Ma., wo. en vr.: 09.00 – 16.00
Di. en do.: 09.00 – 14.00
Menu
HomeRondreizen in Oost- & Zuidoost-AziëVietnamSaigon, jungle & strand in het zuiden
13 dagen:

Saigon, jungle & strand in het zuiden

Hoogtepunten van deze reis:

Ho Chi Minhstad, tunnelcomplex van Củ Chi, Mekongdelta, Nationaal park Nam Cat Tien, Phan Thiet.

In de prijs is inbegrepen:

 • Vlucht van Nederland naar Ho Chi Minhstad v.v.
 • 10 overnachtingen in 3- en 4-sterrenhotels of lodges
 • Lokale Engelssprekende gidsen tijdens de rondreis
 • 10 x ontbijt (dag 3–12)
 • 4 x lunch (dag 5, 6, 7, 8)
 • 2 x diner (dag 6 en 7)
 • Vervoer in auto of minibus met airconditioning
 • Dag en nacht bemande noodtelefoon gedurende de hele vakantie
 • Vertrekgarantie – de reis gaat door ongeacht het aantal deelnemers
 • Mogelijkheid de strandvakantie in Phan Tiet te verlengen

Inclusief een uitgebreid excursiepakket:

 • Tunnelcomplex van Củ Chi
 • Dagtocht naar de Mekongdelta incl. boottocht en bezoek aan kleine ambachtelijke ondernemingen
 • Safari’s in nationaal park Nam Cat Tien
 • Entreegeld en heffingen voor genoemde bezienswaardigheden
Kies deze reis omdat...

Zuid-Vietnam laat u grote contrasten zien tijdens deze 13-daagse reis. Van Ho Chi Minhstad tot het nationaal park Nam Cat Tien, van de Mekongdelta tot de stranden van Phan Thiet. Ho Chi Minhstad is een Vietnamese, dynamische metropool die 24 uur per dag in beweging is. Van het hectische leven in de miljoenenstad gaat u naar de fantastische weelderigheid in de Mekongdelta, waar velden en dorpen worden doorkruist door rivieren en het houden van drijvende markten daarom een logische oplossing is. In het nog onbekende nationaal park Nam Cat Tien kunt u unieke natuurbelevenissen verwachten en raakt u ongetwijfeld gefascineerd door de Zuid-Vietnamese weelderige natuur en diversiteit. Met een beetje geluk ziet u een aantal van de zeldzame dieren die in het nationaal park leven, bijvoorbeeld gaurs (wilde ossen) en neushoornvogels. Voordat u weer naar huis terugkeert, verblijft u een aantal dagen in het tropische Phan Thiet, waar u aan het strand kunt genieten van de heerlijke zee.

Gedetailleerd reisprogramma
Klik op de foto voor een vergroting
Dag 1: Vlucht vanuit Nederland
Dag 1: Vlucht vanuit Nederland

Vertrek vanaf gekozen luchthaven in Nederland. Onderweg worden tussenlandingen gemaakt.

Dag 2: Aankomst in Ho Chi Minhstad
Dag 2: Aankomst in Ho Chi Minhstad

Bij aankomst in de luchthaven van Ho Chi Minhstad krijgt u uw visum en haalt u vervolgens uw bagage op. In de aankomsthal wordt u door de gids opgewacht. Hij heeft een bord met ‘Asiatours’ erop in zijn hand. U wordt vervolgens naar het hotel begeleid, waar u vier overnachtingen heeft. Na aankomst heeft u gelegenheid uit te rusten. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Overnachting Lotus Central Hotel 

Upgrademogelijkheid:

Dag 3: Ho Chi Minhstad
Dag 3: Ho Chi Minhstad

De dag is ter vrije besteding en u kunt zelf de stad verkennen, op de vele markten snuffelen of een hapje bij de vele heerlijke straatkeukens nemen.

De volgende excursies zijn tegen een meerprijs mogelijk:

Overnachting Lotus Central Hotel 

Upgrademogelijkheid:

Dag 4: Tunnelcomplex van Củ Chi
Dag 4: Tunnelcomplex van Củ Chi

Vandaag gaat u op een excursie van een halve dag naar het tunnelcomplex van Củ Chi. Tijdens de Vietnamoorlog bouwde de Vietcong een labyrint van tunnels die ondergrondse commandocentrales, verblijfplaatsen, scholen en trainingsfaciliteiten met elkaar verbonden om verrassingsaanvallen op de Amerikanen te kunnen uitvoeren.

Overnachting Lotus Central Hotel 

Upgrademogelijkheid:

Dag 5: Dagtocht naar Mekongdelta
Dag 5: Dagtocht naar Mekongdelta

U wordt naar Ben Tre in de Mekongdelta gereden, het is ca. 2 uur rijden van Ho Chi Minhstad. In Ben Tre gaat u aan boord van een lokale boot, die u naar een kokosnootplantage brengt. Hier krijgt u te zien hoe kokosnoten worden verwerkt tot olie, kokosmatten en zoete ‘koeken’. Daarna vaart u met de boot, afgeschermd door de schaduw van de bomen, door kronkelige kanalen.

In de loop van de droge tijd drogen veel van deze kanalen uit. Het water van de daaropvolgende regentijd vindt misschien nieuwe wegen. U maakt een stop bij een lokaal dorp en bezoekt een lokale boer bij hem thuis. U krijgt een rit in een ‘xe loi’, een brommer met een laadbak waar passagiers in kunnen zitten. Het is in deze contreien een gebruikelijk en populair voertuig. U krijgt een rit door de rijstvelden van deze weelderige ‘eetkamer’ van Vietnam. Inmiddels ligt de Le Jarai, een mooie boot, klaar om u de natuur langs de kanalen van de Mekongdelta te laten zien. Aan boord van de Le Jarai wordt een heerlijke lunch bestaande uit specialiteiten uit het gebied van de Mekongdelta geserveerd.
U bent aan het eind van de middag weer terug in het hotel in Ho Chi Minhstad.

Overnachting Lotus Central Hotel 

Upgrademogelijkheid:

Dag 6: Ho Chi Minhstad – Nationaal park Nam Cat Tien
Dag 6: Ho Chi Minhstad – Nationaal park Nam Cat Tien

Nationaal park Nam Cat Tien ligt ca. 150 km (ca. 4 uur met de auto) ten noorden van Ho Chi Minhstad. Het park is slechts ca. 72.000 hectare groot en bestaat uit bebost laagland, moerasgebieden, meren en een rivier. Het park is uiterst belangrijk voor de instandhouding van vele Aziatische dierensoorten. Het is het grootste aaneengesloten gebied van jungles dat nog in Vietnam bestaat en het herbergt zeer unieke dieren en planten. Er leven ook niet bedreigde dieren, zoals sambaherten, gaurs (wilde ossen), muisherten, wilde zwijnen en een overvloed aan vogels o.a. de mooie neushoornvogels en de endemische Davids bospatrijzen.

Na aankomst en inchecken in de lodge wordt de lunch geserveerd. Daarna gaat u te voet op safari met een bekwame ranger die de flora en fauna van Nam Cat Tien als geen ander kent. De wandeltocht duurt ca. 2 uur en beslaat ongeveer 6 km.
Na het diner gaat u per jeep op nachtsafari om de dieren te spotten, die gedurende de nacht actief zijn. Het aantal dieren varieert van dag tot dag en is ook afhankelijk van het seizoen. Normaal heeft u in de droge tijd van december tot en met april de grootste kans om dieren te zien.

Overnachting Forest Floor Lodge

Dag 7: Fantastische natuurbelevenissen in nationaal park Nam Cat Tien
Dag 7: Fantastische natuurbelevenissen in nationaal park Nam Cat Tien

U ontwaakt te midden van de vele geluiden van het woud. Per speedboot vaart u naar het eiland Tien. Hier vertelt men u wat men voor de bedreigde dieren doet voordat ze weer in de natuur worden uitgezet. Later op de dag rijdt u de jungle in en wandelt het laatste stuk naar het krokodillenmeer. U maakt een boottochtje en ziet misschien de zeldzame Aziatische krokodil. Aan het eind van de middag bent u weer terug in de lodge.

Overnachting Forest Floor Lodge

Dag 8: Nam Cat Tien – Phan Thiet
Dag 8: Nam Cat Tien – Phan Thiet

Na het ontbijt neemt u afscheid van het fantastische natuurgebied van Nam Cat Tien. De komende dagen staan in het teken van ontspanning op het heerlijke strand van Phan Thiet, een van de mooiste stranden van Vietnam. Phan Thiet was oorspronkelijk een klein vissersdorp en in heel Vietnam bekend om zijn fantastische vissaus, een belangrijk ingrediënt in de Vietnamese keuken. Het strand ligt op het schiereiland Mui Ne, ten noordoosten van de stad. Het schiereiland is bekend om zijn enorme zandduinen. Het water is helder en warm, en het zand fijn en goudkleurig. In het gebied zijn echt veel goede restaurants, cafés en bars te vinden.

Overnachting Blue Ocean Resort 

Upgrademogelijkheid:

Dag 9-11: Strandvakantie in Phan Thiet
Dag 9-11: Strandvakantie in Phan Thiet

De dagen zijn ter vrije besteding. U kunt aan het strand genieten, kleine wandelingen maken of u in de spa laten verwennen.

Overnachting Blue Ocean Resort 

Upgrademogelijkheid:

Dag 12: Phan Thiet – Vertrek
Dag 12: Phan Thiet – Vertrek

U wordt bij uw hotel opgehaald en naar de luchthaven gereden. U vliegt van Ho Chi Minhstad naar Nederland met tussenlandingen onderweg.

Dag 13: Aankomst in Nederland
Dag 13: Aankomst in Nederland

U landt in Nederland na een heerlijke vakantie.

HEEFT U VRAGEN?

Neem nu contact op met onze experts:
020 – 369 07 86
info@asiatours.nl

Openingstijden:
Ma., wo., vr.: 09.00 – 16.00 Di. en do.: 09.00 – 14.00

Nieuwsbrief

Wanneer u zich aanmeldt voor onze nieuwsbrief, krijgt u ca. drie keer per maand een nieuwsbrief van Asiatours.nl met relevant nieuws, goede aanbiedingen enz.

We gebruiken cookies voor statistieken en doelgerichte marketing bij derden.
U accepteert dit als u doorklikt.
Lees hier meer.