Rondreizen in Vietnam

Een rondreis in Vietnam is een reis door een land met enorme schoonheid en diversiteit in zowel cultuur, natuur als historie.

U kunt hier door de UNESCO beschermde natuur en architectuur, moderne steden en prachtige exotische stranden bewonderen.

Voor vragen over onze reizen naar Vietnam kunt u bellen met onze reisspecialisten op tel. 020 – 369 07 86.

Vietnam Vietnam

Rondreizen in Vietnam

Een rondreis in Vietnam is een reis door een land met enorme schoonheid en diversiteit in zowel cultuur, natuur als historie.

U kunt hier door de UNESCO beschermde natuur en architectuur, moderne steden en prachtige exotische stranden bewonderen.

Voor vragen over onze reizen naar Vietnam kunt u bellen met onze reisspecialisten op tel. 020 – 369 07 86.

Waarom een reis naar Vietnam?

Vietnam is exotisch, bruisend, historisch en tegelijk modern. Het is een land met grote schoonheid en één van de weinige landen ter wereld waar u zoveel diversiteit in cultuur, historie en natuur tegenkomt.

Van het bergachtige noorden via de schitterende kustlijn in Centraal-Vietnam naar de vruchtbare vlakten van de Mekongdelta in het zuiden, Vietnam is waarachtig een divers land. Of u nu een rondreis in het noorden of in het zuiden kiest of een die u van noord naar zuid voert, u kunt er zeker van zijn dat u indrukwekkende belevenissen voor het leven krijgt.

Onze rondreizen in Vietnam

Lees hieronder meer over wat u kunt beleven op onze rondreizen in Vietnam.

Hanoi

Al onze rondreizen beginnen in Hanoi, de hoofdstad van Vietnam en een van de sfeervolste grote steden van Azië.

Hanoi is een stad vol contrasten, een mooie mix van historie en moderne hectiek met prachtige koloniale gebouwen en historische tempels enerzijds en moderne gebouwen anderzijds.

Een rondleiding door de stad voert u bijvoorbeeld langs:

 • De Literatuurtempel, een van de weinig voorbeelden van traditioneel Vietnamese architectuur die nog bestaan. De tempel werd in de 12e eeuw door Chinese leerlingen van Confucius gebouwd en was de eerste universiteit van Vietnam. Hier werden machtige ambtsdragers opgeleid volgens de confuciaanse klassieken.
 • Op een klein eiland in het meer van Hoan Kiem ligt de Ngoc Son-tempel. U bereikt de tempel via de Huc-brug. De naam van deze brug betekent letterlijk “de plaats die door de stralen van de ochtendzon wordt geraakt”. U krijgt de legende over de keizer, het magische zwaard en de reuzenschildpad te horen en hoort ook hoe het meer aan zijn naam is gekomen.
 • Het Ho Chi Minh Complex, gebouwd ter ere van de eerste president van de Democratische Republiek Vietnam, Ho Chi Minh. Hij woonde en werkte het grootste deel van zijn leven in Hanoi.
 • Thang Long, een keizerlijke citadel die dertien eeuwen lang een politiek machtscentrum was. De citadel staat tegenwoordig als cultuurerfgoed op de werelderfgoedlijst van de UNESCO.
 • Maak ook een tocht in een traditionele fietstaxi – een cyclo – door de 36 straten van het oude stadsdeel, die genoemd zijn naar de artikelen die er werden verkocht. Tegenwoordig doen meerdere straten hun naam nog steeds eer aan, bijvoorbeeld de Bamboestraat en de Blikstraat.

Varen in de Ha Longbaai

De Ha Longbaai is een van de bijzonderste natuurgebieden van Vietnam, opgenomen op de werelderfgoedlijst van de UNESCO en zeer zeker op de lijst van de grootste bezienswaardigheden van Vietnam.

In de ca. 1.500 km² grote baai rijzen de groene kalkstenen rotsen fascinerend op uit zee. Het water varieert van kleur, soms diep blauw, andere keren jadegroen.

Voor Vietnamezen is dit gebied verbonden met legenden. Volgens de legenden lieten draken juwelen en jade uit hun bek in de baai vallen. Deze stenen veranderden in de rotsen die we tegenwoordig in de baai kunnen zien.

De koloniale stad Hoi An

Aan de kust van het centrale deel van Vietnam vindt u de mooie en charmante stad Hoi An.

De stad was tussen de 17e en 19e eeuw één van de belangrijkste havensteden in dit deel van Zuidoost-Azië. De stad is bovendien één van de best bewaard gebleven historische steden van Vietnam, doordat de stad verschoond bleef van de bombardementen tijdens de Vietnamoorlog.

Het interessantste deel van deze stad is de oude wijk. Deze is als cultureel erfgoed op de werelderfgoedlijst van de UNESCO opgenomen. De bouwstijl in dit gebied heeft zowel Japanse, Chinese als Indiase invloeden. In deze stad kunt u o.a. de overdekte Japanse brug, de Chua Ong Pagode en het 200 jaar oude Tan Ky-huis bekijken. Laatstgenoemde werd door een Vietnamese familie gebouwd, maar heeft ook Japanse en Chinese invloeden.

Ho Chi Minhstad en omgeving

Ho Chi Minhstad is de grootste stad van Vietnam en wordt nog vaak bij zijn oude naam genoemd, te weten Saigon.

De stad bestaat enerzijds uit moderne hoogbouw en anderzijds uit gebouwen uit de koloniale tijd:

 • Het Hoofdpostkantoor, ontworpen door de wereldberoemde Franse architect Gustav Eiffel, die ook de Eiffeltoren in Parijs heeft ontworpen.
 • De iconische en prachtige Basiliek van Notre-Dame, tussen 1863 en 1880 door Franse kolonisten gebouwd.
 • Het oorlogsmuseum en het Herenigingspaleis, waar de Vietnamoorlog eindigde op 30 april 1975.

Ho Chi Minhstad is bovendien een goed uitgangspunt voor interessante belevenissen rondom de stad.

Vanuit Ho Chi Minhstad kunt u een excursie van een halve dag naar het tunnelcomplex van Củ Chi, maken. Dit is een labyrint van tunnels die werden aangelegd om ondergrondse commandocentrales, scholen, verblijfplaatsen en trainingsfaciliteiten met elkaar te verbinden en fungeerde als schuilplaats voor de Vietcong wanneer er verrassingsaanvallen op de Amerikanen werden uitgevoerd.

Een dagtocht per boot laat u de Mekongdelta zien. De Mekongdelta is een weelderig gebied van bijna 40.000 m2, waarvan een groot deel uit water bestaat. De rivier de Mekong is 4.500 km lang en loopt vanaf de plaats waar hij ontspringt tot aan de delta bij de kust ten zuiden van Ho Chi Minhstad door maar liefst zes landen. Tijdens de boottocht kunt u een aantal kleine lokale werkplaatsen en fabrieken bezoeken, bijvoorbeeld een kokosnootplantage.

Andere hoogtepunten in Vietnam

Vietnam heeft een overvloed aan bezienswaardigheden, zowel in het noorden als in het zuiden.

Bijvoorbeeld:

 • De Vietnamese keuken. Probeer een van de vele straatkeukens of ga naar een koksschool en leer de heerlijke Vietnamese specialiteiten te bereiden.
 • Bezoek nationaal park Nam Cat Tien, een belangrijk gebied voor veel Aziatische dierensoorten. Met een beetje geluk kunt u een aantal van de schuwe bewoners van het park zien, bijvoorbeeld herten, apen, vogels, olifanten, beren of de zeldzame luipaarden.
 • In het noorden van Vietnam, tegen de grens met China, vindt u Sapa, in een weelderig en bergachtig gebied gelegen.U vindt hier indrukwekkende natuur en een fenomenaal uitzicht op de Fan-si-pan, de hoogste berg van Vietnam. Maak een wandeltocht in het mooie gebied en beleef de mooie rijstterrassen van heel dichtbij.
 • Een van de mooiste valleien van Vietnam, de Mai Chau-vallei, met schitterende rijstvelden, kalksteenbergen en dorpen waar etnische minderheden wonen zoals de Hmong, de Thai en de Rode Dzao. Hier vindt u ongerepte landschappen en dorpen die een traditionele wijze van leven kennen.
 • Sluit uw rondreis af met een strandvakantie op een van de mooiste stranden van Vietnam, bijvoorbeeld in Phan Thiet, een van de beste stranden van Vietnam. Een aantal van onze reizen kan met een strandvakantie worden afgesloten, bijvoorbeeld in Phan Thiet, Phu Quoc, Nha Trang en Hoi An. Bekijk de mogelijkheden onder de afzonderlijke reizen.

Combineren met een reis naar Cambodja of Cambodja en Laos

Één van onze reizen combineert Vietnam met Cambodja, en een andere reis combineert Vietnam met Cambodja en Laos, die samen het voormalige Indochina vormen.

Cambodja

Cambodja heeft roemrijke ruïnes en een gastvrije bevolking.

Phnom Penh is de hoofdstad en tevens grootste stad van Cambodja. Hier kunt u in het Tuol Sleng-museum, waar de genocide centraal staat, en op de ‘Killing fields’, waar 17.000 mensen werden vermoord en in massagraven werden gegooid, meer te weten komen over de dramatische geschiedenis van het land.

Siem Reap, een stad in het noordwesten van Cambodja, is ‘gateway’ naar een aantal van de grootste bezienswaardigheden van Cambodja.

Daarnaast biedt de stad zelf interessante markten, koksscholen en het Cambodjaanse circus.

Ten noorden van Siem Reap vindt u het Angkor-complex, een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen in Zuidoost-Azië en opgenomen op de werelderfgoedlijst van de UNESCO.

Het Angkor-complex bestaat o.a. uit Angkor Thom, dat de laatste hoofdstad van het Khmer-rijk was. Angkor Thom werd in de 12e eeuw door koning Jayavarman gerealiseerd en had in zijn glorietijd tussen de 750.000 en een miljoen inwoners.

Het hoogtepunt van het Angkor-complex is het tempelcomplex Angkor Wat, de grootste bezienswaardigheid van Cambodja. Het was de prachtigste tempel van alle tempels in het Khmer-rijk en een architectonisch meesterwerk. Volgens zeggen duurde de bouw ervan 37 jaar en waren er 300.000 mannen en 6.000 olifanten voor nodig. Angkor Wat is een absoluut een must see in Cambodja.

Laos

Laos is de derde bestemming tijdens de rondreis in Indochina. Het is nog steeds een spannende bestemming, waar een ontspannen sfeer heerst, vol boeddhistische cultuur en tradities.

In het noorden van Laos bezoekt u de voormalig koninklijke stad Luang Prabang. De stad staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO en heeft een unieke mix van traditionele architectuur en Franse koloniale charme.

Kom vroeg uit de veren en zie honderden monniken ingetogen door de straten van de stad wandelen en aalmoezen verzamelen, bezoek Wat Xieng Thing, een in traditionele stijl gebouwde tempel bedekt met bladgoud, of klim naar de top van de heuvel Mount Phousi en geniet van het prachtige uitzicht over Luang Prabang.

Wilt u meer over onze reizen weten?

U kunt meer informatie over de afzonderlijke reizen naar Vietnam krijgen door op “Lees meer” boven aan de pagina te klikken. Hier krijgt u informatie over wat u op de reis kunt verwachten, prijzen en nog veel meer.

Heeft u vragen?

Op de pagina praktische informatie kunt u meer lezen over de praktische zaken rond het reizen naar Vietnam.

Als u nog meer vragen over Vietnam, het boeken of over onze andere reizen naar Oost- en Zuidoost-Azië heeft, kunt u altijd contact met ons opnemen.

Wij kijken ernaar uit u de reis van uw leven te bezorgen.

Asiatours.nl – Avontuurlijke rondreizen!

Bekijk een selectie van de foto's
Foto's
Neem contact op met reisadviseur Richard Thijssen

Schrijf naar:
info@asiatours.nl

Bel naar:
020 - 369 07 86

Openingstijden:
Ma., wo. en vr.: 09.00 – 16.00
Di. en do.: 09.00 – 14.00

Wij gebruiken cookies om onze website gebruikersvriendelijker en relevanter voor u te maken, en om gerichte advertenties te tonen. U gaat akkoord als u verder klikt.

Klik hier als u niet akkoord gaat met cookies. Wij gebruiken een cookie om te onthouden dat u niet akkoord gaat.

Lees hier meer.