12 dagen

Thailand met kinderen

Neem de kinderen mee naar Thailand en beleef de olifanten, stammen, tempels en theeproductie in Noord-Thailand. Sluit de reis af met een mooie strandvakantie in Khao Lak.

Thailand met kinderen Thailand met kinderen
12 dagen

Thailand met kinderen

Neem de kinderen mee naar Thailand en beleef de olifanten, stammen, tempels en theeproductie in Noord-Thailand. Sluit de reis af met een mooie strandvakantie in Khao Lak.

Wat is bij de prijs inbegrepen?
In de prijs is inbegrepen
 • Vlucht heen van Nederland naar Chiang Mai, en vlucht terug van Phuket
 • Vlucht van Chiang Mai naar Phuket
 • 9 overnachtingen in 3- en 4-sterrenhotels
 • 9 x ontbijt (dag 2-11)
 • 2 x lunch (dag 4 en 5)
 • Lokale, Engelssprekende gids bij transfers, excursies en tochten
 • Vervoer in auto of minibus met airconditioning
 • Dag en nacht bemande noodtelefoon gedurende de hele vakantie
 • Vertrekgarantie – de reis gaat door ongeacht het aantal deelnemers

Inclusief een uitgebreid excursiepakket:

 • Tempel Doi Suthep
 • Elephant Care
 • Stammendorp Baan Tong Luang Hill
 • Elephant Poo Poo Paper Park
 • Theeplantage Araksa
 • Entreegeld en heffingen voor genoemde bezienswaardigheden

Kies deze reis omdat…

Thai houden van kinderen! Overal zullen jullie met een glimlach, nieuwsgierigheid en vriendelijkheid worden verwelkomd. Deze reis is de perfecte combinatie van belevenissen en strandvakantie. De rondreis begint in het rustige en relatief milde noorden. Chiang Mai is een fantastische stad met zowel charme als een gezellige sfeer. Hier bezoeken jullie de beroemdste tempel van het gebied, tempel Doi Suthep, en het fascinerende Elephant Care. Jullie bezoeken ook het lokale stammendorp en krijgen de mogelijkheid met een mand op de rug thee te plukken. Van Chiang Mai gaat de reis naar het zuiden, naar de bekende Thaise stranden. Jullie brengen 6 dagen in het heerlijke familiehotel bij Khao Lak door. De plaats biedt een overvloed aan activiteiten en excursies. Jullie kunnen ook gewoon luieren en in het warme water zwemmen.

Bekijk alle foto's
Foto's
Gedetailleerd reisprogramma
Dag 1: Vlucht van gekozen luchthaven

Vertrek vanaf gekozen luchthaven in Nederland met tussenlanding(en) onderweg.

Dag 2: Aankomst in Chiang Mai

Na aankomst in Chiang Mai gaan jullie door de immigratie, halen de bagage op en gaan vervolgens naar de aankomsthal. Hier worden jullie door de gids opgewacht. Hij heeft een bord met ‘Asiatours’ erop in zijn hand. Jullie worden naar het hotel gereden, waar jullie 4 overnachtingen hebben. De rest van de dag is er niets gepland, zodat jullie van de lange vlucht kunnen bijkomen.

Chiang Mai is de op een na grootste stad van Thailand, maar maakt desondanks een rustige indruk. Het is een zeer charmante stad. De stad heeft 300 tempels en het centrum van de stad wordt omsloten door een oude vestinggracht. Verreweg de meeste bezienswaardigheden liggen op loopafstand van het stadscentrum. Op de vele markten wordt van alles verkocht, van verse bloemen tot gebakken sprinkhanen. Bij het vallen van de avond komen lokale bewoners en bezoekers naar de beroemde nachtmarkt van Chiang Mai om het een en ander te kopen of bij een van de vele straatkeukens te eten.

Accommodatie:
Dag 3: Excursie van een halve dag naar tempel Doi Suthep

Vandaag bezoeken jullie een van de prachtige en zeer heilige tempels van Noord-Thailand, Wat Prathat Doi Suthep, iets buiten Chiang Mai gelegen. Het is een schitterende gouden pagode, waarin relikwieën van Boeddha worden bewaard. Jullie rijden over een zeer schilderachtige weg door het berglandschap naar nationaal park Doi Pui. Vanaf hier voert een trap met 300 treden jullie omhoog naar de in 1383 gebouwde pagode. Vanaf de tempel is er een prachtig uitzicht over Chiang Mai. Jullie zullen tientallen in het oranje geklede monniken zien die op pelgrimstocht naar de tempel zijn. We attenderen jullie erop dat er bij Doi Suthep bijzondere kledingvoorschriften gelden.

De rest van de dag kunnen jullie zelf invullen met het verkennen van de stad of misschien hebben jullie zin in een frisse duik in het zwembad?

Accommodatie:
Dag 4: Bezoek aan Elephant Care

Vandaag gaat jullie iets anders dan anders meemaken. Het wordt een onvergetelijke belevenis. Jullie gaan namelijk Elephant Care bezoeken, gelegen op ca. 90 minuten rijden van Chiang Mai. Zoals de naam al aangeeft, is dit een plaats waar liefdevol voor olifanten wordt gezorgd en waar men ernaar streeft ze zo natuurlijk mogelijk te laten leven. Dit is geen circus, noch een show of andere vorm van vermaak. Hier zijn het beschilderen van olifanten, ritjes en ketens verboden. De toeristen die hier komen, zijn niet op zoek naar vermaak, maar willen graag een kijkje in het alledaagse leven van de olifanten krijgen en dicht bij deze intelligente en enorme dieren komen.

Jullie worden bij het hotel opgehaald en naar het dorp Baan Meung Kud, ten noorden van Chiang Mai, gereden. Na aankomst worden jullie in kleding gestoken die jullie op een traditionele mahout doet lijken. Voordat jullie naar de olifanten gaan, gaan jullie meehelpen voedsel voor ze te oogsten. Afhankelijk van het jaargetijde kan dit suikerriet, bananen of gras zijn. Hierna gaan jullie de olifanten ontmoeten en voederen. De gids vertelt jullie over hun routines en gewoontes. Jullie leren ook hoe jullie met ze kunnen communiceren en hun lichaamstaal moet interpreteren.

Na uw lunch gaan jullie de olifanten met kleine snacks verwennen, bestaande uit bolletjes gemaakt van plakrijst en zout. Olifanten zijn enorm dol op eten. Volgens zeggen slapen ze slechts 3 uur per etmaal en zijn ze de resterende 21 uur aan het eten.

Het wassen van de olifanten is een van de hoogtepunten van deze belevenis. Dit gebeurt niet met een traditionele spons en zeep, maar met een stuk hout dat alleen in het noorden van Thailand voorkomt en ‘keau saba’ heet. Door hard op het hout te slaan wordt het zacht en kan het als spons worden gebruikt. Het magische moment is wanneer het hout in contact met water komt. Er ontstaat dan namelijk een soort zeep. De olifanten vinden het heerlijk gewassen en gescrubd te worden en badderen speels in het water.

Wanneer de zon hoog aan de hemel staat, maken jullie in het woud een wandeling met de olifanten en zoeken ze zelf hun voedsel. Hierna is het helaas tijd om afscheid van de olifanten en de mahouts te nemen en worden jullie weer naar het hotel gereden. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Vergeet niet zwemkleding en droge kleding mee te nemen.

Accommodatie:
Dag 5: Bezoek aan stammendorp – Elephant Poo Poo Paper Park - theeplantage Araksa

Jullie worden na het ontbijt bij het hotel opgehaald en richting het noorden, naar het stammendorp Baan Tong Hill, gereden. Hier krijgen jullie een fascinerend kijkje in de wijze waarop de verschillende bergstammen leven, onder andere Lahu, Hmong, White Karen en Padaung (‘Longneck-stam’), bekend van de vele ringen om hun hals. De meisjes krijgen al op 5-jarige leeftijd de eerste ring om hun hals. Vandaag de dag is het meer een traditie, maar vroeger deden de vrouwen dit om zich te beschermen tegen tijgers in het berggebied van Myanmar aan de grens met Thailand. Het dorp wordt omgeven door prachtige rijstvelden en aan weerszijden van het dorp wonen de stammen in hun houten huizen. Hier laten de vrouwen hun handgemaakte sieraden, houten beeldjes en geweven kleden zien. Deze handgemaakte producten worden te koop aangeboden. De vrouwen praten graag, dus jullie kunnen ze gerust het een en ander over hun geschiedenis en spannende cultuur vragen.

Hierna gaan jullie naar Elephant Poo Poo Paper Park. Dit is een betrekkelijk nieuwe en unieke bezienswaardigheid in Chiang Mai. Hier wordt van uitwerpselen van o.a. olifanten, paarden en koeien papier gemaakt. Jullie krijgen het hele productieproces te zien.  Kunnen jullie je er iets bij voorstellen? In de weelderige tuin voert de rondleiding jullie naar acht verschillende paviljoens die stap voor stap dit milieuvriendelijke en tevens fascinerende proces uitleggen. Als het jullie leuk lijkt, kunnen jullie zelf een vel papier maken.

De lunch wordt in een vlinder- en orchideeënboerderij geserveerd. Jullie kunnen hier mooie vlinders zien rondvliegen. Vervolgens bezoeken jullie de theeplantage Araksa. Op deze plantage heeft men zich gespecialiseerd in het telen van de hoogwaardige zwarte thee Assam. Jullie krijgen uitleg over de verschillende processen en methoden binnen de theeproductie en mogen mee de plantage in en met een bamboemand op de rug theebladeren plukken. Het bezoek wordt afgesloten met het genieten van een kop stomende thee en een Thaise snack.

Accommodatie:
Dag 6: Chiang Mai – Khao Lak

Jullie worden bij het hotel opgehaald en naar de luchthaven gereden. Vanaf hier vliegen jullie naar Phuket, waar een chauffeur op jullie wacht en jullie naar Khao Lak rijdt. Afhankelijk van het verkeer duurt de rit ca. 1 uur en 45 minuten. Jullie hebben 5 overnachtingen in Khao Lak.

Accommodatie:
Dag 7-10: Strandvakantie in Khao Lak

De dagen zijn ter vrije besteding.

Hoewel de afstand naar het bruisende Phuket relatief kort is, is Khao Lak een heel andere wereld. Hier vindt u rust en avontuur.

Khao Lak bestaat uit meerdere aaneengesloten stranden die samen dit heerlijke en kindvriendelijke vakantieparadijs vormen, met de blauwe zee aan de ene zijde en het weelderige regenwoud aan de andere zijde. Jullie verblijven in Nang Thong Beach, het populairste gebied van Khao Lak. U vindt hier souvenirwinkeltjes, excursieaanbieders, duikwinkels en restaurants die vis, schaaldieren en heerlijke Thaise gerechten serveren.

Jullie kunnen de dagen ontspannen aan het strand of bij het zwembad van het hotel doorbrengen. Als jullie actief willen zijn, kunnen jullie een wandeltocht in het nabijgelegen nationaal park Khao Lak-Lam Ru maken of gaan duiken/snorkelen op een van de beste duiklocaties ter wereld, te weten de Similan-eilanden, met speedboot op 1 uur en 15 minuten van jullie verblijf gelegen. Deze 9 eilanden zijn tot nationaal park uitgeroepen en herbergen een indrukwekkende wereld onder water met kleurrijke vissen, walvishaaien, zeeschildpadden en roggen en verder een ongerepte natuur, witte stranden en kristalhelder water.

Als jullie op avontuur willen, kunnen jullie naar nationaal park Khao Sok gaan, ca. 65 km van Khao Lak gelegen. Het park beslaat een oppervlakte van 739 km2 en heeft een regenwoud dat een van de oudste ter wereld is. Khao Sok is een must see en waarschijnlijk het mooiste nationaal park van Thailand. Jullie kunnen hier het fascinerende dierenleven bekijken en van de mooie natuur genieten, bijvoorbeeld het meer Cheow Larn, rivier de Sok, watervallen, diepe dalen en kalksteenbergen.

Dag 11: Weer naar huis

Jullie worden bij het hotel opgehaald en naar de luchthaven van Phuket gereden, waarvandaan jullie naar huis vliegen.

Dag 12: Weer thuis in Nederland

Jullie landen in Nederland na een heerlijke en spannende vakantie.

Neem contact op met reisadviseur Richard Thijssen

Schrijf naar:
info@asiatours.nl

Bel naar:
020 - 369 07 86

Openingstijden:
Ma., wo. en vr.: 09.00 – 16.00
Di. en do.: 09.00 – 14.00

Wij gebruiken cookies om onze website gebruikersvriendelijker en relevanter voor u te maken, en om gerichte advertenties te tonen. U gaat akkoord als u verder klikt.

Klik hier als u niet akkoord gaat met cookies. Wij gebruiken een cookie om te onthouden dat u niet akkoord gaat.

Lees hier meer.