Rondreizen in Sri Lanka

Er zijn slechts weinig plaatsen in de wereld, die op zo’n klein oppervlak als dat van Sri Lanka zoveel fantastische belevenissen te bieden hebben.

Een rondreis in Sri Lanka voert u naar prachtige ruïnes, kleurrijke cultuur en eindeloze mooie stranden.

Voor vragen over onze reizen naar Sri Lanka kunt u bellen met onze reisspecialisten op tel. 020 – 369 07 86.

Sri Lanka Sri Lanka

Rondreizen in Sri Lanka

Er zijn slechts weinig plaatsen in de wereld, die op zo’n klein oppervlak als dat van Sri Lanka zoveel fantastische belevenissen te bieden hebben.

Een rondreis in Sri Lanka voert u naar prachtige ruïnes, kleurrijke cultuur en eindeloze mooie stranden.

Voor vragen over onze reizen naar Sri Lanka kunt u bellen met onze reisspecialisten op tel. 020 – 369 07 86.

Waarom een reis naar Sri Lanka?

Sri Lanka is een van de weinige plaatsen in de wereld, waar op een klein oppervlak zoveel fantastische belevenissen worden geboden.

Op dit tropische eiland in de Indische Oceaan in Zuid-Azië vindt u fantastische ruïnesteden & interessante geschiedenis, boeiende religie & kleurrijke cultuur, prachtige natuur & wilde dieren, eindeloze stranden en vriendelijke en glimlachende bewoners die u oprecht welkom in hun mooie land heten.

Sri Lanka is waarachtig een ‘up-and-coming’ vakantiebestemming die voor elke leeftijd wat te bieden heeft.

Onze rondreizen in Sri Lanka

Hieronder kunt u meer lezen over enkele hoogtepunten die u op één of meerdere van onze rondreizen in Sri Lanka kunt beleven.

Sigiriya

Sigiriya, of de Leeuwenrots, staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO en is de meest bezochte historische plaats van Sri Lanka.

Sigiriya is een 200 meter hoge, fascinerende rots die boven het vlakke beboste landschap uittorent. De rots is bekend om zijn ruïnes op de top, die terug te traceren zijn naar 477 voor Chr.

Volgens de legenden verplaatste koning Kasyapa de hoofdstad van Anuradhapura naar Sigiriya, waar hij op de top van de berg een paleis liet bouwen. Later werd het paleis een boeddhistisch klooster en bleef dat tot de 14e eeuw.

Vandaag de dag behoort Sigiriya tot de ruïnes met de mooiste ligging ter wereld. Vanaf de top is er een fenomenaal uitzicht over centraal Sri Lanka.

Langs de meer dan 1000 treden tellende trap, die naar de top leidt, ziet u goed bewaarde muurschilderingen van mooie vrouwen. Volgens zeggen waren dit de echtgenoten en minnaressen van Kasyapa. Voordat u de top bereikt, passeert u de enorme ‘leeuwenpoten’. Het zijn de restanten van een kolossaal standbeeld waaraan ook de naam van de rots is ontleend.

Kandy

Kandy is de culturele hoofdstad van Sri Lanka. Het is ook bekend als de stad die nog lang zijn vrijheid behield nadat de rest van het land onder koloniaal regime van Portugal en Nederland was gekomen. Vandaag de dag staat de stad op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. U kunt hier in de vorm van muziek, dans en architectuur unieke tradities en cultuur beleven.

Kandy is mooi gelegen aan het gelijknamige kunstmatige meer, omgeven door bergen en theeplantages. Sri Lanka is de op drie na grootste theeproducent ter wereld. In Kandy kunt u een kijkje krijgen in het productieproces bij de Giramama theefabriek en theeplantage, waar thee wordt geproduceerd die tot de beste van de wereld behoort.

In de stad vindt u bovendien een aantal van de grootste religieuze heiligdommen die Sri Lanka kent, o.a. de Tempel van de Tand.

De Tempel van de Tand, Dalada Maligawa, bewaakt de belangrijkste boeddhistische relikwie die Sri Lanka heeft, te weten de ene hoektand van Boeddha, die volgens zeggen in het haar van een prinses naar Sri Lanka is gesmokkeld.

Safari in Sri Lanka

Ondanks het betrekkelijk kleine formaat van het land, kunt u in de goddelijk mooie nationale parken van Sri Lanka fantastisch dierenleven bewonderen.

Safari in nationaal park Yala

Meerdere van onze rondreizen nemen u mee op safari in nationaal park Yala, het oudste en op een na grootste nationaal park van Sri Lanka.

In het park leven 44 verschillende soorten zoogdieren en 215 verschillende vogelsoorten. Het park is o.a. bekend om zijn olifanten, herten, krokodillen en apen.

Daarnaast is Yala een van de beste locaties om luipaarden te spotten. Volgens zeggen heeft dit nationaal park ‘s wereld grootste concentratie aan mooie dieren.

Safari in nationaal park Minneriya

Nationaal park Minneriya is een van de beste locaties van Sri Lanka waar wilde olifanten kunnen worden bewonderd.

Van mei tot en met september (het droge seizoen) kunt u getuige worden van ”the Elephant Gathering”. Olifanten komen van heinde en ver om hun dorst te lessen in het grote meer van het nationaal park. In sommige perioden verzamelen zich honderden olifanten.

Naast olifanten kunt u hier ook krokodillen, apen, herten, vogels en een enkele keer een beer of luipaard spotten.

NB: De safari in nationaal park Minneriya kan tegen een meerprijs bijgeboekt te worden.

Strandvakantie in Sri Lanka

Met een kustlijn van 1.340 km en een ontelbaar aantal schitterende stranden is Sri Lanka een fantastische plek om een strandvakantie als afsluiting van de rondreis te houden.

Een aantal reizen kan met een strandvakantie worden afgesloten. Lees hieronder meer over de verschillende badplaatsen waar u een strandvakantie kunt houden.

Passikudah

Passikudah is een kleine plaats aan de oostkust van Sri Lanka.

Hier vindt u een van de langste – voor zwemmen geschikte – stranden van de wereld. Het water is er zo laag dat het 1 km uit de kust nog steeds niet diep is. De baai wordt bovendien door een rif beschermd, waardoor het een van de veiligste zwemplaatsen van het eiland is. Daarnaast is Passikudah een geschikte snorkellocatie.

Hikkaduwa

De vakantieplaats Hikkaduwa ligt in het zuidwestelijke deel van Sri Lanka.

Hikkaduwa was een van de eerste vakantieplaatsen van Sri Lanka. U vindt hier een overvloed aan restaurants en souvenirshops. Als u van snorkelen houdt, moet u beslist het grote koraalrif bij Hikkaduwa bezoeken. U vindt er schildpadden en enorm veel mooie vissen.

Negombo

Negombo ligt aan de westkust van Sri Lanka.

Het is een van de beroemdste badplaatsen van Sri Lanka, bekend om zijn brede, goudkleurige stranden en gezellige vakantiesfeer.

Mirissa

De kleine vakantieplaats Mirissa ligt aan de zuidkust van Sri Lanka.

Het is een gezellige plaats met een fantastisch strand omgeven door palmbomen.

Mirissa staat bekend als een van de beste locaties ter wereld waar walvissen kunnen worden gespot. Op een walvissafari kunt u dolfijnen en tot wel 26 verschillende soorten walvissen spotten, o.a. potvissen en blauwe vinvissen.

Andere hoogtepunten in Sri Lanka:

  • Sri Lanka biedt een ontelbaar aantal spannende belevenissen. De volgende zijn het noemen waard:
    In Sri Lanka vindt u een aantal van de prachtigste ruïnesteden van Azië. De grootste is Anuradhapura, opgenomen op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Anuradhapura was de eerste hoofdstad van Sri Lanka, en volgens zeggen de hoofdstad in de wereld, die het langst bestaan heeft. Tegenwoordig is het bekend om zijn ruïnes uit het antieke Sri Lanka. Anuradhapura is ook de plaats waar u de oudste nog levende boom ter wereld, Sri Maha Bodiya, kunt bezoeken. Boeddha mediteerde onder deze boom toen hij het Nirvana bereikte.
  • Adam’s Peak, Sri Pada, is een heilige berg voor boeddhisten, hindoes, christenen en moslims. Op de top van de berg staan voetsporen. Hoewel men het oneens is over wiens voetsporen het zijn, zijn allen het erover eens dat de berg heilig is. In de periode van december tot en met mei vindt het beklimmen van de berg in het donker plaats, zodat u vanaf de top van de berg een magische zonsopgang kunt bewonderen.
  • Nationaal park Horton Plains ligt op een hoogte van 2.100-2.300 meter in het centrale hoogland van Sri Lanka. Hier kunt u van ‘World’s End’ genieten, een van de mooiste uitkijkpunten van Sri Lanka. Op deze plek eindigt het park abrupt en kunt u rechtstreeks de meer dan 1.000 meter diepe afgrond in kijken. Het is fantastisch de oorverdovende stilte te ervaren terwijl u uitkijkt op prachtige, beboste bergen.
  • Het reizen per trein in Sri Lanka is een grote belevenis. Terwijl de trein u door het weelderige hoogland voert, waar u groene bergen, slapende dorpen, watervallen en werkende mensen op de mooie, voor het eiland zo karakteristieke, theeplantages ziet, krijgt u een uitgelezen kans om met de lokale bevolking in contact te komen.

Combinatie met de Malediven

Sommige reizen naar Sri Lanka kunt u afsluiten met de Malediven.

De Malediven liggen op ongeveer 1,5 uur vliegen van Sri Lanka en daarom kunt u een avontuurlijke rondreis in Sri Lanka uitstekend afsluiten met een reis naar de Malediven.

In de Malediven kunt u:

  • Genieten van een volledige ontspanning in het heerlijke, 4-sterren Summer Island Resort – een blotevoetenparadijs waar u omringd bent door witte zandstranden, wuivende palmbomen en helderblauw water. Als u ”Sri Lanka met kinderen” kiest, overnacht u in het kindvriendelijke Bandos Island Resort & Spa.
  • Ontdek het leven onder water. De Malediven zijn gezegend met een prachtig koraalrif vol interessante tropische vissen, waar u uitgebreid op ontdekking kunt gaan.
  • Ga lekker eten in een van de restaurants of lounges van het resort en geniet van het mooie uitzicht over het water.

Meer informatie

U kunt meer over de afzonderlijke rondreizen lezen door op “Lees meer” boven aan de pagina te klikken. Op de afzonderlijke pagina van de betreffende reis kunt u meer informatie krijgen over de hoogtepunten van de reis, de prijzen, het dag-tot-dag programma en nog veel meer.

Als u meer wilt weten over de praktische zaken rond het reizen naar Sri Lanka, bijv. over het visum, vaccinaties en dergelijke, kunt u een kijkje nemen op de pagina praktische informatie.

Neem contact met ons op

Als u vragen over Sri Lanka, het boeken van de reis of over onze andere bestemmingen in Oost- en Zuidoost-Azië heeft, kunt u altijd contact opnemen met onze reisspecialisten.

Wij kijken ernaar uit u de reis van uw leven te bezorgen.

Asiatours.nl – Avontuurlijke rondreizen!

Bekijk een selectie van de foto's
Foto's
Neem contact op met reisadviseur Richard Thijssen

Schrijf naar:
info@asiatours.nl

Bel naar:
020 - 369 07 86

Openingstijden:
Ma., wo. en vr.: 09.00 – 16.00
Di. en do.: 09.00 – 14.00

Wij gebruiken cookies om onze website gebruikersvriendelijker en relevanter voor u te maken, en om gerichte advertenties te tonen. U gaat akkoord als u verder klikt.

Klik hier als u niet akkoord gaat met cookies. Wij gebruiken een cookie om te onthouden dat u niet akkoord gaat.

Lees hier meer.