Ma. en wo.: 09.00 – 16.00
Di. en do.: 09.00 – 15.00
Vr.: 09.00 – 14.30
Menu
HomeRondreizen in Oost- & Zuidoost-AziëChina

Rondreizen in China

Een rondreis in China biedt unieke historische steden & cultuurschatten, fascinerende natuur & dieren en ontelbare door de UNESCO beschermde bezienswaardigheden.

‘Het Rijk van het Midden’ is een van de meest fascinerende reisbestemmingen ter wereld.

Voor vragen over onze reizen kunt u bellen met onze reisspecialisten op tel. 020 – 369 07 86.

Populaire rondreizen: China

Waarom een reis naar China?

China is een enorm groot land. Elke provincie zou een land op zich met een eigen hoofdstad en geschiedenis kunnen zijn.

Geografisch lijkt China oneindig en ook aan het aantal bezienswaardigheden lijkt geen einde te komen. Met een geschiedenis die meer dan 6.000 jaar teruggaat heeft China een overvloed aan historische steden en cultuurschatten afkomstig van wisselende dynastieën en beschavingen. Daarbij komt nog een prachtige natuur, een fascinerend dierenleven en ongeveer 50 verschillende door de UNESCO beschermde bezienswaardigheden.

China is werkelijk een van de spannendste reisbestemmingen ter wereld.

Onze rondreizen in China

Onze rondreizen laten u zeer veel van de Chinese cultuur, natuur en geschiedenis zien. Bovendien bezoekt u een aantal door de UNESCO aangewezen werelderfgoederen in China.

Hieronder kunt u over enkele hoogtepunten van onze reizen lezen.

Peking

Peking is de hoofdstad van China. Enerzijds weerspiegelt deze grote stad het moderne China, anderzijds vindt u hier ontelbare mooie en interessante historische bezienswaardigheden die getuigen van de ongelooflijke geschiedenis van China.

In Peking bezoekt u onder andere het volgende:

Plein van de Hemelse Vrede, de Verboden Stad

Het Plein van de Hemelse Vrede (Tiananmen) is een groot plein in het hart van Peking en is wellicht vooral bekend om de grote demonstraties die hier in 1989 plaatsvonden. Vandaag de dag zijn de belevenissen op het plein minder schokkend.

Volgens zeggen is het plein zo groot dat er met gemak een miljoen personen kunnen staan. Elke ochtend en avond verzamelen zich mensen om het hijsen respectievelijk neerhalen van de Chinese vlag bij te wonen. Het plein biedt verschillende bezienswaardigheden, bijvoorbeeld het mausoleum van Mao Zedong, waar u het gebalsemde lichaam van Mao kunt zien.

Tegenover het Plein van de Hemelse Vrede ligt het keizerlijk paleis, oftewel de Verboden Stad.

Het paleis getuigt van de grootsheid van de Ming- en Qing-dynastieën. Dit unieke monument was de plaats waarvanuit de keizers van de dynastieën ‘het Rijk van het Midden’ bijna 500 jaar regeerden, van 1420 tot 1911, toen de laatste dynastie ten onder ging.

Alleen de keizer, zijn familie en ambtsdragers mochten binnen de muren van het paleis komen. Anderen die probeerden binnen te komen, kregen de doodstraf. Hieraan heeft het paleis zijn bijnaam ‘de Verboden Stad’ ontleend.

‘De Verboden Stad’ is het best bewaarde en mooiste paleis van China. Volgens zeggen telt het paleis 9.999 kamers. Dit getal is zorgvuldig gekozen, namelijk één kamer minder dan in de hemel. Men was bang dat de goden het land zouden straffen als de keizer probeerde hen te overtroeven.

Vandaag de dag pronkt het portret van de grote leider Moa op de ingangspoort. Het paleis is tegenwoordig een groot museum waar u de keizerlijke gebouwen, troonzalen en binnenplaatsen kunt zien.

De Chinese Muur

Ten noorden van Peking, zich over bergruggen uitstrekkend van de Gele Zee in het oosten tot aan de eindeloze woestijn de Gobi in het westen, ligt de Chinese Muur.

De Muur, die eigenlijk uit meerdere muren bestaat, is een uniek wonder dat als een van de indrukwekkendste architectonische werken in de wereldgeschiedenis wordt beschouwd. De Chinese Muur staat sinds 1987 op de werelderfgoedlijst van de UNESCO.

Toen de eerste keizer van China, keizer Qin Shi Huang, China in het jaar 221 voor Chr. onder de Qin-dynastie verenigde, werden eerder gebouwde delen van de muur met elkaar verbonden om een verdedigingswerk tegen de barbaren uit het noorden, de Mongoolse nomaden, te bouwen. De bouw ging honderden jaren door onder leiding van meerdere achtereenvolgende dynastieën. De Muur zoals we die vandaag de dag kennen werd voltooid onder de Ming-dynastie (1368-1644).

Tegenwoordig zijn grote delen van de muur in vervallen staat, maar er is veel tijd en energie in het restaureren van bepaalde trajecten gestopt. Met Asiatours.nl kan de muur op twee verschillende plaatsen worden bezocht. Welke plaats u gaat bezoeken hangt van de gekozen reis af.

Mutianyu is een van de best bewaard gebleven trajecten. Hier kunt u de muur over de bergrug zien kronkelen. Of u nu te voet of met de kabelbaan gaat, u wordt op de top beloond met een fantastisch uitzicht.

U kunt de muur ook bij Juyongguan bezoeken. Hier werd een belangrijke bergpas door de keizerlijke garde bewaakt. De pas ligt tussen twee bergen en biedt een prachtig uitzicht op de muur die door de omliggende berggebieden kronkelt.

De parken van Peking

Peking heeft een aantal mooie parken en recreatiegebieden, oases van rust in de drukke grote stad.

In het oosten van Peking ligt de Tempel van de Hemel. De keizer en zijn enorme hofhouding trokken hier twee keer per jaar naartoe, o.a. om offers aan de hemel te brengen, om zich te verzekeren van een goede oogst in de Tempel van de Hemel. Een slechte oogst kon namelijk voor de ondergang van de dynastie zorgen.

Ten westen van de Verboden Stad ligt het Beihai-park. Van de vele tuinen die de keizer had, is dit een van de best bewaarde. Op de top van een heuvel staat de prachtige witte pagode, een symbool van het park. Het Beihai-meer beslaat een groot deel van het park.

Ten noorden van de Verboden Stad ligt het keizerlijke Jingshanpark. Hier vindt u de Kolenheuvel, een door mensen gemaakte heuvel waarvanaf het keizerlijke leger de vijanden uit het noorden in de gaten kon houden. De heuvel is het hoogste punt van Peking, en bij helder weer biedt het een schitterend uitzicht op de Verboden Stad.

De parken van Peking zijn zonder meer een bezoek waard. De lokale bewoners gebruiken de parken voor het beoefenen van tai chi, zingen, dansen en mahjong spelen. U krijgt hier een kijkje in het dagelijks leven van vooral de oude generatie van de stad.

Andere belevenissen in Peking:

Peking heeft een overvloed aan belevenissen te bieden. U zou er zeer vele dagen mee kunnen vullen. Onze rondreizen voeren u ook naar de volgende hoogtepunten:

  • Iets buiten Peking ligt het door de UNESCO beschermde Zomerpaleis, dat in feite een keizerlijk park bij het Kunmingmeer is. Het hof van de Qing-dynastie woonde hier een groot deel van het jaar. Hier vindt u mooie tempels, tuinen en bruggen, en natuurlijk het meer, dat u in de winter, als het bevroren is, kunt betreden.
  • Rij met een riksja (een soort fietstaxi) door een aantal hutongs. Dit biedt u de mogelijkheid het traditionele Peking te bekijken. Een hutong is een oude stadswijk met nauwe straatjes en steegjes. Hoewel veel hutongs in de loop der tijd zijn verdwenen, zijn meerdere gerestaureerd en omgetoverd tot trendy winkelstraten, bijvoorbeeld Nanluoguxian. Hier vindt u een overvloed aan cafeetjes, bars en winkeltjes met kleding en kunst.
  • Peking biedt ontelbaar veel culinaire belevenissen. Probeer bijvoorbeeld de lokale specialiteit Pekingeend. De sappige eend wordt aan tafel gesneden en met flensjes, lente-ui en een heerlijke saus gegeten.

 

Xi’an

Xi’an is de hoofdstad van de provincie Shaanxi, een spannende stad in het centrale deel van China. De stad is meerdere keren de hoofdstad van China geweest tussen ca. 1000 voor Chr. en ca. 900 na Chr. Onder andere toen de eerste keizer van China het land in het jaar 221 voor Chr. onder de Qin-dynastie verenigde. Daarnaast was de stad vele jaren het oostelijke eindstation van de Zijderoute, een belangrijke handelsroute die de ontwikkeling in de stad bevorderde.

Xi’an telt een overvloed aan historische pagodes, en musea van wereldklasse die de lange geschiedenis van de stad in beeld brengen.

U kunt hier ook de stadsmuur bewandelen. Deze werd gebouwd in 1370, onder de Ming-dynastie, maar is eigenlijk de oorspronkelijke muur uit de Tang-dynastie (618-907), maar dan in een grotere vorm. De muur is 12 meter hoog en 14 km lang en is samen met de centrale Trommeltoren iconisch voor Xi’an. De bovenzijde van de muur is geschikt om over te fietsen.

Bezoek ook de Wilde Gans-pagode, gebouwd onder de Tang-dynastie; de Grote Moskee, een mooie mix van Chinese en islamitische architectuur, en de bazaar, waar u van alles kunt kopen, van kleine terracotta-legertjes tot T-shirts en nog veel meer.

Het Terracotta-leger

Het door de UNESCO beschermde Terracotta-leger is niet alleen de grootste bezienswaardigheid van Xi’an, maar ook een van de beroemdste archeologische vondsten ter wereld.

In 1974 deed een lokale boer een unieke vondst toen hij bezig was een put te graven. Onder de grond bleek namelijk een enorm leger van manshoge kleien soldaten te zijn opgesteld.

Het Terracotta-leger bestaat uit duizenden manshoge soldaten die als paraat voor een veldslag staan opgesteld, en honderden wagens en paarden. Men denkt dat de eerste keizer van China dit leger liet bouwen om zijn graf te beschermen. Een van de zeer bijzondere aspecten van deze kleien figuren is dat elke soldaat uniek is. De kleding en het materieel geven een unieke kijk in het leven van meer dan 2000 jaar geleden.

De soldaten zijn gerestaureerd en staan elk precies op de plek waar ze oorspronkelijk ook stonden. Er zijn twee enorme hallen over deze grote vondsten gebouwd, waar u de soldaten van dichtbij kunt bekijken. Daarnaast is er een museum gebouwd waarin een serie mooie en unieke artefacten worden getoond, bijvoorbeeld bronzen, gouden en zilveren schatten die in het keizerlijk graf zijn gevonden.

De provincie Sichuan

De provincie Sichuan ligt in het zuidwesten van China en is een van de best bewaarde geheimen van China. Hier vindt u een aantal fantastische hoogtepunten, o.a. een fascinerend dierenleven en door de UNESCO beschermde natuur.

Leshan

Ten zuiden van Chengdu, op de berg Leshan, staat de grootste stenen Boeddha ter wereld, opgenomen op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. De Boeddha werd tussen het jaar 713 en 803 uitgehakt. Voor de voltooiing waren met andere woorden 90 jaar nodig.

De Boeddha is uitgehakt in de rotsen en heeft een hoogte van 71 meter en een schouderbreedte van 28 meter. Zijn grote tenen zijn elk maar liefst 8,5 meter lang. De enorme Boeddha is van mijlenver te zien en is waarachtig een indrukwekkend gezicht, zowel op afstand als van dichtbij.

Emei Shan

Ten zuidwesten van Chengdu, de hoofdstad van de provincie, kunt u de berg Emei Shan bezoeken, een van de vier heilige boeddhistische bergen in China. De naam ’Emei’ betekent mooie wenkbrauwen en verwijst naar de twee toppen van de berg, die op wenkbrauwen lijken. ’Shan’ betekent berg.

De berg is 3.099 meter hoog en opgenomen op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. De Emei Shan wordt als de mooiste berg van China beschouwd. Kabelbanen en steile trappen voeren u rond tussen boeddhistische tempels, en met een beetje geluk kunt u op de top over het wolkendek kijken dat lager dan de bergtop ligt.

Giant Panda Base

China is bekend om zijn inspanningen gericht op het redden van de panda, zodat deze niet uitsterft. Er zijn in totaal vier centra, die gezamenlijk op de werelderfgoedlijst van de UNESCO staan.

10 km ten noorden van Chengdu ligt Giant Panda Base, een van de vier centra. Het centrum is zowel een natuurpark als een onderzoekscentrum en bestaat uit een gebied waar volop bamboe groeit, het enige voedsel van de panda’s.

In Giant Panda Base leeft zowel de reuzenpanda als de kleine panda. Het optimale tijdstip om deze charmante dieren te bezoeken is ‘s ochtends. Ze worden op dat tijdstip gevoederd en zijn dan zeer actief.

Andere hoogtepunten in China

Naast het bovenstaande kunt u ook het volgende tijdens onze reizen beleven:

  • Sjanghai, de grootste stad van China, centrum van het moderne China. Maak een wandeling bij neonlicht door de winkelstraat Nanjing Lu, bewonder futuristische wolkenkrabbers in het stadsdeel Pudong, of wandel over de promenade ‘de Bund’, waar u historische handelshuizen kunt zien.
  • Het Shaolinklooster, opgenomen op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Het klooster ligt in een zeer mooi natuurgebied omgeven door prachtig bergen, 60 km van Luoyang, in de provincie Henan – het centrale deel van China. In de hoogtijdagen van het klooster woonden hier duizenden monniken. Het klooster werd, en wordt nog steeds, in een adem genoemd met de Chinese vechtsport. Deze vechtsport was een tegenwicht van al het zitten tijdens het mediteren. Tegenwoordig wordt het klooster omgeven door sportscholen waar wordt onderwezen in qi gong, tai chi en kungfu.
  • Het 2.200 jaar oude irrigatiesysteem in Dujiangyan in Sichuan, ‘ s werelds oudste irrigatiesysteem zonder dam. Het systeem werd gebouwd om de waterstanden in de rivier vanaf de bergen tot aan de vlakten rondom Chengdu te kunnen controleren. Dit technische hoogstandje was van grote betekenis voor de ontwikkeling van irrigatiesystemen in heel China. Het irrigatiesysteem werd in 2000 op de werelderfgoed van de UNESCO opgenomen.

Heeft u vragen over China?

China biedt zoals gezegd ontelbare belevenissen waarmee u vele jaren zou kunnen vullen.

Op de pagina China reisinformatie vindt u ook informatie over de praktische zaken rond het reizen naar China. Hier kunt u meer lezen over het klimaat in China, visum en veel meer.

Heeft u vragen

Als u vragen over China of onze andere bestemmingen in het oosten heeft, kunt u altijd contact opnemen met onze reisspecialisten.

Wij kijken ernaar uit u de reis van uw leven te bezorgen.

Asiatours.nl – Avontuurlijke rondreizen!

HEEFT U VRAGEN?

Neem nu contact op met onze experts:
020 – 369 07 86
info@asiatours.nl

Openingstijden:
Ma., wo., vr.: 09.00 – 16.00 Di. en do.: 09.00 – 14.00

Nieuwsbrief

Wanneer u zich aanmeldt voor onze nieuwsbrief, krijgt u ca. drie keer per maand een nieuwsbrief van Asiatours.nl met relevant nieuws, goede aanbiedingen enz.

We gebruiken cookies voor statistieken en doelgerichte marketing bij derden.
U accepteert dit als u doorklikt.
Lees hier meer.