• Tevreden reizigers sinds 2006
  • Toegewijde reisexperts
  • Bewezen reiskwaliteit
  • Zorgvuldig geselecteerde lokale gidsen
  • Prijsgarantie
  • 24/7 assistentie
  • Lid van het reisgarantiefonds
Rondreis op Sulawesi

Rondreis op Sulawesi

Een rondreis op Sulawesi biedt ongerepte natuur, cultuur en een exotische lokale bevolking rijk aan tradities.

De avonturiers die hun weg hiernaartoe vinden, behoren tot een select gezelschap, want slechts weinigen bezoeken dit eiland. U zult niet teleurgesteld raken.

Voor vragen over Sulawesi kunt u bellen met onze reisspecialisten op tel. 020 – 369 07 86.

Populaire rondreizen: Rondreis op Sulawesi

Waarom een reis naar Sulawesi?

Sulawesi ligt ten noordoosten van Bali en is het op tien na grootste eiland van de wereld. Het eiland kenmerkt zich door een bijzondere geografische vorm en ongeëvenaarde diversiteit.

Slechts weinigen bezoeken Sulawesi, maar de avonturiers die de weg hiernaartoe vinden, worden aangenaam verrast door de schitterende natuur en een van de meest fascinerende en exotische bevolkingen van Indonesië. Sulawesi is een uniek eiland waar u al snel het gevoel krijgt de moderne wereld volledig achter u te hebben gelaten.

Onze rondreizen

Hieronder kunt u meer lezen over welke belevenissen u op Sulawesi te wachten staan.

Tana Toraja

In het zuiden vindt u een van de mooiste gebieden van Sulawesi, te weten Tana Toraja, een bergachtig gebied op een hoogte van 800 meter, waar kleine dorpjes en golvende rijstvelden een magische uitstraling hebben. Het gebied kenmerkt zich door weelderige natuur met diepe valleien, hoge bergen, pittoreske rijstvelden en vooral traditierijke cultuur.

In het hoogland kunt u kennismaken met de Toraja. De voorouders van deze stam leefden op boten. Ze vestigden zich op het eiland, maar bleven in hun boten wonen. Later bouwden ze huizen, maar de huizen leken op boten. Tegenwoordig hebben de daken van de huizen de vorm van een boot.

De Toraja is ook bekend om zijn bijzondere begrafenisceremonies, bijvoorbeeld het offeren van waterbuffels en het ophangen van de doodskisten.

Bij Lemo kunt u ‘Tau Tau’ bekijken. Dit zijn op mensen lijkende houten beelden die op kleine balkons voor de graven in de rotswanden over de graven waken. U kunt de hangende kisten in het 400 jaar oude dorp Kete Kesu zien. Naar verluidt heeft Kete Kesu de best bewaarde cultuur en begrafenisceremonies van heel Toraja-land.

Bezoek aan lokale stam de Kajang

In Tanjung Bira kunt u de lokale stam de Kajang bezoeken. De stam woont in het bos en hangt een animistisch geloof aan. Dit is het geloof dat dieren, planten en niet-levende wezens allemaal een ziel hebben.

De stam woont geïsoleerd van de rest van de bewoners in het gebied Bulukumba. Elektriciteit en voertuigen zijn hier niet toegestaan. Daarom bereikt u het dorp te voet.

Een van de kenmerken van de Kajang-stam is dat ze alleen zwarte kleding dragen. Deze stam kleedt zich uitsluitend in het zwart, omdat dit de eerste kleur is die je ziet wanneer je in de baarmoeder ligt en de laatste kleur die je ziet wanneer je sterft.

Sengkang

In het zuidelijke deel van Sulawesi vindt u de kleine plaats Sengkang, waar u veel belevenissen te wachten staan.

Bezoek bijvoorbeeld een weefcentrum, waar vrouwen de kleurrijke, traditioneel Buginese, zijden kleden met de hand weven.

Vlak bij Sengkang ligt het Tempemeer. Maak een boottocht op het meer en neem een kijkje in het dagelijks leven van de vissers. De vissers wonen in drijvende huizen op het meer, een fascinerend gezicht. Het meer is ook een ideale plek om vogels te observeren.

Wilt u meer over Sulawesi weten?

Lees meer over onze reis naar Sulawesi door op ”Lees meer” boven aan de pagina te klikken.

Op de afzonderlijke pagina van de reis kunt u meer informatie krijgen over de hoogtepunten van de reis, het dag-tot-dag programma, wat is inbegrepen en nog veel meer.

Als u meer wilt weten over de praktische zaken rond het reizen naar Indonesië, kunt u een kijkje nemen op de pagina Indonesië reisinformatie. Hier kunt u meer lezen over vaccinaties, visum en nog veel meer.

Heeft u vragen?

Als u vragen over Sulawesi of over onze andere reizen naar Indonesië of het oosten heeft, kunt u altijd contact opnemen met onze reisspecialisten.

We helpen u graag bij het boeken van de vakantie van uw leven!

Asiatours.nl – Avontuurlijke rondreizen!

HEEFT U VRAGEN?

Neem nu contact op met onze experts:
020 – 369 07 86
info@asiatours.nl

Openingstijden:
Ma., wo., vr.: 09.00 – 16.00 Di. en do.: 09.00 – 14.00

Neem contact op met reisadviseur Richard Thijssen

Schrijf naar:
info@asiatours.nl

Bel naar:
020 - 369 07 86

Openingstijden:
Ma., wo. en vr.: 09.00 – 16.00
Di. en do.: 09.00 – 14.00

We gebruiken cookies voor statistieken en doelgerichte marketing bij derden.
U accepteert dit als u doorklikt.
Lees hier meer.

Welkom bij het nieuwe design van Asiatours.nl

Sinds u ons de vorige keer hebt bezocht, hebben wij een nieuw design gekregen, maar onze reizen zijn nog steeds hetzelfde.