16 dagen

Het beste van Thailand

Van het drukke Bangkok naar de weelderige rivier de Kwai, van het historische Sukhothai naar het charmante Chiang Mai, van de Gouden Driehoek naar een boottocht op rivier de Mekong.

Het beste van Thailand Het beste van Thailand
16 dagen

Het beste van Thailand

Van het drukke Bangkok naar de weelderige rivier de Kwai, van het historische Sukhothai naar het charmante Chiang Mai, van de Gouden Driehoek naar een boottocht op rivier de Mekong.

Wat is bij de prijs inbegrepen?
In de prijs is inbegrepen
 • Vlucht heen van Nederland naar Bangkok, en vlucht terug van Chiang Rai
 • Treinreis van een halve dag van Bangkok naar Phitsanulok, tweede klas
 • 11 overnachtingen in 3- en 4-sterrenhotels
 • 1 overnachting in Hin Tok River Camp, in luxueuze tent
 • 1 overnachting in flotel River Kwai Jungle Rafts
 • 13 x ontbijt
 • 6 x lunch (dag 3, 4, 5, 8, 9 en 14)
 • 3 x diner (dag 4, 5 en 7)
 • Gemeenschappelijke bijeenkomst in Bangkok
 • Lokale, Engelssprekende gids bij transfers, excursies en tochten
 • Vervoer in auto of minibus met airconditioning
 • Dag en nacht bemande noodtelefoon gedurende de hele vakantie
 • Vertrekgarantie – de reis gaat door ongeacht het aantal deelnemers

Inclusief een uitgebreid excursiepakket:

 • Grand Palace in Bangkok
 • Boottocht op rivier Maenam Chao Phraya en de ‘klongs’ van Bangkok
 • Oorlogsmuseum (Thailand-Burma Railway Centre), Oorlogsbegraafplaats, Brug over rivier de Kwai
 • Bezoek aan dorp van de Mon-stam
 • Monument Hellfire Pass
 • Treintocht over de Dodenspoorlijn
 • Rit in riksja door Phitsanulok
 • Bezoek aan Folkloremuseum in Phitsanulok
 • Bezoek aan fabriek waar bronzen Boeddhabeelden worden gemaakt
 • Fietstocht in Sukhothai Historical Park
 • Wat Phrathat Lampang Luang bij Lampang
 • Tocht met paard en wagen in Lampang
 • Wat Phra That Hariphunchai bij Lamphun
 • Tempel Doi Suthep bij Chiang Mai
 • Wat Phra Kaew in Chiang Rai waar het smaragdgroene Boeddhabeeld werd gevonden
 • De witte tempel in Chiang Rai
 • Bezoek aan de Gouden Driehoek
 • Boottocht op de rivier Mekong
 • De antieke stad Chiang Saen
 • Entreegeld en heffingen voor genoemde bezienswaardigheden

Kies deze reis omdat…

Deze reis begint in de hoofdstad van Thailand, tevens grootste stad van het land, Bangkok. Iedereen ervaart Bangkok als een overweldigende stad en u zult snel ontdekken dat het een fantastische en spannende stad is! Na het beleven van het hectische stadsleven verblijft u een paar dagen in de mooie natuur rond de rivier de Kwai. U maakt een treintocht op de Dodenspoorlijn en hoort over de wrede geschiedenis die plaatsvond bij de brug over de rivier de Kwai. In het noorden van Thailand ziet en hoort u nog meer, en oudere, geschiedenis. Een fietstocht in de eerste hoofdstad van Thailand, Sukhothai, maakt op de meesten grote indruk, en een bezoek aan een van de mooiste tempels van Thailand, gebouwd in de zogenaamde Lanna-bouwstijl, is ook adembenemend. Helemaal in het noorden, bij de grens met Myanmar en Laos, ligt de Gouden Driehoek. Dit was vroeger het hart van de opiumhandel in de wereld. Vandaag de dag komen toeristen hiernaartoe vanwege de mooie natuur, de gastvrije bevolking en de rustige, ontspannen sfeer. De reis wordt afgesloten met een fantastische boottocht op rivier de Mekong – helemaal boven in het land, bij de grens met Laos. Deze reis laat u het beste van Thailand zien!

Bekijk alle foto's
Foto's
Gedetailleerd reisprogramma
Dag 1: Vlucht vanuit Nederland

Vertrek vanaf gekozen luchthaven in Nederland met tussenlanding(en) onderweg.

Dag 2: Aankomst in Bangkok

Na aankomst in Bangkok gaat u door de immigratie, haalt de bagage op en gaat vervolgens naar de aankomsthal. Hier wordt u door de gids opgewacht. Hij heeft een bord met ‘Asiatours’ erop in zijn hand. U wordt vervolgens naar het hotel gereden, waar u twee overnachtingen heeft.

Bangkok is de hoofdstad van Thailand en met zijn ca. 8 miljoen inwoners tevens de grootste stad van het land. Bangkok en zijn voorsteden tellen gezamenlijk zelfs meer dan 20 miljoen inwoners. De stad strekt zich uit over vele vierkante kilometer en ligt op een vlakte die door waterwegen wordt doorkruist, waarvan rivier de Chao Phraya absoluut de belangrijkste is.

Bangkok is zowel historisch als supermodern en heeft chaos en orde, houten huizen op palen en door architecten ontworpen wolkenkrabbers, en klassieke bezienswaardigheden zoals Grand Palace en het liggende Boeddhabeeld in de tempel Wat Po. Dit alles ademt een onmiskenbare Thaise sfeer. In Bangkok is 24 uur per dag de tropische warmte aan den lijve te voelen en zijn constant, soms tot vervelens toe, de geluiden van auto’s, bussen en tuktuks te horen.

Bangkok heeft ontelbare markten waar van alles, van kleding tot gedroogde vruchten, te koop is, straatkeukens waar u heerlijk kunt eten en drukke zakenlieden die altijd op weg zijn. Mocht u even genoeg van deze wirwar krijgen, dan herinnert de sfeer onmiskenbaar aan Thailand, wanneer u de in het oranje geklede monniken vroeg in de ochtend aalmoezen ziet verzamelen, een moeder kleine offers in de huistempel ziet leggen of wanneer u in een langstaartbootje de hoofdrivier achter u laat en de weelderigheid langs de kanalen ontdekt. Op dat moment verliezen de meeste toeristen hun hart aan een stad die iets heel speciaals en een aantrekkelijke dynamiek heeft, die zowel de bevolking, het verkeer, waterwegen, markten als tempels karakteriseert.

Aan het eind van de middag vindt er een informatiebijeenkomst in het hotel plaats, waar u vragen kunt stellen over het dag-tot-dag programma en tips voor belevenissen in Bangkok kunt krijgen. De bijeenkomst duurt ca. een uur. Daarna maken u en de gids een kleine wandeling in de wijk rond het hotel en wijst de gids goede eetgelegenheden, geldautomaten e.d. aan.

Accommodatie:
Dag 3: Bangkok – ver weg van de gebaande paden

Vroeger vond het merendeel van de dagelijkse handel in Thailand op en langs de kanalen plaats. Daarom zal het u niet verwonderen dat de vroegere Europese handelsreizigers en andere bezoekers de stad de bijnaam “het Venetië van het Oosten” gaven. Tegenwoordig wordt het net van waterwegen in Bangkok, rond de hoofdrivier de Maenam Chao Phraya (‘rivier van de koningen’), ook wel de ‘klongs’ van Bangkok genoemd. Deze klongs zijn nog steeds zeer belangrijk voor de lokale bevolking. Wanneer u het lokale leven vanaf het water aanschouwt, zult u ontdekken dat de klongs ook nu nog een fantastische en zeer unieke charme bezitten. U zult overigens ook zien dat de gebouwen langs de oevers met de voorzijde richting het water zijn gebouwd.

De eerste belevenis deze dag is een bezoek aan waarschijnlijk de grootste culturele bezienswaardigheid van Bangkok en Thailand, te weten het koninklijk paleis Grand Palace. Het koninklijk paleis werd ca. 225 jaar geleden gebouwd en heeft nog steeds een schoonheid die niet is te beschrijven, maar gewoon beleefd moet worden. In het paleis vindt u het heiligste Boeddhabeeld van Thailand, gemaakt van één enorm stuk lichtgroene jade. We attenderen u erop dat er in en bij het koninklijk paleis bijzondere kledingvoorschriften gelden.

Van het koninklijk paleis gaat u naar de rivier Maenam Chao Phraya. Hier neemt u de lokale expresboot naar Nontaburi, het ‘oude Bangkok’. U komt hier 45 minuten later aan. Op de lokale markt zorgt de gids ervoor dat u een aantal exotische tropische vruchten kunt proeven. Hierna gaat u weer aan boord van een traditioneel Thais langstaartbootje. Met hoge snelheid vaart u naar Bang Yai– houd uw pet en bril vast! Bij Wat Bang Yai bezoekt u het op een na grootste liggende Boeddhabeeld van Bangkok. Bang Yai is een heel ander soort Bangkok. De straten zijn smaller en het verkeer is anders.

In Bang Yai stapt u aan boord van opnieuw een langstaartbootje, deze keer met plaats voor maximaal vier personen. Dit bootje vaart u naar een deel van Bangkok, dat een groot contrast met het centrale Bangkok vormt, waar wolkenkrabbers, hoge rijwegen en snelwegen het beeld bepalen. Hier zijn de waterwegen de hoofdwegen, en de groene weelderigheid van Thailand is overal aanwezig.

Aan het einde van de dag bent u weer terug in het hotel.

Accommodatie:
Dag 4: Bangkok – Rivier de Kwai – Hellfire Pass

Vandaag gaat u een zeer fascinerende, drie dagen durende excursie maken naar rivier de Kwai, de stad Kanchanaburi en de grote, omliggende jungle. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd hier – onder onmenselijke en erbarmelijke omstandigheden – een spoorlijn van Thailand naar Myanmar, dat destijds Birma heette, aangelegd. Het aanleggen van dit spoortraject van 415 km lang en bijbehorende bruggen nam 18 maanden in beslag en kostte het leven aan ca. 100.000 onder dwang werkende Thai, Maleiers, Chinezen, Tamils en andere Aziaten en ca. 12.500 geallieerde krijgsgevangenen. Deze werkelijkheid werd later verfilmd, gebaseerd op het boek ”Brug over de rivier de Kwai” van de schrijver Pierre Boulle.

U wordt vroeg in de ochtend bij het hotel in Bangkok opgehaald om het drukste verkeer in Bangkok te omzeilen. Na aankomst in Kanchanburi bezoekt u het Oorlogsmuseum, de Oorlogsbegraafplaats en de brug over de Kwai. Laatstgenoemde is echter van recentere datum dan de oorspronkelijke brug. Aan het eind van de ochtend bereikt u Hin Tok River Camp. U checkt hier in en krijgt de lunch geserveerd. Pas in de middag bezoekt u Hellfire Pass. Dit was het zwaarste deel van de aanleg van de spoorlijn. Er werd dag en nacht gewerkt. U wandelt van Hellfire Pass naar het station van Hin Tok. Hier gaat u weer terug naar Hin Tok River Camp, en de rest van de dag kunt u van de omgeving en de vrijwillige activiteiten genieten. U kunt bijvoorbeeld naar een weversdorp of boerderij in de buurt van de camp fietsen.

Accommodatie:
Dag 5: Rivier de Kwai

U ontwaakt bij de geluiden van de jungle en de rivier. U begint de dag – als u dit wilt – met een fietstocht naar de nabijgelegen tempel om aalmoezen aan de monniken te geven door eten in hun schalen te leggen. Hierna nuttigt u een stevig ontbijt in Hin Tok River Camp. U checkt uit in het hotel en stapt aan boord van een langstaartbootje en wordt naar River Kwai Jungle Rafts gevaren. Dit is een flotel: een hotel gebouwd op een houtvlot in de rivier de Kwai. U heeft hier een overnachting. De weelderigheid langs de rivier is bijna niet te beschrijven. Op meerdere plaatsen zult u 20 meter hoge bamboezen zien die onderaan zo dik als een bil zijn. Na het inchecken bezoekt u het nabijgelegen dorp van de Mon-stam. De levenswijze van deze stam is met de jaren niet echt veranderd.

De middag is ter vrije besteding. U kunt lekker luieren in het flotel of activiteiten ondernemen.

Dag 6: Rivier de Kwai – Treintocht over de Dodenspoorlijn – Bangkok

De hele ochtend is ter vrije besteding. Vervolgens wordt u over de rivier naar de kade gevaren, waar u luncht. Hierna gaat u in een aantal historische wagons een tocht over een traject van de Dodenspoorlijn maken. U rijdt o.a. over een traject dat aan de hand van een teakhouten constructie hoger dan de rest van het terrein ligt. De trein rijdt in een rustig tempo en het uitzicht is prachtig. Deze belevenis is een must! Na de treinreis rijdt u per bus terug naar Bangkok en komt daar tussen 18.00 en 19.00 uur aan.

Accommodatie:
Dag 7: Trein van Bangkok naar Phitsanulok

Na het ontbijt wordt u bij het hotel opgehaald en naar het treinstation van Bangkok gereden. U stapt hier op de trein naar een van de oudste steden van Thailand, Phitsanulok, dat een korte periode de hoofdstad was. De treinreis duurt ca. 5 uur. Aangeraden wordt water en wat snacks voor de reis mee te nemen. In Phitsanulok wordt u door een gids en chauffeur opgewacht en naar het hotel gereden, waar u een overnachting heeft.

‘s Middags maakt u samen met de gids een tocht door de stad in een riksja. Het is een andere en leuke wijze om vervoerd te worden en het lokale leven langs de straten en steegjes te bekijken. U bezoekt o.a. het Folkloremuseum. De collectie van het museum wordt gezien als de grootste en interessantste verzameling van keramiek, keuken- en landbouwgereedschap en muziekinstrumenten. Het geeft een goede indruk van de levensstijl en creativiteit van de traditionele samenleving. De tocht gaat verder naar Buddha Casting Foundry. Hier is men gespecialiseerd in het maken van bronzen Boeddhabeelden in alle vormen en maten.

De tocht van vandaag eindigt in een restaurant bij de rivier. De koks hier zijn bekend om het hoog in de lucht gooien van groenten tijdens het bereiden van het gerecht Phak Bung Loi Fa. Het wordt ook wel ‘flying vegetables’ genoemd en is een soort show! Na het diner wordt u weer naar het hotel gereden.

Accommodatie:
Dag 8: Phitsanulok – Fietstocht in Sukhothai - Lampang

Na het ontbijt zet u koers naar Sukhothai, dat lang geleden, in de 13e eeuw, de eerste hoofdstad van Thailand was. Het land heette destijds Siam en werd geregeerd door koning Ramkhamhaeng. Hij wordt traditioneel gezien als de ontwikkelaar van het Thaise alfabet. Het oude Sukhothai ligt tegenwoordig in Sukhothai Historical Park, opgenomen op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Verspreid over het gebied vindt u zowel ruïnes van het oude koninklijk paleis, verscheidene boeddhistische tempels als een systeem van kanalen en vijvers dat voor de watervoorziening zorgde. U kunt het park het best per fiets verkennen, dus dat doet u natuurlijk.

Na een heerlijke lunch wordt u naar Lampang gereden, maar eerst maakt u een stop bij Wat Phrathat Lampang Luang. Dit de een van de waardevolste tempels van heel Thailand en het allerbeste voorbeeld van de zogenaamde Lanna-bouwstijl. Volgens zeggen zou Boeddha deze tempel eens bezocht hebben. Het prachtigste gebouw van het tempelcomplex is Viharn Luang en het oudste gebouw van het complex is het uit de 13e eeuw daterende Viharn Phra Phut.

Hierna gaat u naar het hotel in Lampang. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Accommodatie:
Dag 9: Lampang – Chiang Mai

Vandaag wordt u in plaats van door vier wielen door vier benen vervoerd. U gaat namelijk met paard en wagen een rit door Lampang maken. In Lampang worden paarden en wagens nog steeds als openbaar vervoermiddel gebruikt.

Na de stadsrondleiding stapt u weer in een auto en zet koers naar Chiang Mai. Onderweg stopt u bij de tempel Wat Phra That Hariphunchai. Deze werd meer dan 800 jaar geleden door koning Arthitayarat gebouwd.

Na de lunch rijdt u verder en bezoekt het dorp Baan Tawai, wereldberoemd om zijn kunstnijverheid.

Aan het eind van de middag komt u in Chiang Mai aan. U checkt in het hotel, waar u vier overnachtingen heeft.

Accommodatie:
Dag 10: Excursie van een halve dag naar tempel Doi Suthep

Vandaag begint u de dag met een bezoek aan een van de prachtige en zeer heilige tempels van Noord-Thailand, Wat Prathat Doi Suthep, iets buiten Chiang Mai gelegen. Het is een schitterende gouden pagode, waarin relikwieën van Boeddha worden bewaard. U rijdt over een zeer schilderachtige weg door het berglandschap naar nationaal park Doi Pui. Vanaf hier voert een trap met 300 treden u omhoog naar de in 1383 gebouwde pagode. Vanaf de tempel is er een prachtig uitzicht over Chiang Mai. U zult tientallen in het oranje geklede monniken zien die op pelgrimstocht naar de tempel zijn.

In de middag kunt u zelf op verkenning in Chiang Mai gaan. Chiang Mai is met net 140.000 inwoners de op een na grootste stad van Thailand. Toch maakt deze uiterst charmante stad een rustige indruk. De stad heeft 300 tempels en het centrum van de stad wordt omsloten door een oude vestinggracht. Verreweg de meeste bezienswaardigheden liggen op loopafstand van de centraal gelegen hotels van de stad. Op de vele markten wordt van alles verkocht, van verse bloemen tot gebakken sprinkhanen. Bij het vallen van de avond bezoeken lokale bewoners en anderen de beroemde nachtmarkt van Chiang Mai om het een en ander te kopen of bij een van de vele straatkeukens te eten.

Accommodatie:
Dag 11-12: Chiang Mai
Dag 13: Chiang Mai – Chiang Rai

U wordt bij het hotel opgehaald en naar Chiang Rai gereden, 210 km ten noorden van Chiang Mai gereden. In deze ver in het noorden gelegen stad bezoekt u de mooie tempel Wat Phra Kaew. Hier werd in 1444 het heiligste Boeddhabeeld van Thailand ontdekt. Het beeld werd als symbool van macht door verschillende koningen naar hun respectieve hoofdsteden verhuisd. Zo kwam het beeld via Lampang, Chiang Rai en Vientiane uiteindelijk, onder het bewind van koning Rama I, in Grand Palace in Bangkok terecht.

Hierna bezoekt u Rai Mae Fah Luang, een museum met antieke voorwerpen en documenten over de geschiedenis en litteratuur. Vervolgens gaat u naar de witte tempel Wat Ruang Khun en neemt een kijkje op de lokale markt voordat u weer naar uw hotel wordt gereden.

Dag 14: Dagtocht naar de Gouden Driehoek

Chiang Rai ligt helemaal in het noorden van Thailand, dicht op de grens met Myanmar en Laos. Het gebied wordt ook wel de Gouden Driehoek genoemd. Vroeger was dit gebied het hart van de opiumhandel. Wat velen niet weten is dat hier een unieke natuur bestaande uit dalen, bergen en regenwoud is. Ook vindt u hier gezellige dorpjes met etnische bergstammen die in kleurrijke kleding gekleed gaan.

U bezoekt de brug die de grens met Myanmar markeert. Op een kleine markt kunt u eventueel souvenirs kopen. U luncht in een restaurant met een schilderachtig uitzicht over de rivier Mekong.

Tijdens het genieten van de lunch kunt u zich verheugen op het laatste onderdeel van deze excursie, namelijk een boottocht over de rivier Mekong, die de grens met Laos markeert.

Voordat u terugkeert naar Chiang Rai bezoekt u de ruïnes in de antieke stad Chiang Saen.

Geniet van uw laatste avond van dit Thaise avontuur, want morgen reist u weer naar Nederland.

Dag 15: Vertrek uit Chiang Rai

De dag is ter vrije besteding tot het moment dat u bij het hotel wordt opgehaald om naar de luchthaven te worden gereden, waarvandaan u naar huis vliegt.

Dag 16: Weer thuis in Nederland

U landt in Nederland na een prachtige vakantie.

Combineer met
Kies uit de onderstaande mogelijkheden
Verlenging met strandvakantie op Koh Samui 5 dagen/4 nachten

Koh Samui ligt in de Golf van Thailand en is met zijn 228,7 km2het op twee na grootste eiland van Thailand.

Tot de jaren 70 was Samui een onbekend eiland met prachtige natuur en heel veel kokosplantages. Er waren geen wegen en de enige manier om naar en van het eiland te komen was door een plekje te krijgen op de vrachtschepen die kokos vervoerden. Op deze wijze ontdekte een groepje backpackers het ongerepte eiland. Ze schreven er later een artikel over, die ze in een reisgids publiceerden. Al snel kregen reislustige backpackers oog voor dit verborgen paradijs en langs het strand werden kleine bamboehutten gebouwd. In de loop van de daaropvolgende twintig jaar maakte Samui een spectaculaire ontwikkeling door. Er werden wegen aangelegd, veerdiensten geopend en hotels gebouwd. In 1989 was de eerste vliegroute naar en van het eiland een feit. Hierna kwam de toeristenstroom naar Samui echt op gang en het aantal hotels en resorts nam toe. Om de identiteit als idyllisch bountyeiland te behouden besloot de regering dat gebouwen niet hoger dan kokospalmen mochten zijn.

Tegenwoordig is Samui een van de meestbezochte en populairste eilanden van Thailand en trekt elk jaar ca. 2 miljoen toeristen. Het beroemdste strand van het eiland is Chaweng, dat zich over maar liefst 7 km langs de oostkust van Samui uitstrekt. Hier vindt u mooie stranden, turquoise water en wuivende kokospalmen.
Chaweng is bekend om zijn bruisende centrum met restaurants, cafés, uitgaansmogelijkheden en volop winkels waar u kunt shoppen.

Tijdens deze verlenging met strandvakantie verblijft u in het zuidelijke deel van Chaweng, Chaweng Noi geheten. Chaweng Noi wordt als het meest idyllische deel van Chaweng beschouwd. Hier staan ontspanning en rust hoog in het vaandel. Zoekt u wat meer leven in de brouwerij, dan kunt u met de shuttlebus van het hotel, een taxi of te voet naar het levendige, op 2 km afstand gelegen Chaweng gaan.

De populairste bezienswaardigheden van Samui zijn het 12 meter hoge, vergulde Boeddhabeeld, de gemummificeerde monnik, de 18 meter hoge waterval Namuang en de lokale markten op het eiland.

De bevolking van Samui is een mengeling van Thai, Chinezen, Laotianen en Birmezen. Dit verklaart waarom u hier zowel tempels, kerken als moskeeën kunt zien.

De gemengde bevolking wordt ook in het aanbod aan eetgelegenheden weerspiegeld: u vindt hier een variatie aan verschillende en spannende keukens.

Laat een verblijf op dit mooie bountyeiland niet aan uw neus voorbijgaan.

Let op: de vermelde prijzen zijn niet geldig tijdens de Kerst- en Nieuwjaarsperiode. Informeer naar de prijs wanneer in deze periode reist.

Verlenging met strandvakantie in Rayong 5 dagen/ 4 nachten

Rayong ligt 215 km ten zuiden van Bangkok en op 20 minuten rijden van het vissersplaatsje Ban Phe. Rayong staat gelijk aan rust en ontspanning. U kunt hier op het lange, kindvriendelijke strand ‘Wang Kaew’ of bij het enorme zwembad van het hotel, waar ook een strand is, luieren en nagenieten van alle prachtige indrukken van de reis.

Met de gratis shuttlebus of een taxi kunt u naar Ban Phe rijden en over de promenade slenteren. Hier kunt u de lokale Thai met picknickmanden in de schaduw van de bomen zien zitten. U kunt ook de vele kramen bij de pier verkennen, waar souvenirs, kleding, snacks en dergelijke verkrijgbaar zijn.

Vanaf hier kunt u een boot nemen naar het populaire eiland Koh Samet, bekend om zijn witte stranden en snorkellocaties. In het hotel wil men u graag helpen met het organiseren van spannende tochten in de omgeving, o.a. naar de natuurschone nationaal parken, idyllische watervallen en kalksteengrotten.

‘s Avonds kunt u een wandeling langs het strand maken en van de geluiden van de zee en de mooie zonsondergang genieten.

Verlenging met strandvakantie in Khao Lak 5 dagen/ 4 nachten

Khao Lak ligt op 1 uur en 45 minuten rijden van de luchthaven Phuket. Hoewel de afstand naar het bruisende Phuket relatief kort is, is Khao Lak een heel andere wereld. Hier vindt u rust en avontuur.

Khao Lak bestaat uit meerdere aaneengesloten stranden die samen een vakantieparadijs vormen, met de blauwe zee aan de ene zijde en het weelderige regenwoud aan de andere zijde. U verblijft in Nang Thong Beach, het populairste gebied van Khao Lak. U vindt hier souvenirwinkeltjes, excursieaanbieders, duikwinkels en restaurants die vis, schaaldieren en heerlijke Thaise gerechten serveren.

U kunt de dagen ontspannen aan het strand of bij het zwembad van het hotel doorbrengen. Als u actief wilt zijn, kunt u een wandeltocht in het nabijgelegen nationaal park Khao Lak-Lam Ru maken of gaan duiken/snorkelen op een van de beste duiklocaties ter wereld, te weten de Similan-eilanden, met speedboot op 1 uur en 15 minuten van uw verblijf gelegen. Deze 9 eilanden zijn tot nationaal park uitgeroepen en herbergen een indrukwekkende wereld onder water met kleurrijke vissen, walvishaaien, zeeschildpadden en roggen en verder een ongerepte natuur, witte stranden en kristalhelder water.

Als u op avontuur wilt, kunt u naar nationaal park Khao Sok gaan, ca. 65 km van Khao Lak gelegen. Het park beslaat een oppervlakte van 739 km2 en heeft een regenwoud dat een van de oudste ter wereld is. Khao Sok is een must see en waarschijnlijk het mooiste nationaal park van Thailand. U kunt hier het fascinerende dierenleven bekijken en van de mooie natuur genieten, bijvoorbeeld het meer Cheow Larn, rivier de Sok, watervallen, diepe dalen en kalksteenbergen.

Verlenging met strandvakantie in Cha Am 5 dagen/ 4 nachten

Cha Am is een kleine, rustige vakantieplaats, 27 km ten noorden van Hua Hin en 175 km ten zuiden van Bangkok gelegen. U vindt hier niet een overvloed aan bars en winkels zoals in vele andere vakantieplaatsen. Het lange, kindvriendelijke strand kenmerkt zich door stilte en een ontspannen sfeer. U kunt echter wel attributen voor watersport huren.

15 km van Cha Am vindt u het in Griekse stijl gebouwde Santorini Park met de iconische, witte huizen met blauwe deuren en luiken. Dit park omvat zowel een pretpark als een winkelcentrum in de openlucht, waar u winkels, eetgelegenheden en kunst vindt.

Zoekt u wat meer leven in de brouwerij, dan kunt u Hua Hin bezoeken, ruim 20 minuten rijden hiervandaan. Langs het strand kunt u de kleine kramen verkennen, die zij aan zij met de restaurants liggen waar ze smakelijke gerechten, verse vis en schaaldieren serveren. Hua Hin is bekend om zijn nachtmarkt, die elke woensdag vlak bij het treinstation wordt gehouden. U kunt hier van alles en nog wat kopen, van etenswaren en kleding tot elektronische apparatuur.

In het hotel kunnen ook spannende excursies worden geboekt.

Neem contact op met reisadviseur Richard Thijssen

Schrijf naar:
info@asiatours.nl

Bel naar:
020 - 369 07 86

Openingstijden:
Ma., wo. en vr.: 09.00 – 16.00
Di. en do.: 09.00 – 14.00

Wij gebruiken cookies om onze website gebruikersvriendelijker en relevanter voor u te maken, en om gerichte advertenties te tonen. U gaat akkoord als u verder klikt.

Klik hier als u niet akkoord gaat met cookies. Wij gebruiken een cookie om te onthouden dat u niet akkoord gaat.

Lees hier meer.