24 dagen

Het beste van Indochina

Van de bergstammen van Vietnam tot de overweldigende Mekong Delta. Van zonsondergang over Angkor Wat tot de ontspannen sfeer in Luang Prabang. Vietnam, Cambodja en Laos in één.

Het beste van Indochina Het beste van Indochina
24 dagen

Het beste van Indochina

Van de bergstammen van Vietnam tot de overweldigende Mekong Delta. Van zonsondergang over Angkor Wat tot de ontspannen sfeer in Luang Prabang. Vietnam, Cambodja en Laos in één.

Wat is bij de prijs inbegrepen?
In de prijs is inbegrepen
 • Vlucht van Nederland naar Hanoi
 • Vlucht van Luang Prabang naar Nederland
 • 2 binnenlandse vluchten in Vietnam: van Hanoi naar Hué en van Danang naar Ho Chi Minh City
 • 1 binnenlandse vlucht in Cambodja: Phnom Penh – Siem Reap
 • 1 vlucht van Siem Reap in Cambodja naar Luang Prabang in Laos
 • 18 overnachtingen in 3-sterren hotels
 • 2 overnachtingen in een slaapwagen met 4 slaapplaatsen in de nachttrein van Hanoi naar Lao Cai en retour
 • 1 overnachting op het 4-sterren minicruiseschip Emeraude
 • Speedboot van Chau Doc naar Phnom Penh
 • Lokale Engelssprekende gids op de rondreis
 • 21 x ontbijt (dag 2-22)
 • 8 x lunch (dag 3, 6, 8, 14, 15, 17, 19, 21)
 • 3 x diner (dag 6, 14, 15)
 • Vervoer per auto of minibus met airconditioning
 • Dag en nacht bemande noodtelefoon tijdens de hele reis
 • Vertrekgarantie – de reis gaat door, ongeacht het aantal deelnemers

Inclusief uitgebreid excursiepakket:

 • Stadsrondrit in Hanoi inclusief de Tempel van de Literatuur en fietstocht in de oude wijk
 • Wandeltocht met gids van een halve dag in de omgeving van Sapa
 • Cruise met overnachting in de baai van Ha Long
 • Stadsrondrit in Hué naar de keizersgraven en de citadel
 • Rit over de Han Van pas
 • Dagtocht naar de Mekongdelta incl. boottocht en bezoek aan kleine ambachtelijke ondernemingen
 • Halve dag rondtrip met gids in Chau Doc
 • Sightseeing met gids van een hele dag in Phnom Penh
 • Sightseeing met gids van een hele dag bij Angkor Thom, de Bayon tempel, Ta Phrom en Angkor Wat
 • Sightseeing met gids van een hele dag in Luang Prabang en naar de Pak Ou grotten
 • Tocht van een halve dag naar de Kuang Si waterval
 • Entreegelden en kosten voor de bovenstaande bezienswaardigheden

Kies deze reis omdat…

Deze reis begint in het fantastische Vietnam. Deskundige, lokale Engelssprekende gidsen laten u de grootste bezienswaardigheden zien van dit mooie en uitgestrekte land. Onderweg hebt u ook tijd om zelf op verkenning te gaan of gewoon lekker te ontspannen. Vanuit Vietnam vaart u op de grote Mekongrivier naar Cambodja. Hier bezoekt u de hoofdstad van het land, Phnom Penh, voordat u verdergaat naar Siem Reap. Het bezoek aan Ankor Wat zal u een onvergetelijke herinnering bezorgen. Aan het einde van de reis bezoekt u de oude koninklijke stad van Laos, Luang Prabang. De rust en kalmte van Luang Prabang is precies wat u nodig hebt om de belevenissen van de afgelopen weken met het beste van Indochina in gedachten nog eens door te nemen.

Bekijk alle foto's
Foto's
Gedetailleerd reisprogramma
Dag 1: Vlucht vanuit Nederland

Vandaag vertrekt u uit Nederland vanaf de door u geselecteerde luchthaven, met onderweg een of meerdere tussenlandingen.

Dag 2: Aankomst in Hanoi

Bij aankomst in Hanoi gaat u door de douane, waarna u uw bagage ophaalt. In de aankomsthal wacht uw gids u op met een bordje waarop Asiatours staat. U wordt naar het hotel gebracht waar u vannacht zult overnachten. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding. U kunt rondslenteren in de drukke straatjes in de exotische, oude wijk en onderweg de bezienswaardigheden bekijken en de vreemde geluiden van de stad in u opnemen. Het meer Hoan Kiem ligt dichtbij en een wandeling rond het meer duurt ongeveer een half uur. Door de vele grote bomen loopt u hier heerlijk in de schaduw.

Accommodatie:
Dag 3: Sightseeing in Hanoi – Nachttrein naar Sapa

Na het ontbijt checkt u uit en u laat uw bagage achter in het hotel. Hierna staat u een interessante dag met sightseeing langs de grootste bezienswaardigheden van Hanoi te wachten. U bezoekt het Ho Chi Minh Mausoleum, ter ere van de vader des vaderlands en de eerste president van Vietnam. Hij woonde en werkte het grootste gedeelte van zijn leven in Hanoi. Onthoud wel dat het Ho Chi Minh Mausoleum op maandag en vrijdag is gesloten en in de periode van begin september tot begin december is het helemaal dicht.

Na een traditionele Vietnamese lunch staat u een bezoekje aan de keizerlijke citadel Thang Long te wachten. Deze citadel was 13 eeuwen lang het centrum van de politieke macht en staat nu op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. U bezoekt de Tempel van de Literatuur die de eerste universiteit van Vietnam was en dateert uit 1070. Hier werden de machtigste ambtenaren en mandarijnen opgeleid aan de hand van de leer van Confucius.

U ziet ook de prachtige Long Bien-brug over de Rode Rivier en u maakt een fietstocht van een half uur door de smalle, chaotische straatjes van de oude wijk.

We sluiten de dag af met een kopje Vietnamese koffie in een plaatselijk cafeetje met uitzicht over het Hoan Kiem-meer.

Aan het eind van de dag gaat u terug naar uw hotel en haalt u uw bagage op. De gids brengt u daarna naar het station, waarvandaan u met de nachttrein naar Lao Cai gaat.

Dag 4: Aankomst in Lao Cai – Sapa – Wandeltocht in de Moung Hua-vallei – Bezoek aan lokaal Hmong-gezin

U komt vroeg in de ochtend in Lao Cai aan. U wordt door een gids opgewacht die u naar het hotel in de kleine bergplaats Sapa rijdt. Bij aankomst krijgt u een stevig ontbijt. De rit duurt ca. 75 minuten en gaat over smalle weggetjes en door haarspeldbochten.

Bij aankomst is uw kamer gereed, dus u kunt in alle rust een douche nemen en uw koffer uitpakken.

Sapa is bekend om zijn schitterende natuur met groene en sierlijk beplante rijstvelden, bergen en etnische bergstammen in kleurrijke kleding.

Vanmiddag wordt u door de gids opgehaald en naar het kleine dorp Ta Van, in de Muong Hua-vallei, gereden. Vanaf deze plaats maakt u een fascinerende wandeltocht naar het dorp Lao Chai, waar de etnische groep de Zwarte Hmong woont. Trek comfortabele schoenen met antislipzolen aan, aangezien de paden bij nat weer glad kunnen zijn.

Tijdens de wandeltocht beleeft u het lokale leven van heel dichtbij. U ziet wellicht mannen die huizen bouwen, vrouwen die borduren en kinderen die spelen of van school komen. Ze zullen u met een grote glimlach begroeten.

De Hmong zijn bekend om hun kleurrijke kleding. In Lao Chai krijgt u een introductie in het batikken en mag ook zelf dit ambacht proberen uit te voeren. Het ambacht van het batikken wordt door moderne productiemethoden bedreigd, maar lokale initiatieven zoals deze in Lao Chai zorgen ervoor dat de traditie kan worden voortgezet en het ambacht niet verloren gaat.

De tocht gaat verder over een steil pad door de rijstvelden, die op berghellingen zijn aangelegd. U kunt hier boeren zien die met ossen hun akkers bewerken. Op een bepaald moment komt u bij het huisje van mevrouw Moo aan. Mevrouw Moo is nooit in de Engelse taal onderwezen, maar ze spreekt deze taal vloeiend. Ze woont samen met haar man en kinderen en heeft een ‘homestay’. Terwijl uw voeten met een traditioneel kruidenvoetenbad worden verwend, vertelt mevrouw Moo over het leven in de bergen. Hoewel ze een primitief bestaan heeft, kan ze elke dag van een uitzicht genieten waar je bijna jaloers op zou worden.

Na een gezellig bezoek aan mevrouw Moo en haar gezin gaat u weer naar Sapa.

Accommodatie:
Dag 5: Sapa – Nachttrein naar Hanoi

U kunt de dag zelf invullen. U kunt een van onze optionele excursies tegen meerprijs maken of zelf de kleine bergplaats verkennen, bijvoorbeeld door een wandeling te maken.

De hoofdstraat strekt zich van de ene naar de andere kant van de plaats uit. Hier vindt u restaurants en cafés. Aan het einde van de hoofdstraat ligt het centrale plein, Quang Truong. Hier staat de katholieke kerk van de plaats. Het plein is een ontmoetingsplaats van de lokale bewoners. Quang Truong fungeert ook als marktplaats waar de etnische stammen hun ambachtelijke producten verkopen.

Bij helder weer is de hoogste berg van Vietnam, de Fansipan, vanaf deze plek te zien. De bergtop is in de regel in nevel gehuld. Als het weer het toelaat, kunt u via de hoogste en langste kabelbaan ter wereld op de berg komen. U voelt zich als het ware door de wolken zweven en kunt onderwijl van het indrukwekkende uitzicht over de Muong Hua-vallei en nationaal park Hoang Lien genieten.

U wordt ‘s avonds opgehaald en naar Lao Cai gereden. Hier neemt u de nachttrein naar Hanoi.

Dag 6: Aankomst in Hanoi – Ha Long-baai

U komt ’s ochtends vroeg al aan in Hanoi en u wordt opgehaald op het station. U wordt naar uw hotel gebracht, waar u even uit kunt rusten en onder de douche kunt gaan. Na het ontbijt vertrekt u naar de Ha Long-baai.

De Ha Long-baai is een van de meest karakteristieke natuurgebieden van Vietnam. In de baai steken honderden groene kalksteenrotsen loodrecht uit het water. Al naar gelang het jaargetijde varieert de kleur van het water van donkerblauw tot jadegroen. Op een aantal van de eilanden zijn grote grotten. Op het grote Cat Ba-eiland vindt u meerdere dorpen en ook op een aantal van de kleinere eilanden liggen wat kleine vissersdorpjes.

Voor toeristen is de Ha Long-baai vooral een fantastisch, onovertroffen natuurgebied, terwijl het voor de Vietnamezen verbonden is met legendes over draken. De Ha Long-baai is ongeveer 1.500 km² groot en staat sinds 1994 op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

U maakt een minicruise in de Ha Long-baai. De boot zet koers naar de afgelegen eilanden in de baai en u ziet het prachtige decor met de zee en de fantastische eilanden op de achtergrond. U kunt gewoon op uw gemak van het leven genieten en het uitzicht op de eilanden en de drijvende vissersdorpjes. Of eens lekker gaan zwemmen in het turkooisgroene water.

NB!! Mocht het slecht weer zijn en er is storm op komst, dan kan het zijn dat de Vietnamese autoriteiten om veiligheidsredenen al het verkeer op de Ha Long-baai stilleggen. Dit gebeurt een paar keer per jaar. Mocht dit gebeuren tijdens uw reis, dan vervangen we uw minicruise met een hotelverblijf en een excursie naar Hanoi.

Dag 7: De Ha Long-baai – Hanoi – Hué

Begin de dag met een verfrissende duik in het heldere, warme water van de Ha Long-baai. Of misschien hebt u meer zin om te genieten van de zonsopgang vanaf het prachtige zonnedek van de boot? Het ontbijt wordt geserveerd terwijl de boot zo langzaamaan aan de terugreis naar de haven begint. Onderweg is er tijd om een bezoekje te brengen aan een grot met stalagmieten en stalactieten. Eenmaal aan land gaat u per auto terug naar Hanoi, waarvandaan u naar Hué vliegt. In Hué wordt u opgehaald op de luchthaven en naar uw hotel gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Accommodatie:
Dag 8: Stadsrondleiding in Hué

Hué was van 1802 tot 1945 de hoofdstad van Vietnam en de ruïnes van het koninklijke verleden van de stad ziet u nog steeds in de citadel en de keizerlijke stad. Vandaag bezoekt u de citadel die begin 19e eeuw werd gebouwd naar voorbeeld van de Verboden Stad in Peking. Tijdens de oorlog in Indochina en later de Vietnamoorlog werden veel van de gebouwen gebombardeerd, maar nu is men bezig om het gebied weer in al zijn glorie te herstellen met behulp van donaties van de UNESCO. De rondleiding omvat ook een bezoek aan de indrukwekkende keizersgraven en wordt afgerond met een boottocht op de Perfume River. De middag is ter vrije besteding.

Dag 9: Hué – Hoi An

Deze ochtend maakt u de mooie rit van Hué naar Hoi An. De route volgt de kust en een gedeelte van de weg en passeert over het Truong Son-gebergte via de wereldberoemde Hai Van-pas die ook wel ”de pas in de wolken” wordt genoemd. U komt aan het begin van de middag aan in Hoi An.

Hoi An is een enorme belevenis. We kunnen ons niet voorstellen dat u niet verliefd op deze stad wordt. Hoi An is vooral bekend om zijn charmante architectuur, indrukwekkende zijdeproductie, fantastische kleermakers en zijn oude stadsdeel, dat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO is opgenomen.

De rivier de Thu Bon stroomt dwars door het oude stadsdeel. Dit stadsdeel is een uitstekend voorbeeld van een haven die al sinds de hoogtijdagen van de Europese en Oost-Aziatische handelscompagnieën, in de 16e tot en met de 18e eeuw, een actieve en internationale haven is.

Vlak bij de rivier vindt u een labyrint van gezellige en charmante straatjes. Overal kunt u zien hoe de vroegere koloniale machten elk hun sporen in dit stadsdeel hebben achtergelaten. Het straatbeeld wordt bepaald door kleurrijke lampionnen, Japanse huizen, Chinese tempels en Franse, gele koopmanshuizen. U vint hier een overvloed aan winkeltjes, straatkeukens, cafés en restaurants. Tijdens het wandelen kunt u gebruikmaken van de gratis wifi van dit stadsdeel.

Het feit dat het oude stadsdeel van Hoi An op de werelderfgoedlijst van de UNESCO is opgenomen, heeft er uiteraard voor gezorgd dat hier veel toeristen komen. De levendigheid in de straten heeft echter de heerlijke rust, authenticiteit en charme van het stadsdeel niet aangetast. Het stadsdeel is niet toegankelijk voor auto’s, scooters en motoren, wat natuurlijk ook aan de rust bijdraagt.

U verblijft drie nachten in deze prachtige parel. Dus u heeft voldoende tijd om de verschillende stadsdelen te verkennen.

Accommodatie:
Upgrademogelijkheden:

Upgrademogelijkheid:

Dag 10-11: Hoi An

Deze dagen zijn ter vrije besteding. Geniet bijvoorbeeld van het strand, ga op verkenning in Hoi An, maak een tochtje naar het tempelgebied Cham, de mogelijkheden zijn onbeperkt.

Dag 12: Hoi An – Ho Chi Minh City

U wordt bij het hotel opgehaald en naar de luchthaven van Danang gebracht, vanwaaruit u naar de grootste stad van Vietnam, Ho Chi Minhstad, vliegt.

Bij aankomst in Ho Chi Minhstad wordt u door een gids opgewacht die u naar het hotel, in district 1 gelegen, rijdt. District 1 wordt nog steeds Saigon genoemd en wordt als de binnenstad beschouwd, terwijl district 2-11 Ho Chi Minhstad wordt genoemd.

De dag is ter vrije besteding. Verken de stad op eigen houtje of kies tegen een meerprijs één van de optionele excursies.

Het is nogal een overgang: van het rustige Hoi An naar deze hectische miljoenenstad, met ca. 10 miljoen inwoners en ongeveer net zoveel scooters en motoren. Gelukkig wordt u beloond met een ongelooflijk spannende en moderne stad. Als voorbeeld kunnen de gebouwen van de stad dienen. Ze vormen een fascinerende mix van nieuw en oud. U ziet moderne wolkenkrabbers maar ook goed bewaard gebleven koloniale gebouwen.

Vanaf uw hotel is het slechts een klein eindje naar de beroemde Ben Thanh-markt, moderne winkels en winkelcentra en de vele bezienswaardigheden, o.a. de Basiliek van Notre-Dame, het Hoofdpostkantoor, het Herenigingspaleis, het Oorlogsmuseum, het Operagebouw en de wolkenkrabber Saigon Skydeck, waar u over de hele stad kunt uitkijken.

Accommodatie:
Upgrademogelijkheden:

Upgrademogelijkheid:

Dag 13: Ho Chi Minh City

De dag is ter vrije besteding in Ho Chi Minh. U kunt zelf op verkenning gaan in de stad. Snuffel bijvoorbeeld rond op de vele leuke markten of ga iets lekkers eten bij een van de vele voedselkraampjes.

Dag 14: Ho Chi Minh – de Mekongdelta

U wordt opgehaald bij het hotel en rijdt naar het zuiden, waar u al snel de groene rijstvelden ziet. Door het klimaat op deze breedtegraad kunnen de boeren drie keer per jaar planten en oogsten.

Voordat u bij de Mekongdelta bent, brengt u een bezoek aan de lokale tempel Cao Dai. Deze tempel is de thuisbasis van een religie waarin het confucianisme, het boeddhisme, het taoisme en het christendom worden gecombineerd.

Daarna komt u bij de charmante stad Cai Be, die voorheen beroemd was om zijn drijvende markten op de Mekong. De rivier de Mekong is 4.500 km lang en loopt vanaf de plaats waar hij ontspringt tot aan de delta bij de kust ten zuiden van Ho Chi Minhstad door maar liefst zes landen. De delta staat bekend als de ‘eetkamer van Vietnam’ en is, zoals de bijnaam al doet vermoeden, een zeer vruchtbaar gebied. De delta heeft een oppervlakte van bijna 40.000 m². De omvang van het gedeelte dat uit water bestaat, wordt bepaald door de hoeveelheid regen en het jaargetijde.

In Cai Be gaat u aan boord van een privéboot die een rondvaart maakt door de delta. Onderweg ziet u de lokale bevolking vissen en hun producten verkopen op het land. Ook ziet u ze varen met watermeloenen, kokosnoten en ananas. U vaart verder door de smalle kanalen tussen de groene kokospalmen, ook wel de water coconut trees genoemd. Daarna arriveert u bij een kleine rijstpapierproducent, waar u kunt zien hoe rijstpapier wordt gemaakt.

De dag wordt vervolgd met een wandeling door het dorpje, waar u kennismaakt met het lokale leven. U bezoekt een familie die daken maakt van kokosbladeren en anderen die allerlei weefproducten maken, van tapijten tot tassen en placemats.

U gaat aan boord van een sampan, een traditionele boot, en vaart verder over de charmante delta, waarna u kunt genieten van een late lunch in een lokaal huis. Ook kunt u zien hoe banh xeo wordt gemaakt. Dit is een populaire Vietnamese specialiteit die bestaat uit een Vietnamese pannenkoek gevuld met groenten, verse kruiden en vlees of tijgergarnalen.

Ergens in de middag komt u aan in Vinh Long, waarvandaan u in ruim 4 uur naar Chau Doc rijdt. Hier bent u dicht bij de grens met Cambodja en ver op de Mekongdelta.

Accommodatie:
Dag 15: Chau Doc – tocht van een halve dag

De ochtend is ter vrije besteding. Bezoek de lokale markt of een van de tempels, moskeeën of kerken in de stad. Chau Doc is een smeltkroes van verschillende culturen die vreedzaam samenleven op de oever van de Mekong-rivier.

’s Middags maakt u een boottocht op een aantal van de kanalen, door de mangrovebossen en langs kleine dorpjes. Kijk of u vogels en vleermuizen ziet en geniet van het leven op de delta. Misschien kunt u afdingen bij een van de vele handelaars die per boot hun waren op de delta verkopen? U bezoekt ook een Khmer-dorp en gaat langs bij de lokale tempel.

Accommodatie:
Dag 16: Met een speedboot van Chau Doc – Phnom Penh

Vanuit Chau Doc gaat u per speedboot de grote Mekongrivier op. Uw bestemming is vandaag Phnom Penh in Cambodja. De tocht duurt 4 tot 5 uur en u wordt vervoerd per comfortabele speedboot. Onderweg kunt u de bedrijvigheid op de oevers van de rivier bekijken. Een visum voor Cambodja krijgt u aan de grens en het personeel op de boot helpt u hierbij, zodat het allemaal naadloos verloopt. Na aankomst in Phnom Penh wordt u opgehaald en naar het hotel gebracht waar u twee nachten gaat overnachten.

Dag 17: Sightseeing in Phnom Penh

Vandaag gaat u een rondleiding met gids maken in Phnom Penh, de grootste stad van Cambodja en de hoofdstad van het land. De dag begint met een bezoek aan het koninklijk paleis. Dit werd in 1866 gebouwd, toen de koning zijn hof verhuisde van de stad Udong, dat 40 km ten noordwesten van Phnom Penh ligt, en van Phnom Penh de hoofdstad maakte. Het paleis is gebouwd in een mooie, klassieke khmerstijl en is een van de mooiste bezienswaardigheden van de hele stad. Hierna gaat u naar Tuol Sleng, het museum dat gaat over de genocide tijdens het schrikbewind van de Rode Khmer. Een bezoek aan dit museum kan zeer aangrijpend zijn, maar het is belangrijk om te onthouden dat het hier om de geschiedenis van Cambodja gaat.

De dag wordt afgesloten met een tocht naar Choeung Ek, dat overal ter wereld bekend staat als de ”Killing Fields”, waar meer dan 17.000 mensen door de Rode Khmer zijn vermoord en in massagraven zijn begraven. Aan het einde van de dag gaat u terug naar uw hotel en u hebt ’s avonds vrij en kunt dan zelf Phnom Penh ingaan.

Dag 18: Phnom Penh – Siem Reap

U wordt opgehaald bij uw hotel en naar het vliegveld gebracht, waarvandaan u naar Siem Reap vliegt. Bij aankomst in Siem Reap wacht uw gids u op en brengt u naar uw hotel. U overnacht 2 nachten in Siem Reap. De rest van de dag is ter vrije besteding en u kunt uitrusten of zelf Siem Reap verkennen.

Accommodatie:
Dag 19: Sightseeing naar Angkor Thom – Angkor Wat

Vandaag gaan we naar een van de hoogtepunten van Cambodja en van deze reis, namelijk het tempelcomplex Angkor. Dit gebied kwam al in 1992 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. We beginnen bij de zuidelijke poort bij Angkor Thom. U loopt langs de oude stadsmuur om de tempelruïne Prasat Chrung te zien. Hiervandaan gaat u verder naar de Bayon tempel waar 10 Boeddhagezichten u zachtmoedig toelachen. U ziet het Olifantenterras en het koninklijk paleis Phimeanakas en ten slotte de beroemde Ta Prohm tempel die bekend is om zijn vele ruïnes. De wortels van de bomen hebben zich zozeer met de gebouwen verstrengeld, dat het nu de boomwortels zijn die de gebouwen overeind houden.

Na de lunch in Siem Reap gaan we naar de best bewaard gebleven en beroemdste tempel in het hele Angkorgebied, namelijk de Angkor Wat. U bekijkt dit gebied met een gids en daarna alleen, voordat u verdergaat naar Phnom Bakheng of Pre Rup om de zonsondergang te zien.

Accommodatie:
Dag 20: Siem Reap – Luang Prabang

Uw gids komt u ophalen bij uw hotel en brengt u naar het vliegveld. Hiervandaan vliegt u naar Luang Prabang waar u weer wordt opgehaald door een andere gids, die u naar uw hotel brengt. U overnacht drie nachten in Luang Prabang. De rest van de dag is ter vrije besteding en u kunt zelf Luang Prabang gaan verkennen. De stad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en hij is een unieke mix van traditionele Laotiaanse architectuur met een vleugje Franse koloniale charme. Het tempo in de stad is een hoofdstuk apart, het leven kabbelt rustig voort en wordt met een waardigheid geleefd die u vandaag de dag niet zo vaak meer ziet.

Accommodatie:
Dag 21: Luang Prabang sightseeing

Vandaag gaan we op sightseeing met een gids in het mooie Luang Prabang.

Bij de prachtige tempel Wat Xieng Thong ziet u de mooie, traditionele tempelarchitectuur, maar hier met rijk versierde ingangspartijen die bedekt zijn met bladgoud. U bezoekt ook het nationaal museum, dat zich in het voormalig koninklijk paleis bevindt. Het contrast met het koninklijk paleis in de hoofdstad van Cambodja is opvallend. Een bezoek aan Luang Prabang is niet compleet als u niet op de top van de Phousi-heuvel hebt gestaan, waarvoor u 328 traptreden op moet lopen. Vanaf de top kunt u genieten van het schitterende uitzicht over de stad en de rivier.

Later op de dag vaart u de Mekongrivier af naar de heilige Pak Ou grotten. De grotten bevatten honderden boeddhabeelden in allerlei formaten en zijn voor de boeddhisten een heilige plek. De tocht van en naar de grotten is op zich al een enorme belevenis. Geniet van de mooie natuur en voel de wind door uw haar, terwijl het plaatselijk leven om u heen gewoon doorgaat. Op de terugweg naar Luang Prabang stopt u in een klein dorpje. U bent aan het eind van de dag terug in Luang Prabang en de avond is ter vrije besteding.

Accommodatie:
Dag 22: De Kuang Si waterval

Vandaag moet u vroeg op! In de vroege ochtenduren kunt u in Luang Prabang iets bijzonders meemaken. Hier lopen 300 monniken zwijgend door de straten van de stad om om aalmoezen te vragen. Alle gezinnen sturen een gezinslid de straat op met eten of drinken, dat verdeeld wordt over de ”collectebussen” van de monniken. Als toeschouwer wordt u gegrepen door het respectvolle zwijgen en de grote waardigheid van dit dagelijks ritueel.

De belevenissen van de rest van de dag bevinden zich ten zuiden van de stad. Hier staat u het kristalheldere water van de Kuang Si waterval te wachten. Onder aan de waterval zijn een paar natuurlijke bassins gevormd. Hier kunt u in zwemmen als u daar zin in hebt. Bij de watervallen ligt ook een centrum voor de Maleise beer, een sterk bedreigde diersoort die op uitsterven staat. Dit komt onder meer doordat de natuurlijke leefomgeving van het dier verdwijnt. En omdat er op de beren wordt gejaagd omdat hun gal in de Chinese geneeskunde wordt gebruikt.

De rest van de dag kunt u zelf op verkenning gaan in Luang Prabang.

Accommodatie:
Dag 23: Vertrek Luang Prabang

U wordt van uw hotel naar de luchthaven gebracht, waarvandaan u weer naar Nederland vliegt.

Er zijn onderweg een of meerdere tussenlandingen.

Dag 24: Weer thuis in Nederland

U landt in Nederland na een heerlijke vakantie.

Neem contact op met reisadviseur Richard Thijssen

Schrijf naar:
info@asiatours.nl

Bel naar:
020 - 369 07 86

Openingstijden:
Ma., wo. en vr.: 09.00 – 16.00
Di. en do.: 09.00 – 14.00

Wij gebruiken cookies om onze website gebruikersvriendelijker en relevanter voor u te maken, en om gerichte advertenties te tonen. U gaat akkoord als u verder klikt.

Klik hier als u niet akkoord gaat met cookies. Wij gebruiken een cookie om te onthouden dat u niet akkoord gaat.

Lees hier meer.