020 – 369 07 86 | Ma., wo., vr.: 09.00 – 16.00 Di. en do.: 09.00 – 14.00
HomeReizenVietnamHoogtepunten & gastronomie
Vietnam | 14 dagen:

Hoogtepunten & gastronomie

Hoogtepunten van deze reis:

Hanoi, Chau Long-markt in Hanoi, koksschool in Hanoi, minicruise in de Ha Longbaai, Hué, lokale markt in Hué, boottocht op de Parfumrivier, koksschool in Hué, Hoi An, lokale markt in Hoi An, koksschool in Hoi An, Ho Chi Minhstad, tunnelcomplex van Củ Chi, Ben Thanh-markt in Ho Chi Minhstad, koksschool Mai Home, Mekongdelta, bezoek aan lokaal dorp.

In de prijs is inbegrepen:

 • Vlucht heen van Nederland naar Hanoi, en vlucht terug van Ho Chi Minhstad
 • Binnenlandse vlucht in Vietnam: van Hanoi naar Da Nang en van Da Nang naar Ho Chi Minhstad
 • 10 overnachtingen in 3- en 4-sterrenhotels
 • 1 overnachting op schip Emeraude tijdens 4-sterren minicruise
 • Lokale Engelssprekende gidsen tijdens de rondreis
 • 11 x ontbijt (dag 3 – 13)
 • 9 x lunch (dag 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 11, 12)
 • 4 x diner (dag 2, 3, 4, 6)
 • Vervoer in auto of minibus met airconditioning
 • Dag en nacht bemande noodtelefoon gedurende de hele vakantie
 • Vertrekgarantie – de reis gaat door ongeacht het aantal deelnemers

Inclusief een uitgebreid excursiepakket:

 • Straatkeukens en lokale markten in Hanoi
 • Cruise in Ha Longbaai met overnachting
 • Citadel in Hué, Parfumrivier, Hai Van Pass
 • Oude stadsdeel van Hoi An, Chua Ong Pagode, Tan Ky-huis
 • De Japanse brug
 • Basiliek van Notre-Dame, het Hoofdpostkantoor, Dong Khoi-straat
 • Operagebouw, Herenigingspaleis, Oorlogsmuseum
 • Thien Hau Pagode, rit met fietstaxi door Cholon, Binh Tay-markt
 • Tunnelcomplex van Củ Chi
 • Mekongdelta, kokosnootplantage, xe loi-rit
 • Boottocht met lokale boot en cruise

Bijzondere culinaire excursies en cursus aan koksscholen zijn inbegrepen:

 • Welkomstdiner in Hanoi
 • koksschool Hanoi, straatkeukens en lokale markten
 • koksschool Hué
 • koksschool Hoi An
 • koksschool Ho Chi Minh
 • Mekongdelta, boottocht met ‘Le Jarai’, minikoksschool
 • Entreegeld en heffingen voor genoemde bezienswaardigheden
Toeslag voor eenpersoonskamer: € 520
Korting bij grote groepen.

Kies deze reis omdat...

Deze 14-daagse reis combineert de grootste bezienswaardigheden van Vietnam met bijzondere culinaire belevenissen in restaurants en unieke straatkeukens, bezoekjes aan markten en cursussen aan koksscholen, met begeleiding van bekwame, lokale Engelssprekende gidsen. Uw culinaire avontuur begint in de mooie hoofdstad Hanoi. Tijdens een tocht door het oude stadsdeel maakt u kennis met de specialiteiten van de straatkeukens en bezoekt tevens de klassieke bezienswaardigheden. In de Ha Longbaai kunt u zich tijdens een minicruise laten betoveren door het magische rotslandschap. De keuken van Centraal-Vietnam is wezenlijk anders dan de keukens van Noord- en Zuid-Vietnam. Daarom bezoekt u bezienswaardigheden en koksscholen in zowel Hué als Hoi An. Het fruit en de groente op de markten in Ho Chi Minhstad komen hoofdzakelijk uit de ‘weelderige eetkamer’ van de Mekongdelta. U leert hoe u deze exotische ingrediënten gebruikt om culinaire parels te bereiden.

Gedetailleerd reisprogramma
Klik op de foto voor een vergroting
Dag 1: Vlucht vanuit Nederland
Dag 1: Vlucht vanuit Nederland

Vertrek vanaf gekozen luchthaven in Nederland. Onderweg worden tussenlandingen gemaakt.

Dag 2: Aankomst in Hanoi
Dag 2: Aankomst in Hanoi

Bij aankomst in de luchthaven van Hanoi krijgt u uw visum en haalt u vervolgens uw bagage op. In de aankomsthal wordt u door de gids opgewacht. Hij heeft een bord met ‘Asiatours’ erop in zijn hand. U wordt vervolgens naar uw hotel begeleid, waar u twee overnachtingen heeft. Na aankomst heeft u gelegenheid uit te rusten. De rest van de dag is ter vrije besteding. Later op de dag kunt een wandeling door de smalle, hectische straatjes van de exotische, oude wijken maken en u onderweg laten fascineren door de bezienswaardigheden en de vele voor u onbekende geluiden van de stad.

‘s Avonds schuift u aan voor een welkomstdiner in een authentiek Vietnamees restaurant en krijgt uw eerste boeiende smaakbelevingen.

Overnachting Authentic Hanoi Hotel 

Dag 3: Koksschool en straatkeukens in Hanoi
Dag 3: Koksschool en straatkeukens in Hanoi

De markten van Hanoi zijn wereldberoemd en u zult ervaren waarom. De dag begint met een bezoek aan de Chau Long-markt. Honderden kooplieden verkopen spannend, kleurrijk fruit en kruiden vanuit kleine kraampjes. Geniet van de exotische geuren en kleuren en ga op ontdekkingsreis in een heel nieuwe wereld van ingrediënten. Uw gids vertelt u over de toepassing van de groente en kruiden in de Vietnamese keuken.

Na het bezoek aan de markt is het tijd de mouwen op te stropen op de koksschool. Terwijl u van een kopje thee geniet, geeft een ervaren kok een inleiding over de basisingrediënten van de Vietnamese keuken. Hierna doet u een schort om en begint aan het bereiden van heerlijke Vietnamese gerechten. U kunt na afloop van de bereiding uiteraard van de gerechten proeven en er een glas bier of wijn bij drinken. U krijgt de recepten mee, zodat u thuis iedereen versteld kunt doen laten staan met uw Vietnamese specialiteiten.

‘ s Avonds neemt uw gids u mee op culinair avontuur langs de straatkeukens in het oude stadsdeel van Hanoi. Het is een uitgelezen gelegenheid om te proeven van het waanzinnige eten dat u op foto’s heeft gezien, maar niet weet wat het nu eigenlijk is. Doe als de lokale bewoners: ga op een krukje zitten, proef het lokaal gebrouwen bier en observeer de hectische activiteiten om u heen.

Wandel daarna verder door de smalle, kronkelige straatjes en volg u gids wanneer hij de kraampjes aanwijst waar lekkere noedels, brood en snacks worden aangeboden. Bij het invallen van de schemering worden er overal op de stoepen pruttelende woks, potten en pannen gezet. Kies een restaurant en geniet van Vietnamese barbecue met gegrilde biefstuk, kip, tofoe en groente. Rond de avond af met een heerlijk nagerecht van de bekendste ijskraam van Hanoi.

Overnachting Authentic Hanoi Hotel 

Dag 4: Hanoi – Ha Longbaai – Minicruise
Dag 4: Hanoi – Ha Longbaai – Minicruise

Vanaf Hanoi reist u via de weelderige delta van de Rode rivier naar de Ha Longbaai. Hier gaat u met de prachtige houten jonk L’Azalée een minicruise maken. De jonk is in traditionele stijl gebouwd en heeft twaalf hutten, elk met eigen bad en toilet.  Daarnaast is er een restaurant, bar en een fantastisch zonneterras aan boord. Terwijl de jonk koers zet naar de afgelegen eilanden in de Ha Longbaai kunt u kiezen uit een overvloed aan activiteiten: kajakken, bezoek aan grot, minicursus in het maken van Vietnamese loempia’s, bezoek aan het eiland Titov waar een fascinerend uitzicht is, of gewoon van het moment en het uitzicht op de eilanden en de drijvende vissersdorpen genieten en misschien een duik in het turquoise water nemen.

NB: De Vietnamese autoriteiten behouden zich het recht voor om bij stormachtig weer de Ha Longbaai vanwege veiligheidsredenen voor scheepsverkeer te sluiten. Dit gebeurt enkele keren per jaar. In voorkomend geval wordt de minicruise vervangen door een hotelverblijf en een excursie in Hanoi.

Optionele excursie: Wat dacht u van het bewonderen van de Ha Longbaai vanuit de lucht? De prachtige baai is ook vanuit de lucht fantastisch. Vanuit de lucht krijgt u een goed beeld van hoe groot het gebied is en ziet u de vele kalkstenen eilanden en rotsen vanuit een heel ander perspectief.

Overnachting Emeraude cruiseschip 

Dag 5: Ha Longbaai – Hanoi – Hué
Dag 5: Ha Longbaai – Hanoi – Hué

Begin de dag met een verfrissende duik in het heldere, warme water van de Ha Longbaai. U kunt natuurlijk ook gewoon vanaf het dek van de zonsopgang genieten. Het ontbijt wordt geserveerd terwijl het schip langzaam naar de haven terugkeert. Aan land gekomen, wordt u per auto naar de luchthaven van Hanoi teruggereden, vanwaaruit u naar Hué vliegt. In Hué wordt u door de lokale gids opgewacht, die u naar uw hotel begeleidt.  De rest van de dag is ter vrije besteding.

Overnachting Park View Hue Hotel 

Dag 6: Koksschool in keizerstad Hué en Parfumrivier
Dag 6: Koksschool in keizerstad Hué en Parfumrivier

Hué was van 1802 tot 1945 de hoofdstad van Vietnam. De ruïnes van de koninklijke geschiedenis van de stad zijn nog steeds binnen de citadel en de keizerstad te zien. Vandaag de dag wordt Hué als de culinaire hoofdstad van Vietnam beschouwd. Daarom begint u de dag met een wandeling over de lokale markt in gezelschap van een lokale kok.  U krijgt begeleiding bij het kiezen van de juiste ingrediënten voor de cursus aan de koksschool, waar u leert de specialiteiten van deze stad te maken, zoals gebakken loempia’s, rijstkoekjes, gegrild rundvlees en salade van bananenbloem. Na de cursus mag u de door uzelf bereide gerechten opeten.

In de middag bezoekt u de citadel. Deze werd aan het begin van de 19e eeuw gebouwd naar voorbeeld van de Verboden Stad in Peking. Tijdens de Indochina-oorlog en later de Vietnamoorlog werden veel gebouwen door bommen beschadigd, maar men is nu bezig het gebied met behulp van donaties van de UNESCO in de oude staat te herstellen.  De sightseeing voert u ook naar de indrukwekkende keizerlijke graven en wordt afgerond met een boottocht over de Parfumrivier.

‘s Avonds ontmoet u opnieuw de gepassioneerde kok van de koksschool en u leert over de geschiedenis en de tradities van de Hué-keuken.

Ten slotte wordt een fabelachtig authentiek Hué-diner geserveerd, dat een keizer waardig is.

Overnachting Park View Hue Hotel 

Dag 7: Hué – Hoi An
Dag 7: Hué – Hoi An

In de ochtend kunt u van de prachtige rit van Hué naar Hoi An genieten. Een gedeelte van de rit voert langs de kust en u passeert het Annamitisch gebergte via de beroemde Hai Van Pass, die ook wel ‘de pas in de wolken’ wordt genoemd.  U komt in de loop van de middag in Hoi An aan.

Nadat u in het hotel hebt ingecheckt maakt u een begeleide wandeling door het oude stadsdeel van Hoi An, dat door de UNESCO als werelderfgoed is aangewezen. Dit stadsdeel is een uitstekend voorbeeld van een haven die al sinds de hoogtijdagen van de Oost-Aziatische handelscompagnieën in de 16e eeuw een actieve en internationale haven is. U ziet o.a. de Chua Ong Pagode, het 200 jaar oude Tan Ky-huis en de overdekte Japanse brug.

Overnachting Êmm Hotel Hoi An 

Dag 8: Koksschool Hoi An bij de Rode brug
Dag 8: Koksschool Hoi An bij de Rode brug

De keuken van Hoi An is net even anders dan de keukens van Noord- en Zuid-Vietnam en kent een aantal zeer populaire specialiteiten. Vandaag krijgt u kans te leren hoe u ze vanaf de basis maakt. De gids neemt u mee naar de markt en samen dingen jullie af op de prijs van de benodigde ingrediënten. Hierna vaart u met een boot over de rivier Thu Bon naar de locatie waar de kookcursus wordt gegeven. Een virtuoze kok zal u inwijden in de geheimen van het bereiden van de gerechten. De meesterwerken worden samen met een aantal andere lekkernijen uit het gebied als lunch genuttigd.

Overnachting Êmm Hotel Hoi An 

Dag 9: Hoi An – Ho Chi Minhstad
Dag 9: Hoi An – Ho Chi Minhstad

U wordt bij het hotel opgehaald en naar de luchthaven gebracht, vanwaaruit u naar Ho Chi Minhstad vliegt. De stad is de grootste stad van Vietnam en wordt nog vaak Saigon genoemd. Het is een hectische miljoenenstad, waar handel en buitenlandse contacten een belangrijke plaats innemen.  De invloed van de koloniale tijd is duidelijk aan de architectuur te zien en er zijn veel westerse winkels.

‘s Middags gaat u op sightseeing langs de Basiliek van Notre-Dame, het Hoofdpostkantoor, het operagebouw, de beroemde winkelstraat Dong Khoi, het oorlogsmuseum en het Herenigingspaleis waar de Vietnamoorlog – of de Amerikaanse oorlog, zoals de Vietnamezen deze oorlog noemen – eindigde op 30 april 1975.

Overnachting Lavender Central Hotel 

Dag 10: Tunnelcomplex van Củ Chi
Dag 10: Tunnelcomplex van Củ Chi

Vandaag gaat u op een excursie van een halve dag naar het tunnelcomplex van Củ Chi. Tijdens de Vietnamoorlog bouwde de Vietcong een labyrint van tunnels die ondergrondse commandocentrales, verblijfplaatsen, scholen en trainingsfaciliteiten met elkaar verbonden om verrassingsaanvallen op de Amerikanen te kunnen uitvoeren. De ingangen van het tunnelcomplex zijn erg klein en ook de tunnels zelf zijn voor zeer slanke mensen gebouwd.

Overnachting Lavender Central Hotel 

Dag 11: Koksschool Mai Home
Dag 11: Koksschool Mai Home

U wordt bij het hotel opgehaald en naar de Ben Thanh-markt gereden, waar een kok u over de markt begeleidt. Samen kopen jullie de traditionele ingrediënten die nodig zijn voor het driegangenmenu dat u gaat leren te bereiden. Centraal staat de grote variatie aan eetbare bladen, bananenbloem, kokos, taro, lotuszaad en verschillende eetbare stengels en exotische vruchten.

Op de markt worden de Zuid-Vietnamese culinaire specialiteiten aangewezen en uitgelegd. Als alle inkopen zijn gedaan, gaat u met de kok naar het restaurant en begint de voorbereiding van het driegangenmenu. Er zijn meerdere assistenten aanwezig, dus u kunt te allen tijde een vraag stellen. Aan het eind mag u de bereide gerechten opeten.

Overnachting Lavender Central Hotel 

Dag 12: Mekongdelta
Dag 12: Mekongdelta

De Mekongdelta staat bekend als de ‘eetkamer van Vietnam’ en is zoals de bijnaam suggereert een zeer weelderig gebied. De delta beslaat zo ongeveer 40.000 km². De hoeveelheid regen en jaargetijde bepalen de omvang van het deel dat uit water bestaat.  U vaart vanuit Ben Tre met een lokale boot door de delta. De eerste stop tijdens de tocht is een kokosnootplantage. Hier krijgt u te zien hoe kokosnoten worden verwerkt tot olie, kokosmatten en zoete ‘koeken’. Daarna vaart u met de boot, afgeschermd door de schaduw van de bomen, door kronkelige kanalen.

U maakt een stop bij een dorp en bezoekt een lokale boer bij hem thuis. U krijgt een rit in een ‘xe loi’, een brommer met een laadbak waar passagiers in kunnen zitten. Het is in deze contreien een gebruikelijk en populair voertuig. U krijgt een rit door de rijstvelden van deze weelderige ‘eetkamer’ van Vietnam. Inmiddels ligt de Le Jarai, een mooie boot, klaar om u de natuur langs de Mekongdelta te laten zien. Aan boord van de Le Jarai wordt een heerlijke lunch bestaande uit specialiteiten uit het gebied van de Mekongdelta geserveerd.

Overnachting Lavender Central Hotel 

Dag 13: Ho Chi Minhstad – Vertrek
Dag 13: Ho Chi Minhstad – Vertrek

U wordt bij uw hotel opgehaald en naar de luchthaven gereden. U vliegt van Ho Chi Minhstad naar Nederland met tussenlandingen onderweg.

Dag 14: Aankomst in Nederland
Dag 14: Aankomst in Nederland

Na een heerlijke vakantie komt u in Nederland aan.

Offerte Aanvragen
HEEFT U VRAGEN?

Neem nu contact op met onze experts:
020 – 369 07 86
info@asiatours.nl

Openingstijden:
Ma., wo., vr.: 09.00 – 16.00 Di. en do.: 09.00 – 14.00

Offerte Aanvragen

Nieuwsbrief

Wanneer u zich aanmeldt voor onze nieuwsbrief, krijgt u ca. drie keer per maand een nieuwsbrief van Asiatours.nl met relevant nieuws, goede aanbiedingen enz.