaten en ca. 12.500 geallieerde krijgsgevangenen. Deze werkelijkheid heeft als uitgangspunt van de beroemde roman ”Brug over de rivier de Kwai” van schrijver Pierre Boulle en later de gelijknamige film gediend.

U wordt vroeg in de ochtend bij het hotel opgehaald om het drukste verkeer in Bangkok te omzeilen. Als u niet al uw bagage wilt meenemen, kunt u deze op een veilige plaats in het hotel achterlaten tot u weer terugkeert, en voor de komende twee nachten slechts een rugzak meenemen.

U rijdt naar Kanchanaburi, waar u het oorlogsmuseum, de oorlogsbegraafplaats en de brug over de rivier de Kwai bezoekt. Deze brug is echter van iets recentere datum dan de oorspronkelijke brug. Aan het eind van de ochtend bereikt u Hintok River Camp. U checkt hier in en krijgt de lunch geserveerd.

Pas in de middag bezoekt u Hellfire Pass. Dit was het zwaarste deel van de aanleg van de spoorlijn. Er werd dag en nacht gewerkt. U wandelt van Hellfire Pass naar het station van Hintok. Vanaf hier gaat u weer terug naar Hin Tok River Camp, waar u van de omgeving en vrijwillige activiteiten kunt genieten. U kunt bijvoorbeeld naar een nabijgelegen weversdorp of boerderij fietsen.

Accommodatie:
Dag 5: Rivier de Kwai

U ontwaakt bij de geluiden van de jungle en de rivier. U begint de dag met een fietstocht naar een nabijgelegen tempel om aalmoezen aan de monniken te geven door eten in hun schalen te leggen. Hierna fietst u terug naar Hintok River Camp en nuttigt een stevig ontbijt.

U checkt uit in het hotel en stapt aan boord van een langstaartbootje en wordt naar River Kwai Jungle Rafts gevaren. Dit is een flotel: een hotel gebouwd op een houtvlot in de rivier de Kwai. Het landschap en de weelderigheid langs de rivier is bijna niet te beschrijven. Op meerdere plaatsen zult u 20 meter hoge bamboezen zien die onderaan zo dik als een bil zijn.

U bezoekt het nabijgelegen dorp van de Mon-stam. De levenswijze van deze stam is met de jaren niet echt veranderd.

U kunt de middag zelf invullen. De middag is ter vrije besteding. U kunt lekker luieren in het flotel of activiteiten ondernemen.

Dag 6: Rivier de Kwai – Treintocht over de Dodenspoorlijn – Bangkok

De hele ochtend is ter vrije besteding. Vervolgens wordt u over de rivier naar de kade gevaren, waar u luncht. Hierna gaat u in een aantal historische wagons een tocht over een traject van de Dodenspoorlijn maken. U rijdt o.a. over een traject dat aan de hand van een teakhouten constructie hoger dan de rest van het terrein ligt. Na de treinreis rijdt u per bus terug naar Bangkok en komt daar tussen 18.00 en 19.00 uur aan.

Accommodatie:
Dag 7: Fietstocht naar de jungle van Bangkok en nachttrein naar Chiang Mai

U wordt na het ontbijt bij het hotel opgehaald en naar het startpunt van de fietstocht van vandaag gereden. Nadat de fietsen op de juiste maat zijn afgesteld, en u de verplichte fietshelm heeft gekregen, vertelt de gids u over de route, die ca. 25 km lang is en in een rustig tempo over een vlak traject plaatsvindt. Het startpunt van de route ligt in de stad, maar zodra u de rivier heeft gekruist, fietst u over smalle weggetjes en paden, door tempels, tuinen en jungle – hier is geen verkeer.

U zult het misschien niet geloven, maar Bangkok kent verschillende groene gebieden met een weelderige jungle. Over de rivier Maenam Chao Phraya ligt een fantastisch gebied. De lokale bewoners noemen het Bang Kra Jao. Het is een ongerept hoekje van Bangkok, dat alleen per boot is te bereiken. Bij het kruisen van de rivier naar Bang Kra Jao, waant u zich in een andere tijd en wereld. U vaart groene, ongerepte vegetatie in, met banaanbomen, watervallen, varens en enorm dikke bamboezen. Onderweg wordt u verteld over de tropische bloemen en vruchten. U vindt hier kleine dorpjes, waar glimlachende bewoners u begroeten en een moeder met haar kind op de arm blij naar u zwaait. U fietst ook langs mooie tempels, scholen en enkele drijvende markten, waar nauwelijks toeristen komen. Zo nu en dan kunt u de skyline van Bangkok op de achtergrond zien. Het lijkt wel een coulisse en komt bijna onwerkelijk over. Onderweg maakt u een stop bij een van de belangrijkste tempels van het gebied. Deze werd meer dan 250 jaar geleden, in de Ayutthayaanse tijd, gebouwd.

Na deze fantastische en spannende fietstocht in een gebied dat een groot contrast vormt met het Bangkok waar u startte, wordt u terug naar het hotel gereden. U kunt een bad nemen en uw koffer pakken voordat u wordt opgehaald en naar het treinstation van Bangkok wordt gereden om de nachttrein naar Chiang Mai te nemen.

Met de trein in een ander land reizen is altijd een belevenis. U ontmoet veel interessante mensen en in Azië is de trein een zeer veel gebruikt vervoermiddel. Dit geldt vooral voor Thailand. De wagons zijn zeer schoon en comfortabel. De couchettes bevinden zich niet in een coupé zoals bij ons, maar in afgeschermde secties. Als u wilt slapen, komt de conducteur langs om uw stoel in een bed te veranderen en het gordijn te sluiten voor uw privacy. Alle ligplaatsen worden opgemaakt met lakens en kussensloop, schoon en van katoen, en een schone deken. Bij uw ligplaats is plaats voor bagage.

Er komt een ober/serveerster in de trein langs, bij wie u iets te eten kunt bestellen. Een andere mogelijkheid is zelf eten mee te nemen of vóór vertrek een maaltijd in een restaurant op het station te nemen. Dit is vaak een goedkopere optie.

De trein vertrekt om 19.35 uur uit Bangkok.

Dag 8: Aankomst in Chiang Mai - Koksschool Baan Hongnual

U komt om 08.40 uur in Chiang Mai aan en wordt bij de hoofduitgang door uw gids opgewacht. U wordt naar uw hotel gereden, waar u de komende vier nachten verblijft.

Vanmiddag wordt u bij het hotel opgehaald en naar de markt Nong Hoi gebracht. Hier worden verse ingrediënten gekocht die u op de koksschool Baan Hongnual gaat gebruiken. U leert over de verschillende kruiden, specerijen, groenten en vleessoorten. Vervolgens wordt u naar de koksschool gereden, gelegen op 15 minuten rijden van Chiang Mai. Het is een koksschool waar wordt gekookt volgens tradities uit het Lanna-rijk. Op de school krijgt u gedurende 4 uur een korte introductie in het bereiden van Thaise gerechten, waarbij alles – van kruiden tot het uitsnijden van fruit – de revue passeert. U hoort welke kruiden goed voor uw gezondheid zijn. Alles vindt in een gezellige en warme sfeer plaats, waarbij men u in alles behulpzaam is – helemaal in overeenstemming met de Lanna-traditie. Na de introductie bent u aan de beurt. Elke deelnemer krijgt een eigen taak en de kok laat zien hoe u te werk moet gaan. De cursus wordt afgesloten met het genieten van de gerechten die u zelf heeft bereid.

Accommodatie:
Dag 9: Doi Suthep – Fietstocht in Chiang Mai

Vandaag bezoekt u een van de prachtige en zeer heilige tempels van Noord-Thailand, Wat Prathat Doi Suthep, 15 km buiten Chiang Mai gelegen. Het is een schitterende gouden pagode, waarin relikwieën van Boeddha worden bewaard. U rijdt over een zeer schilderachtige weg door het berglandschap naar nationaal park Doi Pui. Vanaf hier voert een trap met 300 treden u omhoog naar de in 1383 gebouwde pagode. Vanaf de tempel is er een prachtig uitzicht over Chiang Mai. We attenderen u erop dat er bij Doi Suthep bijzondere kledingvoorschriften gelden.

In de middag maakt u een fietstocht die u een Chiang Mai weg van de gebaande paden laat zien. De tocht is ca. 25 km lang en vindt in een rustig tempo op een vlak traject plaats. Het startpunt is in de stad, maar zodra u de rivier heeft gekruist, fietst u over smalle wegen langs kleine dorpen.

U passeert eerst het dorp Baan Padad Tai langs de rivier de Ping en rijdt vervolgens over de brug Koh Klang. De eerste stop is de tempel Wat Koh Klang. De gids zal u over de spannende geschiedenis van de tempel vertellen.

De tocht gaat verder naar McKean Rehabilitation Center, dat in 1908 werd opgericht. Dit is een rehabilitatiecentrum waar leprapatiënten die door hun familie en de maatschappij waren verstoten, werden opgevangen. Hoewel er geen effectieve behandeling bestond, vroeg de oprichter James McKean een vergunning tot oprichting van het centrum aan om deze mensen onderdak te kunnen geven. Vandaag de dag wonen hier nog steeds mensen met letsel door deze vreselijke ziekte, maar nu is er wel behandeling en revalidatie beschikbaar. Het centrum heeft een kleine werkplaats waar o.a. mooie ansichtkaarten en houtsnijwerk worden gemaakt. Deze worden in de kleine souvenirshop te koop aangeboden.

U fietst verder naar een lokale boer die biologische groente en fruit teelt. U neemt hier een kleine rustpauze en krijgt vers fruit van de plantage aangeboden, zodat u vol energie verder kunt fietsen. Het is mogelijk dat u een straatverkoper tegenkomt die de populaire Thaise desserts verkoopt: gebakken bananen en ‘kanom kai hong’, die zwaneneieren worden genoemd en een beetje naar donuts smaken.

De fietstocht voert u vervolgens naar de mooie tempels en ruïnes van het gebied. U komt o.a. langs Wat Changkam, Wat E-Kang en Wat That Khao. De gids vertelt onderweg. Hij weet echt veel!

De laatste stop van de tocht is de verloren stad Wiang Kum Kam. Deze stad is van grote culturele en historische betekenis. Het was de eerste hoofdstad van het Lanna-rijk, dat door koning Mangrai werd gesticht. Na een enorme overstroming verdween de stad volledig en de koning riep daarom Chiang Mai tot hoofdstad uit. Men dacht dat Wiang Kum Kam slechts een fabeltje was, want de stad lag meer dan 200 jaar een tot vier meter onder de grond begraven. Pas in 1984 werd de ruïnestad ontdekt en begon men met het uitgraven.

U fietst hierna terug naar het startpunt van de fietstocht en wordt weer naar het hotel gereden.

Om 18.00 uur wordt u in de lobby van het hotel opgehaald om de informatiebijeenkomst over ‘Trekkers Camp’ bij te wonen. U ontmoet hier de gids van de trekkingtocht en de overige deelnemers, en u krijgt praktische informatie over de tocht. U dient een fotokopie van uw paspoort mee te nemen. Deze heeft de gids nodig om de overheidsinstanties te verzoeken een vergunning voor de trekkingtocht te verlenen. Het is een goed idee een sarong voor tijdens de trekkingtocht mee te nemen.

Accommodatie:
Dag 10: Trekking in de bergen bij Mae Tang

De komende drie dagen maakt u een trekkingtocht in de jungle in de bergen bij Mae Tang. Tijdens het wandelen door de prachtige natuur in de golvende bergen ontmoet u meerdere etnische minderheden in hun dorpen. U hoort over hun levenswijze, taal en algemene leefomstandigheden.

U wandelt door bergen, maar ze lijken meer op grote heuvels, dus er is geen sprake van ruige rotsen. U loopt door dichtbegroeide jungle en een open boslandschap. Ook passeert u de akkers van de dorpelingen. U gaat omhoog en omlaag. Vanaf de heuveltoppen is er een schitterend uitzicht over de bergen. Bij de dorpen ziet u varkens achter omheiningen, en in de heuvels kunt u waterbuffels bij een waterpoel zien, verder ziet u waarschijnlijk alleen maar vogels.

De temperatuur schommelt afhankelijk van het seizoen. Het hele jaar door is het overdag warm, dat wil zeggen tussen de 30° en 40°. In de warmste maanden, van maart tot en met mei, kan de temperatuur wel op 43° komen. In de dichte jungle is het vochtig en zonder bries. Op de heuveltoppen waait er daarentegen wel een briesje. In de drie wintermaanden, van december tot en met februari, kan het ‘s nachts koud worden. De route is het lastigst in de regentijd, omdat de paden dan modderig en glad kunnen zijn. U loopt in totaal ca. 15 km, verdeeld over 3 dagen.

Iedereen met een gewone conditie en zonder beperkingen in het bewegen kan de tocht volbrengen. U draagt zelf uw bagage tijdens de tocht. We raden aan de inpaklijst die u in de praktische informatie vindt, te volgen. Bij de start van de trekkingtocht krijgt u een reddingsvest overhandigd, die u bij u moet dragen. U heeft het reddingsvest nodig voor de raftingtocht op de derde dag van de trekking.

U overnacht in de bergdorpen in een primitieve, slaapzaalachtige ruimte. Er is geen airconditioning, geen westerse toiletten, geen westerse badkamer, geen wifi en geen stroom. Er is een badkamer, een matras op de vloer met een kussen, een deken en een klamboe, verder eigenlijk niks.  En dat is nou juist de grote belevenis die u enkele nachten ervaart. De bewoners van de dorpen leven hun hele leven zo!

We attenderen u erop dat de lokale omstandigheden in de bergen en dorpen ertoe kunnen nopen dat er andere, soortgelijke dorpen worden bezocht en de trekkingtocht daardoor enigszins van de beschrijving kan afwijken.

De gids haalt u bij het hotel op en rijdt u van Chiang Mai naar een kleurrijke en exotische, lokale markt in de bergen. Hier ontmoeten de verschillende bergstammen elkaar om waren, meestal fruit en groente, te kopen en verkopen. Van hieruit rijdt u naar de waterval Mok Fah, waar u een verkoelende duik kunt nemen voordat uw lunch, in een Karen-dorp, wordt geserveerd. Na de lunch rijdt u een half uur en komt bij nationaal park Huay Nam Dung aan. Hier begint de trekkingtocht. U wandelt in ca. 2 uur naar uw eerste overnachtingsplaats, het Karen-dorp Baan Mae Jok. Hier wordt een zeer eenvoudige avondmaaltijd bereid en geserveerd. U slaapt in een zeer eenvoudige hut, net als de dorpelingen zelf.

Accommodatie:
Dag 11: Trekking in de bergen bij Mae Tang

U ontwaakt bij de geluiden van het dorp en geniet van een stille ochtend. Na het ontbijt wandelt u in 3 tot 4 uur naar Baan Khao Laam, ook een Karen-dorp. Dit is uw tweede overnachtingsplaats. De Karen zijn de grootste etnische minderheid in Thailand en beroemd vanwege hun vaardigheden met olifanten om te gaan. ‘s Middags krijgt u een rondleiding in het dorp en krijgt te zien hoe de Karen wonen en leven. Als u het leuk lijkt, kun u de lokale bewoners helpen bij het voederen en wassen van de olifanten.

Accommodatie:
Dag 12: Raftingtocht op rivier de Taeng – Chiang Mai

Vandaag gaat u een spannende raftingtocht op rivier de Taeng maken. De raftingtocht duurt 3 tot 4 uur. We raden u aan zwemkleding aan te trekken, aangezien u gegarandeerd nat wordt. Onderweg stopt u bij een Shan-dorp en misschien een Lahu-dorp. Zowel de Shan als de Lahu zijn etnische minderheden in het noordelijke Thailand en worden als ‘bergstammen’ beschouwd. De raftingtocht eindigt in een Shan-dorp. Hierna rijdt u per auto terug naar Chiang Mai, waar u in het hotel vast met andere ogen naar de moderne faciliteiten zoals het bad en toilet kijkt. U kunt terugkijken op een belevenis voor het leven.

Accommodatie:
Dag 13: Weer naar huis

U wordt bij het hotel opgehaald en naar de luchthaven van Chiang Mai gereden – een rit van ca. 25 minuten. Vanaf hier vliegt u via Bangkok naar Nederland.

Dag 14: Weer thuis

U landt in Nederland en kunt terugkijken op een actieve en avontuurlijke vakantie.

Combineer met
Kies uit de onderstaande mogelijkheden
Verlenging met strandvakantie op Koh Samui 5 dagen/4 nachten

Koh Samui ligt in de Golf van Thailand en is met zijn 228,7 km2het op twee na grootste eiland van Thailand.

Tot de jaren 70 was Samui een onbekend eiland met prachtige natuur en heel veel kokosplantages. Er waren geen wegen en de enige manier om naar en van het eiland te komen was door een plekje te krijgen op de vrachtschepen die kokos vervoerden. Op deze wijze ontdekte een groepje backpackers het ongerepte eiland. Ze schreven er later een artikel over, die ze in een reisgids publiceerden. Al snel kregen reislustige backpackers oog voor dit verborgen paradijs en langs het strand werden kleine bamboehutten gebouwd. In de loop van de daaropvolgende twintig jaar maakte Samui een spectaculaire ontwikkeling door. Er werden wegen aangelegd, veerdiensten geopend en hotels gebouwd. In 1989 was de eerste vliegroute naar en van het eiland een feit. Hierna kwam de toeristenstroom naar Samui echt op gang en het aantal hotels en resorts nam toe. Om de identiteit als idyllisch bountyeiland te behouden besloot de regering dat gebouwen niet hoger dan kokospalmen mochten zijn.

Tegenwoordig is Samui een van de meestbezochte en populairste eilanden van Thailand en trekt elk jaar ca. 2 miljoen toeristen. Het beroemdste strand van het eiland is Chaweng, dat zich over maar liefst 7 km langs de oostkust van Samui uitstrekt. Hier vindt u mooie stranden, turquoise water en wuivende kokospalmen.
Chaweng is bekend om zijn bruisende centrum met restaurants, cafés, uitgaansmogelijkheden en volop winkels waar u kunt shoppen.

Tijdens deze verlenging met strandvakantie verblijft u in het zuidelijke deel van Chaweng, Chaweng Noi geheten. Chaweng Noi wordt als het meest idyllische deel van Chaweng beschouwd. Hier staan ontspanning en rust hoog in het vaandel. Zoekt u wat meer leven in de brouwerij, dan kunt u met de shuttlebus van het hotel, een taxi of te voet naar het levendige, op 2 km afstand gelegen Chaweng gaan.

De populairste bezienswaardigheden van Samui zijn het 12 meter hoge, vergulde Boeddhabeeld, de gemummificeerde monnik, de 18 meter hoge waterval Namuang en de lokale markten op het eiland.

De bevolking van Samui is een mengeling van Thai, Chinezen, Laotianen en Birmezen. Dit verklaart waarom u hier zowel tempels, kerken als moskeeën kunt zien.

De gemengde bevolking wordt ook in het aanbod aan eetgelegenheden weerspiegeld: u vindt hier een variatie aan verschillende en spannende keukens.

Laat een verblijf op dit mooie bountyeiland niet aan uw neus voorbijgaan.

Let op: de vermelde prijzen zijn niet geldig tijdens de Kerst- en Nieuwjaarsperiode. Informeer naar de prijs wanneer in deze periode reist.

Verlenging met strandvakantie in Rayong 5 dagen/ 4 nachten

Rayong ligt 215 km ten zuiden van Bangkok en op 20 minuten rijden van het vissersplaatsje Ban Phe. Rayong staat gelijk aan rust en ontspanning. U kunt hier op het lange, kindvriendelijke strand ‘Wang Kaew’ of bij het enorme zwembad van het hotel, waar ook een strand is, luieren en nagenieten van alle prachtige indrukken van de reis.

Met de gratis shuttlebus of een taxi kunt u naar Ban Phe rijden en over de promenade slenteren. Hier kunt u de lokale Thai met picknickmanden in de schaduw van de bomen zien zitten. U kunt ook de vele kramen bij de pier verkennen, waar souvenirs, kleding, snacks en dergelijke verkrijgbaar zijn.

Vanaf hier kunt u een boot nemen naar het populaire eiland Koh Samet, bekend om zijn witte stranden en snorkellocaties. In het hotel wil men u graag helpen met het organiseren van spannende tochten in de omgeving, o.a. naar de natuurschone nationaal parken, idyllische watervallen en kalksteengrotten.

‘s Avonds kunt u een wandeling langs het strand maken en van de geluiden van de zee en de mooie zonsondergang genieten.

Verlenging met strandvakantie in Khao Lak 5 dagen/ 4 nachten

Khao Lak ligt op 1 uur en 45 minuten rijden van de luchthaven Phuket. Hoewel de afstand naar het bruisende Phuket relatief kort is, is Khao Lak een heel andere wereld. Hier vindt u rust en avontuur.

Khao Lak bestaat uit meerdere aaneengesloten stranden die samen een vakantieparadijs vormen, met de blauwe zee aan de ene zijde en het weelderige regenwoud aan de andere zijde. U verblijft in Nang Thong Beach, het populairste gebied van Khao Lak. U vindt hier souvenirwinkeltjes, excursieaanbieders, duikwinkels en restaurants die vis, schaaldieren en heerlijke Thaise gerechten serveren.

U kunt de dagen ontspannen aan het strand of bij het zwembad van het hotel doorbrengen. Als u actief wilt zijn, kunt u een wandeltocht in het nabijgelegen nationaal park Khao Lak-Lam Ru maken of gaan duiken/snorkelen op een van de beste duiklocaties ter wereld, te weten de Similan-eilanden, met speedboot op 1 uur en 15 minuten van uw verblijf gelegen. Deze 9 eilanden zijn tot nationaal park uitgeroepen en herbergen een indrukwekkende wereld onder water met kleurrijke vissen, walvishaaien, zeeschildpadden en roggen en verder een ongerepte natuur, witte stranden en kristalhelder water.

Als u op avontuur wilt, kunt u naar nationaal park Khao Sok gaan, ca. 65 km van Khao Lak gelegen. Het park beslaat een oppervlakte van 739 km2 en heeft een regenwoud dat een van de oudste ter wereld is. Khao Sok is een must see en waarschijnlijk het mooiste nationaal park van Thailand. U kunt hier het fascinerende dierenleven bekijken en van de mooie natuur genieten, bijvoorbeeld het meer Cheow Larn, rivier de Sok, watervallen, diepe dalen en kalksteenbergen.

Verlenging met strandvakantie in Cha Am 5 dagen/ 4 nachten

Cha Am is een kleine, rustige vakantieplaats, 27 km ten noorden van Hua Hin en 175 km ten zuiden van Bangkok gelegen. U vindt hier niet een overvloed aan bars en winkels zoals in vele andere vakantieplaatsen. Het lange, kindvriendelijke strand kenmerkt zich door stilte en een ontspannen sfeer. U kunt echter wel attributen voor watersport huren.

15 km van Cha Am vindt u het in Griekse stijl gebouwde Santorini Park met de iconische, witte huizen met blauwe deuren en luiken. Dit park omvat zowel een pretpark als een winkelcentrum in de openlucht, waar u winkels, eetgelegenheden en kunst vindt.

Zoekt u wat meer leven in de brouwerij, dan kunt u Hua Hin bezoeken, ruim 20 minuten rijden hiervandaan. Langs het strand kunt u de kleine kramen verkennen, die zij aan zij met de restaurants liggen waar ze smakelijke gerechten, verse vis en schaaldieren serveren. Hua Hin is bekend om zijn nachtmarkt, die elke woensdag vlak bij het treinstation wordt gehouden. U kunt hier van alles en nog wat kopen, van etenswaren en kleding tot elektronische apparatuur.

In het hotel kunnen ook spannende excursies worden geboekt.

Neem contact op met reisadviseur Richard Thijssen

Schrijf naar:
info@asiatours.nl

Bel naar:
020 - 369 07 86

Openingstijden:
Ma., wo. en vr.: 09.00 – 16.00
Di. en do.: 09.00 – 14.00

Wij gebruiken cookies om onze website gebruikersvriendelijker en relevanter voor u te maken, en om gerichte advertenties te tonen. U gaat akkoord als u verder klikt.

Klik hier als u niet akkoord gaat met cookies. Wij gebruiken een cookie om te onthouden dat u niet akkoord gaat.

Lees hier meer.