Ma., wo. en vr.: 09.00 – 16.00
Di. en do.: 09.00 – 14.00
Menu
HomeStadswandeling met gids door Ho Chi Minhstad
Stadswandeling met gids door Ho Chi Minhstad

De gids haalt u op bij het hotel. De eerste stop van de excursie is het Hoofdpostkantoor, dat door de wereldberoemde Franse architect Gustav Eiffel werd ontworpen.

Tegen over het postkantoor ligt de iconische Basiliek van Notre-Dame, die tussen 1863 en 1880 is gebouwd. Wanneer u voor deze kerk staat, heeft u een grijs gebouw achter u. Sommigen herkennen wellicht het gebouw “Pittmann Apartments” aan de 22 Gia Long Street van de foto die op 29 april 1974 door de Nederlandse fotograaf Hubert van Es naar aanleiding van de val van Saigon werd gemaakt. Velen dachten dat het de Amerikaanse ambassade was, maar feitelijk waren de United States Agency for International Development en CIA-officier Conrad LaGueux in het gebouw gehuisvest. De foto laat een helikopter zien die op het dak van het gebouw landt om medewerkers van de Amerikaanse regering uit voorzorg te evacueren, omdat Noord-Vietnamese strijdkrachten Saigon zijn binnengevallen.

Vervolgens wandelt u door de winkelstraat Dong Khoi, die een prominente plaats innam in de roman van Graham Greene ”De stille Amerikaan”, naar de Saigon-rivier.

Later komt u langs het mooie gebouw de Opera van Saigon, gebouwd in 1901.

De excursie gaat verder naar het Herenigingspaleis, waar de Vietnamoorlog – of de Amerikaanse oorlog, zoals de Vietnamezen deze oorlog noemen – op 30 april 1975 eindigde, toen een Vietnamese tank de poort door reed om de oorlog te beëindigen. De oorlog kostte aan 58.000 Amerikanen en 3 miljoen Vietnamezen het leven.

Vervolgens bezoekt u het Oorlogsmuseum, dat meerdere verdiepingen telt. U krijgt tijd om zelf door het museum te wandelen en de heftige foto’s van de oorlog te bekijken. Dit is een zeer aangrijpende ervaring!

Ten slotte bezoekt u de kerk Tan Dinh vlak bij de Tan Dinh-markt. De kerk vormt een enorm contrast met de traditionele Basiliek van Notre-Dame, maar is met zijn hoge toren en karakteristieke kleuren net zo indrukwekkend. De kerk wordt als een van de prachtigste en uniekste kerken van Ho Chi Minhstad beschouwd.

U kunt eventueel de Tan Dinh-markt verkennen. Hier is van alles en nog wat te koop.

Prijs:
Per persoon:  € 31
HEEFT U VRAGEN?

Neem nu contact op met onze experts:
020 – 369 07 86
info@asiatours.nl

Openingstijden:
Ma., wo., vr.: 09.00 – 16.00 Di. en do.: 09.00 – 14.00

Populaire reizen
Hoogtepunten Vietnam
Hoogtepunten Vietnam
Magische natuur en culturele belevenissen.
lees meer 
Bali, Indonesië
Bali, Indonesië
Bali Godeneiland
lees meer 

Nieuwsbrief

Wanneer u zich aanmeldt voor onze nieuwsbrief, krijgt u ca. drie keer per maand een nieuwsbrief van Asiatours.nl met relevant nieuws, goede aanbiedingen enz.

We gebruiken cookies voor statistieken en doelgerichte marketing bij derden.
U accepteert dit als u doorklikt.
Lees hier meer.