Ma., wo. en vr.: 09.00 – 16.00
Di. en do.: 09.00 – 14.00
Menu
HomeRondreizen in Oost- & Zuidoost-AziëVietnamEen vleugje Vietnam
11 dagen:

Een vleugje Vietnam

Hoogtepunten op deze reis:

Ho Chi Minh City met het herenigingspaleis, de Notre Dame-kathedraal, het hoofdpostkantoor en Phan Thiet.

Inclusief in de prijs:

 • Vlucht van Nederland naar Ho Chi Minh City en retour
 • 8 overnachtingen in 3- en 4-sterren hotels
 • 8 x ontbijt (dag 2-10)
 • Vervoer per auto of minibus met airconditioning
 • Dag en nacht bemande noodtelefoon tijdens de hele reis
 • Vertrekgarantie – de reis gaat door, ongeacht het aantal deelnemers
 • Mogelijkheid om een strandvakantie aan de reis vast te plakken (lees hier meer over achter in het programma)

Inclusief uitgebreid excursiepakket:

 • Notre Dame-kathedraal, het oude postkantoor, de Dong Khoi-straat
 • Het operahuis, het herenigingspaleis
 • Het oorlogsmuseum
 • Entreegelden en kosten voor de bovenstaande bezienswaardigheden
Kies deze reis omdat…

Deze reis is perfect voor u als u weinig tijd hebt, maar graag een eerste indruk wilt krijgen van Vietnam. Het is ook een reis vol contrasten. U begint de reis in de bruisende metropool Ho Chi Minh City, het economische centrum van Vietnam waar op elk uur van de dag wel iets valt te beleven. Dat betekent niet dat deze grote stad verstoken is van charme, integendeel. Tussen de moderne gebouwen van staal en glas ziet u oude, Franse koloniale gebouwen. En u vindt er diverse kleine, gezellige marktjes en restaurants. Wilt u de grootste stad van Vietnam van bovenaf bekijken, bezoek dan een van de vele moderne ”skybars” en geniet van een drankje, terwijl u de zonsondergang bewondert. De heerlijke stranden van Phan Thiet vormen een contrast met Ho Chi Minh City. U kunt hier onthaasten, zonnebaden, in het heldere water zwemmen of u in de watten laten leggen met een massage.

Gedetailleerd reisprogramma
Klik op de foto voor een vergroting
Dag 1: Vertrek vanuit Nederland
Dag 1: Vertrek vanuit Nederland

Vandaag vertrekt u vanaf de door u geselecteerde luchthaven, met onderweg een of meerdere tussenlandingen.

Dag 2: Aankomst in Ho Chi Minh City
Dag 2: Aankomst in Ho Chi Minh City

Bij aankomst in Ho Chi Minh City krijgt u op de luchthaven uw visum, waarna u uw bagage ophaalt. In de aankomsthal wacht uw gids u op met een bordje waarop Asiatour staat. U wordt hierna naar uw hotel gebracht, waar u de komende 4 nachten zult overnachten. Na aankomst kunt u uitrusten van de vliegreis en de rest van de dag is ter vrije besteding.

Overnachting Lotus Central Hotel 

Upgrademogelijkheid:

Dag 3: Halve dag sightseeing in Ho Chi Minh City
Dag 3: Halve dag sightseeing in Ho Chi Minh City

Ho Chi Minh City – of Saigon, zoals de stad ook wel wordt genoemd, is de grootste stad van Vietnam. Het is een hectische metropool vol contrasten, waar u naast fruitkraampjes glamoureuze bars en winkels in westerse stijl ziet.

Het is verrassend om te horen dat de stad pas ongeveer 300 jaar oud is. En de helft van die tijd is het een Franse kolonie geweest. Midden jaren ’50 verlieten de Fransen Vietnam. In de architectuur is de Franse invloed terug te zien in de Notre Dame-kathedraal en het beroemde hoofdpostkantoor. Andere landen hebben ook hun stempel op de stad gedrukt: Cholon is bijvoorbeeld het Chinatown van Ho Chi Minh City met diverse tempels en pagodes.

De ochtend is ter vrije besteding en om uit te slapen na de lange vliegreis, of om zelf op verkenning te gaan in de stad.

’s Middags komt de gids u ophalen bij uw hotel. De stadsrondleiding begint met een bezoekje aan het oorlogsmuseum, waar foto’s hangen die tijdens de Vietnamoorlog gemaakt zijn door Amerikaanse fotografen. Deze zullen vast tot nadenken stemmen. U bezoekt het herenigingspaleis waar op 30 april 1975 de Vietnamoorlog eindigde, die door de Vietnamezen ook wel de Amerikaanse Oorlog wordt genoemd. U ziet het oude postkantoor, de fraaie Notre Dame-kathedraal en de beroemde winkelstraat Dong Khoi. De rondleiding eindigt bij de opera, waarvandaan u met een speedboot teruggaat naar uw hotel en net op tijd bent om de zonsondergang mee te maken.

Overnachting Lotus Central Hotel 

Upgrademogelijkheid:

Dag 4-5: Ho Chi Minh City
Dag 4-5: Ho Chi Minh City

Deze dagen zijn ter vrije besteding in Ho Chi Minh City. U kunt zelf op verkenning gaan in de stad. Snuffel eens rond op de markt of eet iets lekkers bij een van de vele voedselkraampjes.

Het is mogelijk om de volgende excursies vooraf te boeken:

Overnachting Lotus Central Hotel 

Upgrademogelijkheid:

Dag 6: Ho Chi Minh City – Phan Thiet
Dag 6: Ho Chi Minh City – Phan Thiet

Na het ontbijt is het tijd om afscheid te nemen van de grote stad. Er staan u strand, water en ontspanning te wachten op de prachtige stranden bij Phan Thiet, die alom bekend staan als de allerbeste stranden van Vietnam. Phan Thiet is oorspronkelijk een vissersplaatsje en is in heel Vietnam beroemd om zijn fantastische vissaus, dat in de Vietnamese keuken een belangrijke ingrediënt is. De stranden liggen op het schiereiland Mui Ne ten noordoosten van de stad en u vindt er enorme zandduinen. Het water is er helder en warm en het zand is er fijn en wit. U vindt hier ook een heel scala restaurants, cafés en bars.

Rijtijd circa 5 uur.

Overnachting Blue Ocean Resort 

Upgrademogelijkheid:

Dag 7-9: Strandvakantie in Phan Thiet
Dag 7-9: Strandvakantie in Phan Thiet

Deze dagen zijn ter vrije besteding om te genieten van het strand, een wandelingetje te maken of u in de wellnessafdeling in de watten te laten leggen.

Overnachting Blue Ocean Resort 

Upgrademogelijkheid:

Dag 10: Phan Thiet - Ho Chi Minh City – Weer naar huis
Dag 10: Phan Thiet - Ho Chi Minh City – Weer naar huis

U wordt opgehaald bij uw hotel en naar de luchthaven van Ho Chi Minh City gebracht, waarvandaan u naar Nederland vliegt, met onderweg een of meerdere tussenlandingen.

Rijtijd circa 5 uur.

Dag 11: Weer thuis
Dag 11: Weer thuis

U landt in Nederland na een heerlijke vakantie.

HEEFT U VRAGEN?

Neem nu contact op met onze experts:
020 – 369 07 86
info@asiatours.nl

Openingstijden:
Ma., wo., vr.: 09.00 – 16.00 Di. en do.: 09.00 – 14.00

Nieuwsbrief

Wanneer u zich aanmeldt voor onze nieuwsbrief, krijgt u ca. drie keer per maand een nieuwsbrief van Asiatours.nl met relevant nieuws, goede aanbiedingen enz.

We gebruiken cookies voor statistieken en doelgerichte marketing bij derden.
U accepteert dit als u doorklikt.
Lees hier meer.