020 – 369 07 86 | Ma., wo., vr.: 09.00 – 16.00 Di. en do.: 09.00 – 14.00
Menu
HomeRondreizen in Oost- & Zuidoost-AziëVietnamHet beste van Vietnam
Vietnam | 17 dagen:

Het beste van Vietnam

Hoogtepunten op deze reis:

Hanoi, etnische minderheden in Sapa, minicruise in de Ha Long-baai, de keizersgraven en de citadel in Hué, Hoi An, Ho Chi Minh City, de Mekongdelta.

Inclusief in de prijs is:

 • Vlucht van Nederland naar Hanoi
 • Vlucht van Ho Chi Minh City naar Nederland
 • 2 binnenlandse vluchten in Vietnam: van Hanoi naar Hué en van Danang naar Ho Chi Minh City
 • 11 overnachtingen in 3-sterren hotels
 • 2 overnachtingen in een slaapwagen met 2 stapelbedden op de treinreis van Hanoi naar Lao Cai en retour
 • 1 nacht op het 4-sterren minicruiseschip Emeraude
 • Lokale Engelssprekende gids op de rondreis
 • 14 x ontbijt (dag 3-16)
 • 6 x lunch (dag 3, 6, 8, 9, 14,15)
 • 3 x diner (dag 6, 14, 15)
 • Vervoer per auto of minibus met airconditioning
 • Dag en nacht bemande noodtelefoon tijdens de hele reis
 • Vertrekgarantie – de reis gaat door, ongeacht het aantal deelnemers

Inclusief uitgebreid excursiepakket:

 • Stadsrondleiding in Hanoi incl. de Tempel van de Literatuur en fietstocht in de oude wijk
 • Rondleiding in Sapa van een halve dag, met gids
 • Overnachtingscruise in de Ha Long-baai
 • Stadsrondleiding in Hué naar de keizersgraven en de citadel
 • Rit over de Han Van-pas
 • De oude wijk van Hoi An, de Chua Ong-pagode, Het Tam Ky-huis
 • De Japanse Brug
 • De Notre Dame-kathedraal, het oude postkantoor, de Dong Khoi-straat
 • Het operahuis, het herenigingspaleis
 • Het oorlogsmuseum
 • De Mekongdelta, boottochten, bezoek aan kleine huisindustrietjes
 • Entreegelden en kosten voor de bovenstaande bezienswaardigheden

Mogelijkheid om tegen een meerprijs excursies bij te boeken:

 • Silver Waterfalls en Heaven’s Gate
 • Tocht van een halve dag naar My Son
 • Kookles bij de Rode Brug
 • De Cu Chi-tunnels
Toeslag voor eenpersoonskamer € 425
Korting bij grote groepen.
Kies deze reis omdat…

De titel zegt het eigenlijk al: deze reis laat u het beste van Vietnam zien. U krijgt alle klassieke bezienswaardigheden van Vietnam gepresenteerd door competente, lokale Engelssprekende gidsen. Onderweg hebt u ook tijd voor uzelf en kunt u zelf op verkenning gaan. U begint in het rustige noorden, in de mooie hoofdstad Hanoi. Hier ziet u de contrasten tussen het moderne en het oude stadsdeel. U bezoekt etnische bergstammen in het hoge noorden, aan de grens met China. In de Ha Long-baai en de oude straten van Hoi An ziet u bezienswaardigheden die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan. In Hué krijgt u een glimp van het oude keizerrijk. Ho Chi Minh City is de economische dynamo van Vietnam en u merkt duidelijk het contrast met Hanoi. In de Mekongdelta bezoekt u de eetkamer van Vietnam, de drijvende markten op het water en de groene rijstvelden en fruitplantages op het land.

Gedetailleerd reisprogramma
Klik op de foto voor een vergroting
Dag 1: Vlucht vanuit Nederland
Dag 1: Vlucht vanuit Nederland

Vandaag vertrekt u uit Nederland vanaf de door u geselecteerde luchthaven, met onderweg een of meerdere tussenlandingen.

Dag 2: Aankomst in Hanoi
Dag 2: Aankomst in Hanoi

Bij aankomst in Hanoi gaat u door de douane, waarna u uw bagage ophaalt. In de aankomsthal wacht uw gids u op met een bordje waarop Asiatours staat. U wordt naar het hotel gebracht waar u vannacht zult overnachten. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding. U kunt rondslenteren in de drukke straatjes in de exotische, oude wijk en onderweg de bezienswaardigheden bekijken en de vreemde geluiden van de stad in u opnemen. Het meer Hoan Kiem ligt dichtbij en een wandeling rond het meer duurt ongeveer een half uur. Door de vele grote bomen loopt u hier heerlijk in de schaduw.

Overnachting Authentic Hanoi Hotel 

Dag 3: Sightseeing in Hanoi - Nachttrein naar Sapa
Dag 3: Sightseeing in Hanoi - Nachttrein naar Sapa

Na het ontbijt checkt u uit en u laat uw bagage achter in het hotel. Hierna staat u een interessante dag met sightseeing langs de grootste bezienswaardigheden van Hanoi te wachten. U bezoekt het Ho Chi Minh Mausoleum, ter ere van de vader des vaderlands en de eerste president van Vietnam. Hij woonde en werkte het grootste gedeelte van zijn leven in Hanoi. Onthoud wel dat het Ho Chi Minh Mausoleum op maandag en vrijdag is gesloten en in de periode van begin september tot begin december is het helemaal dicht.

Na een traditionele Vietnamese lunch staat u een bezoekje aan de keizerlijke citadel Thang Long te wachten. Deze citadel was 13 eeuwen lang het centrum van de politieke macht en staat nu op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. U bezoekt de Tempel van de Literatuur die de eerste universiteit van Vietnam was en dateert uit 1070. Hier werden de machtigste ambtenaren en mandarijnen opgeleid aan de hand van de leer van Confucius.

U ziet ook de prachtige Long Bien-brug over de Rode Rivier en u maakt een fietstocht van een half uur door de smalle, chaotische straatjes van de oude wijk.

We sluiten de dag af met een kopje Vietnamese koffie in een plaatselijk cafeetje met uitzicht over het Hoan Kiem-meer.

Aan het eind van de dag gaat u terug naar uw hotel en haalt u uw bagage op. De gids brengt u daarna naar het station, waarvandaan u met de nachttrein naar Lao Cai gaat.

Overnachting Slaapcoupé in nachttrein van Hanoi naar Lao Cai heen en terug

Dag 4: Aankomst in Lao Cai – Vervoer naar Sapa
Dag 4: Aankomst in Lao Cai – Vervoer naar Sapa

In de bergen ten noorden van Hanoi ligt het bergdorpje Sapa. Het gebied is wereldberoemd om zijn fraaie natuur met grasgroene rijstvelden, hoge bergen en etnische bergstammen in kleurrijke kleding. De trekkingroutes zijn er fenomenaal. Op een heldere dag kunt u er helemaal naar de hoogste berg van Vietnam kijken, de Fansipan, waarvan de top in de mist of de wolken ligt.
Bij aankomst op het station van Lai Caio wordt u opgehaald en naar uw hotel in Sapa gebracht, waar u een heerlijk ontbijt te wachten staat. Uw kamer is bij aankomst al voor u klaargemaakt, dus u kunt even douchen en op uw gemak uw bagage uitpakken. Hierna is de dag ter vrije besteding en u kunt zelf op verkenning gaan in het bergdorpje. De wandelroutes starten aan de rand van het dorp. Bezoek vooral ook de plaatselijke markt, waar veel bergstammen komen om hun waren te verkopen.

Het is mogelijk om de volgende excursie vooraf te boeken:

Overnachting Sunny Mountain Hotel 

Dag 5: Wandeltocht in Sapa – Bezoek aan een plaatselijk Hmong-gezin – Nachttrein naar Hanoi
Dag 5: Wandeltocht in Sapa – Bezoek aan een plaatselijk Hmong-gezin – Nachttrein naar Hanoi

U checkt na het ontbijt uit. U kunt uw bagage achterlaten in het hotel, waarna de gids u meeneemt op een prachtige tocht.

U gaat eerst per auto naar het dorpje Ta Van, dat in het Muong Hoa-dal ligt. Hiervandaan begint u aan een prachtige wandeltocht over de smalle paden tussen de rijstvelden. U bent op weg naar Lao Chai, een dorp waar de minderheidsgroep de Zwarte Hmong woont. Het uitzicht over het dal is fantastisch. De rijstvelden zijn mooi aangelegd op de berghellingen en u ziet de boeren die met hun ossen de velden ploegen. Onderweg gaat u op visite bij Mevrouw Moo. Terwijl u uw voeten even rust gunt in een traditioneel Hmong kruidenvoetbad, vertelt zij u over het leven in de bergen. Al leeft ze heel primitief, toch kun je best een beetje jaloers zijn op het uitzicht waar zij elke dag van kan genieten.

De Hmong zijn wereldberoemd om hun kleurrijke kleding en in Lao Chai maakt u kennis met batik en kunt u zelf proberen om te batikken. Het batikken wordt bedreigd door moderne productiemethodes, maar lokale initiatieven zoals in Lao Chai zorgen ervoor dat de tradities blijven bestaan en dat dit ambacht niet in het vergeetboek raakt. Na het bezoek aan Lao Chai gaat u weer terug naar Sapa.

U hebt de hele middag ter vrije besteding, voordat u ’s avonds teruggereden wordt naar Lao Chai. Hier neemt u de nachttrein terug naar Hanoi.

Overnachting Slaapcoupé in nachttrein van Hanoi naar Lao Cai heen en terug

Dag 6: Aankomst in Hanoi - Ha Long-baai
Dag 6: Aankomst in Hanoi - Ha Long-baai

U komt ’s ochtends vroeg al aan in Hanoi en u wordt opgehaald op het station. U wordt naar uw hotel gebracht, waar u even uit kunt rusten en onder de douche kunt gaan. Na het ontbijt vertrekt u naar de Ha Long-baai.

De Ha Long-baai is een van de meest karakteristieke natuurgebieden van Vietnam. In de baai steken honderden groene kalksteenrotsen loodrecht uit het water. Al naar gelang het jaargetijde varieert de kleur van het water van donkerblauw tot jadegroen. Op een aantal van de eilanden zijn grote grotten. Op het grote Cat Ba-eiland vindt u meerdere dorpen en ook op een aantal van de kleinere eilanden liggen wat kleine vissersdorpjes.

Voor toeristen is de Ha Long-baai vooral een fantastisch, onovertroffen natuurgebied, terwijl het voor de Vietnamezen verbonden is met legendes over draken. De Ha Long-baai is ongeveer 1.500 km² groot en staat sinds 1994 op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

U maakt een minicruise in de Ha Long-baai. De boot zet koers naar de afgelegen eilanden in de baai en u ziet het prachtige decor met de zee en de fantastische eilanden op de achtergrond. U kunt gewoon op uw gemak van het leven genieten en het uitzicht op de eilanden en de drijvende vissersdorpjes. Of eens lekker gaan zwemmen in het turkooisgroene water.

NB!! Mocht het slecht weer zijn en er is storm op komst, dan kan het zijn dat de Vietnamese autoriteiten om veiligheidsredenen al het verkeer op de Ha Long-baai stilleggen. Dit gebeurt een paar keer per jaar. Mocht dit gebeuren tijdens uw reis, dan vervangen we uw minicruise met een hotelverblijf en een excursie naar Hanoi.

Optionele excursie: Wat dacht u van het bewonderen van de Ha Longbaai vanuit de lucht? De prachtige baai is ook vanuit de lucht fantastisch. Vanuit de lucht krijgt u een goed beeld van hoe groot het gebied is en ziet u de vele kalkstenen eilanden en rotsen vanuit een heel ander perspectief.

Overnachting Emeraude cruiseschip 

Dag 7: De Ha Long-baai – Hanoi - Hué
Dag 7: De Ha Long-baai – Hanoi - Hué

Begin de dag met een verfrissende duik in het heldere, warme water van de Ha Long-baai. Of misschien hebt u meer zin om te genieten van de zonsopgang vanaf het prachtige zonnedek van de boot? Het ontbijt wordt geserveerd terwijl de boot zo langzaamaan aan de terugreis naar de haven begint. Onderweg is er tijd om een bezoekje te brengen aan een grot met stalagmieten en stalactieten. Eenmaal aan land gaat u per auto terug naar Hanoi, waarvandaan u naar Hué vliegt. In Hué wordt u opgehaald op de luchthaven en naar uw hotel gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Overnachting Êmm Hotel Hué 

Dag 8: Stadsrondleiding in Hué
Dag 8: Stadsrondleiding in Hué

Hué was van 1802 tot 1945 de hoofdstad van Vietnam en de ruïnes van het koninklijke verleden van de stad ziet u nog steeds in de citadel en de keizerlijke stad. Vandaag bezoekt u de citadel die begin 19e eeuw werd gebouwd naar voorbeeld van de Verboden Stad in Peking. Tijdens de oorlog in Indochina en later de Vietnamoorlog werden veel van de gebouwen gebombardeerd, maar nu is men bezig om het gebied weer in al zijn glorie te herstellen met behulp van donaties van de UNESCO. De rondleiding omvat ook een bezoek aan de indrukwekkende keizersgraven en wordt afgerond met een boottocht op de Perfume River. De middag is ter vrije besteding.

Overnachting Êmm Hotel Hué 

Dag 9: Hué – Hoi An
Dag 9: Hué – Hoi An

Deze ochtend maakt u de mooie rit van Hue naar Hoi An. De route volgt de kust en een gedeelte van de weg en passeert over het Truong Son-gebergte via de wereldberoemde Hai Van-pas die ook wel ”de pas in de wolken” wordt genoemd. U komt aan het begin van de middag aan in Hoi An.

Nadat u hebt ingecheckt in uw hotel, is het tijd om een rondleiding met gids te maken door de oude wijk van Hoi An, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. De wijk is een prima voorbeeld van een actieve, internationale haven uit de hoogtijdagen van de Europese Oost-Aziatische handelscompagnie die hier vanaf de 16e eeuw heeft gezeten. U ziet onder meer de Chua Ong-pagode, het 200 jaar oude Tam Ky-huis en de overdekte Japanse brug.

Overnachting Êmm Hotel Hoi An 

Dag 10-11: Hoi An
Dag 10-11: Hoi An

Deze dagen zijn ter vrije besteding. Geniet bijvoorbeeld van het strand, ga op verkenning in Hoi An, maak een tochtje naar het tempelgebied Cham, de mogelijkheden zijn onbeperkt.

Het is mogelijk om de volgende excursies vooraf te boeken:

Overnachting Êmm Hotel Hoi An 

Dag 12: Hoi An – Ho Chi Minh City
Dag 12: Hoi An – Ho Chi Minh City

Vanochtend wordt u opgehaald bij uw hotel en naar de luchthaven gebracht en u vliegt naar Ho Chi Minh City. Dit is de grootste stad van Vietnam. Hij wordt ook nog steeds Saigon genoemd, de oude naam van de stad. Het is een hectische metropool, waar veel handel en buitenlandse contacten zijn. U wordt op het vliegveld opgehaald en naar uw hotel gebracht.

’s Middags wacht u een rondleiding door de stad. Deze rondleiding begint bij het oude postkantoor dat getekend is door de wereldberoemde Franse architect Gustav Eiffel. Later gaat u naar de Notre Dame-kathedraal die tussen 1863 en 1880 werd gebouwd. Hiervandaan slentert u naar de Saigon-rivier en door de winkelstraat Dong Khoi die een grote rol speelde in de roman van Graham Green, ”The Quiet American”. U komt langs het mooie gebouw van het Saigon Operahuis uit 1901. De laatste halte op de rondleiding is het oorlogsmuseum en het herenigingspaleis, waar de Vietnamoorlog (of de Amerikaanse Oorlog, zoals de Vietnamezen die noemen) eindigde op 30 april 1975.

Overnachting Lavender Boutique Hotel 

Dag 13: Ho Chi Minh City
Dag 13: Ho Chi Minh City

De dag is ter vrije besteding in Ho Chi Minh. U kunt zelf op verkenning gaan in de stad. Snuffel bijvoorbeeld rond op de vele leuke markten of ga iets lekkers eten bij een van de vele voedselkraampjes.

Het is mogelijk om de volgende excursie vooraf te boeken:

Overnachting Lavender Boutique Hotel 

Dag 14: Ho Chi Minh – de Mekongdelta
Dag 14: Ho Chi Minh – de Mekongdelta

U wordt opgehaald bij het hotel en rijdt naar het zuiden, waar u al snel de groene rijstvelden ziet. Door het klimaat op deze breedtegraad kunnen de boeren drie keer per jaar planten en oogsten.

Voordat u bij de Mekongdelta bent, brengt u een bezoek aan de lokale tempel Cao Dai. Deze tempel is de thuisbasis van een religie waarin het confucianisme, het boeddhisme, het taoisme en het christendom worden gecombineerd.

Daarna komt u bij de charmante stad Cai Be, die voorheen beroemd was om zijn drijvende markten op de Mekong. De rivier de Mekong is 4.500 km lang en loopt vanaf de plaats waar hij ontspringt tot aan de delta bij de kust ten zuiden van Ho Chi Minhstad door maar liefst zes landen. De delta staat bekend als de ‘eetkamer van Vietnam’ en is, zoals de bijnaam al doet vermoeden, een zeer vruchtbaar gebied. De delta heeft een oppervlakte van bijna 40.000 m². De omvang van het gedeelte dat uit water bestaat, wordt bepaald door de hoeveelheid regen en het jaargetijde.

In Cai Be gaat u aan boord van een privéboot die een rondvaart maakt door de delta. Onderweg ziet u de lokale bevolking vissen en hun producten verkopen op het land. Ook ziet u ze varen met watermeloenen, kokosnoten en ananas. U vaart verder door de smalle kanalen tussen de groene kokospalmen, ook wel de water coconut trees genoemd. Daarna arriveert u bij een kleine rijstpapierproducent, waar u kunt zien hoe rijstpapier wordt gemaakt.

De dag wordt vervolgd met een wandeling door het dorpje, waar u kennismaakt met het lokale leven. U bezoekt een familie die daken maakt van kokosbladeren en anderen die allerlei weefproducten maken, van tapijten tot tassen en placemats.

U gaat aan boord van een sampan, een traditionele boot, en vaart verder over de charmante delta, waarna u kunt genieten van een late lunch in een lokaal huis. Ook kunt u zien hoe banh xeo wordt gemaakt. Dit is een populaire Vietnamese specialiteit die bestaat uit een Vietnamese pannenkoek gevuld met groenten, verse kruiden en vlees of tijgergarnalen.

Ergens in de middag komt u aan in Vinh Long, waarvandaan u in ruim 4 uur naar Chau Doc rijdt. Hier bent u dicht bij de grens met Cambodja en ver op de Mekongdelta.

Overnachting Victoria Nui Sam Lodge 

Dag 15: Chau Doc – tocht van een halve dag
Dag 15: Chau Doc – tocht van een halve dag

De ochtend is ter vrije besteding. Bezoek de lokale markt of een van de tempels, moskeeën of kerken in de stad. Chau Doc is een smeltkroes van verschillende culturen die vreedzaam samenleven op de oever van de Mekong-rivier.
’s Middags maakt u een boottocht op een aantal van de kanalen, door de mangrovebossen en langs kleine dorpjes. Kijk of u vogels en vleermuizen ziet en geniet van het leven op de delta. Misschien kunt u afdingen bij een van de vele handelaars die per boot hun waren op de delta verkopen? U bezoekt ook een Khmer-dorp en gaat langs bij de lokale tempel.

Overnachting Victoria Nui Sam Lodge 

Dag 16: Chau Doc – Ho Chi Minh City - Weer naar huis
Dag 16: Chau Doc – Ho Chi Minh City - Weer naar huis

Het is weer tijd om afscheid te nemen van de delta. U gaat weer terug naar Ho Chi Minh City – een rit van ruim 7 uur. Natuurlijk stopt u onderweg diverse malen. In Ho Chi Minh City wordt u meteen naar de luchthaven gebracht, waarvandaan u naar huis vliegt.

Dag 17: Weer terug in Nederland
Dag 17: Weer terug in Nederland

U landt in Nederland na een heerlijke vakantie.

Offerte Aanvragen
HEEFT U VRAGEN?

Neem nu contact op met onze experts:
020 – 369 07 86
info@asiatours.nl

Openingstijden:
Ma., wo., vr.: 09.00 – 16.00 Di. en do.: 09.00 – 14.00

Offerte Aanvragen

Nieuwsbrief

Wanneer u zich aanmeldt voor onze nieuwsbrief, krijgt u ca. drie keer per maand een nieuwsbrief van Asiatours.nl met relevant nieuws, goede aanbiedingen enz.

We gebruiken cookies voor statistieken en doelgerichte marketing bij derden.
U accepteert dit als u doorklikt.
Lees hier meer.