020 – 369 07 86 | Ma., wo., vr.: 09.00 – 16.00 Di. en do.: 09.00 – 14.00
HomeReizenVietnamHoogtepunten & Cambodja
Vietnam | 17 dagen:

Hoogtepunten en Angkor Wat, Cambodja

Hoogtepunten van deze reis:

Hanoi, minicruise in Ha Longbaai, Hoi An, Ho Chi Minhstad, tunnelcomplex van Củ Chi, Mekongdelta, Angkor Wat, Angkor Thom, Siem Reap.

In de prijs is inbegrepen:

 • Vlucht heen van Nederland naar Hanoi, en vlucht terug van Siem Reap
 • Binnenlandse vlucht in Vietnam: van Da Nang naar Ho Chi Minhstad
 • Vlucht van Ho Chi Minhstad naar Siem Reap
 • 12 overnachtingen in 3-sterrenhotels
 • 1 overnachting op schip Emeraude tijdens 4-sterren minicruise
 • 1 overnachting in slaapcoupé met 4 bedden in de trein van Hanoi naar Da Nang
 • Lokale Engelssprekende gids tijdens de rondreis
 • 13 x ontbijt (dag 3-5, 7-16)
 • 4 x lunch (dag 4-6, 12)
 • 1 x diner (dag 4)
 • Vervoer in auto of minibus met airconditioning
 • Dag en nacht bemande noodtelefoon gedurende de hele vakantie
 • Vertrekgarantie – de reis gaat door ongeacht het aantal deelnemers

Inclusief een uitgebreid excursiepakket:

 • Literatuurtempel, rit met fietstaxi door het oude stadsdeel
 • Waterpoppentheater
 • Cruise in Ha Longbaai
 • Oude stadsdeel van Hoi An, Chua Ong Pagode, Tan Ky-huis
 • De Japanse brug
 • Basiliek van Notre-Dame, het Hoofdpostkantoor, Dong Khoi-straat<
 • Operagebouw, Herenigingspaleis
 • Oorlogsmuseum
 • Tunnelcomplex van Củ Chi
 • Mekongdelta, boottochten, bezoek aan kleine ambachtelijke ondernemingen
 • Angkor Wat
 • Angkor Thom
 • Entreegeld en heffingen voor genoemde bezienswaardigheden
Toeslag voor eenpersoonskamer: € 600
Korting bij grote groepen.

Kies deze reis omdat...

Op deze 17-daagse reis nemen bekwame, lokale Engelssprekende gidsen u mee naar achtereenvolgens de klassieke bezienswaardigheden in Vietnam en het door de UNESCO aangewezen cultuurerfgoed in Angkor Wat. Het programma biedt ook gelegenheid om zelf op verkenning te gaan. U begint in het rustige noorden, in de mooie hoofdstad Hanoi, waar de contrasten tussen het moderne en het oude stadsdeel u niet zullen ontgaan. In de Ha Longbaai en de oude straten van Hoi An wordt het u duidelijk waarom deze locaties als natuurerfgoed respectievelijk cultuurerfgoed op de lijst van de UNESCO staan. U kunt zich in de hedendaagse geschiedenis verdiepen in het tunnelcomplex van Củ Chi, het symbool van de guerrillaoorlog die de Vietcon tegen de Amerikanen voerden. Ho Chi Minhstad is de economische dynamo van Vietnam. U zult duidelijk het verschil met Hanoi merken. In de Mekongdelta ziet u de ‘weelderige eetkamer’ van Vietnam, drijvende markten aan de waterkant en groene rijstvelden en fruitplantages aan landzijde.

Uw reis wordt afgesloten met een bezoek aan het tempelcomplex Angkor in Cambodja, door de UNESCO aangewezen als werelderfgoed. Hier bezoekt u zowel Angkor Wat als Angkor Thom. Een dag in Siem Reap is ter vrije besteding zodat u zelf de omgeving kunt verkennen.

Gedetailleerd reisprogramma
Klik op de foto voor een vergroting
Dag 1: Vlucht vanuit Nederland
Dag 1: Vlucht vanuit Nederland

Vertrek vanaf gekozen luchthaven in Nederland. Onderweg worden tussenlandingen gemaakt.

Dag 2: Aankomst in Hanoi
Dag 2: Aankomst in Hanoi

Na aankomst in Hanoi gaat u door de immigratie en haalt daarna uw bagage op. In de aankomsthal wordt u door de gids opgewacht. Hij heeft een bord met ‘Asiatours’ erop in zijn hand. U wordt vervolgens naar uw hotel begeleid, waar u twee overnachtingen heeft. Na het inchecken is de rest van de dag ter vrije besteding. U kunt een wandeling door de smalle, hectische straatjes van de exotische, oude wijken maken en u onderweg laten fascineren door de bezienswaardigheden en de vele voor u onbekende geluiden van de stad. Het meer van Hoan Kiem ligt vlakbij, een wandeling eromheen duurt ongeveer een half uur en is verkoelend door de schaduw van de vele grote bomen.

Overnachting Authentic Hanoi Hotel 

Dag 3: Sightseeing in Hanoi
Dag 3: Sightseeing in Hanoi

Vandaag gaat u een halve dag op een fascinerende sightseeing langs de grootste bezienswaardigheden van Hanoi. De sightseeing begint bij de Literatuurtempel, in de 12e eeuw door Chinese leerlingen van Confucius gebouwd. Deze 1000-jarige tempel is een van de weinige overgebleven gebouwen met een traditioneel Vietnamese architectuur.

Hierna gaat u naar de Ngoc Son-tempel, die op een klein eiland in het mooie meer van Hoan Kiem ligt. U bereikt de tempel via de Huc-brug. De naam van deze brug betekent letterlijk “de plaats die door de stralen van de ochtendzon wordt geraakt”. U krijgt de legende over de keizer, het magische zwaard en de reuzenschildpad te horen en hoort ook hoe het meer aan zijn naam is gekomen. Daarna wordt u in een traditionele fietstaxi – een cyclo – door een aantal van de 36 charmante straten van het oude stadsdeel gereden. Hier komen de inwoners van Hanoi voor het kopen van van alles, van noedels tot Boeddhabeelden. De 36 straten van het oude stadsdeel zijn genoemd naar de producten die in de betreffende straat werden verkocht. De Bamboestraat en de Blikstraat doen hun naam nog steeds eer aan. De sightseeing van vandaag wordt afgerond met een traditionele voorstelling in het Waterpoppentheater.

Overnachting Authentic Hanoi Hotel 

Dag 4: Hanoi – Ha Longbaai – Minicruise
Dag 4: Hanoi – Ha Longbaai – Minicruise

Vanaf Hanoi gaat de reis via de weelderige delta van de Rode rivier naar de Ha Longbaai.

De Ha Longbaai is een van de bijzonderste natuurgebieden van Vietnam. In de baai steken honderden groene kalkstenen rotsen bijna loodrecht boven de zee uit. Het water varieert van kleur, soms diep blauw, andere keren jadegroen. Meerdere eilanden in de baai hebben grote grotten. Op het grote eiland Cat Ba liggen meerdere dorpen en op een aantal kleinere eilanden liggen vissersdorpjes. Voor toeristen is de Ha Longbaai een wonderschoon natuurgebied dat direct uit een sprookje lijkt te komen. Voor Vietnamezen is deze baai ook verbonden met legendes over draken en drama. De Ha Longbaai is ca. 1.500 km² groot en werd in 1994 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO opgenomen.

U gaat een minicruise in de Ha Longbaai maken. Terwijl het schip koers zet naar de afgelegen eilanden in de baai kunt u het prachtige beeld van de zee en de fascinerende rotsen op u laten inwerken. U kunt zien hoe het leven in een vissersdorp is, of misschien wilt u liever een tochtje kajakken. U kunt er ook voor kiezen volledig te ontspannen en gewoon van het moment en het uitzicht op de eilanden en de drijvende vissersdorpen te genieten. Een duik nemen in het turquoise water is natuurlijk ook mogelijk.

NB: De Vietnamese autoriteiten behouden zich het recht voor om bij stormachtig weer de Ha Longbaai vanwege veiligheidsredenen voor scheepsverkeer te sluiten. Dit gebeurt enkele keren per jaar. In voorkomend geval wordt de minicruise vervangen door een hotelverblijf en een excursie in Hanoi.

Optionele excursie: Wat dacht u van het bewonderen van de Ha Longbaai vanuit de lucht? De prachtige baai is ook vanuit de lucht fantastisch. Vanuit de lucht krijgt u een goed beeld van hoe groot het gebied is en ziet u de vele kalkstenen eilanden en rotsen vanuit een heel ander perspectief.

Overnachting Emeraude cruiseschip 

Dag 5: Ha Longbaai – Hanoi – treinreis naar Da Nang
Dag 5: Ha Longbaai – Hanoi – treinreis naar Da Nang

Begin de dag met een verfrissende duik in het heldere, warme water van de Ha Longbaai. U kunt natuurlijk ook gewoon vanaf het dek van de zonsopgang genieten. Een derde mogelijkheid is het deelnemen aan ochtendgymnastiek (vaak tai chi) op het dek van de jonk. Het ontbijt wordt geserveerd terwijl het schip langzaam naar de haven terugkeert. Onderweg is er echter nog tijd om een grot met stalactieten en stalagmieten te bezoeken. Aan land gekomen, wordt u per auto naar Hanoi teruggereden. In deze stad heeft u een aantal uren voor uzelf voordat u naar de trein wordt gebracht, die u naar Da Nang brengt.

Overnachting Slaapcoupé in nachttrein Violette van Hanoi naar Da Nang

Dag 6: Hoi An
Dag 6: Hoi An

U bereikt Da Nang halverwege de ochtend. U wordt door de gids opgewacht, die u naar het hotel in Hoi An begeleidt. (U koopt zelf ontbijt in de trein of op een van de perrons waar de trein stopt.)

Nadat u in het hotel hebt ingecheckt maakt u een begeleide wandeling door het oude stadsdeel van Hoi An. Het oude stadsdeel van Hoi An is door de UNESCO als werelderfgoed aangewezen. Dit stadsdeel is een uitstekend voorbeeld van een haven die al sinds de hoogtijdagen van de Oost-Aziatische handelscompagnieën in de 16e eeuw een actieve en internationale haven is. U ziet o.a. de Chua Ong Pagode, het 200 jaar oude Tan Ky-huis en de overdekte Japanse brug.

Overnachting Êmm Hotel Hoi An 

Dagen 7-8: Hoi An
Dagen 7-8: Hoi An

De dagen zijn ter vrije besteding. U kunt bijvoorbeeld van het strand en de zee genieten. In de gezellige binnenstad en de oude haven is ook volop te beleven.

Tegen een meerprijs kunt u aan een aantal excursies deelnemen. Lees hier meer over de excursies.

Overnachting Êmm Hotel Hoi An 

Dag 9: Hoi An – Ho Chi Minhstad
Dag 9: Hoi An – Ho Chi Minhstad

U wordt bij het hotel opgehaald en naar de luchthaven gebracht, vanwaaruit u naar Ho Chi Minhstad vliegt. De stad is de grootste stad van Vietnam en wordt nog vaak Saigon genoemd. Het is een hectische miljoenenstad, waar handel en buitenlandse contacten een belangrijke plaats innemen.

De stad bestaat enerzijds uit moderne hoogbouw met staal en glas en anderzijds uit gebouwen uit de koloniale tijd. Er zijn veel westerse winkels. Voor een fantastisch uitzicht over de stad moet u zeker de 262 meter hoge wolkenkrabber uit 2010, de Bitexco Financial Tower, bezoeken. Deze toren is nu al een internationaal icoon.

Na het inchecken in het hotel is de rest van de dag ter vrije besteding.

Overnachting Sonnet Saigon Hotel 

Dag 10: Halve dag sightseeing in Ho Chi Minhstad
Dag 10: Halve dag sightseeing in Ho Chi Minhstad

U ontmoet de gids ‘s ochtends bij het hotel. De sightseeing begint bij het Hoofdpostkantoor, dat door de wereldberoemde Franse architect Gustav Eiffel werd ontworpen. Daarna ziet u de iconische Basiliek van Notre-Dame die tussen 1863 en 1880 werd gebouwd. Vervolgens wandelt u door de winkelstraat Dong Khoi, die een prominente plaats innam in de roman van Graham Greene ”De stille Amerikaan”, naar de Saigon-rivier. Later komt u langs het mooie gebouw de Opera van Ho Chi Minhstad, gebouwd in 1901. De laatste stops tijdens de sightseeing zijn het oorlogsmuseum en het Herenigingspaleis, waar de Vietnamoorlog – of de Amerikaanse oorlog, zoals de Vietnamezen deze oorlog noemen – eindigde op 30 april 1975. De tocht eindigt rond de middag. De rest van de dag is ter vrije besteding.

In de avond kunt u tegen een meerprijs aan een extra excursie deelnemen.

Overnachting Sonnet Saigon Hotel 

Dag 11: Tunnelcomplex van Củ Chi
Dag 11: Tunnelcomplex van Củ Chi

Vandaag gaat u op een excursie van een halve dag naar het tunnelcomplex van Củ Chi. Tijdens de Vietnamoorlog bouwde de Vietcong een labyrint van tunnels die ondergrondse commandocentrales, verblijfplaatsen, scholen en trainingsfaciliteiten met elkaar verbonden om verrassingsaanvallen op de Amerikanen te kunnen uitvoeren. De ingangen van het tunnelcomplex zijn erg klein en ook de tunnels zelf zijn voor zeer slanke mensen gebouwd.

Overnachting Sonnet Saigon Hotel 

Dag 12: Een volle dag naar de Mekongdelta
Dag 12: Een volle dag naar de Mekongdelta

De rivier de Mekong is 4500 km lang en loopt vanaf de plaats waar hij ontspringt tot aan de delta bij de kust ten zuiden van Ho Chi Minhstad door maar liefst zes landen. De Mekongdelta staat bekend als de ‘eetkamer van Vietnam’ en is zoals de bijnaam suggereert een zeer weelderig gebied. De delta beslaat zo ongeveer 40.000 m². De hoeveelheid regen en jaargetijde bepalen de omvang van het deel dat uit water bestaat.

Het programma van vandaag begint met een rit van Ho Chi Minhstad richting het zuiden. U ziet als vrij snel rijstvelden. Door het klimaat op deze breedtegraad kunnen de boeren drie keer per jaar planten en oogsten. U bereikt het stadje Cai Be, beroemd om zijn drijvende markt op de Mekong. Hier gaat u aan boord van een particuliere boot en vaart eerst door de kanalen van het stadje om de drijvende markt te zien. Daarna vaart u door een gedeelte van het enorme labyrint van kanalen en natuurlijke waterwegen naar Vinh Long. Onderweg bezoekt u een tuin vol bonsaibomen en later kleine lokale zelfstandigen en producenten. Een heerlijke lunch is inbegrepen, bestaande uit lokale specialiteiten zoals de vis ‘elephant ear fish’, die alleen in de Mekongdelta voorkomt en hemels smaakt.   Na de lunch vaart u verder over het water van de delta. Halverwege de middag bereikt u Vinh Long, en daarvandaan keert u terug naar Ho Chi Minhstad.

Overnachting Sonnet Saigon Hotel 

Dag 13: Ho Chi Minhstad – Siem Reap
Dag 13: Ho Chi Minhstad – Siem Reap

U vliegt van Ho Chi Minhstad naar Siem Reap. Na aankomst gaat u door de immigratie en douane. Uw gids staat in de aankomsthal voor u klaar. Hij begeleidt u naar het hotel. Na het inchecken in het hotel begint de excursie naar het tempelcomplex Angkor Wat, waar u een aantal van de best bewaarde tempels van Angkor gaat bekijken. De dag wordt afgerond met het genieten van de zonsondergang boven Angkor.

Overnachting Angkor Paradise Hotel 

Dag 14: Sightseeing in tempelcomplex Angkor
Dag 14: Sightseeing in tempelcomplex Angkor

De dag begint bij de zuidelijke poort van Angkor Thom. Hier verkent u de Bayontempel, een van de hoofdgebouwen van de ruïnestad. De Bayontempel heeft 54 torens die zijn versierd met meer dan 200 gestileerde, glimlachende stenen gezichten. In de ochtend bezoekt u ook het koninklijk paleis, de hemelse tempel Phimeanakas, het Olifantenterras, het Terras van de Melaatse Koning en natuurlijk de tempel Ta Prohm, die wereldberoemd werd door de film Tomb Raider.

Overnachting Angkor Paradise Hotel 

Dag 15: Siem Reap
Dag 15: Siem Reap

U kunt de dag zelf invullen.

Optionele, spannende excursies in en rondom Siem Reap zijn tegen een meerprijs te boeken. Lees hier meer over de excursies:

Overnachting Angkor Paradise Hotel 

Dag 16: Siem Reap – Nederland
Dag 16: Siem Reap – Nederland

U wordt bij uw hotel opgehaald en naar de luchthaven gereden. U vliegt van Siem Reap naar Nederland met tussenlandingen onderweg.

Dag 17: Aankomst in Nederland
Dag 17: Aankomst in Nederland

U landt in Nederland na een heerlijke vakantie.

Offerte Aanvragen
HEEFT U VRAGEN?

Neem nu contact op met onze experts:
020 – 369 07 86
info@asiatours.nl

Openingstijden:
Ma., wo., vr.: 09.00 – 16.00 Di. en do.: 09.00 – 14.00

Offerte Aanvragen

Nieuwsbrief

Meld aan voor de nieuwsbrief