13 dagen

Hoogtepunten van Thailand

Van het hectische Bangkok vol contrasten naar het rustige en weelderige landschap bij rivier de Kwai en een afsluitend bezoek aan Chiang Mai, waar etnische stammen wonen en u olifanten en theeplantages kunt bewonderen.

Hoogtepunten van Thailand Hoogtepunten van Thailand
13 dagen

Hoogtepunten van Thailand

Van het hectische Bangkok vol contrasten naar het rustige en weelderige landschap bij rivier de Kwai en een afsluitend bezoek aan Chiang Mai, waar etnische stammen wonen en u olifanten en theeplantages kunt bewonderen.

Wat is bij de prijs inbegrepen?
In de prijs is inbegrepen
 • Vlucht van Nederland naar Bangkok
 • Vlucht van Chiang Mai via Bangkok naar Nederland, incl. transfer
 • Treinreis van Bangkok naar Chiang Mai
 • 7 overnachtingen in 3- en 4-sterrenhotels
 • 1 overnachting in Hintok River Camp, in luxueuze tent
 • 1 overnachting in flotel River Kwai Jungle Rafts
 • 1 x overnachting in couchette in de nachttrein van Bangkok naar Chiang Mai
 • 9 x ontbijt (dag 3-7, 9-12)
 • 7 x lunch (dag 3-6, 9-11)
 • 3 x diner (dag 4, 5 en 8)
 • Gemeenschappelijke bijeenkomst in Bangkok
 • Lokale, Engelssprekende gids bij excursies en tochten
 • Vervoer in auto of minibus met airconditioning
 • Dag en nacht bemande noodtelefoon gedurende de hele vakantie
 • Vertrekgarantie – de reis gaat door ongeacht het aantal deelnemers

Inclusief een uitgebreid excursiepakket:

 • Grand Palace in Bangkok
 • Boottocht op ‘klongs’ van Bangkok
 • Oorlogsmuseum (Thailand-Burma Railway Centre), Oorlogsbegraafplaats, Brug over rivier de Kwai
 • Bezoek aan dorp van de Mon-stam
 • Hellfire Pass Memorial
 • Treintocht over de Dodenspoorlijn
 • Markt Nong Hoi en koksschool Baan Hongnual met kookboek met recepten van de school
 • Tempel Doi Suthep
 • Markt Talad Varorot
 • Tempels Wat Chedi Luang en Wat Phra Sing
 • Elephant Care
 • Stammendorp Baan Tong Luang Hill
 • Elephant Poo Poo Paper Park
 • Theeplantage Araksa
 • Entreegeld en heffingen voor genoemde bezienswaardigheden

Kies deze reis omdat…

Thailand is een schitterend land om in te reizen. Het is een zeer oud koninkrijk met honderden boeddhistische tempels, duizenden dorpjes en miljoenen glimlachende en gastvrije bewoners. De natuur biedt rivieren, bergen, jungles, meren en exotische dieren zoals olifanten en apen. Tijdens deze reis kunt u zich verdiepen in de fascinerende geschiedenis en cultuur van Thailand en leert u op een koksschool Thaise gerechten te bereiden. U ziet de contrasten tussen de moderne metropool Bangkok en het primitieve leven in de stammendorpen in de bergen in het noorden. U maakt een boottocht op de ‘klongs’ van Bangkok, u laat u samen met de lokale bevolking per trein vervoeren, beleeft olifanten van dichtbij en plukt thee met een bamboemand op de rug. Met andere woorden: Een zeer gevarieerde reis met een overvloed aan belevenissen.

Bekijk alle foto's
Foto's
Gedetailleerd reisprogramma
Dag 1: Vertrek

Vertrek vanaf gekozen luchthaven in Nederland met tussenlanding(en) onderweg.

Dag 2: Aankomst in Bangkok

Na aankomst in de internationale luchthaven van Bangkok gaat u door de immigratie en haalt daarna uw bagage op. In de aankomsthal wordt u door de gids opgewacht. Hij heeft een bord met ‘Asiatours’ erop in zijn hand. U wordt naar uw hotel gereden, waar u de komende twee nachten verblijft.

Aan het eind van de middag vindt er een informatiebijeenkomst in de lobby van Hotel Narai plaats. Onze agent zal u het een en ander over Thailand vertellen, bijvoorbeeld wat u moet respecteren en waarop u moet letten. Hij zal tevens eventuele vragen beantwoorden en het dag-tot-dag programma doornemen. Hierna maken jullie een korte wandeling in de omgeving en wijst de agent geldautomaten, apotheken, goede restaurants e.d. aan.

De rest van de avond is ter vrije besteding.

Accommodatie:
Dag 3: Grand Palace - boottocht op rivier de Maenam Chao Phraya en de kanalen van Bangkok

U wordt bij het hotel opgehaald en naar de grootste culturele bezienswaardigheid van Bangkok en Thailand gereden, het koninklijk paleis Grand Palace. Dit overdadige paleis werd ca. 225 jaar geleden gebouwd en heeft nog steeds een schoonheid die niet is te beschrijven, maar gewoon beleefd moet worden. In het paleis vindt u het heiligste Boeddhabeeld van Thailand, gemaakt van één enorm stuk lichtgroene jade. We attenderen u erop dat er in en bij het koninklijk paleis bijzondere kledingvoorschriften gelden.

Van het koninklijk paleis gaat u naar rivier de Maenam Chao Phraya, waar u de lokale expresboot naar Nontaburi neemt, een tocht van 45 minuten. Op de lokale markt zorgt de gids ervoor dat u exotische tropische vruchten en lokale snacks kunt proeven. Hierna gaat u weer aan boord van een langstaartbootje. Met hoge snelheid vaart u naar Bang Yai– houd uw pet en bril vast! Bij Wat Bang Yai bezoekt u het op een na grootste liggende Boeddhabeeld van Bangkok. Bang Yai is een heel ander soort Bangkok– de straten zijn smaller en het verkeer is anders.

In Bang Yai stapt u in een langstaartbootje met plaats voor maximaal vier personen. Dit bootje voert u door de kanalen. Tegenwoordig wordt het net van waterwegen in Bangkok, rond de hoofdrivier Maenam Chao Phraya (‘rivier van de koningen’), ook wel de ‘klongs’ van Bangkok genoemd. Vroeger vond het transport van het grootste deel van de dagelijkse handel in Thailand via de kanalen plaats, en wel in zo’ n omvang dat de vroegere Europese handelsreizigers en andere bezoekers de stad de bijnaam “het Venetië van het Oosten” gaven.

De kanalen zijn nog steeds zeer belangrijk voor de lokale bevolking en kenmerken zich door een fantastische en zeer unieke charme. U bekijkt het lokale leven vanaf het water, waar u de postbode en de verkopers langs ziet varen. U zult ook ontdekken dat de gebouwen langs de oevers met de voorzijde richting het water zijn gebouwd. Dit deel van Bangkok vormt een groot contrast met het centrale Bangkok, waar wolkenkrabbers, hoge rijwegen en snelwegen het beeld bepalen. Hier zijn de waterwegen de hoofdwegen, en de groene weelderigheid van Thailand is overal aanwezig.

Aan het einde van de dag bent u weer terug in het hotel.

Accommodatie:
Dag 4: Bangkok – Kanchanaburi - Rivier de Kwai – Hellfire Pass

Vandaag gaat u een zeer fascinerende, 3 dagen en 2 nachten durende excursie maken naar rivier de Kwai, de stad Kanchanaburi en de grote, omliggende jungle. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd hier onder onmenselijke en erbarmelijke omstandigheden een spoorlijn van Thailand naar Myanmar (vroeger Birma geheten) aangelegd. Het aanleggen van dit spoortraject van 415 km lang nam 18 maanden in beslag en kostte in deze periode, 1942-43, het leven aan ca. 100.000 onder dwang werkende Thai, Maleiers, Chinezen, Tamils en andere Aziaten en ca. 12.500 geallieerde krijgsgevangenen. Deze werkelijkheid heeft als uitgangspunt van de beroemde roman ”Brug over de rivier de Kwai” van schrijver Pierre Boulle en later de gelijknamige film gediend.

U wordt vroeg in de ochtend bij het hotel opgehaald om het drukste verkeer in Bangkok te omzeilen. Als u niet al uw bagage wilt meenemen, kunt u deze op een veilige plaats in het hotel achterlaten tot u weer terugkeert, en voor de komende twee nachten slechts een rugzak meenemen.

U rijdt naar Kanchanaburi, waar u het oorlogsmuseum, de oorlogsbegraafplaats en de brug over de rivier de Kwai bezoekt. Deze brug is echter van iets recentere datum dan de oorspronkelijke brug. Aan het eind van de ochtend bereikt u Hintok River Camp. U checkt hier in en krijgt de lunch geserveerd.

Pas in de middag bezoekt u Hellfire Pass. Dit was het zwaarste deel van de aanleg van de spoorlijn. Er werd dag en nacht gewerkt. U wandelt van Hellfire Pass naar het station van Hintok. Vanaf hier gaat u weer terug naar Hin Tok River Camp, waar u van de omgeving en vrijwillige activiteiten kunt genieten. U kunt bijvoorbeeld naar een nabijgelegen weversdorp of boerderij fietsen.

Accommodatie:
Dag 5: Rivier de Kwai

U ontwaakt bij de geluiden van de jungle en de rivier. U begint de dag met een fietstocht naar een nabijgelegen tempel om aalmoezen aan de monniken te geven door eten in hun schalen te leggen. Hierna fietst u terug naar Hintok River Camp en nuttigt een stevig ontbijt.

U checkt uit in het hotel en stapt aan boord van een langstaartbootje en wordt naar River Kwai Jungle Rafts gevaren. Dit is een flotel: een hotel gebouwd op een houtvlot in de rivier de Kwai. Het landschap en de weelderigheid langs de rivier is bijna niet te beschrijven. Op meerdere plaatsen zult u 20 meter hoge bamboezen zien die onderaan zo dik als een bil zijn.

U bezoekt het nabijgelegen dorp van de Mon-stam. De levenswijze van deze stam is met de jaren niet echt veranderd.

U kunt de middag zelf invullen. De middag is ter vrije besteding. U kunt lekker luieren in het flotel of activiteiten ondernemen.

Dag 6: Rivier de Kwai – treintocht over de Dodenspoorlijn – Bangkok

De hele ochtend is ter vrije besteding. Vervolgens wordt u over de rivier naar de kade gevaren, waar u luncht. Hierna gaat u in een aantal historische wagons een tocht over een traject van de Dodenspoorlijn maken. U rijdt o.a. over een traject dat aan de hand van een teakhouten constructie hoger dan de rest van het terrein ligt. Na de treinreis rijdt u per bus terug naar Bangkok en komt daar tussen 18.00 en 19.00 uur aan.

Accommodatie:
Dag 7: Bangkok – Nachttrein naar Chiang Mai

Tot aan het eind van de middag is de dag ter vrije besteding. Aan het eind van de middag wordt u naar het station gereden. Hier stapt u op de nachttrein naar Chiang Mai in Noord-Thailand, de op een na grootste stad van het land.

Met de trein in een ander land reizen is altijd een belevenis. U ontmoet veel interessante mensen en in Azië is de trein een zeer veel gebruikt vervoermiddel. Dit geldt vooral voor Thailand. De wagons zijn zeer schoon en comfortabel. De couchettes bevinden zich niet in een coupé zoals bij ons, maar in afgeschermde secties. Als u wilt slapen, komt de conducteur langs om uw stoel in een bed te veranderen en het gordijn te sluiten voor uw privacy. Alle ligplaatsen worden opgemaakt met lakens en kussensloop, schoon en van katoen, en een schone deken. Bij uw ligplaats is plaats voor bagage.

Er komt een ober/serveerster in de trein langs, bij wie u iets te eten kunt bestellen. Een andere mogelijkheid is zelf eten mee te nemen of vóór vertrek een maaltijd in een restaurant op het station te nemen. Dit is vaak een goedkopere optie.

De trein vertrekt om 19.35 uur uit Bangkok.

Dag 8: Aankomst in Chiang Mai - Koksschool Baan Hongnual

U komt om 08.40 uur in Chiang Mai aan en wordt bij de hoofduitgang door uw gids opgewacht. U wordt naar uw hotel gereden, waar u de komende vier nachten verblijft.

Vanmiddag wordt u bij het hotel opgehaald en naar de markt Nong Hoi gebracht. Hier worden verse ingrediënten gekocht die u op de koksschool Baan Hongnual gaat gebruiken. U leert over de verschillende kruiden, specerijen, groenten en vleessoorten. Vervolgens wordt u naar de koksschool gereden, gelegen op 15 minuten rijden van Chiang Mai. Het is een koksschool waar wordt gekookt volgens tradities uit het Lanna-rijk. Op de school krijgt u gedurende 4 uur een korte introductie in het bereiden van Thaise gerechten, waarbij alles – van kruiden tot het uitsnijden van fruit – de revue passeert. U hoort welke kruiden goed voor uw gezondheid zijn. Alles vindt in een gezellige en warme sfeer plaats, waarbij men u in alles behulpzaam is – helemaal in overeenstemming met de Lanna-traditie. Na de introductie bent u aan de beurt. Elke deelnemer krijgt een eigen taak en de kok laat zien hoe u te werk moet gaan. De cursus wordt afgesloten met het genieten van de gerechten die u zelf heeft bereid.

Accommodatie:
Dag 9: Doi Suthep

Vandaag bezoekt u een van de prachtige en zeer heilige tempels van Noord-Thailand, Wat Prathat Doi Suthep, 15 km buiten Chiang Mai gelegen. Het is een schitterende gouden pagode, waarin relikwieën van Boeddha worden bewaard. U rijdt over een zeer schilderachtige weg door het berglandschap naar nationaal park Doi Pui. Vanaf hier voert een trap met 300 treden u omhoog naar de in 1383 gebouwde pagode. Vanaf de tempel is er een prachtig uitzicht over Chiang Mai. We attenderen u erop dat er bij Doi Suthep bijzondere kledingvoorschriften gelden.

Na de lunch wordt u naar de grootste markt van Chiang Mai gereden, Talad Warorot, gelegen op 2 minuten lopen van de nachtmarkt van de stad. U kunt hier van alles en nog wat kopen, van vers en gedroogd fruit tot schoenen en kleding.

Op weg terug naar het hotel, bezoekt u twee van de belangrijkste tempels van Chiang Mai, te weten Wat Chedi Luang en Wat Phra Singh.

De rest van de dag is ter vrije besteding.

Accommodatie:
Dag 10: Bezoek aan Elephant Care

Vandaag gaat u iets anders dan anders meemaken. Het wordt een onvergetelijke belevenis. U gaat namelijk Elephant Care bezoeken, op ca. 90 minuten rijden van Chiang Mai gelegen. Zoals de naam al aangeeft, is dit een plaats waar liefdevol voor olifanten wordt gezorgd en waar men ernaar streeft ze zo natuurlijk mogelijk te laten leven. Dit is geen circus, noch een show of andere vorm van vermaak. Hier zijn het beschilderen van olifanten, ritjes en ketens verboden. De toeristen die hier komen, zijn niet op zoek naar vermaak, maar willen graag een kijkje in het alledaagse leven van de olifanten krijgen en dicht bij deze intelligente en enorme dieren komen.

U wordt bij het hotel opgehaald en naar het dorp Baan Meung Kud, ten noorden van Chiang Mai, gereden. Na aankomst wordt u in kleding gestoken die u op een traditionele mahout doet lijken. Voordat u naar de olifanten gaat, gaat u meehelpen voedsel voor ze te oogsten. Afhankelijk van het jaargetijde kan dit suikerriet, bananen of gras zijn. Na het oogsten gaat u de olifanten ontmoeten en voederen. De gids vertelt u over hun dagelijkse routines en gewoontes. U leert ook hoe u met ze kunt communiceren en hun lichaamstaal moet interpreteren.

Na uw lunch gaat u de olifanten weer verwennen, nu met kleine snacks, bestaande uit bolletjes gemaakt van plakrijst en zout. Olifanten zijn enorm dol op eten. Volgens zeggen slapen ze slechts 3 uur per etmaal en zijn ze de resterende 21 uur aan het eten.

Het wassen van de olifanten is een van de hoogtepunten van deze belevenis. Dit gebeurt niet met een traditionele spons en zeep, maar met een stuk hout dat alleen in het noorden van Thailand voorkomt en ‘keau saba’ heet. Door hard op het hout te slaan wordt het zacht en kan het als spons worden gebruikt. Het magische moment is wanneer het hout in contact met water komt. Er ontstaat dan namelijk een soort zeep. De olifanten vinden het heerlijk gewassen en gescrubd te worden en badderen samen met u speels in het water.

Wanneer de zon hoog aan de hemel staat, maakt u in het woud een wandeling met de olifanten en zoeken ze zelf hun voedsel. Hierna is het helaas tijd om afscheid van de olifanten en de mahouts te nemen en worden jullie weer naar het hotel gereden. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Vergeet niet zwemkleding en droge kleding mee te nemen.

Accommodatie:
Dag 11: Bezoek aan stammendorp – Elephant Poo Poo Paper Park - theeplantage Araksa

U wordt na het ontbijt bij het hotel opgehaald en richting het noorden, naar het stammendorp Baan Tong Hill, gereden. Hier krijgt u een fascinerend kijkje in de wijze waarop de verschillende bergstammen leven, onder andere Lahu, Hmong, White Karen en Padaung (‘Longneck-stam’), bekend van de vele ringen om hun hals. De meisjes krijgen al op 5-jarige leeftijd de eerste ring om hun hals. Vandaag de dag is het een traditie, maar vroeger deden de vrouwen dit om zich te beschermen tegen tijgers in het berggebied van Myanmar aan de grens met Thailand. Het dorp wordt omgeven door prachtige rijstvelden en aan weerszijden van het dorp wonen de stammen in hun houten huizen. Hier laten de vrouwen hun handgemaakte sieraden, houten beeldjes en geweven kleden zien. De handgemaakte producten zijn te koop. De vrouwen praten graag, dus u kunt ze gerust het een en ander over hun geschiedenis en spannende cultuur vragen.

Hierna gaat u naar Elephant Poo Poo Paper Park. Dit is een betrekkelijk nieuwe en unieke bezienswaardigheid in Chiang Mai. Hier wordt van uitwerpselen van o.a. olifanten, paarden en koeien papier gemaakt. U krijgt het hele productieproces te zien.  In de weelderige tuin voert de rondleiding u naar acht verschillende paviljoens die stap voor stap dit milieuvriendelijke en tevens fascinerende proces uitleggen. Als het u leuk lijkt, kunt u uw mouwen opstropen en zelf een vel papier maken.

De lunch wordt in een vlinder- en orchideeënboerderij geserveerd. U kunt hier 50 verschillende, kleurrijke orchideeën bekijken. Na de lunch bezoekt u theeplantage Araksa, waar men zich heeft gespecialiseerd in het telen van de hoogwaardige zwarte thee Assam. U krijgt uitleg over de verschillende processen en methoden binnen de theeproductie en mag mee de plantage in en met een bamboemand op de rug theebladeren plukken. Het bezoek wordt afgesloten met het genieten van een kop stomende thee en een Thaise snack.

Accommodatie:
Dag 12: Chiang Mai – Weer naar huis

U wordt bij het hotel opgehaald en naar de luchthaven van Chiang Mai gereden – een rit van ca. 25 minuten. Hiervandaan vliegt u naar Nederland met tussenlanding(en) onderweg.

Dag 13: Weer thuis

U landt in Nederland na een fascinerende en avontuurlijke vakantie.

Combineer met
Kies uit de onderstaande mogelijkheden
Verlenging met strandvakantie op Koh Samui 5 dagen/4 nachten

Koh Samui ligt in de Golf van Thailand en is met zijn 228,7 km2het op twee na grootste eiland van Thailand.

Tot de jaren 70 was Samui een onbekend eiland met prachtige natuur en heel veel kokosplantages. Er waren geen wegen en de enige manier om naar en van het eiland te komen was door een plekje te krijgen op de vrachtschepen die kokos vervoerden. Op deze wijze ontdekte een groepje backpackers het ongerepte eiland. Ze schreven er later een artikel over, die ze in een reisgids publiceerden. Al snel kregen reislustige backpackers oog voor dit verborgen paradijs en langs het strand werden kleine bamboehutten gebouwd. In de loop van de daaropvolgende twintig jaar maakte Samui een spectaculaire ontwikkeling door. Er werden wegen aangelegd, veerdiensten geopend en hotels gebouwd. In 1989 was de eerste vliegroute naar en van het eiland een feit. Hierna kwam de toeristenstroom naar Samui echt op gang en het aantal hotels en resorts nam toe. Om de identiteit als idyllisch bountyeiland te behouden besloot de regering dat gebouwen niet hoger dan kokospalmen mochten zijn.

Tegenwoordig is Samui een van de meestbezochte en populairste eilanden van Thailand en trekt elk jaar ca. 2 miljoen toeristen. Het beroemdste strand van het eiland is Chaweng, dat zich over maar liefst 7 km langs de oostkust van Samui uitstrekt. Hier vindt u mooie stranden, turquoise water en wuivende kokospalmen.
Chaweng is bekend om zijn bruisende centrum met restaurants, cafés, uitgaansmogelijkheden en volop winkels waar u kunt shoppen.

Tijdens deze verlenging met strandvakantie verblijft u in het zuidelijke deel van Chaweng, Chaweng Noi geheten. Chaweng Noi wordt als het meest idyllische deel van Chaweng beschouwd. Hier staan ontspanning en rust hoog in het vaandel. Zoekt u wat meer leven in de brouwerij, dan kunt u met de shuttlebus van het hotel, een taxi of te voet naar het levendige, op 2 km afstand gelegen Chaweng gaan.

De populairste bezienswaardigheden van Samui zijn het 12 meter hoge, vergulde Boeddhabeeld, de gemummificeerde monnik, de 18 meter hoge waterval Namuang en de lokale markten op het eiland.

De bevolking van Samui is een mengeling van Thai, Chinezen, Laotianen en Birmezen. Dit verklaart waarom u hier zowel tempels, kerken als moskeeën kunt zien.

De gemengde bevolking wordt ook in het aanbod aan eetgelegenheden weerspiegeld: u vindt hier een variatie aan verschillende en spannende keukens.

Laat een verblijf op dit mooie bountyeiland niet aan uw neus voorbijgaan.

Let op: de vermelde prijzen zijn niet geldig tijdens de Kerst- en Nieuwjaarsperiode. Informeer naar de prijs wanneer in deze periode reist.

Verlenging met strandvakantie in Rayong 5 dagen/ 4 nachten

Rayong ligt 215 km ten zuiden van Bangkok en op 20 minuten rijden van het vissersplaatsje Ban Phe. Rayong staat gelijk aan rust en ontspanning. U kunt hier op het lange, kindvriendelijke strand ‘Wang Kaew’ of bij het enorme zwembad van het hotel, waar ook een strand is, luieren en nagenieten van alle prachtige indrukken van de reis.

Met de gratis shuttlebus of een taxi kunt u naar Ban Phe rijden en over de promenade slenteren. Hier kunt u de lokale Thai met picknickmanden in de schaduw van de bomen zien zitten. U kunt ook de vele kramen bij de pier verkennen, waar souvenirs, kleding, snacks en dergelijke verkrijgbaar zijn.

Vanaf hier kunt u een boot nemen naar het populaire eiland Koh Samet, bekend om zijn witte stranden en snorkellocaties. In het hotel wil men u graag helpen met het organiseren van spannende tochten in de omgeving, o.a. naar de natuurschone nationaal parken, idyllische watervallen en kalksteengrotten.

‘s Avonds kunt u een wandeling langs het strand maken en van de geluiden van de zee en de mooie zonsondergang genieten.

Verlenging met strandvakantie in Khao Lak 5 dagen/ 4 nachten

Khao Lak ligt op 1 uur en 45 minuten rijden van de luchthaven Phuket. Hoewel de afstand naar het bruisende Phuket relatief kort is, is Khao Lak een heel andere wereld. Hier vindt u rust en avontuur.

Khao Lak bestaat uit meerdere aaneengesloten stranden die samen een vakantieparadijs vormen, met de blauwe zee aan de ene zijde en het weelderige regenwoud aan de andere zijde. U verblijft in Nang Thong Beach, het populairste gebied van Khao Lak. U vindt hier souvenirwinkeltjes, excursieaanbieders, duikwinkels en restaurants die vis, schaaldieren en heerlijke Thaise gerechten serveren.

U kunt de dagen ontspannen aan het strand of bij het zwembad van het hotel doorbrengen. Als u actief wilt zijn, kunt u een wandeltocht in het nabijgelegen nationaal park Khao Lak-Lam Ru maken of gaan duiken/snorkelen op een van de beste duiklocaties ter wereld, te weten de Similan-eilanden, met speedboot op 1 uur en 15 minuten van uw verblijf gelegen. Deze 9 eilanden zijn tot nationaal park uitgeroepen en herbergen een indrukwekkende wereld onder water met kleurrijke vissen, walvishaaien, zeeschildpadden en roggen en verder een ongerepte natuur, witte stranden en kristalhelder water.

Als u op avontuur wilt, kunt u naar nationaal park Khao Sok gaan, ca. 65 km van Khao Lak gelegen. Het park beslaat een oppervlakte van 739 km2 en heeft een regenwoud dat een van de oudste ter wereld is. Khao Sok is een must see en waarschijnlijk het mooiste nationaal park van Thailand. U kunt hier het fascinerende dierenleven bekijken en van de mooie natuur genieten, bijvoorbeeld het meer Cheow Larn, rivier de Sok, watervallen, diepe dalen en kalksteenbergen.

Verlenging met strandvakantie in Cha Am 5 dagen/ 4 nachten

Cha Am is een kleine, rustige vakantieplaats, 27 km ten noorden van Hua Hin en 175 km ten zuiden van Bangkok gelegen. U vindt hier niet een overvloed aan bars en winkels zoals in vele andere vakantieplaatsen. Het lange, kindvriendelijke strand kenmerkt zich door stilte en een ontspannen sfeer. U kunt echter wel attributen voor watersport huren.

15 km van Cha Am vindt u het in Griekse stijl gebouwde Santorini Park met de iconische, witte huizen met blauwe deuren en luiken. Dit park omvat zowel een pretpark als een winkelcentrum in de openlucht, waar u winkels, eetgelegenheden en kunst vindt.

Zoekt u wat meer leven in de brouwerij, dan kunt u Hua Hin bezoeken, ruim 20 minuten rijden hiervandaan. Langs het strand kunt u de kleine kramen verkennen, die zij aan zij met de restaurants liggen waar ze smakelijke gerechten, verse vis en schaaldieren serveren. Hua Hin is bekend om zijn nachtmarkt, die elke woensdag vlak bij het treinstation wordt gehouden. U kunt hier van alles en nog wat kopen, van etenswaren en kleding tot elektronische apparatuur.

In het hotel kunnen ook spannende excursies worden geboekt.

Neem contact op met reisadviseur Richard Thijssen

Schrijf naar:
info@asiatours.nl

Bel naar:
020 - 369 07 86

Openingstijden:
Ma., wo. en vr.: 09.00 – 16.00
Di. en do.: 09.00 – 14.00

Wij gebruiken cookies om onze website gebruikersvriendelijker en relevanter voor u te maken, en om gerichte advertenties te tonen. U gaat akkoord als u verder klikt.

Klik hier als u niet akkoord gaat met cookies. Wij gebruiken een cookie om te onthouden dat u niet akkoord gaat.

Lees hier meer.