HomeRondreizen in Oost- & Zuidoost-AziëVietnamNatuur, cultuur & strand in het noorden
13 dagen

Natuur, cultuur & strand in het noorden

Beleef de magische natuur en cultuur van Noord-Vietnam en geniet van een strandvakantie in Hoi An.

Natuur, cultuur & strand in het noorden Natuur, cultuur & strand in het noorden
13 dagen

Natuur, cultuur & strand in het noorden

Beleef de magische natuur en cultuur van Noord-Vietnam en geniet van een strandvakantie in Hoi An.

Wat is bij de prijs inbegrepen?
In de prijs is inbegrepen
 • Vlucht heen van Nederland naar Hanoi, en vlucht terug van Da Nang
 • 8 overnachtingen in goede hotels
 • 1 overnachting in slaapcoupé van Hanoi naar Da Nang
 • 1 overnachting op schip Emeraude tijdens minicruise
 • Lokale Engelssprekende gidsen tijdens de rondreis
 • 9 x ontbijt (dag 3-7, 9-12)
 • 5 x lunch (dag 3, 4, 5, 6, 7)
 • 3 x diner (dag 4, 5, 6)
 • Vervoer in auto of minibus met airconditioning
 • Dag en nacht bemande noodtelefoon gedurende de hele vakantie
 • Vertrekgarantie – de reis gaat door ongeacht het aantal deelnemers
 • Mogelijkheid de strandvakantie in Hoi An te verlengen

Inclusief een uitgebreid excursiepakket:

 • Bezoek aan Ho Chi Minh Complex, Literatuurtempel, rit met fietstaxi door het oude stadsdeel, Vietnamese koffie bij het meer van Hoan Kiem
 • Tocht naar Mai Chau-vallei met etnische dorpen en rijstvelden
 • Boottocht op rivier van Tam Coc
 • Tempels van Dinh & Le bij Hoa Lu, Ha Longbaai
 • Entreegeld en heffingen voor genoemde bezienswaardigheden

Kies deze reis omdat…

In het noordelijke Vietnam is veel te beleven, zowel op cultureel gebied als in de natuur. De hoofdstad, Hanoi, biedt een mooie mix van oude historie en moderne hectiek, prachtige koloniale gebouwen en lokale markten met exotisch fruit en groente. In Mai Chau vindt u etnische dorpen, rijstvelden en berggebieden waar u het dagelijks leven op het platteland van heel dichtbij kunt beleven. Vanaf Tam Coc ziet u groene bergen die boven de vlakke velden uitsteken. Daarna maakt u een minicruise tussen de magische rotsen van de Ha Longbaai. De reis wordt afgerond met een ontspannen in Hoi An.

Bekijk alle foto's
Foto's
Gedetailleerd reisprogramma
Dag 1: Vlucht vanuit Nederland

Vertrek vanaf gekozen luchthaven in Nederland. Onderweg worden tussenlandingen gemaakt.

Dag 2: Aankomst in Hanoi

Bij aankomst in de luchthaven van Hanoi krijgt u uw visum en haalt u vervolgens uw bagage op. In de aankomsthal wordt u door de gids opgewacht. Hij heeft een bord met ‘Asiatours’ erop in zijn hand. U wordt vervolgens naar uw hotel begeleid, waar u twee overnachtingen heeft. Na aankomst heeft u gelegenheid uit te rusten. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Accommodatie:
Dag 3: Sightseeing in Hanoi

Vandaag gaat u een fascinerende sightseeing langs de grootste bezienswaardigheden van Hanoi maken. Onderweg krijgt u een heerlijke lunch geserveerd.

U bezoekt het Ho Chi Minh Complex, gebouwd ter ere van de grote landsvader en tevens de eerste president van de Democratische Republiek Vietnam. Ho Chi Minh woonde en werkte het grootste deel van zijn leven in Hanoi. Het complex bestaat uit het Mausoleum van Ho Chi Minh, het Ba Dinh-plein, het presidentieel paleis, het op palen gebouwde huis van Ho Chi Minh en het Ho Chi Minh-museum. We attenderen u erop dat het Mausoleum van Ho Chi Minh elke maandag en vrijdag en tevens in de gehele periode van 1 oktober tot en met 30 november gesloten is.
De sightseeing gaat ook langs de Keizerlijke Citadel van Thang Long. Deze was dertien eeuwen lang een politiek machtscentrum en werd in 2010 door UNESCO tot werelderfgoed verklaard.

U bezoekt ook de Literatuurtempel. Dit was de eerste universiteit van Vietnam en dateert uit 1070. Hier werden de machtige ambtsdragers van het land, de mandarijnen, opgeleid volgens de confuciaanse klassieken.

Ten slotte krijgt u ook de iconische Long Bienbrug over de Rode rivier te zien. U maakt een rit van een half uur met een fietstaxi door de smalle, chaotische straatjes en weggetjes van het oude stadsdeel. De dag wordt afgerond met een kop Vietnamese koffie in een lokaal café met uitzicht over het meer van Hoan Kiem.

Accommodatie:
Dag 4: Hanoi – Mai Chau Lodge

Enkele uren rijden van Hanoi ligt een van de mooiste valleien van Vietnam, de Mai Chau-vallei. Het is een parel met adembenemende rijstvelden tussen kalkstenen bergen, dorpen waar etnische minderheden wonen zoals de Hmong, de Thai en de Rode Dzao, en slechts weinig toeristen.  Hier vindt u ongerepte landschappen en dorpen die een traditionele wijze van leven kennen.

Na aankomst en het inchecken in de Mai Chau Lodge wordt een heerlijke lunch geserveerd.  Later op de middag maakt u een wandeltocht naar en paar nabijgelegen dorpen zoals Pom Coong en Lac, en de Mo Luong-grot.

De dag wordt afgesloten met een gezellig diner bestaande uit lokale lekkernijen. Tijdens het diner laat een lokale groep Muong of Thai een dans zien.

Accommodatie:
Dag 5: Mai Chau – Tam Coc – Hoa Lu

In het restaurant wordt een smakelijk, internationaal ontbijt geserveerd. Tijdens het ontbijten kunt u genieten van het uitzicht over het meer, de rijstvelden en het zwembad. Van Mai Chau gaat de reis via Tam Coc naar Hoa Lu. Hier bezoekt u de tempels Dinh & Le. Dit zijn de enige twee gebouwen die nog over zijn van de oude citadel in Hoa Lu. De citadel in Hoa Lu was 1000 jaar geleden een belangrijk keizerlijk paleis en de plaats waar de Dinh-dynastie werd afgelost door de Le-dynastie.

Na de lunch maakt u een 2 uur durende boottocht op de Boi-rivier. Het vlakke landschap met de rustig stromende rivier en de groene bergen straalt een en al sereniteit uit, het is bijna magisch. Het lijkt wel op de Ha Longbaai, maar dan aan land.

Dag 6: Hoa Lu – Ha Longbaai

De reis gaat door de weelderige delta van de Rode rivier naar de Ha Longbaai.

De Ha Longbaai is een van de bijzonderste natuurgebieden van Vietnam. In de baai steken honderden groene kalkstenen rotsen bijna loodrecht boven de zee uit. Het water varieert van kleur, soms diep blauw, andere keren jadegroen. Meerdere eilanden in de baai hebben grote grotten. Op het grote eiland Cat Ba liggen meerdere dorpen en op een aantal kleinere eilanden liggen vissersdorpjes. Voor toeristen is de Ha Longbaai een wonderschoon natuurgebied dat direct uit een sprookje lijkt te komen. Voor Vietnamezen is deze baai ook verbonden met legendes over draken en drama. De Ha Longbaai is ca. 1.500 km² groot en werd in 1994 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO opgenomen.

U gaat met een klassieke Vietnamese jonk een minicruise in de Ha Longbaai maken. Terwijl de jonk koers zet naar de afgelegen eilanden in de baai kunt u het prachtige beeld van de zee en de fascinerende rotsen op u laten inwerken. U kunt zien hoe het leven in een vissersdorp is, of misschien wilt u liever een tochtje kajakken. U kunt er ook voor kiezen volledig te ontspannen en gewoon van het moment en het uitzicht op de eilanden en de drijvende vissersdorpen te genieten. Een duik nemen in het turquoise water is natuurlijk ook mogelijk.

NB: De Vietnamese autoriteiten behouden zich het recht voor om bij stormachtig weer de Ha Longbaai vanwege veiligheidsredenen voor scheepsverkeer te sluiten. Dit gebeurt enkele keren per jaar. In voorkomend geval wordt de minicruise vervangen door een hotelverblijf en een excursie in Hanoi.

Dag 7: Ha Longbaai – Hanoi – Da Nang

Begin de dag met een verfrissende duik in het heldere, warme water van de Ha Longbaai. U kunt natuurlijk ook gewoon vanaf het dek van de zonsopgang genieten. Een derde mogelijkheid is het deelnemen aan ochtendgymnastiek (vaak tai chi) op het dek van de jonk. Het ontbijt wordt geserveerd terwijl het schip langzaam naar de haven terugkeert. Onderweg is er echter nog tijd om een grot met stalactieten en stalagmieten te bezoeken.

Aan land gekomen, wordt u per auto naar Hanoi teruggereden. In deze stad heeft u een aantal uren voor uzelf voordat u naar de trein wordt gebracht, die u naar Da Nang brengt.

Als u in plaats hiervan liever van Hanoi naar Hoi An wilt vliegen en een extra nacht in het hotel in Hoi An wilt verblijven, dient u dit bij het boeken aan te geven. Informeer bij het boeken naar de prijs.

Dag 8: Da Nang – Hoi An, sightseeing in Hoi An

Wanneer de trein langs de kust rijdt, kunt bij het ontwaken van een schitterend uitzicht genieten. U ziet groene bergen en de prachtige blauwe zee.

U komt in de loop van de ochtend in Danang aan. Een gids wacht u op en rijdt u naar het hotel in Hoi An. Na aankomst is de rest van de dag ter vrije besteding. Verken de stad op eigen houtje of kies tegen een meerprijs één van de optionele excursies.

Hoi An is een enorme belevenis. We kunnen ons niet voorstellen dat u niet verliefd op deze stad wordt. Hoi An is vooral bekend om zijn charmante architectuur, indrukwekkende zijdeproductie, fantastische kleermakers en zijn oude stadsdeel, dat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO is opgenomen.

De rivier de Thu Bon stroomt dwars door het oude stadsdeel. Dit stadsdeel is een uitstekend voorbeeld van een haven die al sinds de hoogtijdagen van de Europese en Oost-Aziatische handelscompagnieën, in de 16e tot en met de 18e eeuw, een actieve en internationale haven is.

Vlak bij de rivier vindt u een labyrint van gezellige en charmante straatjes. Overal kunt u zien hoe de vroegere koloniale machten elk hun sporen in dit stadsdeel hebben achtergelaten. Het straatbeeld wordt bepaald door kleurrijke lampionnen, Japanse huizen, Chinese tempels en Franse, gele koopmanshuizen. U vint hier een overvloed aan winkeltjes, straatkeukens, cafés en restaurants. Tijdens het wandelen kunt u gebruikmaken van de gratis wifi van dit stadsdeel.

Het feit dat het oude stadsdeel van Hoi An op de werelderfgoedlijst van de UNESCO is opgenomen, heeft er uiteraard voor gezorgd dat hier veel toeristen komen. De levendigheid in de straten heeft echter de heerlijke rust, authenticiteit en charme van het stadsdeel niet aangetast. Het stadsdeel is niet toegankelijk voor auto’s, scooters en motoren, wat natuurlijk ook aan de rust bijdraagt.

U verblijft vier nachten in deze prachtige parel. Dus u heeft voldoende tijd om de verschillende stadsdelen te verkennen.

Accommodatie:
Upgrademogelijkheden:

Upgrademogelijkheid:

Dag 9-11: Hoi An

De dagen zijn ter vrije besteding. Geniet van het strand, verken Hoi An of ga op excursie naar het tempelcomplex Cham. Er zijn legio mogelijkheden.

Dag 12: Hoi An – Da Nang – Vertrek

U wordt bij uw hotel opgehaald en naar de luchthaven gereden. U vliegt van Da Nang naar Nederland met tussenlandingen onderweg.

Dag 13: Aankomst in Nederland

U landt in Nederland na een heerlijke vakantie.

Neem contact op met reisadviseur Richard Thijssen

Schrijf naar:
info@asiatours.nl

Bel naar:
020 - 369 07 86

Openingstijden:
Ma., wo. en vr.: 09.00 – 16.00
Di. en do.: 09.00 – 14.00

Wij gebruiken cookies om onze website gebruikersvriendelijker en relevanter voor u te maken, en om gerichte advertenties te tonen. U gaat akkoord als u verder klikt.

Klik hier als u niet akkoord gaat met cookies. Wij gebruiken een cookie om te onthouden dat u niet akkoord gaat.

Lees hier meer.